Results 1 to 33 of 33

Thread: Gripa, umnjak, upala desni, prehlada...?!

Default Gripa, umnjak, upala desni, prehlada...?!

Previše mi se toga iskombiniralo i više zaista ne kužim što mi je. Kod doktora ne stignem radi djece jer guzva je strasna, a i starije dijete je bolesno, a moj dr. je netko kome se toliko ne da raditi, da je potpuno svejedno dođem li ili ne, čim mu dođem na vrata već će reći dijagnozu od koje se neće odmaknuti i dati će mi iste antibiotike kao i prethodnih 10 pacijenata. Htjela sam ga promjenit, no izgleda da više nema mjesta kod nikoga.

Znači simptomi su slijedeci:

- naotečeno zubno meso s lijeve strane, ista bol kao kad mi je izbijao umnjak, no on je već izbio odavno na toj strani. boli toliko da ne mogu otvoriti usta i posljednja dva dana samo pijem.
    - bolovi u kostima, koljenima, leđima.. sve me trga
    - 37.6.. nista strasno.
    - uho boli istovremeno sa tim zubom i naotečenim mesom, pa kad gutam zaboli sve od jednom
    - glava (čelo, sljepoočnice) me boli
    - natečena limfna žlijezda s lijeve strane
    - kašljem da sve zapeče u plućima, ali ne kašljem puno
    - nos naravno

I to je to. Odoh sad dalje. Gladna sam, gladna sam. Čak bi sve ovo drugo i podnijela da mogu otvoriti usta.

Nitko nema ideju ili slično iskustvo?

Irchi's Avatar

Anita, baš mi je žao da se toliko mučiš. Evo malo vibrica.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Možda da ideš kod zubara? Možda je zub? Limfni su ti natečeni na toj istoj strani? Može biti da je baš od zuba.
    Ili je angina? Ili upala uhu? Moraš doktoru. Otiđi barem privatno izvaditi krv.
    Pokušaj ispirati čajem od žalfije da ti se smiri upala. Za kašalj, pij čaj od sljezovog korijena.

~lex~'s Avatar

Default Re: Gripa, umnjak, upala desni, prehlada...?!

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    - naotečeno zubno meso s lijeve strane, ista bol kao kad mi je izbijao umnjak, no on je već izbio odavno na toj strani. boli toliko da ne mogu otvoriti usta i posljednja dva dana samo pijem.
    - bolovi u kostima, koljenima, leđima.. sve me trga
    - 37.6.. nista strasno.
    - uho boli istovremeno sa tim zubom i naotečenim mesom, pa kad gutam zaboli sve od jednom
    - glava (čelo, sljepoočnice) me boli
    - natečena limfna žlijezda s lijeve strane
    - kašljem da sve zapeče u plućima, ali ne kašljem puno
    - nos naravno

I to je to. Odoh sad dalje. Gladna sam, gladna sam. Čak bi sve ovo drugo i podnijela da mogu otvoriti usta.
    Imaš gripu, ali ti je i nešto sa zubom, tj. zubnim mesom.
    Je li mekano na dodir? Upada li prst u mekano? Kolika je površina upaljene gingive?
    Probaj stisnuti, makar boljelo k'o vrag, da vidiš ide li gnoj. Ako ide, onda probuši mjesto steriliziranom iglom ili lancetom, istiješti gnoj van i masiraj četkicom za zube dok ne prokrvari. I tako par puta dnevno, nekoliko dana. Kad se gnoj povuče, nema više niti boli, a onda odi zubaru da vidi kaj se događa. Naravno, nakon gripe.
    Ako nema gnoja, tj. ako je sve tvrdo, onda ne znam.

~~~~~~~~~ da što brže ozdraviš!

Quote Originally Posted by ~lex~
    Imaš gripu, ali ti je i nešto sa zubom, tj. zubnim mesom.
    Je li mekano na dodir? Upada li prst u mekano? Kolika je površina upaljene gingive?Probaj stisnuti, makar boljelo k'o vrag, da vidiš ide li gnoj. Ako ide, onda probuši mjesto steriliziranom iglom ili lancetom, istiješti gnoj van i masiraj četkicom za zube dok ne prokrvari. I tako par puta dnevno, nekoliko dana. Kad se gnoj povuče, nema više niti boli, a onda odi zubaru da vidi kaj se događa. Naravno, nakon gripe.
    Ako nema gnoja, tj. ako je sve tvrdo, onda ne znam.
    Mekano je na dodir, kao mali jastučići... površina... 2/3 lijeve strane je takvo. I da, boli kao vrag na dodir. Ali jos je gore sto taj ludi umnjak (kako raste krivo) grebe po tome.
    Sad ispirem s nekom vodicom i ne znam. Ja se bojim pikati po tome. Ali da ima gnoj, vjerojatno bi bilo neugodnog mirisa to mjesto već sad, a vaticu sam držala preko noći da ne grebe umnjak meso i bila je potpuno bez mirisa ujutro. Ili to nema veze?

Najvise sam zabrinuta za uho, kad bi znala da je ovo nesto sto ce proci, a usi ostati neostecene, ne bih se toliko brinula. Ovako me automatski brine, jer vec sam zaradila i tinitus sto sa neliječenjem upala, što sa puno sviranja.

Irchi.. hvala. Pit cu preporučene čajeve!

[Najvise sam zabrinuta za uho, kad bi znala da je ovo nesto sto ce proci, a usi ostati neostecene, ne bih se toliko brinula. Ovako me automatski brine, jer vec sam zaradila i tinitus sto sa neliječenjem upala, što sa puno sviranja.
    Pa nemoj se opet dovesti u takvu situaciju - odi liječniku da te pregleda!

zrinka's Avatar

nemoj se zezati s gripom
    mm je gripa jedne zima ostavila kao posljedicu da vise ne cuje na lijevo uho (bio je u soku, dugogodisnji je zborski pjevac)....dobro, to sto ne cuje sad na jedno uho, kaze da mu dobro dodje (uglavnom to uho okrene prema meni kad mu nesto vazno pricam )

Gripa obično ide s visokom temperaturom, tako da mislim da se kod tebe radi o drugoj (iako ne nužno "ugodnijoj") vrsti viroze, udruženoj s upalom gingive. Mislim da te uho boli od toga. Ako misliš da nema gnoja, proći će samo od sebe, samo treba izdržati. Popij neki analgetik, bit će ti lakše, a za virozu klasika (puno tekućine, C-vitamina).
    No ako ti se opće stanje poremeti u smislu slabosti, čak mučnine, vrtoglavice, znojenja, a kašalj se pogorša, onda treba misliti na virusnu upalu pluća koja hara ovih dana i svakako otići doktoru na jedno slušanje.
    Ja imam dosta iskustva s upalama gingive, jer su mi donji umnjaci (još prije 15 godina) izrasli samo do pola, pa uglavnom žvačem po tom dijelu gingive koja se onda svako toliko upali.

khaa's Avatar

ja sam imala problema sa oba uha dok nisam izvadila umnjake. moj zubar baš nije bio oduševljen tom teorijom, ali mene su uši stvarno prestale boljeti kad sam se riješila tih zubi. rasli su krivo, ubadali se u meso, nisam mogla do njih sa četkicom pa su se pokvarili i boljeli za poludit - grozno!

Asimon's Avatar

Mislim da bi trebala otići kod zubara!
    MM je prije par dana imao slične simptome kao ti, ispalo je da ima gnojnu upalu korjena zuba. Vjerojatno je gripa ili neka druga viroza to pokrenula (ili obratno), uglavnom, bilo je popraćeno padom imuniteta.
    Nažalost, zubar mu nije uspio izliječiti korjen zuba i morao ga je vaditi. Sad je na antibioticima da se upala smiri.

a negdje sam davno čitala je da takva gnojna upala opasna za srce, i još svašta nešto (oprosti stvarno je bilo davno kad sam to čitala, ali sjećam se da je poanta bila: nikako ne zanemariti i ne liječiti!)

momtobe's Avatar

Anita, meni to zvuči kao upaljeni granulom. Ona gnojna vrećica ispod korijena zuba... Može tamo biti dugo bez simptoma, ali kad bukne to boli tako kao što si opisala. Možda da odeš zubaru, ako te ne boli grlo, ja mislim da nije to gripa. Temperatura može biti od takve upale, i svi popratni bolovi.

momtobe's Avatar

Evo, Asimon je postavila istu dijagnozu...

Nažalost, to se liječi antibioticima. Granulom je uvijek potencijalno žarište upale, a gnoj se krvotokom širi organizmom i dok ne znaš da je tamo, zato je opasan.

Osoblje foruma mamma san's Avatar

Quote Originally Posted by Asimon
    Mislim da bi trebala otići kod zubara!
    MM je prije par dana imao slične simptome kao ti, ispalo je da ima gnojnu upalu korjena zuba. Vjerojatno je gripa ili neka druga viroza to pokrenula (ili obratno), uglavnom, bilo je popraćeno padom imuniteta.
    Nažalost, zubar mu nije uspio izliječiti korjen zuba i morao ga je vaditi. Sad je na antibioticima da se upala smiri.

a negdje sam davno čitala je da takva gnojna upala opasna za srce, i još svašta nešto (oprosti stvarno je bilo davno kad sam to čitala, ali sjećam se da je poanta bila: nikako ne zanemariti i ne liječiti!)

POTPISUJEM!! (namjerno velikim slovima i kažem ti da se nikad ne treba igrati sa zagnojenom čeljusti! Znam čak 3 jako ružna slučaja)

Uglavnom, HITNO kod zubara po uputnicu za zubni rendgen. Snimiti čeljust (zub) i nakon toga će zubar odlučiti što učiniti. Ako se stvarno radi o gnojnom procesu, ili ćeš otići na oralnu kirurgiju da ti odstrane dio korjena (oporavak poprilično bolan :/ ) ili će ti izvaditi zub. U svakom slučaju dobivaš antibiotik (možda prije i poslije same radnje).

Anita, ne zezaj se.

Anitice, hitno odi zubaru. Ja sam na sličnu foru skoro pobrala sepsu.

Sad ste me preplašile.

Pokušat ću danas do zubara, a možda i do doktora, ako stignem sve.

Hvala vam.

Anita, MORAŠ danas do zubara. Jer zubni rendgeni rade do 19 sati (Runjaninova). Slike su ti odmah gotove. Nakon toga dogovori se sa zubarom.

Zašto ti to govorim? Zbog toga što je danas PETAK. Za upalne procese nekad je previše čekati i jedan jedini dan. A kamoli cijeli vikend.

Zato nemoj "pokušati" danas otići kod zubara, već ODI OBAVEZNO!

Irchi's Avatar

Sad ste me preplašile.

Pokušat ću danas do zubara, a možda i do doktora, ako stignem sve.

Hvala vam.
    ANITA , ja sam već mislila da si bila i kod zubara i kod doktora, a ti samo piješ čaj. To je vrlo neozbiljno od tebe :/ . Nadam se da si već otišla dok ovo pišem.
    Ndam se da će sve biti ok.~~~~~~~~~~~~~~~~

ja bih ti još možda nadodala da imaš upalu sinusa

mene evo nakon gripe uhvatila - boli glava, bole uši, obrazi, i zubi!
    kašalj, nos ...

anjica's Avatar

Anita jesi bila kod zubara

Zubarka moja ne radi, drugi me nisu htjeli primiti!! Otišla sam kod dr., kaže da je uho u savršenom stanju i da je to vjerojatno od zuba, no kako je upala jaka, dala mi je antibiotik Amoxil (za koji sad naravno razmišljam bi/ne bi).

Sutra radi dežurni stomatolog, pa cu sutra do njega. Probat cu ovo ne piti bar do sutra kad čujem što mi on ima za reći.

Zubarka moja ne radi, drugi me nisu htjeli primiti!!
    Ali naovo moram ista stvar i kod mene samo u pitanju je ginekolog - treba mi onaj smajlić s mlotekima!!!!!

Za zub sam i ja bila dobila Amoxil. Kao dojilja može. Moram priznati da mi je bilo koma, jer se radi o penicilinu...i s obzirom da Lovro nikad ništa od antibiotika (do tada) nije uzimao, bilo me je strah neke reakcije na penicilin.... :/

Ali znam samo jedno...neki antibiotik MORAŠ uzeti. I to prije bilo kakvog zahvata. (tako su mi svi moji zubari rekli...bilo ih je više ), jer na upalu ne djeluje analgetik....

Čekam da se MM probudi i idem kod dežurnog stomatologa. Noć je bila užasna. Imala sam 40 temperaturu, nosila sam dvije pidjame plus dvije veste cijelu noc. Mozda je taj dio povezan sa gripom (temp, trganje u kostima).

Užasno se osjećam radi ovoga.... tako se bojim da se ne smanji imunitet Liamu kad počnem piti te antibiotike. Ako se razboli nakon toga, stvarno ću se ljutiti na sebe. I još moguća reakcija na penicilin... uh.

Sad sam si slikala s fotićem to iznutra i izgleda grozno...

Jedva čekam biti zdrava. Veselim se tome straaašno. I bojim se užžasno eventualnog vađenja umnjaka. Znam za slučaj gdje su ostali komadići (doduše, zub je bio pokvaren i bilo je to davno) zuba u mesu, prilikom vađenja i čovjek je uskoro oglušio. Naravno da ne mogu na to ne misliti.
    Užasno negativno razmišljam ovih dana, MM je rekao da će poludjeti sa mnom. Grozan sam bolesnik.

Sun's Avatar

Užasno se osjećam radi ovoga.... tako se bojim da se ne smanji imunitet Liamu kad počnem piti te antibiotike. Ako se razboli nakon toga, stvarno ću se ljutiti na sebe.
    ma aj ne pretjeruj, kaj je bolje da ne liječiš upalu i završiš sa trajnim posljedicama?? Takva majka mu sigurno treba..

Anita, možeš pokušati otići i kod maksilofacijalnog kirurga u Dubravi i /ili stomatologa, a poslije u Zaraznu ako ne riješe problem.

Asimon's Avatar

~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe što brže i bezbolnije!

javi što je bilo

Upravo sam se probudila nakon 5 h sna!

Bila sam ujutro kod stomatologice. Nije niti umnjak, niti ništa takvo. Nego je "nešto čudno", stvorio se nekakav ulkus, kao da mi je netko izgrizao gingivu. Znači, niti ona ne zna što je.

Jako mi se svidjela žena, pričale smo o dojenju i svemu i ona baš kuži da želim, naravno, izbjeći antibiotik, tako da mi je rekla da je ok da do ponedjeljka probam prirodnim putem (ispirati usnu šupljinu s čajem od kadulje koji je prirodni antibiotik) dok ne odem kod svoje stomatologice da mi da neku kremu. Još je rekla da za dosta tih krema (ako ne i sve) ZNA da nisu u skladu s dojenjem, pa da se za to obratim i pedijatru.

Stavila mi je na vatici neki antiobiotik na bolno mjesto i to je to. Komentirala je sa sestrom da je tako što imala i gospođa neka i da ni onda nisu znali što je.

Bibai - hvala na preporuci! Vidjet cemo kako se ovo razvija.

Ne znam ništa o tome, samo da prođe što prije!

Irchi's Avatar

Anita, drago mi je da si išla kod stomatologa. I da si odspavala tih 5 sati.
    Pazi, kadulja odnosno žalfija je otrovna, s njom moraš samo ispirati, ne smiješ to piti.
    I vjerujem da ćeš biti sve bolje i bolje.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Quote Originally Posted by Irchi
    Pazi, kadulja odnosno žalfija je otrovna, s njom moraš samo ispirati, ne smiješ to piti.
    I vjerujem da ćeš biti sve bolje i bolje.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Hvala na vibrama!
    I thanks na uputi u vezi kadulje. Doktorica mi je rekla da ne progutam, ali nisam znala da je baš otrovna! Pa zar ne postoje i inače čajevi od kadulje, kao za protiv oticanja nogu?
    U svakom slučaju, hvala.

Eto mene sa sličnim simtpomima - sve osim kašlja

Dobila sam antibiotik, ali jako sporo djeluje.
    Umirem od bolova već 3 dana i 3 noći......baš sam za ništa...ah, a nikada me do sada nije bolio zub

Zubarka kaže da ću na operaciju čim se upala smiri... :/

Vidim da ja nisam još onda javila o čemu se radilo. Radilo se o AFTI... boljelo je grozno, trajalo tjedan dana i navodno nije dobro uzimati ni antibiotik niti ništa slično jer ustvari one i nastaju radi jako oslabljenog imuniteta (meni su došle nakon dvije prehlade i to žestoke...).

Spooky - ~~~~~~~~~~~ da prođe sve bezbolno i brzo. A kakvu operaciju? Što ti je ustvari?

Umnjak nema prostora da izbije do kraja pa će se morati izvaditi kirurškim putem kada prođe upala..

....ovo traje i traje, boli za pop.....

imam osjećaj da će mi izbiti kroz uho van. Meni je ovo prvi susret sa zuboboljom i boli me već konstantno 4 dana. Već lagano vidim bijele miševe od bolova. Jedino mi bol smiri sladoled ili nešto jaaaako hladno pa već 4 dana živim na sladoledu i bioaktivu :/