Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Plomba na električnom brojilu

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Plomba na električnom brojilu

Jutros rano stiže čovjek iz elektre i kaže treba promijeniti električno brojilo jer eto oni to rade svakih 15 godina.
    Kad odmah s vrata pita:A gdje vam je plomba?
    Koja plomba? Kaže nema je na satu.Tko vam je pravio novu struju? Nemam pojma ali imam račun.
    Kaže nisu vratili plombu niti zvali elektru a kazna je za to 20 - 30 000 kuna i isključenje struje.
    Ma daj,srce mi stalo.Kaže kazna meni pa nek se ja sporim sa onima koji su mi pravili struju.Kaže da on dobiva 20 posto za svaku takvu prijavu a meni se noge posjekle.Sreća vidio maloga koji je odma dotrčao da vidi tko mu je isključio struju pa nema Pčele Maje pa kaže neće me prijaviti.
    Stavio novo brojilo i plombu i ode.
    E sad,ovi koji su nam pravili struju su dobra firma i to po preporuci ali takav promašaj napraviti....
    Ne znam sama bili ih nazvala pa im sve po spisku izrecitirala ili tko je tu stvarno odgovoran?

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

gle, ako nema plombe onda kradeš struju (a ja sam na nju osjetljiva )

nema tu ti obrane, ideš na Sud i ako ti oni poklone vjeru možda se i izvučeš. svejedno - platit ćeš HEP-u.

(kako sam ovo strogo napisala, ha )

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ti si gora od njih,ha.
    Ne kradem ništa jer sve uredno plaćam. Ne znam tko je plombu skinuo ali vjerovatno oni koji su postavljali novu struju(mijenjali prošle godine komplet struju).
    Čovjek je i sam rekao da je odgovornost na njima ali bih ustvari nadrapala ja da me je želio prijaviti,no nije me prijavio.
    Ja htjedoh vidjeti jel zbilja to tako a ona na mene drvlje i kamenje.
    Pa možda nije loše da i drugi ovo vide jer navodno da firme koje mijenjaju struju to često zaborave napraviti pa da se drugi ne bi opekli kao što sam mogla ja.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam ja gora od njih, ja jesam oni!

gle, plomba je ko sveto pismo i morali ste ti i TM pogledat brojilo i vidit jeli "dovedeno u tehnički ispravno stanje". ovako - kradeš struju ma koliko ti u pravu bila (ja ti vjerujem).

nije se za igrati sa velikim firmama - ja sam uvijek u pretplati, a da o drugim stvarima i ne govorim.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dobro si prosla..
    nije se lako bosti s rogatima..
    Mi hvala bogu nemamo takvih problema sve uredno placamo ali nikome ni ne otvaram vrata tko mi dolazi uvijek se najavi tko zvoni poljubi vrata to je kod nas zlatno pravilo 3 put sam otvorila vrata i svaki put neka glupost ili nesto prodaju ili npr. lik za televizor mi dodje i kaze da neplacamo tv pokazem mu uplatnice koje glase na nasu adresu ali su na ime moje bake (jer je ona tu prije stanovala i tako je i ostalo) i na kraju ispada da je to puj puj nevrijedi sva sreca na kraju sve ok zavrsilo i zato kazem blazeni mobiteli tko dolazi i ja kad kod nekog idem najavim se i tocka..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joooj ti veliki u uvijek upravu po sistemu ko jači taj tlači...A oni su dozlaboga spori i neljubazni(čast izuzecima) kad treba bilo šta napravi osim cvaknut struju, al kad malo s njma porazgovaraš ozbiljno i pomeneš sud i tužbu tu je odmah drukčija priča.
    Mi samo prije 2-3 godine imali rasprava s njima nakon kupnje stana(ne svojom krivicom) ali smo na kraju sve sredili, samo to košta živaca i vremena, a oni nemaju konkurenciju i rade po sistemu kupac je uvijek u krivu dok se ne dokaže suprotno
    Dobro si prošla!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako izgleda ta plomba? kako nisu skuzili da fali kod redovitog ocitanja struje? :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivaricem je li gnijezdo plombirano ili nam prijeti karijes?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Draga moja Andora iliti ga "oni",pazi sad ovo,zvala sam sve kolegice kojima sam preporučila tu firmu i one koji su je meni preporučili. Vjerovala ili ne nitko od njih kao ni ja nije imao plombu.
    Na kraju mi je puknuo film jer sad i ja imam odgovornost prema tim ljudima i zvala sam direktora firme. Ispričavao mi se beskrajno u ime tog radnika i tražio telefone tih ljudi te je svima odmah poslao svog čovjeka iz elektre da stavi plombe(120 kuna).
    On tvrdi da je to njihov propust i da će radnik biti kažnjen zbog toga.
    Znaš što je meni palo na pamet,možda je taj radnik u dosluhu s nekom iz kontrole i ovaj zezne a ovaj drugi prijavi i kupi lovu. Ja sam srećom naletila na poštenjačinu i širom otvorila vrata kao što svima to činim.
    Plomba je sada zelena plastična i visi ispod sata a nekada je bila obična olovna ali je isto visila ispod sata,dakle nisu dovoljne one dvije sa strane olovne ali Andora iliti "oni" bi to mogla stručnije objasniti.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Još sam zaboravila,ne znam kako nisu skužili kod redovnih očitanja,valjda to rade neki studenti pa ih nije briga.
    Nekima od ovih mojih friendica je firma mijenjala brojilo za što ja isto tako mislim da oni to nebi smjeli,na to sam ih upozorila.
    Ajde Andora iliti "oni" uskoči pa objasni ljudima da znaju.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Iskreno, moj sat za struju me bode u nos svaki dan, ali sad sam prvi put pogledala da li ima plombu ( i nama su mijenjali prije nekih godinu-dvije).

Na sreću, tu je. Ali da je slučajno nisu stavili, molim lijepo - kako bih ja mogla znati da je ona tu potrebna? Tko je taj ko bi me morao educirati o tome?

Ovo je već ne znam koji primjer kako stvari funkcioniraju u Lijepoj našoj... Moraš biti stručnjak za sve, inače nadrapaš!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isto kao i ja s poreznom prijavom, neznanje nije opravdanje....

btw ne volim elektru kao ni ostale monopoliste

da imaju konkurenciju bili bi ipak donekle susretljiviji prema sitnim ribama

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Draga moja Andora iliti ga "oni",pazi sad ovo,zvala sam sve kolegice kojima sam preporučila tu firmu i one koji su je meni preporučili. Vjerovala ili ne nitko od njih kao ni ja nije imao plombu.
    Na kraju mi je puknuo film jer sad i ja imam odgovornost prema tim ljudima i zvala sam direktora firme. Ispričavao mi se beskrajno u ime tog radnika i tražio telefone tih ljudi te je svima odmah poslao svog čovjeka iz elektre da stavi plombe(120 kuna).

gledaj, kad radnik dođe na teren i vidi brojilo bez plombe, automatski vidi oštećeno brojilo - ono šta je najvažnije je da utvrdi je li u pitanju i krađa struje, a to se provjeri na način da digne poklopac brojila i pogleda jesu li "mostići" na brojilu dignuti.
    "mostić" - na jednofaznom brojilu je jedan, na trofaznom tri komada. svaki ima dva šarafa i kad se odvinu, mostići se dignu i krade se struja.
    o radniku koji je došao na pregled/očitanje zavisi hoće li te prijavit ili ne, odnosno kradeš li struju ili je nečiji propust druge vrste nastao.

On tvrdi da je to njihov propust i da će radnik biti kažnjen zbog toga.
    Znaš što je meni palo na pamet,možda je taj radnik u dosluhu s nekom iz kontrole i ovaj zezne a ovaj drugi prijavi i kupi lovu. Ja sam srećom naletila na poštenjačinu i širom otvorila vrata kao što svima to činim.
    Plomba je sada zelena plastična i visi ispod sata a nekada je bila obična olovna ali je isto visila ispod sata,dakle nisu dovoljne one dvije sa strane olovne ali Andora iliti "oni" bi to mogla stručnije objasniti.
    mislim zbilja.....

recimo da ideš u svom stanu napravit izmjenu instalacije, moraš:
    1. nazvat HEP i pozvat ih da očitaju brojilo i maknu blombu,
    2. brojilo se očita, makne se plomba,
    3. izmjeniš instalacije,
    4. TI nazoveš HEP i kažeš da su radovi gotovi,
    5. HEP očita novo stanje brojila i HEP stavi plombu.

dakle, nitko osim HEP-a nema niti ne bi smio imat plombe, a tvoja je dužnost držati se pravila i odgovorna si za tehnički ispravno stanje brojila.
    firma koja ti je radila instalacije ne skida/mijenja/očitava brojilo/i ne stavlja novu plombu.

i molim te nemoj sumnjat odmah i poštenje radnika - nisi naletila na poštenjačinu i nitko tu nije u dosluhu sa nikim, ja vjerujem u ljude HEP-a i ne postoje teorije zavjere. to šta u svakom žitu ima ponekad i kukolja ne znači sa su svi ljudi isti.
    i hvala ti na onom "Andora iliti ga oni" jer ja sam ponosna na to!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ni ja ne vjerujem tim radnicima...
    prvo kad popisuju struju kod nas ne idu studenti...i obavezno moras za njim provjerit šta je napiso...jer se zna striček i zabunit...
    kod nas je elektra mijenjala...tj premještala cijeli sat ...i nakon toga je došo njihov kontrolor koji je počeo držat prodike mom svekru...dok ovaj nije popi....
    zašto?
    zato jer nije bilo plombe!!!!!!!

E pa sad kom pravo kom krivo!!

Andora....svaka čast tebi,ali nisu svi ko ti....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    kako izgleda ta plomba? kako nisu skuzili da fali kod redovitog ocitanja struje? :/
    Da, i mene zanima kako do sad NITKO to nije skuzio (od ovih koji ocitavaju).

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajde dobro,sreća da postoji i taj način kontrole pa valjda čovjek vidio da ništa ne kradem (možda baš nisi trebala taj dio detaljno objasnit Andora da nebi tko zloupotrebio).
    Nisam pojma imala da sami moramo zvati Hep kod promijene struje a i prvi nam je put u životu da je mijenjamo.
    Čovjek iz firme ima svog čovjeka u Hep-u koji to obavlja za njih pa je zato i preuzeo odma odgovornost.
    Nažalost ne rade svi u Hep-u pa ne znaju za pravila ali evo prilike da se sad mnogi nauče.
    Hvala na objašnjenju i nisam mislila ništa loše s onim "iliti oni"(a znala sam odma da si jedna od njih kad si onako oštro reagirala).
    I ti moraš znati da nisu svi koji nemaju plombu lopovi,radilo se zbilja o propustu zbog neznanja a mislim da bi me skupo koštala ta greška.
    Reci iskreno da ne radiš tamo bili ti bilo žao da netko plaća 20 ili 30 000 kuna zbog tako nečega(pa nije to 500 kuna).
    A što se tiče ovih očitavnja ja se ni ne sijećam da netko uopće dolazi. Godinu dana nismo bili u stanu a onda smo sami odnijeli stanje i izračunali su nam unaprijed rate za godinu dana koje plaćamo.Ne sijećam se da je itko i dolazio očitavati struju za razliku od plina.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pardon,rate smo dobili za pola godine unaprijed točnije do 3 mj pa će valjda tek onda netko doći očitati za dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •