Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Opet o pocetku

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Opet o pocetku

Znam da ima puno topica o pocetku dohrane, ali meni treba par konkretnih savjeta;
    1. Je li se moze zapoceti samo s palentom s malo mm? I je li se mora nuzno dati u toku dana ili moze i navecer?
    2. Moze li se palenta dati odmah s rizinim mlijekom, ili se i riz. ml. treba posebno uvesti?
    3. U biti se dvoumim izmedju palente i prosenih/rizinih pahuljica. Pretpostavljam da je svejedno? :/
    Ako pocenem s prosenim/rizinim pah. kako ih spremiti?

Za mame iz Zd, gdje ima kupiti Milupine riz. pahuljice? (u DMu ih nisam nasla).

Ja se ispricavam ako sve ponavljam, ali bi mi odg. na ova pitanja bas pomogla.
    Poslije kad uvedemo i povrce, biti ce puno lakse!
    Thx

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: Opet o pocetku

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Za mame iz Zd, gdje ima kupiti Milupine riz. pahuljice? (u DMu ih nisam nasla).
    Ako ima Billa u Zd, probaj tamo, ja sam ih kod nas viđala u Billi. U DM-u ih možda samo trenutno nema, kod nas ima uvijek, možda da ih pitaš...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

O počecima dohrane se puuuno pisalo, npr. ovdje, a na portalu imaš zanimljiv tekst koji ti može pomoći.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da Milupine možeš kupiti u ljekarni, to su ti skroz siitne, lagane pahuljice. A možeš i sa njima početi. (ja bi prije sa njima nego sa palentom) Kako ih spremati? Misliš nakon što se jednom otvore? Ja sam ih stavila u plastičnu kutiju, za držanje hrane i poklopila, mislim da je glavno da su na suhom i da nisu na toplom mjestu, valjda.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Oka, thx, dobro mi je ta info za spremanje dosla, ali ja mislila na pripremanje
    Jel mogu one u startu s rizinim ml. ili i s njim treba posebno? Po mome i ono se uvodi posebno. Onda na mm? Na vodi?
    Nekako mi se cini da imamo skok u razvoju, pa mislim lagano poceti.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Joj sori, brzopleta sam bila . Imaju ti one upute za pripremanje, ali sa AD, a ti ih ljepo složi sa svojim mljekecom i tako ti bude bebica najsretnija. A ako ima kakav skok nemoj ga riješavati uvođenjem hrane jer sa uvođenjem treba početi polako, dan za danom povećavati broj žličica tako da se beba lagano upoznava sa novim načinom prehrane. Evo moja E polako papa dva obroka, ali nikad nema strpljenja najesti se do kraja pa uvijek ide poslije žličice obavezno cica, a gle osam mjeseci smo prošle. Lijepo počnite polagano sa i sa puuuno ljubavi, strpljenja i naravno bez nekakvog forsiranja.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ne mislim forsirati, ako smo ovoliko cekali... I tek mi je ozdravio(bronhitis) pa ne mislim zuriti. A jadnicak vec se naucio i na zlicicu i na nove bljak ruzne okuse (sirupi).
    Bit' ce on sav happy kad vidi nesto novo, a da nije sirup!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo nedavno počeli pa evo kak je to kod nas...

Sve 3 žitarice koje si nabrojala ja kuham na vodi. Namjeravala sam na rižinom mlijeku, ali mi je Luna ukazala na to da sadrže sol pa da za početak bolje ne. Ja ne bih kuhala na mm jer nekak sumnjam da ostane iste hranjive vrijednosti. Zato možeš dodati kasnije, kad se ohladi. Ali onda meni bude prerijetko pa sam od toga odustala. A Jana se davi u takvim kašicama. Ja još unutra naribam jabuku (C vit. dobar za absorbciju željeza iz žitarica, opet Lunin savjet).

Dakle, kako to pripremiti? Staviš kuhati u početku 2 žlice pahuljica (ili palentu) s cca dcl-2 vode. Bolje manje, pa kako će žitarice upijati i bubriti, tak ti možeš dodavati još vode po potrebi. Riž. i prosene pahuljice su gotove za max 5 minuta, a palentu kuham sigurno 10, jer je i meni tako finije.

I kad se to ohladi, naribam jabuku. Ako su riž. pah., malo izmiksam sa štapnim, ak je proso ne miksam jer je baš fino sitan.

Jana je već na 2 obroka, svaki put smaže punu zdjelicu (dobro, samo ako unutra nema palente, nije za time baš luda). Od žitarica ćemo još probati amaranth i quinou, pa se bacamo na povrće.

Ja nisam kupila Milupine riž. pah. nego Biovegine. Probaj naći tu firmu na netu pa ih pitaj kome distribuiraju u Zadru. Kod nas recimo ima i u Mercatoru. Ili kupi u DM-u. I nek te ne zbuni što tamo piše kaša od riž. pah., to je to.

Eh, još jedno pitanje vidim ima. Meni nije bilo bitno kad joj dajem, glavno je bilo da je naspavana i polusita. Tak da se više ravnaj po tome. Ionako je u početku to sve zabava i isprobavanje pa ne treba pokušavati uvoditi neki red.

I pusice bivšem bolesniku nek se to ne ponovi!

P.S. Vjerojatno to već znaš, ali čisto da napomenem. Uvodiš jednu po jednu namirnicu (palenta, riža, jabuka...), svaku po 4-5 dana. Ako ti npr. prva bude riža, a druga jabuka (tak je bilo kod nas), onda kad krećeš s jabukom možeš istovremeno dati i rižu jer si sigurna da na nju nije bilo reakcije.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ups, savjetom nisam niti mislila da kuha svoje mlijeko, sori ako je ispalo krivo, jer ja imam druge pahuljice - kuglice iz Konzuma (bez šećera i glutena) pa ih samo rastopim i izmiksam u svom mlijeku, nadam se da ne griješim što ih ne kuham. :?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jelka, vec na 2 obroka? Brzi ste!
    Nisam ni imala namjeru kuhati ih na mm, vec na vodi, mislila sam na razrjedjivanje s mm. Sad kad si rekla da riz.ml. ima soli, onda cu sa svojim definitivno.
    Tu sam u biti i zapela, jer kako tek moramo proci prvu namirnicu moramo je "zaciniti" s necim, lakse ce biti kad uvedemo drugu.
    Planirala sam mrkvu, nekako mi to pase za miksanje s palentom ili pros./riz. pahulj.
    Rado bi naribali i jabuku, al di da pronadjem bio uzgoj u Zd (mozda i ima?!). Kad smo kod jabuke, a pomijesati (kršitelj koda)ovu sa zitaricama?
    Jedva cekam kad cemo poceti! Biti ce to svecani rucak u nedjelju!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jedva cekam kad cemo poceti! Biti ce to svecani rucak u nedjelju!
    Identično bilo kod nas, 4.2. taman bila nedjelja! Ja sva u euforiji, čak i nama skuhala ručak, ali Jani sam premalo smiksala riž. pah. pa se jadna davila cijelo vrijeme. A mi se smijali koje je face izvodila.

I nije mi se činilo da su joj same riž. pah. bezveze, nema to nikakve veze, barem kod nje nije imalo. Ali pokazala se kao pravi požderuh pa je to kategorija prasenceta koje će sve pojesti.

Jabuku sam odlučila ranije uvesti baš zato što smo imali domaćih jabuka od moje svekrve, pa da to iskoristimo. Sad se ta zaliha bliži kraju (dosta je istrunulo kod njih u podrumu) pa ne znam što ćemo. Za Zadar pitaj Suny na Ljetnim bebama, mislim da njezini odozdola imaju nekog tipa.

(kršitelj koda)ove kašice još nisam koristila, i mislim da neću. Nemam neki poseban razlog, jednostavno će mi biti gušt kuhati pravo voće i povrće, pa makar ne bio to bio uzgoj.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

savjet poznatog pedijatra: kada se uvodi voćka/povrćka prvi puta sigurnije je dati **** ili drugu kašicu jer je ipak kontorlirano, pa ako ne reagira uvesti pravu voćku/povrćku po mogućnosti biranog podrijetla. dijete može reagirati na neki pesticid a misliti ćeš da je reakcija na uvedenu namirnicu. tako ćemo mi za početak. koliko god da sam protiv kašica mislima da je ipak bolje kupiti nju nego jabuku u konzum koja je mjesec dana negdje ležala u hladnjači, a gm hranu da ne spominjem . zato, idemo svi napraviti mali vrt .

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dolje ****!
    krši kod!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mum2be, u utorak, 20.2. mi iz Izvora imamo radionicu o dohrani.
    Ovako nekako kako je napisala Jelka cemo pokusati bas pripraviti prva jela za pocetnike. Bit ce kratki uvod u osnovna pravila dohrane, pa kuhanje i degustacija Dođi.

Do rizinih pahuljica ja u Zadru jos nisam uspila doc pa sam narucila iz Splita. U Kadulji sam napomenula da mi trebaju, ne znam jesu li narucili, provjeri (zale se da ne uspiju prodati sto naruce).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    dolje ****!
    krši kod!
    Potpisujem!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Mum2be, u utorak, 20.2. mi iz Izvora imamo radionicu o dohrani.
    Ovako nekako kako je napisala Jelka cemo pokusati bas pripraviti prva jela za pocetnike. Bit ce kratki uvod u osnovna pravila dohrane, pa kuhanje i degustacija Dođi.

Do rizinih pahuljica ja u Zadru jos nisam uspila doc pa sam narucila iz Splita. U Kadulji sam napomenula da mi trebaju, ne znam jesu li narucili, provjeri (zale se da ne uspiju prodati sto naruce).
    U koliko sati u utorak?

Ne mogu vjerovati da ih u cilom Zd nema :shock: U robnoj kuci je nekad bio ducan zdrave hrane. Ko zna jel jos postoji...

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne mogu vjerovati da ih u cilom Zd nema :shock: U robnoj kuci je nekad bio ducan zdrave hrane. Ko zna jel jos postoji...
    Ima jedan dućan zdrave hrane u blizini trga (Nova vita), mislim da sam tamo vidjela rižine pahuljice.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kupila ih u Kadulji. Od Biovege.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I tako... ja nisam uspjela izdrzati i probali mi rizine pahuljice! I da Antonio zna pricati, vjerovatno bi rekao fuj! bljak!
    Mislim da se ovo uopce ne moze racunati kao dan 1, jer on niti malu zlicicu nije progutao. Na svaku, tj. na svaki vrh žličice mu se dizao zeludac i cak me bilo strah da ce se ugusiti.
    Cak sam pomijesala sa mm, ali nije mu se svidilo.
    A sigurna sam da je prvo bila jabuka, da bi je cilu slistio.
    Ovako ce se i sutra opet mrstiti.
    A ja mislila sad ce on navaliti ko lud. Koja zabluda :/

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mozda jos ima refleks bacanja tj guranja jezikom svega iz usta?
    tek kad izgube taj refleks, uspjet ce progutati

nemoj misliti da ce dijete, kad krene s dohranom, sve sto si zamislila pojesti, to ide polako...zlica, dvije....nemoj imati nerealna ocekivanja
    samo polako

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mum2be, koliko paketa jos imaju u Kadulji. Nadam se da nisu narucili samo jedan.

Zrinka (moja splitska dobavljacica ) ti dobro kaze... polako...

Mrste se uglavnom na sve u pocetku. Nov im je okus, nov oblik, nov nacin uzimanja... nije ni cudo da su nepovjerljivi.

A jesu li pahuljice od integralne rize ili oljustene?
    Ako su integralne, trebaju se samljeti i vise kuhati. Obicne se samo kratko prokuhaju.

Mozda mu je bilo tvrdo?

U utorak je radionica u 17 sati u Gradskoj knjiznici (MMD).

Dodji i pomozi .

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hm, da ti pravo kazem, ja vidila da ima, zgrabila prvi paket i nemam pojma jel bilo jos , al zena rekla da su tek dobili, pa bice da ima.

A sad jesu li od integralne ili oljustene... kako znati kad ne pise, a prvi put ih vidim pa ne znam kako bi uopce trebale izgledati

Kuhale su se 5 min i po mojoj procjeni bile su ful mekane, ja ih jos stapom smiksala (iako je ostalo malih grudica ).
    Dodjem u utorak!

P.S Smijem li mu opet probati dati zlicicu veceras?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma naravno da smiješ, ali se nemoj razočarati ako neće.

Te Biovegine pahuljice (meni u bio&bio rekli da su integralne) se ne mogu skroz samljeti sa štapnim, i Jana je isto tako prvi dan povratila jer joj se non stop dizao želudac. Idući dan sam propasirala (ono metalno cijedilo sa sitnim rupicama) pa je bilo bolje. Dan kasnije opet miksala i tad je super bilo. Idući dan s jabukom i uživancija.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

P.S. Sretan minić Jakovu! :D

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas smo puno bolje papali! Valjda i on zna da mu je danas punih 6 mj., ne jucer
    Opet sam sa stapom smiksala i malo vise stavila mm i lipo mu je klizilo niz grlo! Bas mi je bio cili medeni!

P.S Je li Jana bolje, cini mi se da sam na ljetnicama procitala da je povracala!?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

joj u zadru ja nisam nis nasla od tih pahuljica, onda onog rizinog stiropora...rizinih kuglica...
    dm nema nista (onaj u sparu)
    uspjela sam naci u konzumu u biogradu samo psenicne i zobene pahuljice
    gdje dode ta kadulja?
    htjela bi mu dat taj stiropor cisto da sam drzi i gricka

ja ti nis ne kompliciram, skuham povrce ubacim unutra proso, rizu (obicnu), palentu, griz...dobro izgnjecim vilicom i to je to
    jabuku naribam ili zgnjecim vilicom bananu, kupim **** krusku pa smjesam sa zitaricama za dorucak recimo
    povrce (mrkvu, korabu) naribam pa tak kuham da prije bude gotovo

zitarice nabavljam iz zgb. imam jednog striceka koji ima svoje domace
    povrce ja iz mojeg vrta vise-manje

palentu i griz kuham na vodi, pa procjedim i dodam adaptirano, ti mozes svoje m (ja ga nemam)

sori malo sam zbrckana kad M. skace po meni dok pisem

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U Kadulji imas sve te zitarice, cak i quinou i amaranth!
    Nalazi ti se prekoputa marine, na pocetku one ceste s lijeve strane kad se ide prema pumpi na branimiru. Ne mos faliti.

A prosene i zobene pah. ima DM u robnoj.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo mene s mojim "problemima"!
    Noa ce za 6 dana 7 mj. i mi jos nismo svladali prvi obrok (voce i povrce odvojeno,zjedno...)
    Od samog pocetka dohrane je odlucan-ono sto mu se svida papa , ali sto ne odgovara samo radi grrrr
    Ja naravno ne odustajem ...svako malo mu ponudim ponovno.
    Zasad jede :krusku,jabuku,mrkvu...pa kombinirano te tri namirnice-i to volimo!
    Ali uz svu tu "ljubav" prema tome to jos uvjek nisu puni obroci.Ja osobno se ne brinem jer Nou dojim cesto,najveci razmak je 2 sata,ali tata... Nase dojenje se svodi na svako nezadovoljstvo,umor...na zahtjev...tako da mi nekako nemamo neku veliku glad kada je mamino mlijeko u blizini non- stop.
    Samo jedan puta se dogodilo da nakon setnje je pojeo cijeli obrok mrkvice -jabuke jer puna dva sata nije nista papao.
    Inace je to polovicno,mozda malo vise...
    Sada sam malo zbunjena koliko je nas tempo ok?
    Moze li imati kakav utjecaj dohrana na razvoj ,tezinu,vitamini?
    Noa je sa 6 mj i 7 dana imao 8240...nije neka mala beba...mislim da mu ne fali...a kaze doktor da je granico dobio-nekih 800 gr u mj i 15 dana. :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

beba ti je još jako mala i ne brini se
    mi smo s dohranom krenuli sa 7 mjeseci i to ti je bukavalno bilo jedna žlica kašice od jabuke
    ili 2 mikrograma kuhane mrkve
    tvoje mlijeko je još uvijek dovoljno. dobiva vitamine, minerale i podršku
    bit dohrane je da pomalo uvodimo dijete za obiteljski stol. neki čak tvrde da hranu nikada ne treba mixati u kašice nego djetetu nuditi samo ono što može samo prstima uhvatiti i staviti u usta. npr. komadić kuhanog krumpira, malo jabuke i sl.

m. ima 10 i pol mjeseci i imamo tri obroka koja uključuju po 3-10 žlica po obroku (voće, juha i neki brlj). ne padamo u težini, rastemo i dalje.

Nase dojenje se svodi na svako nezadovoljstvo,umor...na zahtjev...tako da mi nekako nemamo neku veliku glad kada je mamino mlijeko u blizini non- stop.
    u biti-to je prava stvar!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A tako sam nekako i mislia...ali volim provjerit.Noa obozava kada ja jedem jabuku pa mu malo dam...onda se on uzivi.Znam da je lakse probavljivo kuhano ali on to tek tako istrazuje.
    Nama se nigdje ne zuri ...bitno mi je da on prima dovoljno za njegov razvoj.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mu nisam kuhala jabuku, ponekad napravim kompot sa suhim sljivama
    nije mu bas nesto kuhana fina
    mi smo tak nekih mjesec i pol se vukli sa po par zlica, i onda je samo odjednom poceo papati
    probaj svaki dan nuditi par puta

mum2be hvala
    svratit cu u dm na relji, obicno idem u spar, pa obavimo sve tamo

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

P.S Je li Jana bolje, cini mi se da sam na ljetnicama procitala da je povracala!?
    Je, super je. Onda se jednostavno prejela, ona izgleda ne zna stati. Ždero!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo, i ja sam mislila da ćemo početi super (ne znam zašto, možda zato što mi se tako činolo prva 2 dana). Počeli s rižinim pahuljicama od Biovege prva 4 dana. Prva dva je bilo jako dobro, poslije više baš i ne. pogotovo kad sam dodala jabuku. MOram priznati da je i meni bila kisela.
    S prosom isto baš nije oduševljena, danas samo u proso dodala malo kupovne kašice od kruške. To je bilo tako-tako

ALI, kad čitam sve ovo, možda i nije tako loše. ipak ona pojede nekako više od 2-3 žličice
    Samo se bojim da možda nešto ne napravim dobro. MOžda bi trebala nekad više propasirati ili nešto. dodati svog mlijeka?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo danas rizine pah. zacinili s mrkvicom i jedva je cekao svaku sljedecu žlicicu! Pojeo je sigurno dobrih 15ak žlicica! Cak nije htio ni cicu 2 sata nakon toga! (Mozda je ipak malo previse pojeo :? )
    Sad cemo tako jos 3 dana a onda ne znam ocemo li s drugo zit. (proso) ili jabuka ili...
    Branka1, ja u svaku kasicu dodam 10-20 ml svog mlijeka. I samo sam mu prvi dan naparvila skroz kasasto, danas mu je bilo lomadica mrkve i pahuljica, pa onda prstima pokusava naci to u ustima!

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel vi stavljate prosene pahuljice ili proso?
    Meni je proso previse žitak i ne svidja mi se okus.
    Mozda ga prekratko kuham.

Mum2be, jesi ti bila na radionici u utorak? Ne znam jesam li dobro povezala.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Jesi

Ja kupila prosene pahuljice.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja ti proso namocim u vodu prije kuhanja jedno 2 sata i onda je za 10 min kuhan
    da i meni ima neki specifican okus, al mi je fin, nisam do sad ga jela

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam jučer po prvi put kuhala proso, tj. do sada sam radila pahuljice. I nisam ga namakala, kuhala s amaranthom i bio gotov za 20-ak minuta (možda i ranije, ali sam zbog a. kuhala toliko).

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

branka1 Kako ide? Mi se davimo u mrkvi + riz.pahulj.
    Za 2 dana krecemo s prosenim pah. Pa jabukom! E onda cemo vec imati neki izbor!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jučer su bile prosene pahuljice, ali malo rijeđe. To je jučer bilo relativno ok. Mislim, bljucka ona još van, ali ipak i nešto pojede. Čak je i usta otvarala . Negdje na pola sam dodala malo ribane jabuke i toga je čak nešto pojela. Danas još nsimo jele.
    Ne znam što ću joj danas dati

Ali zato kad vidi čašu s vodom aaaaaaaaaaaaa.....oduševljenje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kad se poćne s dohranom jel bolje ribati jabuke i mrkvicu ili smiksati. dal se ne dave ako im je naribano. i kako se nariba na onaj najsitniji ribež ili malo veće

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ribam na najsitniji ribež

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za nekih mjesec dana počinjemo sa dohranom pa pomalo "učim" i imam hrpu pitanja. Sad mi se to sve čini užasno komplicirano!
    Zanima me jel stavljate maslinovo ulje u kupovne kašice od povrća? Znam da se za bebe koristi ekstradjevičansko maslinovo ulje, al me zanima jel koristite domaće ili kupljeno u trgovini (mislim da se ta ipak bar malo miješaju s drugim uljima)?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam za kupovne, ja sam mu nekidan u mrkvicu stavila domace masl. ulje. I nije mu šmekalo.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zar se sve te pahuljice moraju kuhati? koliko dugo?

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja rizine i prosene kuham 5 min. Al prosene nam nisu bas...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možda ulijećem bezveze pa se odmah ispričavam na početku, mi smo počeli s dohranom jučer (dakle 2 dana) i to s rižinim pahuljicama (od (kršitelj koda), sori na reklamiranju) i ja njih uopće ne kuham nego ih samo izmiješam s MM kojeg neposredno izdojim.
    Djetešce uživa i jede ko ludo, za sad.
    Pitam se da li griješim što nisam kuhala. :?
    E da, napravila sam i rižinu sluz (od integralne riže) s 2 cm kombu alge. To je zapravo rižino mlijeko koje može trajati 4-5 dana u frižideru. Uglavnom, to sam mu dala večeras onako 2 vrha žličice i isto je pojeo bez negodovanja. Davala bih samo te pahuljice i sluz jedno tjedan dana. Jel to OK? Hvala unaprijed na vašim odgovorima... ...odsad ću i ja aktivno sudjelovati na ovom pdf (Dohrana)

ladyD

Početno

Draga Prihonja, i ja se malo čudim tom kuhanju rižinih pahuljica...
    čak i na pakiranju piše samo pomiješati s prokuhanom i na 50 stupnjeva ohlađenom vodom...?
    Mi smo počeli prije 2 tjedna, s pet i pol tjedana jer je moj P toliko navirao da nisam imala srca više mu uskraćivati!!!
    Prvo smo imali rižine pahuljice (isto (kršitelj koda)) koje sam pomiješala pola sa zagrijanom vodom (Jana, Bistra,...) i pola s izdojenim mlijekom, tek toliko da ima poznatiji okus... P je bio oduševljen i samo otvarao usta i gutao! Nisam očekivala tako dobar početak pa nisam znala koliko smije za početak uopće pojesti, a pojeo je skoro dvije velike žlice pahuljica!
    Ostalih šest dana pahuljice sam miješala samo s vodom, mlijeko tako i onako poslije dobije na ciki, a još uvijek cikamo svaka 2, max 3 sata...
    Sljedeća na redu je bila jabuka. Prvih par dana sam oguljenu, narezanu na tanke ploškice kuhala cca 5min u maaalo vode i onda sve skupa izmiksala štapnim i dodala rižine pahuljice... popapao je cijelu jabuku!
    Onda sam mu dala samo jabuku, oguljenu i izmiksanu štapnim, ali nakon par minuta, kad je malo potamnila (po savjetu); i to mu je bilo jaaako fino, zapravo je više pio sok...
    Sad smo na kruškici; ogulim, izmiksam štapnim i ubacim u kašicu od rižinih pahuljica (s vodom). Čini mi se da mu je to još bolje od jabuke...

E, sad, mene samo zanima kako je kod ostalih s kakicom??
    Mi smo do sad, samo na mlijeku, imali poprilično tekuću, ali s prvom kašicom se počelo mijenjati, boja je ista, samo je kašasto kruta.
    Malo me zabrinuo na dan i pol (kad smo papali samu jabuku) - dobio je malo zelenkasti proljev koji je prošao čim sam mu opet dodala rižu. Inače je sve ostalo bilo OK, raspoloženje, dojenje....
    Je li to normalno, s obzirom na ovo vrijeme promjena i prilagodbe?
    Koliko vaše bebe papaju, možda ja P dajem previše, ali kad samo zijeva i traži još!!??

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja dajem koliko hoce, a nije bas da hoce puno! Jucer je probao blitvu, i na moje cudjenje, odmah mu se svidila, tako da sam mu davala dok nije poceo gurati jezikom.

Sto se tice kakice, nema bas neke promjene, mozda je malo gusca...
    Jedino sto me brine, nakon sto je 4 dana jeo jabuku ((kršitelj koda)ovu) zadnji dan je 4 puta kakao i na kraju mu je bila sluzava. Pretpostavljam da je to bio proljev. Sad me zanima da nije mozda alergican?! Jel ima netko takvo iskustvo s jabukom?
    Otada je vise nije jeo i cisto me stah opet mu ponuditi.

I je li vi bebicama dajete jabuke (tipa zlatni delises kojeg ja obozavam) iz Plodina i inih trgovina?
    S obzirom da u Zadru nema bas bio ducana... nemamo neki izbor, ili kupovne, ili te.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •