-
Prije kupnje digitalnog toplomjera ja bih vam preporučila da ga od nekoga posudite na nekoliko dana - tijekom bolesti.
Iz mog iskustva u mjerenja dig. topl. se ne možemo u potpunosti pouzdati - bolje rečeno u nekim slučajevima uopće se ne možemo pouzdati.
U starijeg djeteta, od početka do danas, mjrenje dig.topl. je samo u krajnjoj nuždi jer u 99% slučajeva ne pokazuje pravu temperaturu - tj. pokazuje puno nižu od one prave što kod visokih temperatura može biti vrlo loše (npr. pokaže 37,7, a dijet u guzi ima već 39,5...)
Kod mlađeg djeteta temperaturu očitava pravilnije, tj. više puta nego kod prvog djeteta, istu temp kao u guzi mjerenu živinim topl.
Iz ovog bih zaključila da ulogu u očitavanju djetetove temp u uhu ima i sama građa uha, naravno, uz praksu mjerenja (uvijek mjerim nekoliko puta za redom, pod raznim kutevima, i pod kutom koji sam uvježbala da najpreciznije očitava).
Posebno me ljuti što, primjerice na Srebrnjaku djeci na hitnom prijemu mjere temp dig toplomjerom za uho. Jednom sam dovela starije dijete na pregled (nakon što se već liječila kod njih 10 dana) s temperaturom. Mlada sestra je loše izmjerila (mjere samo jedanput iako u uputama piše da se izmjeri tri puta za redom kako bi se uzelo srednje očitanje kao relevantno) i doc je zaključila da dijete nema temp. Potom sam ja izvadila svoj dig. i izmjerila dva stupnja više pred njom... Donijeli su živin jer mi naravno nisu vjerovali...
Op. i ja imam Braunov plaćen 400kn.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma