Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: toplomjeri

Datum pristupanja
    May 2006

Početno toplomjeri

Htjela bih kupiti onakav digitalni toplomjer koji za 3 sekunde izmjeri temperaturu. Koliko košta i gdje se može naći najjeftinije, ali da je kvalitetan? Koliko je uopće precizan takav toplomjer? Nekak si mislim da je takav najjednostavniji ako maloj bebi treba izmjerit temperaturu, a ne ono skinut ga pa skinut pelenu pa guraj u guzu :/

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u ljekarni?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U Metro-u

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ova tema i mene zanima. Mi smo dobili prije tjedan dana novi Braunov toplomjer za uho i skužila sam da pokazuje cijeli stupanj više od onog običnog i od digitalnog za ispod ruke (ta dva mi se poklapaju).
    Jel ima netko iskustva?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Normalno je da pokazuje vise nego kada se mjeri ispod ruke. Temperatura u uhu i rektalna temperatura su podjednake. Ispod ruke i na celu ce uvijek biti manja temperatura. Meni je taj Braunov ZAKON. Mozes mjeriti cesto, bez da gnjavis dijete, dok spava...Precizan je, ali ga treba pravilno staviti u uho. Npr. moja sveki misli da ce probusiti bubnjic, pa ga samo prosloni na rupicu uha. Naravno da onda pokaze 35C.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, toplomjer u uhu pokazuje malo vise, ponekad je to stupanj ponekad pola, ovisi kako se namjesti u uhu. Ja Emi mjerim uvijek dva puta i u pocetku, nakon stoje prvi put zakurila zbog urinoinfekcije, sam joj mjerila i kad je skroz zdrava da se ispraksiram i da vidim kako joj se temperatura krece kad je sva ok.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je najjeftiniji u Metrou. U ljekarnama je jako skup. Mi smo ga kupli u Ippercoopu, a onda za par dana vidjeli da je u Metrou cca. 50kn jeftiniji.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja ne vjerujem niti jednom digitalcu iako imamo i digitalava u kolekciji...meni je nr.1 onaj dobar stari živin

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi imamo čudo toplomjera i jedino sam s živinim zadovoljna jer ono praktički jedini pokazuje temp koja stvarno je
    ovo u uhu ne pokazuje dobro.. imao je temp i kaže 36,6, vrag mi nije dao mira pa idem mjeriti još sa živinim pod ruku, i imao je 37,6... nosili ga na reklamaciju, dobili drugi i ista stvar
    možda samo nemamo sreće

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je digitalni pokazivao 35 sa nekaj sitno asiroče je kurilo preko 38

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo taj Braunov. Jako je koristan, jer s običnim mjerimo cca 2x dnevno ispod pazuha kad nam je promjena temp. tj kad pada ili raste, a s digitalcem provjeravamo svako malo-to čak i dijete voli-pita oćemo opet tip-tiiip-jer je to zvukić koji čuješ kad počinješ/prestaješ mjeriti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A koliko košta taj Braunov i gdje ga ima za kupit? Samo u ljekarni i u Metro-u ili još negdje? Pitao moj muž u ljekarni, samo ne znam marku, košta 337 kn.

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi jučer kupili u apoteci,ali pokazuje mi razliku čak i 10 stupnjeva,kaj radim krivo?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da ih ima i u drugim vecim shopping centrima na odjelima s tehnikom. . . . tipa KingCross, Mercatone, CC. . . .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da li se moraju obavezno stavljati one plastične kapice na vrh toplomjera i gdje ih ima za kupiti.
    Mi imamo već sedam godina neki no name digitalac za pod pazuh i pokazuje istu temp. kao i živin.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Da li se moraju obavezno stavljati one plastične kapice na vrh toplomjera i gdje ih ima za kupiti.
    Mi imamo već sedam godina neki no name digitalac za pod pazuh i pokazuje istu temp. kao i živin.
    Te kapice su iz higijanskih razloga, mislim da nemaju drugu svrhu. Vjerojatno ih isto ima za kupiti gdje i toplomjera, a u ljekarnama sigurno. I ja imam digitalac za pod pazuh, za nas vec godinama, zivin nemam uopce doma. . . . lazem, imam, kupila sam ga u PetCentru, za macku

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Vjerojatno ga nisi dobro stavila.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    To je radi higijene, ako ga koristi vise ljudi. No, dobro je promijeniti cesce, jer se moze nakupiti cerumen iz uha i necistoca pa nece dobro ocitavati temperaturu.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno Digitalni toplomjer

Pridružujem se obožavateljima Braunovog toplomjera. Savršen je: brz i precizan. Kad smo ga kupili, uspoređivali smo rezultate mjerenja s onima običnog toplomjera. Poklapali su se.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I mi imamo Braunov digitalac za uho. Zasad super.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure, imamo problem... za sada smo jako zadovoljni Braunovim toplomjerom, ali...

netko je prčkao po njemu, hm,hm... naravno, ne zna se tko
    i sad pokazuje 99 stupnjeva nekakvog F

a uputstva ne mogu naći na internetu ni doma...
    ajd pomozite!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa pokazuje fahrenheite umjesto celsiusa, znaci to bi trebalo promijeniti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

99 F bi bilo 37.2 C

evo ti konverter ako ti hitno treba mjerenje temperature:
    http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije kupnje digitalnog toplomjera ja bih vam preporučila da ga od nekoga posudite na nekoliko dana - tijekom bolesti.

Iz mog iskustva u mjerenja dig. topl. se ne možemo u potpunosti pouzdati - bolje rečeno u nekim slučajevima uopće se ne možemo pouzdati.
    U starijeg djeteta, od početka do danas, mjrenje dig.topl. je samo u krajnjoj nuždi jer u 99% slučajeva ne pokazuje pravu temperaturu - tj. pokazuje puno nižu od one prave što kod visokih temperatura može biti vrlo loše (npr. pokaže 37,7, a dijet u guzi ima već 39,5...)
    Kod mlađeg djeteta temperaturu očitava pravilnije, tj. više puta nego kod prvog djeteta, istu temp kao u guzi mjerenu živinim topl.
    Iz ovog bih zaključila da ulogu u očitavanju djetetove temp u uhu ima i sama građa uha, naravno, uz praksu mjerenja (uvijek mjerim nekoliko puta za redom, pod raznim kutevima, i pod kutom koji sam uvježbala da najpreciznije očitava).

Posebno me ljuti što, primjerice na Srebrnjaku djeci na hitnom prijemu mjere temp dig toplomjerom za uho. Jednom sam dovela starije dijete na pregled (nakon što se već liječila kod njih 10 dana) s temperaturom. Mlada sestra je loše izmjerila (mjere samo jedanput iako u uputama piše da se izmjeri tri puta za redom kako bi se uzelo srednje očitanje kao relevantno) i doc je zaključila da dijete nema temp. Potom sam ja izvadila svoj dig. i izmjerila dva stupnja više pred njom... Donijeli su živin jer mi naravno nisu vjerovali...

Op. i ja imam Braunov plaćen 400kn.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Romina prvotno napisa
    Vjerojatno ga nisi dobro stavila.

pa mislim da toplomjer u guzu nemreš stavit krivo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sorry, ja sam mislila na digitalni za uho, kojeg npr. moja sveki nikad ne gurne dovoljno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    99 F bi bilo 37.2 C

evo ti konverter ako ti hitno treba mjerenje temperature:
    http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm
    puno hvala...
    ne treba hitno, al sad ću ja to pročačkat...
    nikad se ne zna... bolje da to odma sredim

thanx

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

imamo samsungov i sad sam stvarno zadovoljna njime.
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mislim, mala gori ko vatra a on pokaže 35,7.
    stavim ga u drugo uho on pokaže 37,2.
    pa opet ponovimo cijeli proces i ista stvar. onda uzmem živin i izmjerim temperaturu ispod pazuha 38,5
    ovo se meni događalo dok konačno nisam skužila u čemu je problem (a trebalo mi je vremena) - važno je znati pod kojim kutem mjeriti. toplomjer se ne stavlja okomito na ušnu školjku, već se malo usmjeri prema licu (barem je kod nas takav slučaj). od kad sam se ispraksirala stvarno mjeri identično živinom toplomjeru u guzi.
    još da dodam da kod nas u uputstvima piše obavezno mjeriti sa zaštitnom folijom i to ne samo iz higijenskih razloga. u protivnom mjerenje neće biti precizno.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dajte me prosvjetlite!
    Vi stavljate i živin toplomjer djeci u guzu? Pa koliko to traje?
    Evo mi danas mjerili temperaturu s digitalnim u guzi (kupila prije godinu i nešto u DM-u) i stalno nekako sumnjam u rezultat.
    Iako kada je imao dosta visoku temperaturu tako je i pokazaol, međutim danas :/
    Ono što me muči je, kako izmjeriti temperatiri u guzi s živinim kad mi Jan i s digitalnim (što traje 10 s) ne dopusti izmjeriti bego se rita i plače.
    Znam, znam, mogu i ispod pazuha ali ovako je brže...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma kakav toplomjer u guzi, H bi na to poludjela. Bio zivin ili digitalni. No, taj digitalni iz DM-a stvarno nije bas nesto...Dosta fula temperaturu. Mislim da ipak stoji: koliko para toliko muzike...Taj u DM kosato 30tak kn, Braunov 300tak kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti mjerim temperaturu u guzi, niti stavljam cepice u guzu. od rodjenja smo ju navikli na mjerenje pod pazuhom i na sirup za snizavanje temperature.
    ako to ne radim su sebi, necu ni djetetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    niti mjerim temperaturu u guzi, niti stavljam cepice u guzu. od rodjenja smo ju navikli na mjerenje pod pazuhom i na sirup za snizavanje temperature.
    ako to ne radim su sebi, necu ni djetetu.
    Ma, bravo.
    Ja sam se uvijek ježila na ta mjerenja temperature djetetu u guzi. Nema šanse da bih mu to radila.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma bravo za vas!
    Ali ja sam pitala ove cure koje mjere temperaturu u guzi? S kojim toplomjerom to rade?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa u bolnicama mjere zivinim u guzi, treba krace nego ispod pazuha, mislim 3 minute???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, vezano za ovaj digitalni iz DM-a, ne znam jeste li procitale u uputama da bez obzira sto on zasvira, treba ga se drzati jos neko vrijeme ispod pazuha/ u ustima/ u guzi (pise tocno koliko duze za svaka od ta 3 nacina).

tako da ga ja drzim jos jedno 3 minuta nakon sto zasvira, definitivno nakon sviranja temperatura jos raste i za 0.5 C- i nije mi do sada jos pokazao krivo. (da, provjeravala sam sa zivinim )

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

3 min??
    Đizus!!!
    obavezno se bacam u kupnju drugog toplomjera!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna! tako mi zvoni u glavi od tog jednog puta u bolnici prije 2 godine....
    raspitaj se jos

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako si mislila na 3 minute za ovaj DM-ov, krace ti je vrijeme za guzu (ove 3 minute su za ispod pazuha, tu se najduze mjeri, za usta ili guzu je 1 minuta ili tako nesto... nemam vise upute)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Dajte me prosvjetlite!
    Vi stavljate i živin toplomjer djeci u guzu? Pa koliko to traje?
    to nam je, nakon ovog u uhu, najjednostavniji način! i nepogrešiv. obavljamo to prilikom presvlačenja pelena. stavim toplomjer, malo ga zabavim i gotovo je začas. ne treba 3 minute. živa vrlo brzo raste i lijepo vidiš kad je gotovo. mjerenje na taj način nije čak ni nelagodno. meni se čini da ga dijete uopće ne osijeća.
    nama bi bilo problem mjerenje pod pazuhom, jer svako obuzdavanje ruku završava velikim protestima.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi imamo proteste i za uho i za rame... a u guzu... mislim da je nemoguće, neda se ni prematati, a ja nisam toliko snažna da bi je držala pod kontrolom... trebala bi pojačanja... a kad je bila skroz mala sam joj mjerila u guzu... bilo joj je čak slatko, vrpoljila se i smijala...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

[quote="Adrijana66"] i za rame... [/quote
    ne znam kako mi je to uopće palo na pamet
    pod pazduh...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako je dijete veće, ne smije se mjeriti u guzi, to vrijedi samo za male bebe.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jošmalo prvotno napisa
    Ako je dijete veće, ne smije se mjeriti u guzi, to vrijedi samo za male bebe.
    :? a zašto se ne bi smjelo? pa nekako je normalno da veće dijete surađuje pa se temperatura mjeri pod pazuhom, ali za to nema dobne granice.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja imam Braunov i uglavnom sam zadovoljna. No kako je nedavno kurila i do 41 najsigurnija sam kada joj izmjerim ispod ruke. Kako lutonjica kaže- u guzu ni za živu glavu. Iako su čepići morali usljediti jer se s tom temperaturom nije za šaliti. Bolje i čepići nego konvulzije.

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno Digitalni toplomjeri

Ja djeci također nikad ne mjerim temperaturu u guzi i baš mi je drago da nas ima više.
    Nikad im ni ne stavljam čepiće. S ovom starijom sam to probala jednom, imala je možda godinu dana. Tek što sam ga stavila, ona ga je istisnula te je izletio kao katapult.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •