Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: bezpelensvo-pomagajte!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno bezpelensvo-pomagajte!!!

Vec tri sata drzim Editu bet pelena. Posto NECE GACE, obukla sam joj samo stramplice. Vec dva puta se upiskila u strample, a evo maloprije je i kakicu obavila.
    Fino sam joj rekla da mi kaze kada hoce piskit ili kakit, ali jok!!! Nisam nikakvu frku pravila. Sve sa osmjehom na licu. I cijelo vrijeme joj objasnjavam da mi treba reci kada ce piskit, pa ide sa mamom na wc solju.(tutu nece nema sanse)

Sta da radim??? Da li da nastavim???? Zainatila sam se, jer ce uskoro u vrtic i ne moze imat pelene.

Evo dok ovo kucam, vidim da se opet popiskila u stramplicee :shock: I opet mi nije rekla da joj se piskii :shock: Odoh je presvuc

STA DA RADIM????

Početno

oboruzaj se strpljenjem i veelikom kolicinom stramplica

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    oboruzaj se strpljenjem i veelikom kolicinom stramplica
    pa jel ovo normalno da mi ne govori da ce vrsit nuzdu :? A ja evo hodam ko papagaj i ponavljam "Edita reci mami kada ces piskit" 8)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko sam izracunala, u 3h se 3x popiskila. Mislim da je jedan od kriterija za skidanje pelena da moze zadrzati barem 2h. Da li je previse popila?

Početno

koliko dana je bez pelene?
    kad sam ja skidala inesi pelenu, stavljala sam je piskit otprilike svakih sat -sat i pol. uglavnom se popisala u gace... jedino bi odmah nakon spavanja piskila u tutu. trebalo nam je jedno sedam dana da ona skuzi sta znaci bit mokra... ja sam joj kod svakog presvalcenja ponavljala da treba piskit u tutu jer je sad mokra i da se tako moze razboliti i da se moramo brzo presvuci...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, nemoj ti nju čekati da ti kaže da joj se piški, nego kad procijeniš da bi mogla nešto popiškiti reci: ajdmo sad malo piškiti (čak ako joj se i ne piški kad je staviš na wc popiškit će bar malo iz zabave). Tako ćeš ju preduhitriti i naviknuti na piškenje na wc-u.
    Potrajat će neko vrijeme dok ona nauči povezivati signale koje joj šalje mjehur s potrebom odlaska na wc, a i računaj da dijete kad se zaigra ne obraća pažnju ni na vanjske ni na unutarnje signale, i da će i poslije biti nezgodica.
    Kao što cure kažu, naoružaj se strpljenjem i robicom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Koliko sam izracunala, u 3h se 3x popiskila. Mislim da je jedan od kriterija za skidanje pelena da moze zadrzati barem 2h. Da li je previse popila?
    jest, puno je vode pila

Početno

ako pije puno vode moras ju i cesce stavljati, otprilike svakih sat vremena...
    i strpljeeeeeeeeeenja...
    i osmjeh, uvijek uvijek uvijek osmjeh. objasni joj kod svakog presvlacenja da je sad mokra i da se moze razboljeti tako, i da je velika i da moze traziti da ide u wc... al uvijek s osmjehom!

znam da nekad covjeku pukne i da se najradije izdere al nesmijes... tako bi joj samo razvila jos vecu odbojnost...a mozda uopce jos nije spremna?
    ako vidis da u 10 dana nema nikakvog pomaka, pricekaj jos malo... dok zatopli?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    ako pije puno vode moras ju i cesce stavljati, otprilike svakih sat vremena...
    i strpljeeeeeeeeeenja...
    i osmjeh, uvijek uvijek uvijek osmjeh. objasni joj kod svakog presvlacenja da je sad mokra i da se moze razboljeti tako, i da je velika i da moze traziti da ide u wc... al uvijek s osmjehom!

znam da nekad covjeku pukne i da se najradije izdere al nesmijes... tako bi joj samo razvila jos vecu odbojnost...a mozda uopce jos nije spremna?
    ako vidis da u 10 dana nema nikakvog pomaka, pricekaj jos malo... dok zatopli?
    probat cu jos jedno sedam dana ovako preko dana, a ako ne upali, opet za mjesec-dva :/
    Jucer smo je drzali bez pelena jedno sest sati. Popiskila je troje strample i jedne hlace :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ju ne bih bas odmah presvukla, vec pricekala minutu-dvije (to ce se njoj ciniti puno dulje) i pritom joj objasnila kako nije lijep osjecaj biti mokar, i da se to ne bi ni dogodilo da je odmah rekla.
    Ili joj stavi kahlicu negdje u sobu i reci da sama ide sjest kad joj se piski.
    Iovako je to na njoj da odluci kad hoce.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

snorki, problem je (općenito) u sljedećem:

Klinci dugo piške u pelene i onda mi (roditelji) jednog dana velimo da to nije ok. Vjerojatno je to u njihovim malim glavicama totalna zbunjola - kako nije ok - pa mjesecima (godinama) sam tako piškila/kakila, zašto to sad nije ok?

Iz tog razloga to i ne može ići preko noći.
    Kad je Hrvoje prošle godine skidao pelene, išli smo piškiti svakih 20 minuta prvih dana! Ne sat-dva, doslovno se radilo o 20 minuta.
    Već na kraju prvog tjedna učestalost njegovog piškenja se smanjila i mogao je zadržati mokraću 1 sat.

Naravno da nije rekao da mu je sila, ja sam to kasnije mogla već procijeniti po cupkanju (kad je naučio zadržavati)... trebalo je proći još par mjeseci da počne sam govoriti da treba na wc - sve do onda ovisilo je o mojoj procjeni ili vremenu koje je proteklo od zadnjeg piškenja.

I - kao što su cure rekle - strpljenja i štramplica!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja ju ne bih bas odmah presvukla, vec pricekala minutu-dvije (to ce se njoj ciniti puno dulje) i pritom joj objasnila kako nije lijep osjecaj biti mokar, i da se to ne bi ni dogodilo da je odmah rekla.
    :? :?

mony, otkud ti takve ideje?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ajde snorki samo napred!
    ali svakako je ti stavljaj prvo na solju, pa onda kad se tamo popiski, pohvali je.
    kad se upiski u stramplice, reci joj kako je mokro, i da ako bude piskila u solju, nece biti mokro.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ne znam, ovako sam ja krenula ljetos s vidom, totalno oboružana strpljenjem, osmijesima i rezervnim gaćama i hlačama, trčkarala za njim i svako malo ga vodila na wc i tutu, a on svako malo u gaće /samo da napomenem da je on i tada mogao zadržati mokraću po 2h, i da mu je noćna pelena skoro uvijek suha/.
    ako bi ga ja zaboravila pitati ili ne bi pitala na vrijeme - sve bi obavljao u gaće.
    i tako smo se natezali neko vrijeme, tj. definitivno predugo /skoro par mjeseci/, a on zapravo uopće nije bio spreman za skidanje pelena, i mi vratili pelene u kojima je još uvijek.
    stvar je u tome da on meni nije uopće počeo govoriti kada treba obavljati nuždu, već je spalo na to da ja njega zapitkujem i vodim na wc, a ako ga ne pitam sve ode - u gaće. tema "odlazak na wc" mu je zadnja rupa na svirali, ne smeta njega ni kad je mokar niti pokakan...
    valjda ćemo to riješiti uskoro

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

Ne kuzim sta ti nije jasno :?

Mozda rijec: odmah, koju sam kasnije htjela promijeniti u: na vrijeme, al vec stisnula- submit.

I da se jos pojasnim: nisam mislila reci sve to ljutitim tonom.
    No, djeca (posebno Editine dobi) kuze te stvari i zasto ne objasniti onak kak doista je :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo sad cu je opet skinut 8)
    nego, mislim se da je ne zbunjuje to sto je bez pelena ostavim nekih 5-6 h pa je onda poslije opet obucem. Popodne cemo izlazit i opet joj moram navuc pelene.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

snorki, ja mislim ako si joj odlucila skinuti pelene, da ih onda moras skroz skinuti, a ne malo u pelenama, malo u gaćama. nosi vani rezervnu odjeću i to ti je to, inače ćeš je totalno zbuniti. od sad nek ti bude u gaćama čitavo vrijeme.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    snorki, ja mislim ako si joj odlucila skinuti pelene, da ih onda moras skroz skinuti, a ne malo u pelenama, malo u gaćama. nosi vani rezervnu odjeću i to ti je to, inače ćeš je totalno zbuniti. od sad nek ti bude u gaćama čitavo vrijeme.
    da se ne prehladi. Poslije idemo u trgovinu kupovat rodjendanski poklon za jednog djecaka, pa mi bas nezgodno da se tamo upiski ili ukaki. A sutra je rodjendanski party

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

e snorki baš si me nasmijala, sorry.

pa nejde ti to skidanje pelena sam tak . mislim nije ni strašno ali
    Vec tri sata drzim Editu bet pelena. Posto NECE GACE, obukla sam joj samo stramplice. Vec dva puta se upiskila u strample, a evo maloprije je i kakicu obavila.
    Fino sam joj rekla da mi kaze kada hoce piskit ili kakit, ali jok!!! Nisam nikakvu frku pravila. Sve sa osmjehom na licu. I cijelo vrijeme joj objasnjavam da mi treba reci kada ce piskit, pa ide sa mamom na wc solju.(tutu nece nema sanse)

Sta da radim??? Da li da nastavim???? Zainatila sam se, jer ce uskoro u vrtic i ne moze imat pelene.
    ovo boldano mi je

moje mišljenje:
    s obzirom da si se TI zainatila malo je teže nego da se je ONA. jednostavnije je kad klinci daju neki 'znak'

ono što ja ne bi radila to je da kad bi maknula pelenu, maknula bi ju. i kad bi išli van i po noći (za prek noći bi ostavila još koju, možda 5, čisto da se ufuram u neke štoseve)

i da, njih treba podsjećati ali nemoj, svako malo 'jel ti se piški?' 'jel trebaš piškiti?' 'kakati?' 'na wc?'... DEFINITIVNO će joj dojaditi i ići će sporije

klincima treba malo vremena da skuže što ide kojim redosljedom i kako i kada trebaju reagirati. sve je individualno, a može postojati još i par bisera.

evo kak je kod nas išlo:
    - krenuli smo jer P više nije htjela oblačiti pelenu pa sam ju ja pitala hoće li gaće. to joj je bilo super
    - prvih 3 dana popiškila se 10-12 puta jer joj je, između ostalog, bilo fora i presvlačenje. skužila sam to jer je htjela presvuć sve, i majicu
    - onda nisam bila sigurna jel zna uopće kad treba i može li malo zadržati dok ne dođe do kahlice. ali kako je bilo ljeto na balkonu smo imali bazenčić i njoj je postalo fora ići u bazen piškiti. fino bi zadržala, skinula se, ušla i popiškila (ili kod ulaženja). za koji dan smo makli bazenček pa je po malo počela tražiti kahlicu.
    -onda smo imali problem sa kakanjem jel ju je ulovio proljev na par dana pa je htjela kakati samo u kadu i to dosta dugo, mislim 2 mjeseca. e jedino kad bi bili u šetnji pristala je kakati negdje.
    - dakle problem sa piškinjem je trajao nekih mjesec dana, sa kakanjem 2, po noći se u tom periodu popiškila jedno 10tak puta.
    - za noć sam koristila njena meškoljenja i odnjela bi ju na wc piškiti, onak u polusnu
    - van smo uvijek nosili 2-3 kompleta za obuć (i vrećicu za spremit kakicu )

uglavnom, meni je taj mjesec dana trajao ko godina, ovo kakanje ko 5 godina, a sad se jedva toga sjećam. odnosno imam osjećaj ko da niti nije nikad nosila pelenu. bez pelene je nekih pola godine

i da, bitna stvar: STRPLJENJE

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    da se ne prehladi.
    joj pa neće ti se od tog prehladiti.

onda bi platnenopelenaši bili stalno prehlađeni

fino je na brzinu presvučeš i to je to

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    da se ne prehladi.
    joj pa neće ti se od tog prehladiti.

onda bi platnenopelenaši bili stalno prehlađeni

fino je na brzinu presvučeš i to je to
    hvala ti
    nekako se jos ne usudjujem izvesti je vani bez pelena. :/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem inesicu i još jednom naglašavam: važno je da je ti nudiš i ako joj nije problem stavi je na tutu ili wc uz neku igru da ne ispadne kao neka prislila. i zašto joj stavljaš pelenu kad idete van? razumijem da ti je tako komotnije ali njoj je kompliciranije, a morat ćeš i tu pelenu kad tad skinuti pa zašto onda ne odjednom. uz puno strpljenja i rezervne odjeće sve ćete riješiti u par dana.

i pusa bespelenašici

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kuzim sta ti nije jasno :?

Mozda rijec: odmah, koju sam kasnije htjela promijeniti u: na vrijeme, al vec stisnula- submit.

I da se jos pojasnim: nisam mislila reci sve to ljutitim tonom.
    No, djeca (posebno Editine dobi) kuze te stvari i zasto ne objasniti onak kak doista je :?
    nije mi jasno da bi dijete ostavila mokro (pa makar i minutu-dvije), kako bi mu dokazala da nije lijep osjećaj biti mokro.

i nije mi jasno da bi djetetu predbacila "da se to ne bi ni dogodilo da je odmah rekla".

(ljutiti ton glasa mi nije ni pao na pamet :/ )

kao prvo - ja bih se zamislila - da li je dijete spremno za micanje pelena.
    kao drugo - vjerojatno dobar dio djece (možda i većina) editine dobi kuži te stvari. ali, to nisu SVA djeca te dobi. možda djeca koja imaju mlađu braću i sestre (s pelenama) to doživljavaju na drugi način. itd. ima brdo stvari koje mogu potaknuti ovakvu njenu reakciju.

edita rješava stvari svojim tempom. možda NJOJ u ovom trenutku to nije "prioritet". možda razvija neku drugu vještinu koja je "u sjeni" skidanja pelene...

anek je krasno napisala:

"i tako smo se natezali neko vrijeme, tj. definitivno predugo /skoro par mjeseci/, a on zapravo uopće nije bio spreman za skidanje pelena."

da je edita moje dijete - ja bih joj vratila pelene.

i još nešto - ima/nema pelena i ne mora biti zbunjujuće. s dobrim pristupom, i dobrim kompromisom - stvar hoda .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali dijete treba nauciti uzrok posljedicu: kada se popiski, mokro je. I to nije ugodan osjecaj. Mislim da to dijete moze nauciti upravo tako kako je Mony rekla: samo treba postati toga svjesno. Ako ga presvuces "brzino munje" nece ni shvatiti sta se desilo ni da je bilo mokro.

I naravno, treba djetetu objasniti da cim osjeti da mora piskiti, treba odmah reci. To mi je sasvim normalno objsanjenje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sorci, fakat ne kuzim sta te muci i zasto si ovo sto sam napisala bez razmisljanja uzela za negativno.
    Da me znas malo bolje pretpostavljam da ne bi dosla do takvog zakljucka, ali napisana rijec cesto ima nedostatke.

Deaedi me lijepo razjasnila -
    djetetu treba ukazati na uzrok i posljedicu i uopce ne vidim nista lose u tome da malo bude mokra. Mislim, kad se prisilim procitati ovo, a kao da nisam ja pisala, fakat zvuci malo onak :/

Osim toga, sorci, ne znam kada roditelj zna da dijete nije spremno za skidanje pelena. Netko treba napraviti prvi korak. Snorki je odlucila, i bas zbog toga bih se slozila s ostalim curama da malo imas pelenu - malo nemas pelenu pristup skidanju pelena je vrlo zbunjujuci i nimalo motivirajuci za dijete.

Ja bih, snorki, na tvom mjestu, stavila Editi kahlicu u sobu i pomogla joj da sama sjeda na nju kad misli da treba.
    Tako ces joj pokazati da to ona odlucuje, a ne da ti lovis kad ona treba. To lovljenje mi se cini prikladnijom metodom kod malih bebaca.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    da se ne prehladi. Poslije idemo u trgovinu kupovat rodjendanski poklon za jednog djecaka, pa mi bas nezgodno da se tamo upiski ili ukaki. A sutra je rodjendanski party
    nama su u tome puno pomogle potty training gacice, njih sam oblacila po noci i kad smo izlazili vani (dakle, kad nisam htjela da bude mokra-popisana-promocena do vanjskih gaca). Ona je prihvatila da pelena vise nemamo jer smo ih potrosili, pa zato mora piskit u wc da ne smoci gacice a nije mogla skuziti razliku izmedju obicnih gacica i training gacica

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mony - vidim ja da ti mene ne kužiš .

nije dobro da dijete bude mokro. treba ga presvući iste sekunde.
    dijete koje reagira kao edita - očito nije spremno za skidanje pelena. možda će biti za 15 dana, za mjesec ili tri mjeseca...

i tek kad bude spremna za skidanje pelena - prihvatit će i ukazivanje na uzrok i posljedicu.

u svakom slučaju, dobro je što je snorki probala. ali da je edita moja - ja bih joj dala još malo vremena. kao što sam i svojoj kikici kad je trebalo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Po meni, davanje vremena moze biti dvoznacno -

sto ako dijete nikad nece bez pelene?

