Results 1 to 6 of 6

Thread: stil jedenja - upomoć

Default stil jedenja - upomoć

Upomoć!!!

Malicka ima 2 ipo miseca i strašan stil jedenja. Uhvati cicu i guta li ga guta bez ikakvih pauza. Doslovno ne staje!
    Tako radi od samih početaka. I naravno da je nakon toga muči drob. Ali, navikli smo se i sve nekako mislimo "bit će bolje"...
    Prejak joj let down.
    Pokušala je odvajat kad krene LD, leć na sebe, malo izdojit prije podoja, ali ne ide, samo guta i guta i ne staje.

A zadnjih deset dana je za ubit se.
    Ima novi stil. Uhvati cicu, povuče gutljaj - dva, pusti i odmah opet hvata, povuče gutljaj, pusti...znači, ona umisto da se odmara na cici između gutljaja pušta i opet hvata.
    Ne moram ni spominjat koliko se tu zraka naguta i koliko malo pojede, koliko je puta triba dizat za podrignit u toku toga podoja i koliko je to iscrpljujuće i ne znam šta radit? Postoji li koje rješenje osim izdajanja i bočice?

Osoblje foruma mikka's Avatar

a u kojem polozaju dojis? mozda da probas promijenit polozaj? nedaj joj bocicu, mogla bi pocet odbijati cicu, jer iz bocice lakse ide! a i izdajanje je mukotrpno...

Osoblje foruma leonisa's Avatar

i mi smo to prosli i mogu te samo ohrabriti rijecima: to je faza, proci ce.

(probaj je podrigivati tokom podoja)

Storma's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    i mi smo to prosli i mogu te samo ohrabriti rijecima: to je faza, proci ce.

(probaj je podrigivati tokom podoja)
    isto
    to ti je takvo dijete i mos se slikat
    pusti, trpi i proci ce, sve drugo je nepotreban gubitak energije
    eventualno probaj promjenit polozaj

uh meni
    ma sve živo smo isprobali iz onog teksta o prejakom refleksu otpuštanja...ne pomaže ona i dalje guta gutljaj za gutljajem i ne staje nikako

ova faza s konstantnim puštanjem cice joj valjda polako prolazi nakon 8 dana...ne pušta cicu 150 nego 50 puta
    nabavili smo čak i vagu...da okvirno vidimo koliko jede...jer s ovakvim načinom hranjenja ona je rijetko kad zadovoljna iza podoja...naguta se toliko zraka da podrigivanje traje po sat vremena (prije je trajalo i po dva sata)

moram priznat da je strašno teško i iscrpljujuće dojit na ovakav način :/
    posebno kad je te loše faze uhvate...
    i onda dođem ovdi pa me ohrabri kad vidim da i drugi imaju sličnih problema...da nije ovog foruma mislim da bi mala odavno na adaptiranom bila

oka's Avatar

Dobro došla u klub :D
    kod nas ti je dan danas jaki LD i sto puta pusti cicu, ja se sto puta dignem jer me to traži.... itd uglavnom pomirila sam se sa time (inače dugo mi je trebalo ) da je to tako i mogu se živcirati kolko hoću, al ak hoću dojiti moram to jednostavno prihvatiti i boriti se. Jedva čekam dan dok ona mene počne naganjati da hoće cicu pa nek radi onda šta hoće . Držte se