Evo, od danas sam i ja jedna od vas. Do sada sam vas samo citala, a bila aktivna na drugom forumu. Pa da podijelimo iskustvo...
U fazi sam kada tugujem jer ivf radjen u Mariboru /januarska grupa, transfer bio 25. 1./ nije uspio. Prokvraila sam i prije bete. Necu pisati o tome kako mi je bilo, vecina vas je to prosla. Pokusavam da zivot vratim u normalu, ali bas i ne ide. To nam je bio prvi pokusaj, godinu i po smo cekali na termin, u Mariboru proslo sve OK, vracene dvije balstociste, ali, nazalost, nije se primilo. Sto je najgore, vec me je strah od sljedecg pokusaja. Cim sam bila sigurna da je nalaz negativan, zvala sam Maribor i zakazali su nas za mart 2008.
E sad, vi koje znate mnogo vise od mene, pomozite.Prvo moje pitanje glasi:nakon koliko vremena od ivf pokusati sa zamrznutim /imamo dva zamrznuta/. Kakva su iskustva sa smrzlicima, na sta obratiti paznju..
A drugo pitanje je vezano za dijagnostiku. Kod nas je u pitanju muski sterilitet, nalaz je toliko los da ni u najludjim snovima nema sanse da dodje do zaceca prirodnim putem.Sto se mene tice, valjda je sve u redu.Kazem valjda, jer nisam radila laparoskopiju i HSG, misleci da i nema potreba kad vec moramo na ivf. A mozda bi i to trebalo, sta kazete?
Eto... Ja imam nepunih 36 godina, suprug 40, lijecimo se vec godinama...Mnogi dr-ovi su nas zavlacili, uzimali pare, maltretirali, tvrdeci da mogu rijesiti nas problem.Pozdraaaaaaaaaavvvvv svimaaaa