Citiraj melanija prvotno napisa
Draga moja Andora iliti ga "oni",pazi sad ovo,zvala sam sve kolegice kojima sam preporučila tu firmu i one koji su je meni preporučili. Vjerovala ili ne nitko od njih kao ni ja nije imao plombu.
Na kraju mi je puknuo film jer sad i ja imam odgovornost prema tim ljudima i zvala sam direktora firme. Ispričavao mi se beskrajno u ime tog radnika i tražio telefone tih ljudi te je svima odmah poslao svog čovjeka iz elektre da stavi plombe(120 kuna).

gledaj, kad radnik dođe na teren i vidi brojilo bez plombe, automatski vidi oštećeno brojilo - ono šta je najvažnije je da utvrdi je li u pitanju i krađa struje, a to se provjeri na način da digne poklopac brojila i pogleda jesu li "mostići" na brojilu dignuti.
"mostić" - na jednofaznom brojilu je jedan, na trofaznom tri komada. svaki ima dva šarafa i kad se odvinu, mostići se dignu i krade se struja.
o radniku koji je došao na pregled/očitanje zavisi hoće li te prijavit ili ne, odnosno kradeš li struju ili je nečiji propust druge vrste nastao.

On tvrdi da je to njihov propust i da će radnik biti kažnjen zbog toga.
Znaš što je meni palo na pamet,možda je taj radnik u dosluhu s nekom iz kontrole i ovaj zezne a ovaj drugi prijavi i kupi lovu. Ja sam srećom naletila na poštenjačinu i širom otvorila vrata kao što svima to činim.
Plomba je sada zelena plastična i visi ispod sata a nekada je bila obična olovna ali je isto visila ispod sata,dakle nisu dovoljne one dvije sa strane olovne ali Andora iliti "oni" bi to mogla stručnije objasniti.
mislim zbilja.....

recimo da ideš u svom stanu napravit izmjenu instalacije, moraš:
1. nazvat HEP i pozvat ih da očitaju brojilo i maknu blombu,
2. brojilo se očita, makne se plomba,
3. izmjeniš instalacije,
4. TI nazoveš HEP i kažeš da su radovi gotovi,
5. HEP očita novo stanje brojila i HEP stavi plombu.

dakle, nitko osim HEP-a nema niti ne bi smio imat plombe, a tvoja je dužnost držati se pravila i odgovorna si za tehnički ispravno stanje brojila.
firma koja ti je radila instalacije ne skida/mijenja/očitava brojilo/i ne stavlja novu plombu.

i molim te nemoj sumnjat odmah i poštenje radnika - nisi naletila na poštenjačinu i nitko tu nije u dosluhu sa nikim, ja vjerujem u ljude HEP-a i ne postoje teorije zavjere. to šta u svakom žitu ima ponekad i kukolja ne znači sa su svi ljudi isti.
i hvala ti na onom "Andora iliti ga oni" jer ja sam ponosna na to!