Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: pitanjce?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno pitanjce?

Drage moje, imam pitanje.

Prijateljica (nezaposlena) ima 1,5-godišnju curicu koja boluje od epilepsije.
    Od socijalne skrbi prima naknadu za kućnu njegu (oko 1000 kn, mislim) i oko 2000 kn još neka naknada za još nešto, ne znam točno što.

I sad bi voljela znati ima li smisla raditi poreznu prijavu, ima li povrata poreza.

Unaprijed vam se zahvaljujem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako joj je to jedini prihod, ako dakle nema nikavih prihoda na temelju Ugovora o djelu, nažalost nema smisla raditi poreznu prijavu. Naknade od države na temelju socijale su neoporezive, pa prema tome, ako nitko za nju nije uplatio porez državi, ne može dobiti niti povrat. Jedino, ovih 2.000 kn za koje nisi sigurna što su? Ali ako je isplatitelj za tu svotu za nju uplatio porez, onda će joj svakako poslati potvrdu o tome. Primi li takvu potvrdu od isplatitelja iz koje je vidljivo koliko je poreza na dohodak za nju uplaćivano, neka podnese poreznu prijavu.
    Napominjem da nisam pravnik, ali porezi se ipak malo dotiču i ekonomije...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko je meni poznato, iznos 2000 kn je bio produženi porodiljni za djecu sa poteškoćama u razvoju koju majka dobiva nakon 1. godine.Ja sam koristila skraćeno radno vrijeme do prije par dana, i isto mi centar nije poslao za prijavu poreza nikakav dokument,jer naravno porez nisu ni uplaćivali,a firma mi je poslala PK1 na polovicu plaćekoju su mi oni izdavali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •