melanija prvotno napisa
gledaj, kad radnik dođe na teren i vidi brojilo bez plombe, automatski vidi oštećeno brojilo - ono šta je najvažnije je da utvrdi je li u pitanju i krađa struje, a to se provjeri na način da digne poklopac brojila i pogleda jesu li "mostići" na brojilu dignuti.
"mostić" - na jednofaznom brojilu je jedan, na trofaznom tri komada. svaki ima dva šarafa i kad se odvinu, mostići se dignu i krade se struja.
o radniku koji je došao na pregled/očitanje zavisi hoće li te prijavit ili ne, odnosno kradeš li struju ili je nečiji propust druge vrste nastao.
mislim zbilja.....On tvrdi da je to njihov propust i da će radnik biti kažnjen zbog toga.
Znaš što je meni palo na pamet,možda je taj radnik u dosluhu s nekom iz kontrole i ovaj zezne a ovaj drugi prijavi i kupi lovu. Ja sam srećom naletila na poštenjačinu i širom otvorila vrata kao što svima to činim.
Plomba je sada zelena plastična i visi ispod sata a nekada je bila obična olovna ali je isto visila ispod sata,dakle nisu dovoljne one dvije sa strane olovne ali Andora iliti "oni" bi to mogla stručnije objasniti.![]()
recimo da ideš u svom stanu napravit izmjenu instalacije, moraš:
1. nazvat HEP i pozvat ih da očitaju brojilo i maknu blombu,
2. brojilo se očita, makne se plomba,
3. izmjeniš instalacije,
4. TI nazoveš HEP i kažeš da su radovi gotovi,
5. HEP očita novo stanje brojila i HEP stavi plombu.
dakle, nitko osim HEP-a nema niti ne bi smio imat plombe, a tvoja je dužnost držati se pravila i odgovorna si za tehnički ispravno stanje brojila.
firma koja ti je radila instalacije ne skida/mijenja/očitava brojilo/i ne stavlja novu plombu.
i molim te nemoj sumnjat odmah i poštenje radnika - nisi naletila na poštenjačinu i nitko tu nije u dosluhu sa nikim, ja vjerujem u ljude HEP-a i ne postoje teorije zavjere. to šta u svakom žitu ima ponekad i kukolja ne znači sa su svi ljudi isti.
i hvala ti na onom "Andora iliti ga oni" jer ja sam ponosna na to!![]()