Dakle, tu bi ipak roditelj trebao biti inicijator, uz pripreme, uz ukazivanje na potrebu, ali i uz ukazivanje na uzroke i posljedice.

Kod veceg djeteta davanje vremena moze djetetu pokazati da ce uvijek dobiti pelenu, ne pokaze li zainteresiranost za skidanje, tj. obavljanje nuzde na kahlici ili WC-u.
    Ako je snorki sada doista odlucila (iako mislim da nije, cim malo stavlja malo skida pelenu), onda bi uz strpljenje, objasnjavanje i ukazivanje sve moglo ici glatko.
    Pitanje je koliko tko ima strpljenja - 3 sata ili 3 dana - sorry snorki

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po meni, davanje vremena moze biti dvoznacno -

sto ako dijete nikad nece bez pelene?
    ma hoće sigurno .

mi smo imali više uspjeha kad je počelo toplije vrijeme. tad je shvatila da je bez pelene puno ugodnije - i išlo je lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vanja je sad tjedan dana bez pelene. Sam postupak odvikavanja je bio malo duzi, no mislim da kao sto su neke cure vec napisale, moras ju cesce stavljati na tutu.
    Ja sam Vanji donijela tutu u sobu i cesto sam ju ispitivala da li treba piskiti.
    Na samom pocetku znala je piskiti i svakih pet minuta no iz dana u dan je to bilo sve rijedje.
    I sto se tice ducana ili odlaska van ja sam joj stavljala pelenu tako dugo dok nisam vidjela da doma sama trazi na tutu i da se stvarno rijetko popiski u gacice.
    Sretno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama27 prvotno napisa
    I sto se tice ducana ili odlaska van ja sam joj stavljala pelenu tako dugo dok nisam vidjela da doma sama trazi na tutu i da se stvarno rijetko popiski u gacice.
    Ovo me znaima, izlasci van: gdje da se popiski vani? Sta je sa voznjom u autu? Staviti pelenu da ne zapisa sjedalicu?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj mama27 prvotno napisa
    Ovo me znaima, izlasci van: gdje da se popiski vani? Sta je sa voznjom u autu? Staviti pelenu da ne zapisa sjedalicu?

Ja sam drzala tetra pelenu, ali bi na njoj sjedio, i uvijek imala dvije suhe za slucaj da popiski sjedalicu (i naravno suhu odjecu);
    vani bi piskio gdje god, zapravo jos uvijek 8)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je jos mali, ali nema pelene, i prijavljuje kad mu se kaki ili piski.
    Svuda nosimo tutu, pa piskimo ili u autu, ili se vratimo na parking ako moramo.

http://farm1.static.flickr.com/171/3...9f7c5218_o.jpg

eto tako to izgleda.
    uvek nosimo i rezervnu odecu, naravno, ali evo vec 2 meseca smo bez pelena i nije se ni jednom ukakio ni upiskio napolju!

Pre nego sto je skinuo pelene sam mu oblacila pelene za nepolje, a po kuci skidali i vezbali.
    Trajalo je dugo, a intenzivno uvezbavanje nekih mesec dana.

Znaci, strpljenje!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi isto kao i kli_kli .
    Nosimo tutu s nama i za sad to super funkcionira.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

novi izvjestaj
    nema nikakvog pomaka. Ona i dalje piski u stramplice, hlace, sorc... i nikada nam jos nije rekla da ce piskit
    sada nece ni u wc. Jutros je mm odveo, a ona pocela plakat Sa tutom je jos gore.
    u aprilu garant nece moci u vrtic, jer jos ima pelene. Pa valjda ce se do septembra naucit.
    Ja cu je jos ovako drzat 3-4 dana, pa ako ne bude nikakvog pomaka, vracam joj pelenu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

snorki drž se

nemam pametnog savjeta

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki, poslusaj me, definitivno nije spremna. prestani muciti i sebe i nju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    potpisujem.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Snorky i ja mislim da nije spremna. Mislim da ju je zbunilo sto je malo imala, malo ne pelenu. Ja kad sam N. skinula pelene s 18 mj nije je vise dobila, vani sam isla s hrpom gacica,hlacica, a u autu je sjedila na rucniku. Vani smo hodali i s tutom i svakak, bitno je kad se na to odluci, bit ustrajan, tj nemres malo skidat pelene , pa ih do ducana opet stavljat, to ih totalno zbuni. Pricekaj jos malo i vidi, a kad opet krenes, moras bit dosljedna u tome sto znaci skidanje pelena. A strpljenja puno, zamisli koji je njima sok nakon toliko vremena jedne navike, prebacit se na nekaj sasvim novo.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

snorki, ja isto mislim da Edita nije spremna, inace bi pokazivala "interes" za tutu ili wc
    STRPLJENJE

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prije tri minute smo je upitali hoce li piskit, a ona je rekla da nece. Ne znam jesu li prosle i tri minute, a ona se upiskila u hlace.
    I to mi govori "hajd tamo"

i ja mislim da nije spremna, a sve mi nekako bezveze odustat poslije nepuna cetiri dana :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

potpisujem.
    i jos jedan

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zar nije bio tekst na portalu da treba sedam dana ovako drzat dijete. Ako za sedam dana ne nauci piskit na wc solju, ili tutu, znaci da definitivno nije spremno. :?
    Ja se drzim tih sedam dana po pijan plota

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, 7 dana.
    ali, ovo editino ponasanje ukazuje da definitivno nije spremna, i definitivno nije jos vrijeme za tih 7 dana.

mi smo svojih prvih 7 dana zapoceli tek kad je zara ponekad znala reci da joj se piski, prihvacala je tutu odavno, znala se ponekad pokakati i ,rjedje, popiskiti u tutu... znaci, postojali su znakovi da bi MOGLA biti spremna (iako nije bila, prekinuli smo i ponovo pokusali za vise od pola godine - tada je maltene u roku od 24 sata skuzila stvar)

kod edite ne postoji niti jedan jeidni znak moguce spremnosti.
    a forsiranjem mozes samo pogorsati stvar (produljiti to jos duze)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, 7 dana.
    ali, ovo editino ponasanje ukazuje da definitivno nije spremna, i definitivno nije jos vrijeme za tih 7 dana.

mi smo svojih prvih 7 dana zapoceli tek kad je zara ponekad znala reci da joj se piski, prihvacala je tutu odavno, znala se ponekad pokakati i ,rjedje, popiskiti u tutu... znaci, postojali su znakovi da bi MOGLA biti spremna (iako nije bila, prekinuli smo i ponovo pokusali za vise od pola godine - tada je maltene u roku od 24 sata skuzila stvar)

kod edite ne postoji niti jedan jeidni znak moguce spremnosti.
    a forsiranjem mozes samo pogorsati stvar (produljiti to jos duze)
    ljetos se samo jednom popisklila u tutu. Sama sjela, piskila, uzela maramicu i obrisala se. od tada nikad nista.
    Uglavnom, hvala vam na savjetima Puno ste mi pomogle
    Sutra cu otici do prijateljice da uzmem od nje one stepenice za solju i poklopac za djecu. Ako je ni to ne zaainteresuje- nista. Prekidamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je jos uglavnom na tuti, ali ako odabere wc, nema sanse da joj stavim djecji poklopac ili stepenice - ako neki put pozeli wc umjesto tute, to znaci da je taj put odlucila biti "velika"...
    to ti samo kazem jer mislim da ako nece na wc, nece joj taj poklopac i ljestvice pomoci....
    ali dobro, ti si uporna

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ok, za sve preokrete, velike korake, treba pričekati da nam klinci daju neki znak.

ono što sam ja kod sebe skužila a to je da neki put znam i profulat taj znak :/ . ako fulam trenutak za nešto, i onda poslije to skužim, dobit Petru na to nešto sa zakašnjenjem je dost teško. e sad, al neki put imam osjećaj ko da je treba staviti u tu situaciju, dati joj malo vremena da skuži što mi je ideja i ako ide super, a ako ne ništa.

ako Edita nije spremna nije. to ćeš snorki najbolje ti znati. al si ja mislim, s obzirom da je Edita tu negdje, u toj dobi, da si možda fulala taj njen znakić, a možda dođe za dva tjedna.

jako puno ovisi o klincima, a mi ih moramo promatrati. imam osjećaj da neki put moram probat i ubost pa ako prođe, prođe.

valjda, sam neki put tumpava.

sa kahlicom je kod nas bila situacija ta da P više nije htjela oblačit pelenu. i to je bilo u toj mjeri da smo se ravno 5 dana nas dvije mrcvarile. ja bi se nakon što bih jedva obukla pelenu znala rasplakat (dobro i hormoni su me pucali). i onda sam taj jedan dan rekla ok to je to. zašto nisam 5 dana prije? jel mi je trebalo doći do mozga i jel vrijeme nije bilo idealno, padala je kliša i bilo je hladnije a ja htjela da bude pravo ljeto

uglavnom, njen znak 'protiv pelena' bio je pravi. znak 'za kahlicu, wc' nije bio idealan ali smo to više-manje uspješno savladali.

bilo je još takvih mojih bisera. ko da ne želim da mi djeca narastu, a njima to ide tak dobro

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kcerka je prijateljice je bukvalno preko noci pocela piskit na wc solju.
    Nikakvog nagovjestaja, nista. Samo se jedno jutro (oko treceg rodjendana) probudila i rekla da hoce piskit na wc

Za Samija sam mislila da nece prohodat ni do trece godine, jer je bio totalno nezainteresovan (samo je puzo). A sa 13 mjeseci samo se pustio

Editi smo navukli pelenu. Trenutno idemo na jedno putovanje od 150 km, pa ne bih da komplikujem ionako komplikovano.
    Sutra cu jos jednom probat, mada cisto sumnjam da ce nam javiti recenicom da hoce piskit.
    :/

ja se jos uvijek nadam 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo da vam kazem da sam je obukla. Nije vise bilo svrhe. Pet dan bez ikakvog pomaka na kraju se za ruckom upiskila, dvije minute posto sam je pitala hoce li u wc

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

snorki. nemoj sad odustati, ona je u toj dobi definitivno spremna samo što joj se najvjerojatnije neda ili vas zafrkava. Mi smo se odvikavali skoro 6 mjeseci!!! Naime u vrtiću se je bez problema skinula pelena kad je imala točno 2 godine,i u vrtiću bila skroz suha bez ijednog incidenta, a sa 2,5 smo imali zadnji incident kod kuće. U međuvremenu je tu bilo svega, čitavo ljeto sam pokušavala, pa prestajala. Pokošavala bih par dana, podsjećala je da ide svakih 20 minuta, pola sata no ona nebi htjela. Često bi se minutu nakon što bih je pitala treba li piškiti i ona odgovorila da ne, popiškila u gače. A definitivno je razumjela šta ju se pita, kako je razumjela u vrtiću. Nakon nekog vremena sam skužila da je problem što se njoj neda prekidati igru i počela je faza kada više nije piškila u gače nego bi trpjela. Ako je nebi podsjetila mogla je zadržati punu tutu tekučine u sebi. E da, najgora faza je bila, hoće ići piškiti kada ju se podsjeti, a kakati neće, pa kaka u gaće, odnosno po svuda (a ja trudna). U dobi od oko 2 i 4 mjeseca sam je jedno jutro pitala treba li piškiti a ona je opet rekla da netreba, odlučila sam je usprkos svim pročitanim savjetima i mišljenjima kazniti jer sam skužila da me zeza. Nakon toga mi je obećala da će mi uvijek govoriti kad treba i toga se pridržavala osim kad se je 2-3 puta u to vrijeme zaigrala i zaboravila. To nikada nebih kažnjavala, ali prkošenje i neposluh sam svakako morala.
    Moj je savjet da osluškuješ svoje dijete jer ti je najbolje poznaješ. Ako misliš da je spremna onda istjeraj to do kraja, kao što si je vjerojatno morala istjerati i pijenjie iz bočice ili je naučiti da sama mora jesti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •