-
vodene kozice
e pa ovako ...moj bubi ima 23 mjeseca i jučer je bio u izravnom kontaktu sa vodenim kozicama...koliko je i je li uopće opasno za njegovu dob da dobije vodene kozice?
trebala bih ga ostavit kod svojih večeras a mali brat mi ima kozice...
šta da radim???? :?
-
Nije opasno, kažu što su mlađi to lakše prođe. Moja je imala 12 mj kada je dobila od brata i nije bilo problema.
-
-
Moja necakinja ima 4 mj. i upravo ih je prebolila, bez temerature!
-
Ljudi molim vas pomoć-da li je normalno da koze budu bijele ili je tu riječ o infekciji?Ja sam upravo prebolila koze i samo desetak ih je bilo baš vodenih (samo one koje sam dobila prvi dan), ostalih dvadesetak su najprije bile crvene, a onda sa bijelom kapicom-kao običan prištić i te su puno brže prošle, ove vodene su se pretvorile u baš gadne kraste nakon što su pobijelile.
Ja sam bila kod dok. i rekla je da su inficirane i te male bijele sam s vatom očistila i našpricala s octeniseptom te su takve prolazile za dan-dva bez krasta.
E sad zašto vas s time gnjavim, jer su sad moja dječica na redu za koze i ne znam ako i njihove budu takve da ih diram ili ne jer sam čula sa dvije različite strane da je to normalno da koze budu bijele.
Kakve su bile kod vaše djece?
Ja naime nikad do sad na sebi nisam vidjela te nesretne koze.
-
Moji su oboje upravo sad kozičavi, i sve su im koze vodene. Malome su se već skoro sve posušile, sad su to crvenosmeđe kraste. Nikad čula ni vidjela bijele kozice, nekako mi se čini da one o kojima ti pričaš i nisu bile kozice, radi toga što su prošle za svega dan-dva.
-
Audrey hvala na odgovoru, evo i moja dječica su prebolila kozice i sad znam kako trebaju te koze izgledati-kod mene je ipak bila riječ o infekciji.
-
Tj. koze su se inficirale.
-
Da ne otvaram novi topic- je li normalno da se javi kašalj nakon vodenih kozica?
Cura mi ima 13 mjeseci, upravo prebolila kozice ali se sad javio jaki, morki kašalj, pa se pitam do kad ovako :? ?
Inhaliramo se, vučemo pumpicom šmrklje van, natapamo nosić fiziološkom, ali nema nekog poboljšanja..
-
Podižem ovu temu jer se hvatam i za najmanju slamku u nadi da ćemo ipak na more....
Pia je prije 5 dana dobila kozice. Hvala Bogu dosta dobro ih podnosi i izgleda da već lagano prolaze.
Mene je sada strah da Dora ne dobij kozice za kojih tjedan dva, a postoji mogućnost da ih i ja pokupim...
Dora mi je prije cca 3 tj. imala nekakve bijele prištiće po usnicama s unutarnje strane. Izgledali su kao afte, ali nisam primjetila da je bole. Normalno je jela. Bila je samo malo cendrava nekih par dana, a jedan dan je imala temp 37,2.
Nisam je vodila dr. jer se stanje samo od sebe popravilo.
Primjetila sam samo da je počela kašljucati, ali bez ikakvog razloga jer joj uopće nije curio nosić. Kašalj je bio mokar i sluzav, ali ne toliko jak i zabrinjavajući.
Meni je sada prošlo kroz glavu da je možda i imala neki prištić na trbuščiću koji bi mogao ličiti na kozicu.
Kaj mislite , jel moguće da je Dora ustvari prije tri tjedna prebolila neki lagani oblik vodenih kozica i ustvari ih ona prenesla Piji?
-
-
to što opisuješ sa tim bijelim mjehurićima u ustima je viroza, nemogu se sad sjetiti kako se zove al to je u ljetnim mjesecima često, zna biti praćeno i visokom temperaturom i često se pojavi i oko ustiju, na rukama i nogicama. Mi smo to imali lani
-
Moj mali jucer "dobio" na licu 3 pristica ili kako vec da ih nazovem, danas ujutro pod rukom dva, na nogama 3, 4 i sada zadnjih par sati nista, crveno je, a ne vjerujem da ga je nesto moglo izgristi od glave do pete :? , dakle pretpostavljam da su vodene kozice jel?!
Svakako cemo popodne kod dr., ali me zanima kako i u kolikom broju su se kod vas kozice manifestirale na samom pocetku izbijanja pristica
-
Mi smo odma od početka bili puni. Od moje rodice kćerka imala je možda 10 komada po čitavom tijelu, a od kume kćer imala ih je malo, malo, dok se nisu razbuktale (nakon tjedan dana od izolacije) a onda ih je brojila na tisuće.
Nikad se ne zna. Postoji mogućnost i da drugo dijete ne dobije uoće...
Kozice su ko prištići (mali crveni) kojima je vrh punjen vodom. Paziti treba da vrh ne pukne, jer tekućina iz nje prenosi zarazu...
-
I moja cura ima kozice pa me zanima kad ćemo se moći vratit u normalu??!!! Prije 7 dana su joj izbile prve kozice i izbijale su tri dana, nije bilo temperature, a i nije ih dobila strašno puno, na žalost najviše i najveće su na licu
Kako sada dalje? Razni pedijatri daju razna mišljenja pa nam je tako njena pedijatrica savjetovala strogu izolaciju 10 dana, doslovno ni na 5 min. ne smije vani, a nakon tih 10 dana može normalno vani i među djecu. To znači da bi za tri dana mogli vani; trenutno je u fazi stvaranja krastica i pretpostavljam da joj neće otpasti u narednih tjedan dana. Kako dalje s jaslicama? Kad je uopće davati opet u jaslice? I užasno me strah ožiljaka pa me zanima da li oni mogu nastati i ako se krastica otkine ili samo dok su mjehuri? Pomagajte.....hvala!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma