Veliki pozdrav svima. Konačno sam se i ja odvažila na pisanje. Već četri godine mučim se sa neplodnošću ,terapije ove i one,ali sve je do sada bilo na recepte. Od siječnja sam na Gonalu+Ovitrelu, a to sam kupovala na privatni recept koji mi je dao ginekolog, na računu ne piše ime, da li vrijedi i takav račun za povrat poreza ili moram tražiti na ime kupca? Da li se uopće priznaju računi od tih "naših" lijekova? Navodno postoji neka lista koji se priznaju. Da li priznaju račune lijekova bez računa postupka ? Pitam zato što za sada nisam u postupku potpomognute oplodnje u klasičnom smislu. Pokušavamo postići ovulaciju( dg.PCO) i zanjeti u kučnoj radinosti, a ako ne upali ovaj mjesec tako, pokušat ćemo insemenacijom par puta ,pa tek onda na umjetnu(takav je plan našeg gin.-Petrova).Tako da smo za sada u iščekivanju rezultata "domaće zadaće". Ako upali baš me briga za povrat poreza, ali ako se budu nizali mjeseci ne baš malih cifri ne želim im to ostaviti,kao oni nama olakšavaju, traže porast nataliteta a nabijaju ovakve cifre lijekovima bez kojih mnoge žene nebi postale majke. Nije li to malo licemjerno???
Pozdrav svima