Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Nije kakio od dolaska iz bolnice

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Nije kakio od dolaska iz bolnice

Dakle beba je stigla iz bolnice prije cetiri dana i jos nije kakila.
    Na majcinom je mlijeku.
    Buduci da je zbog carskog u bolnici bila 7 dana, za tih 7 dana nemamo pojma jel kakila ili ne.
    Veli patronazna da nema neke velike frke, stavila mu je danas toplomjer u guzu, kao to ce ga malo potaknuti ...
    U apoteci su nam dali **** caj od kamilice, da mu damo za probavu i rekli ni slucajno toplomjer u guzu.
    Patronazna veli caj od komoraca
    Sto da se radi?
    :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, nemojte djetetu davati nikakav caj, niti mu gurati toplomjer u guzu. Nego odmah nazovite SOS telefon i popricajte sa savjetnicom. Tako mala beba trebala bi kakati svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sos telefon sad ne radi

saljem ti pp

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miljac, ne treba vam čaj. samo dojite.

Zovi Sos poslije podne.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajdmo molim te nastaviti razgovor o SVIM tvojim pitanjima vezano za dojenje na ovom topicu, moze? Malo mi je tesko hvatati te po raznim topicima i loviti komadice rasprave - kad je to sve jedna stvar - dojenje.

Nikakav caj nemojte davati niti stimulirati dijete toplomjerom!

Pls mi odgovori na ovo:

Koliko je beba piskila dnevno? Jel ima 5-6 mokrih pelena u 24 h?

Kako djete generalno djeluje, jel ima snage plakati ili vecinom spava i ne trazi sisati?

Koliko cesto beba AKTIVNO sisa u 24h?

Kako mama odluci kada dati koju dojku?

Kako im ide stavljanje u polozaj za dojenje i hvatanje dojke? Jel tu ima problema ili ide glatko?

Jel se cuje kako beba guta (dok sisa)? Da li u tim trenucima okrece glavu? Da li se kad zagrcava dok sisa?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sorry na ovom razvlacenju. Da odgovorim na pitanja:

Sve pelene koje mu mijenjane ... cca 5-6 komada su mokre. Mislim da jedna nije bila jucer. Dakle izgleda da piski.
    Sad da li napreduje ili ne tesko je reci, no uglavnom snage za plakati ima dosta, danas nikako da zaspi, nego cica, cica pa kao pripajki koju minutu i onda place, pa ga jedino cica opet smiri. U medjuvremenu ga nosimo ljuljamo i tako.
    Sad sto se tice sisanja i intervali su od 2 sata do 4 sata, s time da zna na sisi ostati i do 40 minuta.
    Svaki put daje drugu dojku, no znala je dati prvo jednu na pola sata, pa onda drugu na pola sata.
    Ja stvarno nisam uspio cuti da on guta, tesko je to reci, mislim ne cuje se, ali se mice onaj dio oko uha. Okrece glavu kad prestane sisati ...
    Nismo primjetili da se zagrca ...
    Uglavnom mama je probala malo izdojiti cice nakon njega i uspjeva izvuci par kapljica, velicnine zrna rize.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

No uglavnom kod sisanja ima dva osnovna tipa: plitko .. onda ne guta i duboko, onda se cuje da guta, uglavnom sisa plitko.
    Sad to izleda ovako: cucl, cucl, cucl, pauza par sekundi, cucl, cucl, cucl pauza par sekundi ...
    Sad polozaj je takav da mama lezi na desnom ili lijevom boku, a mali lezi isto na boku i lovi blizu ciku (onu nizu).
    Jel da probamo s drugim polozajem??

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam nimalo stručna na ovu temu, ali moram se nadovezati da je meni isto patronažna rekla da za novorođenčad nije strašno ako par dana ne kakaju (pogotovo isključivo dojena), samo je važno da prduckaju...
    e sad koliko su patronažne stručne, vidimo i iz gore priloženog, ali možda se i na taj način izlučuje ono što se treba izlučit...ne znam

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    nisam nimalo stručna na ovu temu, ali moram se nadovezati da je meni isto patronažna rekla da za novorođenčad nije strašno ako par dana ne kakaju (pogotovo isključivo dojena), samo je važno da prduckaju...
    e sad koliko su patronažne stručne, vidimo i iz gore priloženog, ali možda se i na taj način izlučuje ono što se treba izlučit...ne znam
    Prducka on prducka, ko veliki !!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jeste li davali neku tekućinu osim majčinog mlijeka?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Miljac, ako imaš malo vremena, prođi kroz tekstove na portalu. Imaš stvarno dobrih savjeta i dobrih smjernica. Velikom broju majki ti tekstovi su pomogli.

Evo za prvu ruku, na ovom linku se nalazi par tekstova bitnih za uspostavu dojenja u prvim tjednima života bebe. LINK

zatim nešto o MITOVIMA O DOJENJU

skokovi u razvoju

i ono jako jako bitno
    ISPRAVAN POLOŽAJ PRI DOJENJU

i

OSNOVE DOJENJA

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti na odgovorima

S koliko je beba rodjena, a s koliko su izasli iz bolnice? (i koliko dana su bili u bolnici?) Jel imala beba zuticu?

Sorry sto te toliko davim s pitanjima, no bitno mi je da dobijem kompletnu sliku.

Dobro si opisao ovo plitko i duboko sisanje Ovo duboko sisanje je bitno. Obicno malo cuclaju sisaju, i onda krenu duboko sisati, tj. onak gulp, gulp, gulp.. i vidi se pomicanje oko usiju. To je dobro.

Aj mi odgovori na ona gore pitanja, pa cemo onda dalje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e samo da se ja (nestručna) ubacim malo...
    moj isto nije kako, nekad i po 2 tjedna... niti sam mu davala čajeve, niti GURALA toplomjer u guzu nego sam sve pustila da ide svojim tokom...
    otišli smo jednom našalatu na pregled, ipak da nebi bilo nešto osim bezazlenog ne kaknja i tamo su rekli da je sve ok
    odkada smo počeli s dohranom--- kaka ko veliki

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvih 6 tjedana dojena beba bi trebala imati barem 3-4 pokakane pelene u 24 h

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mlukacin, radi se o novorodjencetu. u toj dobi bi redovita stolica trebala biti pokazatelj da dijete dobiva dovoljno masnog mlijeka.

nije bas cesto, ali ima beba kod kojih je sve ok s dobivanjem na tezini usprkos izostanku stolice. kod njih malo pazljivije pratimo mokre pelene, izgled koze, opce stanje.

zabrinjavajuce je kad stolice nema kod djeteta koje je imalo zuticu, jer su te bebe obicno vise uspavane, losije sisu, i vjerojatno ne dobivaju na tezini.

kod starije bebe na prsima kolekcionarstvo je cesto i normalno. i to cak i do 14 dana.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    prvih 6 tjedana dojena beba bi trebala imati barem 3-4 pokakane pelene u 24 h
    Naš nema.. i što sad ??
    Zvati pedijatra ili što?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovori na pitanja od anchie
    a najbolje bi bilo da sad iz ovih stopa prvo nazovete sos telefon , ajde, najlakse je to tako rijesiti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sooryte, polovično sam pročitala....
    ~~~~~~~~~~~~~ za kakanje

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja bebe nije kakila dva dana od dolaska iz bolnice i rekli su da je to OK.
    zasto ne nazovete bolnicu di si rodila ili pedijatra?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto ima dalje, miljac? je li kakao?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •