Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Hrana za poticanje mlijeka

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Hrana za poticanje mlijeka

Ok neke stvari se ne bi trebale jesti tokom dojenja.
    A koje su posebno preporucljive da se dobije veca kolicina mlijeka, lakse dojenje i tako to ...?
    Hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

veca kolicina mlijeka dobije se cestim stavljanjem djetata na dojku i pravilnim praznjenjem dojke.

boljem otpustanju mlijeka moze pomoci odmaranje i opustena i smirena mama.

sve ostalo su mitovi.

no mnogima pomaze, znajuci da su to mitovi i da je to zapravo placebo, uzimanje 'cajeva za dojenje', pive i sl.

po mom iskustvu, cajevi za dojenje su zapravo grozni jer su puni secera.

fin okus mlijeku navodno daje komorac, on se moze kupiti na placu. caj ne treba zaseceriti, moze se kombinirati s rooibosom, bude jako fino i jeftino a ne deblja.
    u narodu vjeruju da zobena kasa povecava kolicinu mlijeka.

ja vjerujem da pomaze zapravo sve ono za sto mama vjeruje da ce joj pomoci. osim skodljivih supstanci.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    no mnogima pomaze, znajuci da su to mitovi i da je to zapravo placebo, uzimanje 'cajeva za dojenje', pive i sl.
    Iako je mit da pivo povecava kolicinu mlijeka, molim te da ti zena nikako ne pije pivo, jer alkohol ulazi u mllijeko. A posto alkohol unistava mozdane stanice, jasno je koji utjecaj to moze imati na dijete :/

Ivana ti je dobro rekla. Nema hrane koja moze olaksati dojenje ili povecati kolicinu mlijeka. To sve reguliraju hormoni, a koje potice djetetovo sisanje. Znaci sto vise dijete (efikasno) sisa, vise se mlijeka stvara. A i obrnuto vrijedi. Hrana nema utjecaj.

Baci pogled na ove topice

Dojilje - sta smiju jesti a sto ne

Menu za dojilje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A bezalkoholno pivo??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bezalkoholno pivo nije sasvim bez alkohola, mislim

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa dobro, više tekućine (voda) ipak dobro dođe, ne?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Miljac..ne treba piti nikakav specijalan napitak za povećanje količine mlijeka..pa niti bezalkoholno (koje nije i stvarno bezalkoholno) pivo.

Mlijeko se stvara prema sistemu ponude - potražnje. Što malac više doji, stvara se više mlijeka.
    Molim te pročitaj tekstove na linkovima koje ti je Anchie dala.

I OBAVEZNO nazovite SOS poslije podne!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U dm-u ima novi babylove čaj za mame, kombinacija je ista kao i **** (ali nije u granulama )
    cijena 11,90.
    meni j odličan.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije potrebno niti piti posebne cajeve, niti extra vode niti nista. U redu je ak je to vama fino, no te stvari ne utjecu na kolicinu mlijeka. Bitno je da mama pije kad je zedna, idealno da pije vodu jer je voda najzdravija generalno gledajuci i to je to.

Povecat kolicinu mlijeka se moze iskljucivo cestim praznjenjem dojki. Nista drugo nece utjecat na kolicinu mlijeka.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Povecat kolicinu mlijeka se moze iskljucivo cestim praznjenjem dojki. Nista drugo nece utjecat na kolicinu mlijeka.
    :? :? :? Mislim da količina unesene tekućine ipak ima veze.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam u bolnici pila 4 litre vode na dan ne bi li mi nadošlo mlijeko no na žalost nije ništa pomoglo. nadošlo je tek kada sam došla kući i držala bebu satima na siki. što češće i što više na siku.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne možeš baš poslije poroda ubrzati tekućinom dolazak mlijeka ali probaj sad kad je dojenje normalizirano jedan dan popiti duplo više vode nego inače pa ćeš skužiti razliku

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Pa ne možeš baš poslije poroda ubrzati tekućinom dolazak mlijeka ali probaj sad kad je dojenje normalizirano jedan dan popiti duplo više vode nego inače pa ćeš skužiti razliku
    evo probam pa javim rezultat

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    evo probam pa javim rezultat
    čekam

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne morate nista probavati, dokazano je da ne utjece.

Naravno da bi kolicina vode imala utjecaja ako bi mama bila zaista dehidrirana. No ukoliko mama pije kad je zedna, sve ok. Povecanjem unosa vode se nece povecati kolicina mlijeka (jedino sto ce se povecat je broj vasih odlazaka na WC ). Da se kolicina mlijeka tak lako poveca vecim unosom vode, ihaaaaj, al bi lako bilo nabildat kolicinu mlijeka kod mame

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo što LLLI kaže na tu temu:

How much do I need to drink while I am breastfeeding?
    In general, drinking to thirst is a good rule. You are usually drinking enough if your urine is light colored. Many mothers feel thirsty when they breastfeed, especially when the baby is a newborn. It’s a good idea to have a glass of water available while breastfeeding. Drinking beyond one’s needs is unnecessary, as it doesn’t help to increase the milk and may be unpleasant.

Herb teas and infusions are a pleasant way for many women to increase their liquid intake. Although many believe that some herbs can increase milk production, we do know that unless the baby empties the breast regularly and on cue that milk production will not reach its top potential. Excessive amounts of herb teas and infusions can be harmful to both mother and baby, so they should be used moderately and with caution.

In the case of all beverages, the quantity and type of substances present (such as carbonation, sugar, stimulants, sweeteners, and colors) should be evaluated for the effects on both mother and child.

http://www.llli.org/NB/NBMarApr04p44.html

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i još s istog linka:

Are there particular foods that mothers should or should not eat when they are breastfeeding?

A breastfeeding mother doesn’t require special foods to produce or increase her milk supply. A baby’s sucking determines the quantity of milk that is produced. A breastfeeding mother’s body uses a combination of all the foods that she eats, completing them with nutrients stored in her body to produce the milk that she gives her child. What this means is that mother’s milk is made every time, following the same process and resulting in milk that has a fairly constant composition. If the mother’s diet is not adequate, it is her body that makes up the difference. If she is malnourished, this means that her body has to make up for the lack of nutrients in her diet when it produces the milk for her child. It has been seen that even in cases bordering on malnutrition in poor countries, the milk produced by these mothers satisfies the needs of the child, who will grow adequately if he is breastfed on cue.

In practice, there is no particular food that must necessarily be eaten, especially if this is something that the mother is not used to or doesn’t like. All the nutrients that are found in one food can be found in others. If a mother prefers not to eat a food that contains an important nutrient, she can obtain it by eating one or more other foods.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    ja sam ipak mislila, ne toliko na proizvodnju mlijeka, već kao + za mamu, ili kaj već...
    ja sam pila (kršitelj koda)ov čaj (preskup), ako ne potiče proizvodnju mlijeka, neki utjecaj (povoljan) na zdravlje majke općenito valjda ima?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ipak mislila, ne toliko na proizvodnju mlijeka, već kao + za mamu, ili kaj već...
    ja sam pila (kršitelj koda)ov čaj (preskup), ako ne potiče proizvodnju mlijeka, neki utjecaj (povoljan) na zdravlje majke općenito valjda ima?
    Iskreno, osim sto je vjerojatno fin za piti, neki posebno povoljan utjecaj na zdravlje - sumnjam :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam onda nekakvo čudo jer meni ima veze koliko popijem.I zbog tog mog prelijevanja vodom nekoliko puta sam imala zastoje mlijeka.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam onda nekakvo čudo jer meni ima veze koliko popijem.I zbog tog mog prelijevanja vodom nekoliko puta sam imala zastoje mlijeka.
    Vjerojatno da se dalo pratiti malo bolje bi se ipak povezalo da ima veze s cescim sisanjem prije zastoja,ili mozda preskakanjem obroka ili slabijim sisanjem (pa bi to uzrokovalo zastoj).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    alkohol ulazi u mllijeko. A posto alkohol unistava mozdane stanice, jasno je koji utjecaj to moze imati na dijete
    a nakon koliko izlazi iz organizma, tj. nema više opasnosti od 'alkoholiziranog' mlijeka? npr. mama izađe, popije malo (ali ima doma zalihe mlijeka). nakon takvog izlaska, kad opet smije početi dojiti?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dokle god je alkohol u krvi, i u mlijeku je.

Alcohol passes freely into mother's milk and has been found to peak about 30 to 60 minutes after consumption, 60 to 90 minutes when taken with food. Alcohol also freely passes out of a mother's milk and her system. It takes a 120 pound woman about two to three hours to eliminate from her body the alcohol in one serving of beer or wine...the more alcohol that is consumed, the longer it takes for it to be eliminated. It takes up to 13 hours for a 120 pound woman to eliminate the alcohol from one high-alcohol drink. The effects of alcohol on the breastfeeding baby are directly related to the amount the mother consumes.

vise na: http://www.llli.org/FAQ/alcohol.html

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da se ubacim-znaci kolaci s malo ruma-ne?

a fiiiiiiiini crni rizot (sutra je cista srijeda) u kojem ima malo bijelog vina-isto tako ne?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    da se ubacim-znaci kolaci s malo ruma-ne?

a fiiiiiiiini crni rizot (sutra je cista srijeda) u kojem ima malo bijelog vina-isto tako ne?
    Ak se ne varam, alkohol ishlapi kod kuhanja, ili sam u krivu? :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

OT: taman htjela napisat kao kolaci i trudnoca pa rum...kad ono...isuse, propustila sam nesto.....Nina, 17.01.2007
    Luce, od srca ti cestitam!!!! a jednomjesecnoj ljepotici puno pusa!!!!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

leonisa, hvala

evo nasla san jedan tekst na coolinarika.com

Pitanje

Da li alkohol u hrani kuhanjem i pećenjem u potpunosti ishlapi? Npr. u kolačima, kuhano vino?

Pitanje: XXX, 22.09.2005.
    Odgovor
    Alkoholna pića koja se koriste u pripremi slanih i slatkih jela te napitaka i koktela, ne koriste se zbog količine alkohola koje sadrže već zbog topljivih aroma koje obogaćuju okusom određena jela i pića.

Glavni sastojak alkoholnih pića je alkohol etanol koji je zapaljiv i halapljiv sastojak, topiv u vodi i čija je točka vrelišta 78,4°C. Tako da se zbog navedenih karakteristika etanola, alkoholna pića koriste u kulinarstvu za flambiranje te aromatiziranje jela i pića. Ukoliko se alkohol dodaje jelima njegova količina u samom jelu će ovisiti o količini i postotku alkohola, te načinu, vremenu trajanja i temperaturi termičke obrade.

Npr. ukoliko dodajete rum u kremu na bazi maslaca koja se koristi za pripremu kolača a ne kuha se svakako da će u konačnom produktu, kolaču ili torti, krema sadržavati veću količinu alkohola koji će se zbog halapljivosti etanola smanjivati stajanjenjem kolača. Tu treba uzeti u obzir i postotak alkohola u rumu koji se kreće od 40 pa sve do 75%, kao i njegovu količinu koja se koristi u pripremi.
    Kada se rum dodaje u tijesto koje se zatim peče velika je vjerojatnost, zbog navedenih karakteristika etanola, da će zbog dužine pečenja sav alkohol ispariti a u tijestu će ostati samo aroma zbog koje se rum i koristi u pripremi kolača.
    Treći je primjer, dodavanje ruma u čaj gdje će količina alkohola ovisiti o temperaturi vode, količini ruma i vremenu ispijanja čaja.

Kod vina je situacija slična samo što je količina alkohola puno manja, 12-14% alkohola. U kuhanom vinu će naravno biti dosta alkohola jer se koristi veća količina vina u omjeru s manjom količinom vode. Treba pri tome voditi računa i o tome da li kod pripreme kuhanog vina koristite bijelo ili, po postotku alkohola jače, crveno vino.

Autor: Damir Perman, kuhar gastronom
    znaci, samo malcice bilog vina i malo duze kuhanje. a kolace ko sljivi

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Miljac..ne treba piti nikakav specijalan napitak za povećanje količine mlijeka..pa niti bezalkoholno (koje nije i stvarno bezalkoholno) pivo.
    Pa zavisi, ja ne bi bio tako kategorican.
    Recimo na Karlovackom bezalkoholnom fakat pise 0,0 dok na onom od Zagrebacke pivovare pise max 0,5.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemojte se ljutit, ali ovo s kolačima i pivom stvarno su pretjerivanja.
    prvo, ide kolko ja znam max par žlica ruma na cijelu pećnicu kolača (ne u jedan zalogaj). drugo, ako netko uspije popiti odjednom 10 bezalkoholnih piva - svaka čast - ali tek će tada primiti u sebe količinu alkohola kao da je popio jedno alkoholno. stoga....

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cuj, ovo su kolaci s oblatnama, znaci ne peku se, a u kremu dode 1 dcl ruma
    da su neki koji se peku i u cije tijesto ide, onako, cep ruma, onda ok

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nemojte se ljutiti, ali ovih nekoliko dana (tjedana) koliko sam na ovom forumu, primjetio sam da ovdje prevladavaju onako "tvdolinijski" stavovi, bez tolerancije prema nekim malo "liberalnijim" strujama, pocevsi od teme dojenja, prihranjivanja i slicno.
    8)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Miljac prvotno napisa
    Nemojte se ljutiti, ali ovih nekoliko dana (tjedana) koliko sam na ovom forumu, primjetio sam da ovdje prevladavaju onako "tvdolinijski" stavovi, bez tolerancije prema nekim malo "liberalnijim" strujama, pocevsi od teme dojenja, prihranjivanja i slicno.
    8)
    oprosti, ali alkohol za vrijeme dojenja kao i za vrijeme trudnoce za mene nisu stvar liberalizma vec neznanja. kao i hranjenje djeteta dohranom prije navrsenog 6. mjeseca. kao i davanje dojencetu cajeva uz dojenje. kao davanja djetetu od godinu dana smokija koji ima u sebi kikiriki. itd.
    i ti "tvrdi" stavovi proizlaze iz edukacije.
    i ja sam nekoc bila "liberalna" a zapravo sam zivjela u neznanju. danas sam zahvalna na svakoj minuti koju sam provela informirajuci se. i zahvalna sam do groba svakoj osobi koja me informirala.
    i ovdje se ne radi o netoleranciji vec o skupini koja posjeduje znanje i zeli to znanje prenijeti skupini koja ga ne posjeduje i a zeli posjedovati.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Miljac,
    sve je to u interesu i dobrobiti naših malih vjeverica.
    Za njih je i ono što je teško, lako.
    A kome ćemo, ako ne njima dati najbolje što možemo... :D

Znači, (nisam valjda čitala drugdje), dobro ste, dojite?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

8)
    da, zato sto je ovo forum Udruge RODA, a jedno od podrucja kojim se RODA bavi jeste promocija, edukacija i pomoc oko dojenja.
    otidji na nas portal www.roda.hr pa ces vidjeti nase ciljeve i podrucja djelovanja. vjerojatno ce ti onda neke stvari biti jasnije.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam "bildala" proizvodnju kviki perecima s kimom i bezalkoholnom pivom.
    Btw, više alkohola dobiješ kroz prezrelo voće, a mislim da ga ima i u kiselom zelju (bile su neke spike da kiselo zelje radi pozitivni alkotest), nego u jednoj bezalkoholnoj pivi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

... na kraju nisam napisala što sam htjela...
    Imala sam par epizoda izrazito slabog punjenja dojki kad me uvatila neka mučnina i proljević... ništa ozbiljno ali nisam baš jela. Nekako sam na kraju došla do zaključka da mi je bila jako važna kombinacija soli i tekućine da imam dovoljno mlijeka.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja bih samo zeljela ponovo naglasiti da se mlijeko ne "nabiladava" hranom i picem nego dojenjem!!!! sto vise beba sisa vise ce mlijeka biti- jednostavno tako, priroda je to divno smislila [/b]

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

8)
    Miljac, vidim da se i ti i TŽ jako trudite oko dojenja (sudeći po tvojim postovima), ali da vas lagano hvata sumnja u sve. Prošla sam tu fazu i u toj fazi ja sam uvela adaptirano. Međutim, nisam postigla ono što sam od njega očekivala. Moj Ivan je nakon jedne vrste adaptiranog, nakon obroka sav otežao i zaspao. Pitala sam se čak stavljaju li unutra nešto za umirenje??? Poslije bi vrištao i bljicao non-stop. Zatim sam promijenila vrstu mlijeka...bilo je nešto lakše. No nakon te druge vrste mlijeka (nakon obroka) stisnula bih ga u svoje naručje, u blizinu svoje dojke, a on kad bi osjetio blizinu bradavice, uznemirio bi se i počeo kroz majicu hvatati ručicama i ustima...bio je star svega nekoliko tjedana...pa sam mu nakon adaptiranog dala dojiti...pomislila sam tada - a što ako ove dragocjenosti nestane...kako ću mu tako malenom objasniti da u maminoj cici nema više ništa...i počeo je naš mukotrpni put povratak na isključivo dojenje...tri tjedna je trajalo...i danas imam razdoblja kad sumnjam i pitam se imam li dovoljno mlijeka (nekad mi cice djeluju prazne)..prisjetim se činjenice da dobro napreduje (do sada u prosjeku 300g tjedno) i prosurfam rodinim stranicama i ponovno me "uzdignu" i spriječe da učinim glupost...ne dajte se!!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

What IS needed for maintaining an ample supply of milk?

The main thing needed to maintain an ample milk supply is simple --
    The more often and effectively your baby nurses, the more milk you will have.

Occasionally, a mother's calorie or fluid intake can affect milk production:

Calories: In general, you should simply listen to your body and eat to appetite - this is usually all you need to do to get the calories you need. Counting calories is rarely necessary unless you are having problems maintaining a healthy weight. Excessive dieting can reduce milk supply, but sensible dieting is generally not a problem.
    Liquids: It is not necessary to force fluids; drinking to satisfy thirst is sufficient for most mothers. Unless you are severely dehydrated, drinking extra fluids is not beneficial, may cause discomfort, and does not increase milk supply. It is not necessary to drink only water - our bodies can utilize the water from any fluid.
    The main message on calories and fluids -- Eat when hungry & drink when thirsty.
    eto, najkrace receno sa
    http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-diet.html

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    cuj, ovo su kolaci s oblatnama, znaci ne peku se, a u kremu dode 1 dcl ruma
    da su neki koji se peku i u cije tijesto ide, onako, cep ruma, onda ok
    pa dobro, al pojedeš cijeli kolač. čak i ako pojedeš, ne u par zalogaja... :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ispravak - ne pojedeš cijeli kolač

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja nikako da skužim uporno ponavljanje rasprava o dojenju i alkoholu. :/

zar su ta jedna piva, gemišt ili štoveć mami toliko bitni, neophodni i životno važni da vrijede ovolike priče? hoće li joj kvaliteta života drastično opasti ako poslije dobrog ručka umjesto vina popije vodu ili nekakav sok? ili ako umjesto kolača s nekuhanom alkoholnom kremom pojede neki drugi?

da bar toliko vremena provedemo raspravljajući kako npr. spriječiti da bebu dohranjuju u rodilištu i tako potencijalno stvore probleme odmah na početku...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni nekako unos tekučine ipak ima veze sa dojenjem. Naime, stalno sam žedna, pogotovo nakon dojenja. A i stolica mi je tvrđa od kad dojim a ne naljevam se vodom. Ipak treba nadoknaditi tekučinu, bar je meni tako. Mlijeka imam puno, stalno sisa. Dakle po meni- povečati unos vode i vodenjastih stvari zbog mame!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivana, u pravu si - mama treba piti kako joj diktira osjećaj žeđi. ne treba se silom nalijevati vodom.

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Mlijeka imam puno, stalno sisa.
    a tu si lijepo sve rekla - malac određuje proizvodnju i mlijeka ima koliko mu treba.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    meni nekako unos tekučine ipak ima veze sa dojenjem. Naime, stalno sam žedna, pogotovo nakon dojenja.
    Savrseno receno! Tijelo ZNA da mu treba vise tekucine i zato si cesce zedna nego inace

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje "nabildavanje" je bilo u razdoblju "uspostavljene proizvodnje", isto tako i opažanja o soli i tekućini. Ako bi samo pila tekućinu, efekt bi bio suprotan, jer bi isprala sol iz tijela.
    A htjela sam upozoriti i na neočekivane izvore alkohola.
    I da li netko zna, ako se pojede hrana bogata kvascem, recimo toplo dizano tijesto i sl, da li može nastavkom fermentacije u crijevu proizvesti alkohol? Jer takve su namirnice isto na glasu da potiču proizvodnju mlijeka.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Već sam negdje pitala, i ovdje ću... Imam mlijeka cijelu noć i cijeli dan "na bacanje" a zadnjih dana na večer odjednom nema dovoljno. Ne razumijem zašto? Beba je stara skoro 2 mjeseca, po noći spava 5 sati u komadu, preko dana 2-3-4 sata, znači, tako je i dojim. Pred večer kao da je non stop gladna, traži cicu svakih sat-dva, ja joj i dajem, ali nema dovoljno. Ima li veze to što ne jede u jednakim razmacima. Naime, ja nisam za ono da jede točno na minutu, nego kad traži. Je li to greška??

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zaboravih reći da ne mogu ponuditi bebu drugu cicu, jer otpočetka dojim samo na jednu. Zašto? Ne znam, nije nam išlo na drugu, raspucala bradavica, manje mlijeka... Tako sam i i prvo dijete, a nisam jedina, stvar funkcionira.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To sto dijete trazi cesce sisati predvecer/navecer i cini se da mlijeka nema dosta je poprilicno uobicajena stvar. Naime, popodne/predvecer je vrijeme umora i nervoze, a tako male bebice neznaju reci "sad mi je dosta. umorna sam. zelim se odmoriti. odoh spavati". Vecinom imaju problema i sa zaspivanjem. A nervozne su pa traze sisati da se smire. Pa onda posto su nervozne pa jos i umorne onda im jos i smeta jel im mlijeko ne tece dok jedu, ili im smeta bas to sto tece. I tak.

U principu, nema razloga za brigu. Dokle god dijete napreduje ok i doji na zahtjev nema brige. A isto je moguce da se takve stvari poklope sa skokom u razvoju i pojacanom potrebom za sisanje, a tada je zaista NUZNO i dalje nuditi na zahtjev. Jer ukoliko u pricu udje adaptirano/caj/voda, dojke se nece stimulirati dojenjem i to ce utjecati na kolicinu mlijeka koja ce se proizvesti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam napomenula da (kršitelj koda) dam tak nakon što beba isiše i zadnju kap, a plače i dalje, tako da je cica svoje odradila, barem se nadam da time nisam poremetila dojenje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •