Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 351

Tema: BH kontrakcije

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jutos sam se probudila u 7 sati od bolova na desnoj strani od trbuha do leđa
    držalo me je pola sata
    zabrinula sam se da li su to BH ili lažnjaci.
    sad sam u 26 tj
    pustilo me je ali me još malo boli i to samo kad hodam ali kad ležim i sijedim onda je ok
    sad sam si popila spazmex pa se nadam da će proći
    ne znam da li da dižem paniku pa da odem na hitnu :?
    moj gin. je na godišnjem inače bih nazvala njega pa bih ga pitala :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mozda, tj. najvjerojatnije nije nista, ovisi kolko i kak boli, al ak ce to jos bolit mislim da je bolje otic na hitnu.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma još me boli nije me još pustilo
    da li je moguće da je ta bol zato što se širim :?

kad ležim dobro je ali hodanje ...uh...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je tako sad zadnje vrijeme kad ih imam... prije mi je bilo lakse cim bi se ustala i prosetala, odma bi popustile...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hej cure... ja sam nova ovdje i evo čitam vaša iskustva...
    Ja također imam kontrakcije od 19. tjedna sada sam 24 tjedna i u 20. tjednu sam bila hospitalizirana, na tokolizi i sada pijem partusisten 4x1 i normabel 3x1 od 2 mg i uz to magnezij. Bila sam na strogom mirovanju jer mi se cerviks počeo skračivati ali sam zatvorena....
    U petak sam bila na kontroli i dalje sam zatvorena, nosim jako nisko ali u zadnje vrijeme se bebica malo podigla hvala Bogu. Ali od jučer osjećam malo češće kontrakcij, jučer su me čak i križa boljela malo, a danas sam kontrakcije uz sve te tablete... Znam osjetiti laganu bol u trbuhu ali dot. mi rekla da je to normalno jer se sve širi a i da sam sitne građe i da će mi što trudnoće bude veća biti teže....
    Zanima me vaše mišljenje pošto sam u petak bila na kontroli a danas je pon i bilo je sve ok, a sad su se kontrakcije malo pojačale neznam dali da odem na pregled ili da ne dižem paniku....?? Malo me strah ipak..... :?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imaš pravo, nema mjesta panici, ali mislim da bi bilo dobro da barem nazoveš dr., opišeš mu o čemu se radi pa s njim vidiš trebaš li doći...
    bolje da zoveš ili čak i odeš a da nije trebalo, nego obrnuto...
    sretno, sigurna sam da je sve ok!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Najvažnije ti je mirovati mirovat mirovat...svi ti ljekovi če ti pomoći, ali nema ljeka do ležanja. I ja bi ti isto savjetovala da zvrcneš svog doktora i samo mu opiši što osječaš pa češ vidjeti.

Ps: jesi imala stolicu? Znaju se pojačat ako si začepljena par dana.

Ne brini previše, BH znaju bit gadne...

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene je bol pustila skroz...( trajala je 3-4 dana )
    mislim da je to bilo od širenje ligamenta...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma nije to nikakav poseban osjećaj, jedino osjetim tvrđi trbuh nekada i kada nema kontrakcija, ali danas nisam bila na wc-u, takav nekakv osjećaj i imam kao da me muči probava jer inače idem redovito ček i do dva puta dnevno a danas ništa. Dođe mi osjećaj kao da moram i onda ništa, i tako od jutra...
    Prestaršila sam se da nisu moda trudovi ali mislim i NADAM se da nisu...
    Nazvala bi svog gin. ali je na godišnjem, a dokt. koja me gledala u petak je rodica mojoj kumi pa sve to tako "preko veze" koja danas ne radi pa mi glupo mučiti ženu a neznam dal ima potrebe ići na hitnu.....
    Bila sam do sada zatvorena ali uloživa vršak prsta a u petak se vidjelo da je stanje poboljšanjo, bila sam skroz čvrsto zatvorena čak ni uloživa više i cervis je skraćem ali je isti i dalje......
    U subotu sam lakirala nokte glupača (na nogama) i dosta dugo možda me od toga kako sam noge imala skvrčene onako gore?
    Samo ne želim paničasriti jer to nema smisla...
    Ali cijelo vrijeme osjećaj kao da ću na wc a nikako.... Možda je i probava? Neznam......

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E da imam i pojačani bijeli iscjedak, koji imam cijelo vrijeme u trudnoći ali od pred par dana se pojačao na što dokt. nije reagirala jer je kontrolirala bebača i gledala dal je vag. sve ok... Pa sam si pomislila da nije možda i neeka upala? Urinokulturu sam radila pred mjesec dana kao i briseve i sve ok bilo...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    A kakva je bila tvoja bol? I koliko si ti trudna?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Petra, bilo bi supr da odeš na wc, možda da probaš s čepićem. Glicerinski su cool. Jako je važnod da svaki dan imaš stolicu. Dobro ti je te čepiće imati doma, pa za svaki slučaj...

Isto tako, ako osjetiš baš jako tvrđi trbuh radije popij i normabel od 5, magnezij možeš i 2 puta na dan...za iscjedak se ne brini previše, jer ako si zatvorena nije nikakav bed.

A vidi kako se razvija situacija, pa zovi tu gin. preko veze opet ako se osjetiš ćudno...oni su ti na to navikli, ipak je beba u pitanju tako da bolje se malo zacrvenit jer si dosadna nego doma umirat od brige.

I daj, ne misli na trudove! To su BH samo neke od nas (tu spadam i ja) extra reagiraju na njih.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Petra, bilo bi supr da odeš na wc, možda da probaš s čepićem. Glicerinski su cool. Jako je važnod da svaki dan imaš stolicu. Dobro ti je te čepiće imati doma, pa za svaki slučaj...

Isto tako, ako osjetiš baš jako tvrđi trbuh radije popij i normabel od 5, magnezij možeš i 2 puta na dan...za iscjedak se ne brini previše, jer ako si zatvorena nije nikakav bed.

A vidi kako se razvija situacija, pa zovi tu gin. preko veze opet ako se osjetiš ćudno...oni su ti na to navikli, ipak je beba u pitanju tako da bolje se malo zacrvenit jer si dosadna nego doma umirat od brige.

I daj, ne misli na trudove! To su BH samo neke od nas (tu spadam i ja) extra reagiraju na njih.

Hej, hvala ti na savjetu... Kasnije popodne je bilo puno bolje hvala Bogu,a navečer sam napokon otišl na wc i bila sam ko nova Al jutros sam se kao i svako jutro probudila s ultra tvrdim trbuhom i sve me zatezalo i sad sam popila sve tabelte koje moram pa čekam da se opusti sve malo.. Već lagano je...Al bitno mi je da se moj mali rita, kad to osjetim, odmah mi je lakše.... Neznam zašto ali tako mi je svako jutro kad se probudim, jel tebi možda tako koji put zna biti?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Još me nisu čapile BH jer sam tek 15 tjedana. Ali u prošlim T pogotovo sa mojim dečkima su me znala hvatat, i baš bi mi se cijeli trbuh lagano stvrdnuo. Nakljukavala bi se magnezija i nekako ležečki pregrmila to. Meni je popodne bilo onako koma, ali bi do navečer popustilo. Skužila sam da ih uopče nisam imala ako sam imala redovitu stolicu.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Još me nisu čapile BH jer sam tek 15 tjedana. Ali u prošlim T pogotovo sa mojim dečkima su me znala hvatat, i baš bi mi se cijeli trbuh lagano stvrdnuo. Nakljukavala bi se magnezija i nekako ležečki pregrmila to. Meni je popodne bilo onako koma, ali bi do navečer popustilo. Skužila sam da ih uopče nisam imala ako sam imala redovitu stolicu.

I u tim prošlim trudnoćim jesi moraala strogo mirovati i jeli ti došlo do otvaranja od tih kontrakcija? Joj nadam se i držim ti fige da te ni neće čapiti uopće.....
    Meni isto popodne zna biti koma nekada..... ali čim popijem normabel opusti.....
    jel te kada znao bolliti trbuh onak lagano dok bi se lagano stvrdnjavao?
    Drago mi je da imam pitati nekoga tko je sve to prošao.....

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Petra M. prvotno napisa
    sad sam u 27 tj a bol je bila poprilični jaka kad nisam mogla normalno hodati
    najbolje mi je bilo samo na lijevom boku a bol je bila na desnoj strani od trbuha i leđa
    a što se tiče iscijetka...imam ga i ja( i to ga imam poprilično) ...
    prije 3 tj sam bila na kontroli i rekao je da je sve ok i da je nema nikakve veze iscijedak
    ali jučer sam vadila šečer i u urinu i mi je pokazalo 2 bakterije i povišen CRP i prisutnosti sluzi . prije nekih mj dana sam radila briseve i bilo je sve ok a sad opet moram koristiti canesten

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad sam u 27 tj a bol je bila poprilični jaka kad nisam mogla normalno hodati
    najbolje mi je bilo samo na lijevom boku a bol je bila na desnoj strani od trbuha i leđa
    a što se tiče iscijetka...imam ga i ja( i to ga imam poprilično) ...
    prije 3 tj sam bila na kontroli i rekao je da je sve ok i da je nema nikakve veze iscijedak
    ali jučer sam vadila šečer i u urinu i mi je pokazalo 2 bakterije i povišen CRP i prisutnosti sluzi . prije nekih mj dana sam radila briseve i bilo je sve ok a sad opet moram koristiti canesten

Mene hvala Bogu ne boli baš, nekada ali ne jako, ali isto tako od trbuha prema križima i to nekada samo.... Neugodan osjećaj dosta...... A ja se nikao nemogu nariktati, bez obzira na kojem boku ležala kad me uhvati....
    Meni je uriniokultra i brisei bili ok vadila sam isto pre nekih mjesec dana. ali šećer još nisam, to moram uskoro jer mi inače tata ima dijebetes....
    A jel miruješ ili sve normalno radiš?

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Petra M. napisala
    Mene hvala Bogu ne boli baš, nekada ali ne jako, ali isto tako od trbuha prema križima i to nekada samo.... Neugodan osjećaj dosta...... A ja se nikao nemogu nariktati, bez obzira na kojem boku ležala kad me uhvati....
    Meni je uriniokultra i brisei bili ok vadila sam isto pre nekih mjesec dana. ali šećer još nisam, to moram uskoro jer mi inače tata ima dijebetes....

neki puta si niti ja nemogu namijestiti pa sam malo na lijevom pa na desnom
    čak ponekad koliko se vrtim da sama sebi idem na živce pa se preselim na krevet u boravak ( jadan MM jer svaki put ima sve manje mijesta koliko sam ga izgurala sa svojim jastučićima )
    a inače mirujem od prvog dana ( bila je blizanačka trudnoća) i krvarenje u poćetku.
    a kod mene je šećer imala baka i ima teta ( s mamine strane) ali kažu da to nema veze jer se to inaće radi u svakoj trudnoći bez obzira na genetiku.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Petra M. napisala

neki puta si niti ja nemogu namijestiti pa sam malo na lijevom pa na desnom
    čak ponekad koliko se vrtim da sama sebi idem na živce pa se preselim na krevet u boravak ( jadan MM jer svaki put ima sve manje mijesta koliko sam ga izgurala sa svojim jastučićima )
    a inače mirujem od prvog dana ( bila je blizanačka trudnoća) i krvarenje u poćetku.
    a kod mene je šećer imala baka i ima teta ( s mamine strane) ali kažu da to nema veze jer se to inaće radi u svakoj trudnoći bez obzira na genetiku.

A joooj, slatko znači imaš blizančeke i sad čekaš još jedno, supeeeer :D To mi je najgore kad se nemogu nariktati.... Ja većinom ležim u dnevnom boravku na kauču pa isto tako i mm ima sve manje mjesta, sjedi zguran na kraju kauča A šetnjice i to, ništa ne smiješ? e da, a cerviks ti je ok ili skraćen od tih kontrakcija? Da, da, ma znam da se to inače radi, al moj gin kaže da će meni to morati češće raditi zbog tate, ali eto nije još niti jednom... To je ono kad piješ onu šećernu otopinu itd??

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I u tim prošlim trudnoćim jesi moraala strogo mirovati i jeli ti došlo do otvaranja od tih kontrakcija? Joj nadam se i držim ti fige da te ni neće čapiti uopće.....
    Meni isto popodne zna biti koma nekada..... ali čim popijem normabel opusti.....
    Ja se nisam otvarala od kontrakcija. Ali kad bi osjetila da mi je baš neugodno legla bi na ljevi bok, uzela magnezij (najbolje je magnezij 300 dietpharm-šumeće) i eventualno kad bi mi trebalo normabel, ali to dvoje sam rijetko kombinirala.

Trbuh se dosta stvrdne ali je dobro da to brzo iskontorliraš. Meni je moj max bio stvrdnut po 10-15 minuta, odmah bi provala to smiriti. Također svaka od trudnica če ti savjetovat i Donat Mg, oko litru dnevno kad te čape, a kad ih nemaš, onda ništa ne moraš uzimati

Ps: ako ideš na preglede sa UZV napomeni doktorici da imaš jake BH i skrati preglede sa ultrazvukom jer ti on isto može napeti trbuh. Ja u ovoj trudnoći uopče neću na UZV.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja se nisam otvarala od kontrakcija. Ali kad bi osjetila da mi je baš neugodno legla bi na ljevi bok, uzela magnezij (najbolje je magnezij 300 dietpharm-šumeće) i eventualno kad bi mi trebalo normabel, ali to dvoje sam rijetko kombinirala.

Trbuh se dosta stvrdne ali je dobro da to brzo iskontorliraš. Meni je moj max bio stvrdnut po 10-15 minuta, odmah bi provala to smiriti. Također svaka od trudnica če ti savjetovat i Donat Mg, oko litru dnevno kad te čape, a kad ih nemaš, onda ništa ne moraš uzimati

Ps: ako ideš na preglede sa UZV napomeni doktorici da imaš jake BH i skrati preglede sa ultrazvukom jer ti on isto može napeti trbuh. Ja u ovoj trudnoći uopče neću na UZV.

Svom srećom ni ja se ne otvaram ali mi je cerviks malo skraćen. Pijem ti ja odavno mg od 300 i uz to normabel 3x1, partusisten 4x1 i 2x 25 mg ormidola jer sam bila već na infuziji tokolize zbog kontrakcija.... Rekla mi dokt da sve te tablete pa ni normabel apsolutno nemogu štetiti bebi a meni mogu samo pomoći tako da se ja toga pridržavam..... Zadnji put u zg mi nije vidio kontrakcije na ultrazvuku čudom ali mi je rekao isto tako, dr. Kos, da mo nemoraju uvijek ni konrakcije biti da nekad može biti i bebač, ovisi kak se narikta...... ja sam od početka bila ne kojih 4 ultrazvuka, sada me ovdje gledaju samo vag. a u zg idem jednom mjesečno na UZV pregled.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uh da napisala si na početku sve što piješ

Ništa se ti ne brini, na kraju krajeva to ti je "blaženo stanje"
    Ormidol uzimaš umjesto Isoptina? Ma sve je to cool, dok god pomaže više nego odmaže...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uh da napisala si na početku sve što piješ

Ništa se ti ne brini, na kraju krajeva to ti je "blaženo stanje"
    Ormidol uzimaš umjesto Isoptina? Ma sve je to cool, dok god pomaže više nego odmaže...

Heheheh ma nema veze A je blaženo stanje bome.. Pošto su mi prognoze bile da ću jako teško zatrudnjeti ovo mi je bilo pravo iznenađenje :D
    Neznam šta je to Isoptin, al ormidol je za ublažavanje treskavice i lupanja srca nakon partusistena, jel to isto i Isoptin?
    Ma naravno, najbitnije je da sve to pomaže, sve se to da predurati za bebača, ništa strašno..... Jel znaš jel curica ili dečko?

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bila sam jućer na kontroli
    sve je ok
    trudova nema , jedino povišen šećer pa sam sad na dijeti a već sam gladna
    međutim imam još uvijek povečan iscijedak ali danas je bio žutosmečkasti :/
    e što sad ?
    prije mjesec i pol su mi vidjeli cistu na lijevom janikiu a sad je nema
    možda je od toga :?
    većeras ću poćeti stavljati i canesten ( zbog dvije bakterije u mokraći)
    ma sva sam neka plašljiva :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Petra Isoptin je slično što i Ormidol, sve za usporavanje prebrzog rada srca. A mi ćemo se strpit do rođenja, baš se želim iznenadit

Dorica, moguće da ti je taj iscjedak od pregleda, zna se dogodit iza pregleda, pogotvo što ideš dalje u trudnoču, da imaš takav iscjedak.
    Nemoj se previše plašiti još malo i bebulinica če bit svama

Ps: sve te bakterije za koje ti daju smo canesten a ne antibiotike su pljugica

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

RozaGroza hvala ti

pročitala sam negdje da se zna dogoditi krvarenje poslije pregleda ali moja Dr. koja me je gledala je bila više nego nježna(nisam ni osijetila) ali sve je moguće.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Joj cure, jutros sam se probudila sa laganim bolovima u trbuhu, ništa slino menstrualnim, imala sam dosta kontrakcija uz sve te lijekove koje pijem i uz to su me jaaako boljela križa..
    Sada se situacija smirila, križa su lagano stala, tu i tamo imam koju kontrakciju, ali u trbuhu još skroz lagano osjećam bol...
    Sva sam se isprepadala.... Dali se znalo tako kojoj od vas dogoditi???
    Neznam jel to alarmno ili može biti samo zbog širenja kostiju....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Petra M. ajde malo bolje opiši te bolove i sve...i na ljestvici od 1 do 10 koje su ti jačine bolovi/kontrakcije? A koje jačine bolovi u leđima?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Joj cure, jutros sam se probudila sa laganim bolovima u trbuhu, ništa slino menstrualnim, imala sam dosta kontrakcija uz sve te lijekove koje pijem i uz to su me jaaako boljela križa..
    Sada se situacija smirila, križa su lagano stala, tu i tamo imam koju kontrakciju, ali u trbuhu još skroz lagano osjećam bol...
    Sva sam se isprepadala.... Dali se znalo tako kojoj od vas dogoditi???
    Neznam jel to alarmno ili može biti samo zbog širenja kostiju....
    Ukoliko se bolovi šire iz križa prema jajnicima i nalik su menstrualnim bolovima, bilo bi dobro da se javiš na hitnu (takve su upute dali meni u Klc bolnici).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To nije bol koja ide niti iz trbuha u križa niti iz križa u trbuh.... Već me bole križa trenutno, al neam kontrakcije, trbuh je mrvicu tvrđi ali ništa strašno.. Ako zaboli, zaboli me ili u donjem dijelu ili u gorenjem, neodređeno....Više mi je sve to ko neko zatezanje... Na ljestvici od 1-10 ajmo reć, nekih 2,3 možda..... Tako mi je već bilo jednom....
    Isto tako dok sam bila hospitalozrana imala sam takve samo puunoooo jače bolove i napravile su mi ctg al nije pokazivao ni kontrakcije a kamoli trudove, zato sada neznam kaj da radim..... Strah me malo... Ipak sam tek 24+5 trudna....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

To nije bol koja ide niti iz trbuha u križa niti iz križa u trbuh.... Već me bole križa trenutno, al neam kontrakcije, trbuh je mrvicu tvrđi ali ništa strašno.. Ako zaboli, zaboli me ili u donjem dijelu ili u gorenjem, neodređeno....Više mi je sve to ko neko zatezanje... Na ljestvici od 1-10 ajmo reć, nekih 2,3 možda..... Tako mi je već bilo jednom....
    Isto tako dok sam bila hospitalozrana imala sam takve samo puunoooo jače bolove i napravile su mi ctg al nije pokazivao ni kontrakcije a kamoli trudove, zato sada neznam kaj da radim..... Strah me malo... Ipak sam tek 24+5 trudna....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ja bi na tvom mjestu vidila kako se situacija odvija do večeras, ako te i dalje bude stezalo, a sama najbolje znaš jel neugodno do granice zabrinutosti, svakako bi pošla provjerit, bar da se umiriš, jer ti nervoza svakako ne pomaže

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sada trenutno mi je super.... Ništa ne boli evo..... Bolilo me jutros i popodne, ali popodne bez kontrakcija, a ujutro sm imala dosta kontrakcija pa si mislim da je možda od toga....
    Inače sam paničar veliki tako da možda nije ništa.....
    Znam da mi nervoza odmaže... A vidjet ću do veleras kako si rekla... Jer to me tako boljelo ujutro i popodne i sada trenutno ništa.... Nije baš ugodan osjećaj....
    Kasnije ću s mm ići malo prošetat pa ću kako će biti kasnije......

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zaboravila sam napisati da imam i pritisak u donjem djelu trbuha i sad sam evo bila na wc-u, malo mi je lakše bilo i 5 min poslije opet me počinju boliti križa uz to lagano trbuh, kukovi... Ma neznam više ni sama kaj da radim.....
    MM mi je rekao da sam luda da si ne umišljam gluposti da se opustim i to je to... A li nije baš lako opustiti se kad neznam kaj je...
    Sve si više razmišljam dal da odem na hitnu ili ne.... :?
    Čitala sam da su cure pisale da bolovi moraju biti kao menstrualni da je onda zabrinjavajuće, ali meni nisu nimalo nalik menstrulnim svom srećom...
    Imam i pojačani bijeli iscjedak pa si mislim da nije možda i neka upala ili nešto... a sa kimom inače imam problema, imam skoliozu, ali....
    A bebač se cijelo vrijeme mrda i rita i super je pa mi je na neki način opet lakše bar zbog toga.....Ludaaa saaam

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Petra ja ti stvarno savjetujem radi tvoje smirenosti da odeš, iako sam totalno sigurna da možda lagano i paničariš, mi trudnice smo tome sklone Nek pogledaju samo koliko su ti jake te BH, pa ti sigurno oni daju i nešto da to smiri...ovako češ i sebe i muža izludit

Ja sam nekako naučila sebe da makar me samo lagano zaboluckalo, ako se brinem do ludila, idem na pregled i to je to. Evo nekidan sam svoju gin dovukla sa godišnjeg u ambulantu da bi mi rekla da je beba super, i nisam otvorena, kako sam si zabrijala. Sigurna sam da če se i tebi takvo slično dogodit na hitnoj, ali češ bit masu mirnija, bar sam ja bila.

Javi (ako odeš) kako je prošlo

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala ti na savjetu.... Sada ću ići oprati k osu i istuširati se lagano, pa ću vidjeti kako će biti, ako ništa, otići ću tek toliko da se smirim..... Jer se nadam da je sve ok, MORAM misliti pozitivno!
    Javim se kasnije šta je bilo.....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo zvala sam doktoricu da vidim dal trebam doći i opisala joj simptome. Rekla je da popijem 2 nomabela od 2 mg i da se legnem, ako se ujutro ne smiri da se javim u bolnicu....
    Nadam se da će biti sve ok....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super, nadam se da te je malo smirila i da je jutros sve bolje

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam danas imala brdo BH, inače ih nemam toliko. Brinem se jer sam ih u prvoj trudnoći dobila tek na kraju, a ne da mi se pit nikakve normabele. :/
    U utorak imam kontrolu pa ću vidjeti jel sve ok.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam bila danas na hitnoj zbog pojačanog iscijetka ssa friškom krvi
    sve je bilo ok
    imam gljivice s žilicom koja je puknula ali inaće beba je ok
    stavili su me na ctg i kad ono lagane kontrakcije
    3 u 15 min. :/ a nisam ih niti osijetila
    najviše sam se prepala zbog krvarenja a kad ono ....
    rekao mi je da pijem magnezij ali ja ga i pijem pa ću sad piti ga u jutro i na većer
    RozaGroza ti si napomenula da piješ 2 x mg , da li ti je je što smirilo kontrakcije?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Normabel i magnezij ti stvarno moraju smirit kontrakcije, inaće te stave na partus...ali ako ti doktor to nije ni spominjao vjerovatno nije tako strašno.

Moj dr. meni dao zeleno svijetlo za normabel kad me stegne, magnezij svaki dan...sva sreča meni u ovoj T. još nisu počele, grozim se dana kad će počet jer mi idu na živce

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije mi spominjao normabel
    ali mi je još dr sa VV rekao da ih mogu piti po potrebi
    a što je to partus?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Normabel i magnezij ti stvarno moraju smirit kontrakcije, inaće te stave na partus...ali ako ti doktor to nije ni spominjao vjerovatno nije tako strašno.
    Ispravak netočnog navoda

Ja sam primjer da ta kombinacija nije smirila kontrakcije ni mrcu, tako da sam normabel prestala piti jer nije imao učinka, osim što me omamio, a magnezij sam nastavila piti do 36.tj. unatoč učestalosti kontracija + Donat Mg (radi grozne žgaravice koju mi je jedinu on smirivao).

Ujedno sam primjer da velika učestalost BH-kontrkacija nije dovela do prijevremenog poroda, dapače

Na kraju da još jednom ponovim svoj sažetak koji ponavljam kao dosadna baba: učestale kontrakcije od 32.tjedna (počele ranije, ali ih nisam doživljala jer sam bila zauzeta kupanjem u moru cijelo ljeto), kasnije bila otvorena prst, pa dva, još mi 20 i nešto dana ispadao sluzni čep i na kraju prenijela 4dana kad mi je vodenjak spontano pukao (bebica ga skakanjem probila) da bi me pred samo tiskanje primalja na porodu širila za pola prsta otprilike koliko je falilo - koja ironija.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    osim što me omamio
    Meni to najbolji dio ma zezam se naravno, ali mi je ta kombinacija stvarno znala pomoc...naravno radije izbjegnem normabel dosta dobro mi je i sam magenzij pomagao. Donata po litru na dan.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

indi svaka čast
    meni je sad 27 tj pa sam dobila kontrakcije a vjerovatno da su jače nešto bi mi dali :/
    sad pijem 2x šumeći mg
    za tj dana idem tamo na pregled i ctg pa ćemo vidjeti da li se što smirilo

a donat ne mogu smisliti
    inaće ne volim gazirana pica, radensku ...ma ništa ...jedva pijem šumeće

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a donat ne mogu smisliti
    odgaziraj ga , tj. otvori i tako ostavi,treba ti dan da izađe CO2, malo je bljut, bljut ali bar nema mjehuriće
    nama je ionako bitan Mg, a ne CO2

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj taya prvotno napisa
    a donat ne mogu smisliti
    odgaziraj ga , tj. otvori i tako ostavi,treba ti dan da izađe CO2, malo je bljut, bljut ali bar nema mjehuriće
    nama je ionako bitan Mg, a ne CO2
    super ideja
    kako se toga nisam sjetila

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je lagano odvratan donat kad ga pustim da ishlapi jer pocme imat neke bijele mrvice pa mi se gadi piti...ali je skroz ukusniji nego kad je gaziran

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure, kad ste prestale piti MG300. Ulazim u deveti mjesec za koji dan i planiram da tada i prestanem da ga pijem

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pije se najkasnije do 36.tjedna

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •