Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: usporedba velicina pelena i covera

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno usporedba velicina pelena i covera

o ovome se moze naci na raznim topicima, a smatram da bi svima bilo korisno da je na jednom mjestu
    ajdmo usporedivati velicine raznih modela jer koliko sam ja skuzila ispada da su neke S pelene vece od nekih M pelena :?
    tako da nastaju problemi oko narucivanja velicina

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod dosta proizvođača su navedeni i dodatni podaci o veličini pelene - ne samo težina, tako da treba dobro gledati.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

e dok ja to nadem i proucim, ode meni pelena na burzi...brzoprsticke vrebaju
    evo ja sam poslikala neke pelenice i covere jednu pored druge za koje mislim da se bas ne slazu
    moram sloziti albumcic

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samo ti slozi album dia. Ja cekam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ich auch

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hajde da onda i ovdje postavim svoje pitanje. Neva smibove pelene idu po velicinama, ali umjesto kg, pisu samo opseg nozica i struka bebe kao opis velicine. Zna li netko kako prevesti te njihove opsege u kg? Barem otprilike.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uzmeš svog bebača i krojački metar. Skineš ga i izmjeriš. Ja bi tako napravila, to je najpouzdanija mjera, ovo s kg baš i nije. Beba može imati izražen trbuščić ili pak bucane nogice.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bih rekla da se ne radi samo o vizualnoj veličini, nego da je stvar više u kroju- neke pelene su jako "nabrane", pa se fino rastegnu i veće su nego što se čine (npr. Racman), dok je FB prilično "flat", tolika je koliku ju vidiš. Coveri su neki pufasti, a neki minijaturni, kao npr. Bumkins cover. SB AIO pelena izgleda malo dok ju ne staviš na bebu, jer je takav kroj. Itd...
    Tako se meni to čini

Rekla bih daFB ima najrealnije mjere u tablici veličina, HH isto, Rumpstersice su manje nego što piše definitivno.

Super je topic btw!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pratim i učim.

zasad mogu reći iz dosadašnje kratke prakse da su recimo Imse Vimse coveri potrebni broj veći od onih koji kao odgovaraju kilaži.
    srećom mi je to preporučila osoba od koje sam ih kupovala pa sam uzela XL jer bi L vrlo brzo morali mijenjati.

i nama zasad definitivno odgovaraju dublje, a ne pliće pelene.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

momtobe super si to objasnila :D

vimmerby ima na mojoj zadnjoj slici imsevimse large cover koji je po velici slican ME small

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Odlicne slicice dia, lijepo se mogu usporediti i oblici i dubina pojedinih pelena.
    Slava, da imam bebu lako bi ju izmjerila. Ali kako je moja jos u stomaku, ne znam kako si predociti te velicine. Mislim da cu rijesiti tu nedoumicu kad dia postavi jos svojih super slicica.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Baš čudno za Imse vimse. Pelene su mi tak nekak velike i nezgrapne, a vi velite da su coveri mali :?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

inga ak uzimas po brojevima onda uzmi najmanje, mislim da bi ti te trebale biti dobre za pocetak
    e ja vam nemam bas puno tih "markastih" pelena

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo dio naše male kolekcije i kombinacija koje možda mogu pomoći ako ste u nedoumici za neke od ovih vrsta pelenica i zaštitinih gaćica (sve koje sam nabrojala nosi curka od 13,5 kg):

Motherease Rikki Wrap vel. „L“ može preko slijedećih:
    tots bots rainbow vel. 2
    tots bots aplix vel. 2
    kissaluvs fleece vel. 2
    kissaluvs terry/fleece vel. 2

Motherease Air-Flow Wrap „XL“ dobro pokriva i ove:
    ella's house hemp XL
    Kamaris

Stacinator - so simple XL za noćni život preko ovih bumbastih:
    ella's bumhugger XL
    ME Sandy XL
    Minky Huggle L

Nama su najdraže totsice za dan a Minky Huggle za noć …

Mislim da bi za malog bebača bilo dobro kupiti neku od onih onesize za početak i npr. mali Stacinator dok se ne "utvrde" dimenzije

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na jednom drugom topicu mi je jedna iskusna mama (klmama mislim) rekla da je stacinator prilicno glomazan, da misli da su bolje zastitne od flisa swaddlebees i tots bots.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se ne čine glomazne a imamo najveći broj. Curka je šlankić, visoka i nema izražen trbuščić a stac se ne pomjera previše.

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj inga prvotno napisa
    Na jednom drugom topicu mi je jedna iskusna mama (klmama mislim) rekla da je stacinator prilicno glomazan, da misli da su bolje zastitne od flisa swaddlebees i tots bots.
    mislim da ti je ona pričala za stacinator od flisa, da je puflastiji. a so simple nije od flisa.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

so simple: http://www.kittykins.co.uk/wraps/typ...and/stacinator

stac od flisa nismo probali pa ne znam a mislim da je isto praktičan za mrvice - možda na neku fluflicu od totsa ...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je taj stacinator uredno puštao na mjestu gdje je flis (oko nogica) i najveći broj je za sitnu dječicu, tj. sitne nogice.... a ooooooogroman je

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo sad ste si medusobno sve pojasnili, a usput sam i ja postala malo pametnija

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cekana nama je propustio svega par puta - skužila sam da smo tad imali bodić sa širokim dijelom za kopčanje koji bi pritisnuo rubove od flisa tako da bi se natopili od pelene. Mislim da se flis zaštitne ne preporučuju za dnevnu upotrebu baš zbog takvih situacija, sjedenja i slično.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lukas ima 3,5 mj i 7,5 kg i 65cm a nosi slijedeće:
    rikki wrap i air flow covere M preko svega.
    motherease one size, kushies snug to fit, kushies classic, racman, smib neva, imse vimse. Sve one size stavljam na drugi red drukera osim imse vimse, tu je još na najmanjoj veličini.
    Iste covere sam koristila i na kissaluvs size 1. Piše da su od 4 do 11 kg a nama su male već od 6,5 kg :shock:
    koristim i heiny huggers sherpa fitted M i skoro su i one knap. A kushies classic piše da su od 4 do 10, bile su mu velike do 5 kg. Nadam se da sam nekome pomogla!
    e da, imam i smib cover 1 i manji je od rikki M- i manji i plići.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivanaos, vidis i mi smo tu negdje po velicini sa skorih 10mj.
    a nosi ME small airflow cover kopcan na zadnji druker oko struka i srednji oko nogica, smib cover kopcamo na zadnje i to oba reda
    pelenu ME os nosi kopcan na najmanje, racman isto tako
    kushies classic mislim da ce jos dugoooo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •