Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 351

Tema: BH kontrakcije

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja sam u ovoj trudnoći BH kontrakcije dobila u 16.tjednu i imala ih do samog kraja(rodila na termin).Dr je rekao da je to OK za treću trudnoću,da se malo primirim( jer sam zaista jako aktivna osoba i nemam previše mira) te da uzimam mg.Sve je bilo ok iako su kontrakcije znale biti poprilično neugodne
    Sad kad ovo citam, malo mi je lakse...
    Od pre tri dana i ja imam pritisak u donjem trbuhu, ne prejake kontrakcije, povremeno bol u krstima. Trbuh mi ne bude tvrdji nego obicno, mozda tek malcice. I osecaj (i potrebu) da cesce idem na wc.
    U prosle dve trudnoce bilo je toga, ali prestalo bi kad se umirim. Sad imam osecaj da je malecki bas nisko...ah, valja mi se malo primiriti, skacem unaokolo kao divokoza...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mali update: od juce koristim carobni magnezijum, 300 mg (2 x150), i kontrakcije prestale! Stvarno pomaze...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene magnezij spašava, iako ga ja pijem od početka, pa valjda BH nemaju ni priliku da se rasplamsaju, čim osjetim malo malo da bi mogle početi ja uzmem MG. Nekad popijem i 2x300, super ga podnosim i dr. govori da je to fajn.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Mali update: od juce koristim carobni magnezijum, 300 mg (2 x150), i kontrakcije prestale! Stvarno pomaze...

Vishnja
    , drugarice pa tek sad vidim, tako mi je drago. ČESTITAM i ljub ljub ljub :D

A BH - stvarno su dobra priprema za brz porod, bar u mom slučaju

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Citiraj Vishnja prvotno napisa

Vishnja
    , drugarice pa tek sad vidim, tako mi je drago. ČESTITAM i ljub ljub ljub :D

A BH - stvarno su dobra priprema za brz porod, bar u mom slučaju
    Hvala, draga.
    A brz mi bude uvek, samo da ne bude prerano...
    No, devojke su mi otkrile tajnu zvanu šumeći Mg, pa danas opet letim unaokolo kao da sam bez stomaka...

Nora Fora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

BH kontrakcije (uz krvavi iscjedak u 27. tj za kojeg su mi rekli da je izazvan upravo tim kontrakcijama) su me od sasvim "normalne" trudnice pretvorile u trudnicu koja je završila mjesec dana u bolnici s intravenoznom tokolizom... Uglavnom, sad sam mjesec i po doma, na strogom mirovanju, bh su još tu, Mg ne smiruje ništa, osim što mi izaziva trčkalicu, pa ga više ne pijem.

Negdje sam pročitala, mislim u onoj knjizi koju dijele na trudničkom tečaju, da kontrakcije mogu izazvati prekid /smanjenje dotoka kisika, pa sad umirem od straha jel se moja beba pati dok traju te bh kontrakcije?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hej cure,

Za dva dana punim 29 tjedana, bila sam na pregledu prije par dana i uloživa sam ali je stanje stabilno... Pila sam Partus malo jače nego mjesec dana i kako su se BH smanjile skroz ja i doktorica smo skontale da ih mogu prestat piti...
    Uglavnom imam užasan problem sa probavom i mislim da mi je ta probava opet pomamila maternicu, hvataju me češće sad opet i to kad lezim, odma se moram dić prohodat da malo umanje, vratila sam se na barem 2 partusa dnevno....
    Počela sam ujutro pit kavu, jer mi ona malo pogura moj odlazak na wc... uf ove kontrakcije me svaki put iznova zabrinu, sama ću se stavit opet na neku dijetalnu prehranu, jednostavno sam jedući svašta oko blagdana sebi napravila problem...

Šta mislite 2 PARTUSA dnevno ima li koristi od njih, želim ih postepeno skinut skroz, jer vidim da odjednom ne pali....

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prosli petak, u 21.tjednu sam zavrsila na promatranju u bolnici zbog kontrakcija. Cijeli dan sam se lose osjecala, mislila sam da je probava, ali kako je dan odmicao, shvatila sam da me sve bolje zateze maternica. Na tren bi bila tako tvrda, i onako bi se odigla, nesto strasno, uz strasno zatezanje...I tako dosta dugo. Otisla sam u bolnicu na preporuku svoga ginica, gdje su na tokografiji vidjeli kontrakcije, i ostavili me par dana na promatranju. Uloziva sam 1/3 clanka, pijem Mg, a u bolnici su mi davali i Normabel. Da li je itko imao slicno iskustvo? Koliko se treba sada cuvati?
    Sve me ovo malo uplasilo jer mi je prva trudnoca bila odlicna, bez komplikacija...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam završila u bolnici na tokolizi: partus. 4 dana i nadalje nifedipin kojeg i dalje pijem. Taj lijek se više ne proizvodi, ne ide na recept, ali sam uspijela nabaviti po ljekarnama zalihu do termina.
    Od tada nemam jake kontrakcije, tu i tamo svakih par dana mi trbuh bude težak i bolan, ali nije niti blizu onim kontrakcijama zbog kojih sam završila u bolnici. Naravno uz to uzimam i normabel i magnezij 2x300 mg po preporuci doktora.
    Prvo sam bila pila Mg od naturala u tabletama, pa sam uzela za probu šumeći od dietpharma sa c-vitaminom i taj mi je puno bolji. Možda da probate promijenit Mg koji pijete.
    Posljednje uređivanje od Maya : 26.02.2010. at 20:38

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Što se tiče partusisa, možda je bolje da ih piješ, naravno u dogovoru s liječnikom, a možda i normabel da ti opusti mišiće.
    Ja sam totalno protiv uzimanja ikakvih lijekova u trudnoći, ali lijepo su mi objasnili doktori da je više opasno za bebu ako ih ne uzimam i time si uzorkujem prerani porod, nego njihov utjecaj na bebu ako ih uzimam.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Podižem temu...
    Evo što me muči, trenutno sam 20+3 tj. imam kontrakcije zadnjih dva-tri tjedna, prije deset dana sam bila na kontroli, gdje mi je gin rekla da su kontrakcije napravile štetu i da mi se cervix skratio. Dobila sam terapiju, ali kontrakcije su i dalje tu, počela sam uzimati i Mg, međutim još uvijek ih imam nekoliko na dan.
    Nekako sam mislim da je sve ok, ali me to ipak malo kopka, zar se nisu trebale skroz povući?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja sam nekih mesec i po bila na terapiji ginipral+verapamil+Mg i jos duze na mirovanju i mogu ti reci da nisu potpuno nestale kontrakcije tokom terapije. Jeste, bile su redje ali nisu nestale. Vremenom sam shvatila sta ih izaziva i to mi je pomoglo da se prorede. Ono sto je za mene najznacajnije je ne dozvoliti dehidrataciju, uzimati dovoljno vode, redovno prazniti creva i besiku, jer to takodje stvara kontrakcije i mirovati. Sada nisam na terapiji niti mirovanju (vec sam 37tj) i dosta su ucestale ali je to i normalno jer se porod blizi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu...
    Evo što me muči, trenutno sam 20+3 tj. imam kontrakcije zadnjih dva-tri tjedna, prije deset dana sam bila na kontroli, gdje mi je gin rekla da su kontrakcije napravile štetu i da mi se cervix skratio. Dobila sam terapiju, ali kontrakcije su i dalje tu, počela sam uzimati i Mg, međutim još uvijek ih imam nekoliko na dan.
    Nekako sam mislim da je sve ok, ali me to ipak malo kopka, zar se nisu trebale skroz povući?
    Ares, ja sam nekad i pored 900 mg magnezija dnevno imala po 2-3-4 al baš jake BH. To su bili jedni od onih dana kad me sve zatezalo. Imala sam dane kad me trbuh dole tako bolio da sam mislila da je gotovo. Užasno probadanje, onda bi uzela i magnezij i normabel, i tek bi se nakon par sati smirilo. Nakon nekoliko puta već sam se bila navikla pa me nije bilo tako strah. To je trajalo sve do poroda sa 42 tjedna.
    Drži se, proletit će

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala vam na odgovorima, to me baš zanimalo, ja sam cijelo vrijeme bila u uvjerenju da one s terapijom skroz nestanu, pa sam se već zapitala.....

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ej hello...jel glleda itko ovdje još....31 tjedan sam trudna i počele kontrakcije......zatvorena....al paničarim da ću se otvoriti jer sam i konizirana prije 5 godina.....pijem magnezijum usporila sam...al nisu mi rekli da moram ležat....to je onda oke.....rekla mi dr da smijem hodat i to....al da se više odmaram....ja se trudim što više al studiram u moram putovati na ispite 2.5 sata autom....jel ima ittko iskustva koliko mi je to opasno...too putovanje...ostalo mi jjoš 3 ispita a radije bih to sada rješila nego u devetom jer će tada bebač biti tu....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni su bile toliko učestale da nisam mogla hodati, tako da sam uglavnom ležala. Otvorila se oko 35., 36.tjedna i na kraju opet prenijela 4 dana.
    Sve ovisi kako se osjećaš i kakvo je stanje cerviksa.
    Osobno ne bih mogla zamisliti tolika putovanja sa BH koje sam imala, no moraš sama procijeniti uz savjet ginekologa/ice, naravno. Pazi i da piješ dovoljno tekućine jer meni ni magneziji nakon 32.tjedan uopćen više nije pomagao, mada sam ga pila sve do 36.tjedna.

Ovaj put su mi krenule već s 24.tjedan i kako dani odmiču, opet se pojačavaju.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni su za sada slabe...na kraju bila danas na ispitu....i bit će oke..prolaz...al moram priznati da mi je bilo par puta u vožnji kad sam pomislila ma neću ići ostalno mi još 2 ispita....tako bi to rješila da mogu biti s bebačom...al čini se da ću ipak...odgoditi....više od straha

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni danas nenormalno, svakih 10-15 min eto kontrakcije. Nisu bolne, samo se trbuh skroz stegne. Pijem magnezij al nista ne pomaze...mora da se porod blizi

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

zar ne preporučuju magnezij samo tamo uglavnom do 35 tjedana trudnoće a poslije nije nuzno jer on sprijecava otvaranje i kontrakcije jer savjet ginekologa je da pred kraj treba pustiti maternicu da se sama priprema za porod...meni je termin isto oko 10.7. i više ga ne pijem sada osjetim svakodnevno stezanja ali to je normalno...priprema za porod...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj gabica80 prvotno napisa Vidi poruku
    zar ne preporučuju magnezij samo tamo uglavnom do 35 tjedana trudnoće a poslije nije nuzno jer on sprijecava otvaranje i kontrakcije jer savjet ginekologa je da pred kraj treba pustiti maternicu da se sama priprema za porod...meni je termin isto oko 10.7. i više ga ne pijem sada osjetim svakodnevno stezanja ali to je normalno...priprema za porod...
    Pa ne znam, na zadnjem pregledu mi je ginekologica rekla da pijem magnezij kao sto mi to kaze svaki put.
    A i ja bi rade da mi se sprijeci otvaranje jer jos imam 3 tjedna do termina po mengi a 5 tjedana do onog po uzv.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene evo od negdje 20 tj zafrkavaju te BH kontrakcije, pogotovo kada bi znala otići u šetnju pa nakon kojih 200-300 pređenih m a ono trbuh tvrd kao kamen i baš je znalo bolno stezati. U prve dvije T ih nisam imala a mogla sam dnevno preći kilometre skroz do poroda, prenjela oba puta i to 10 i 5 dana, zatim mi je dr rekao piti jaču dozu mg jer sam prije toga pila mg po potrebi zbog glavobolje i usporiti ritam, kada primjetim stezanja da legnem i odmaram čim više. Koliko-toliko su se smirile, ali sada unazad 4-5 dana me zabrinjavaju a sutra punim ravno 36 tt. Jednostavno me uhvate na konstantnih 6-8 min i to traje satima, zaista satima, i ne smiruje se od ležanja. Već sam mislila ići u rodilište neki dan, otišla pod topli tuš i tu se smirilo na neko vrijeme, ali kada sam legla počelo opet na 10 min razmaka. Koliko je trajalo ne znam jer sam uspjela zaspati nakon kojih sat vremena. Bolno je sve od kralježnice se širi prema naprijed, gornji dio trbuha te se cijeli trbuh stvrdne na neko vrijeme. I tako me zafrkava već evo recimo 4 dana. Niti išta teško radim, niti se forsiram, pazim na sebe i sve ali ništa ne pomaže.
    Također sam bila par dana u bolnici na pretragama zbog viška plodne vode i graničnog šećera, tu su nam radili CTG svaki dan bar jednom i znalo se dogoditi da tokom tog CTG-a se pojave kontrakcije i do 4 komada koje nisam osjetila i gin je rekao da je to kao OK jer znači da maternica radi i priprema se. Ipak me plaše ove moje kontrakcije jer se bojim da je prerano za roditi iako beba po zadnjoj procjeni 35 tt imala 2800 g.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zna li netko mogu li BH kontrakcije štetiti bebi? Jučer me opet gnjavilo i to dosta jako, bolno i dugo. Već sam bila u uvjerenju da ću morati u rodilište iako mi nije bilo kao da su pravi trudovi nego samo predio ispod pupka je bolio onako nisko, trbuh se stvrdne, krenulo na 8, pa 6, pa 5 min, pa opet šetalo na 8 min, došlo čak i na 4 min. Inače mi pomogne topli tuš i kada legnem, ali jučer ništa nije pomagalo. I trajalo je od cca 16 sati pa sve negdje do 2 u noći kada sam napokon uspjela zaspati, ali sam se budila svako malo. Jutros evo svega dva-tri stezanja.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne može štetiti bebi.
    Imaš li bolove u križima? Jesi sigurna da nisu trudovi? Piješ li Mg?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U križima također ulovi, ali ne tako jako. MG mi je rečeno da se nakon tamo nekog tridesetikojeg tjedna ne pije jer može djelovati kontraefektno, tj da kada bude vrijeme ne dođe do otvaranja pa treba inducirati porod i slično. Ma nisu trudovi, jer bi se i nešto konkretnije već dogodilo u ovih 4-5 dana. A i nisu normalno učestali već su recimo sat vremena na 6 min, pa neko vrijeme na 4 min, pa opet skoči na 8 i tako. Pravi trudovi baš i ne šeću s vremenom. Vjerujem da ću znati kada me uhvate pravi trudovi ipak sam do sada već 2x rodila iako ni to nije garancija pa me strah što ako ne skužim i budem mislila da su ovo i dalje BH a ono pravi trudovi i porod krene kod kuće a prerano je.
    I da li u 37 tt pokušavaju zaustaviti trudove ili puste da porod ide svojim tokom, ipak je to mjesec dana prerano po svim izračunima?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja stvarno ne znam. Meni je jučer gin rekao da sam otvorena jedan prst (sad jel to 1 ili 2 cm pojma nemam) i da se strpim još dva tjedna jer je onda beba u terminu i sve bi bilo OK. Ne vjerujem da bi u 37. tj bila neka velika razlika, mislim da jedino kilaža može varirati u nekoliko grama, nikakva drastična razlika. Ja bi se na tvom mjestu opustila što se toga tiče, beba je razvijena i velika. Jesi išla na kontrolu, otvaraš li se možda? Ja sam u svakoj trudnoći imala baš izrazito jake bh kontrakcije koje su počele oko 4. mj trudnoće ali nikad u kasnoj trudnoći pa ti nisam od velike pomoći. E da, meni je moj gin rekao da pijem Mg i dalje.

ono što ti mogu savjetovati je da se zaletiš do gin i provjeriš stanje, ja sam uvijek nekako preoprezna i zapravo prenesigurna u vlastite signale, iako sam rodila trip uta. Najmirnija si kad te neko vidi

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je već duže cerviks omekšan, sada i skraćen te je na zadnjem pregledu bio uloživ. Zadnji UVZ procjena bebe je bila 2800 g što mi se čini OK, ali ipak se bojim da je još prerano zbog pluća. Popodne ću svakako otići do gin-a pitati za savijet jer moram i po uputnice za kontrolu u bolnici.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne brini, zbog pluća nije prerano. A i težina je OK. Super ste i ti i beba!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala vam cure, evo opet zafrkavaju i to odmah na 4 min. Ma više mi ih je zaista dosta. Odmah u 13.30 ću se nacrtati dr-u pred ordinacijom da vidim što će on reči o tome.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sretno Zibba, mislim da nemaš oko čega brinuti ako i porod krene
    mene isto nešto učestalo hvataju BH, a otvorena sam prst (do ovoja i glavice) više od mjesec dana. termin mi je 11.11. i planiram ga dočekati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure, evo opet zafrkavaju i to odmah na 4 min. Ma više mi ih je zaista dosta. Odmah u 13.30 ću se nacrtati dr-u pred ordinacijom da vidim što će on reči o tome.
    Ajde pa javi što ti je rekao. Sretno!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zibba, javi nam kako je prošlo kod dr.
    Kod mene su se počele javljati još od 17tj. Dr. kaže da je to zbog blizanačke trudnoće, odnosno zbog prevelikog opterećenja na maternicu. Sada smo u 31tj. i još ih imam. Više odmaram i pijem mg. Za bebicu se ne trebaš brinuti. Ona kontrakcije osjeti kao nekakvu masažu (tako sam pročitala). Razvoj pluća je oko 32tj. tako da ste i to prošli Mene je isto frka zbog kontr. samo da se ne počnem otvarati. Moramo izdržati barem još nekoliko tjedana da još porastu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zibba, jesi bila?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bila i rekla gin-u i njemu je to sve normalno. imam dojam da me baš i nije slušao jer je komentirao kako ako su učestale i traju po dva sata na razmak od 5 min da odem u bolnicu i još ja prokomentiram da je jučer to bilo od 16 sati popodne do 2 ujutro da bi on rekao da je to OK i da čekam prave trudove. Tako da nisam ništa pametnija. Ako će se ponavljati onako bolno i gadno kao jučer idem na svoju ruku u bolnicu pa neka mi makar naprave ctg da sam ja mirna.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zibba, mislim da je tako najbolje. Samo ti otiđi u bolnicu da vidiš što će oni reći.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

danas punih 23 tt, bh pocele prije par dana, narocito se javljaju ako duze sjedim, pa onda ustanem, to je to ? znam kakav je osjecaj, tvrd stomak, osjecaj tezine, ali mi cudno da se javlaju bas nakon sjedenja, tj mirovanja...onda malo legnem i prodju...

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A72, u drugoj i trećoj trudnoći sam imala nešto slično, tvrd stomak, i kao neka strijela da prođe vertikalno niz mene. Savjetovano mi da se što više odmaram i da ponekad popijem apaurin. I pomoglo je. Do termina

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znam sve eris, ali opet nije svejedno... hvala ti, odmaranje i to je to, ali tesko uz malog pisonju

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li je kome slično...
    Znam da je svaka trudnoća različita, pa tako i moja ova druga, skroz drukčija od prve...

Ali..
    Opet mi rano počele BH.
    U prošloj T su počele sa 10tj, sad negdje sa 13-14, u stvari neki dan sam uspjela napipat da to što me steže je BH.
    Sad mi je maternica jako duboko unutra, pa ju ne mogu napipat. U prošloj T mi je bila odmah plitko na vrhu trbuha, pa sam sve mogla napipat čim se stisne.
    Sad je dublje pa malo teže.

Nego sinoć nappam, kad se stislo, kao da mi se i mjehur stiso. Naime, na poziciji gdje treba biti mjehur, skroz je bilo tvrdo. Rekoh, nije valjda da bh utječe i na mjehur?

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sweety, meni je upravo utjecaj BH kontrakcija na mjehur najveći problem, jer mi bude takva sila ići na wc da bi i preko mrtvih prešla samo da dođem do wc školjke :D i najčešće jedva da išta izmokrim, al taj pritisak maternice na mjehur je ipak prejak da ga ignoriram

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene cak ne tjera pisati koliko mi stvara nelagodu. ko da ce mi svakog trena iskociti alien iz mjehura. uzas.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a mene noću steže u leđima, pa prema jajnicima...ne znam kak da to opišem.. i to stezanje u leđima se ponavlja par puta i prestane, ne znam jesu li to kontrakcije jer me leđa i inače bole ali ne stežu me..... sad sam 36 tj... cure jesu to kontrakcije? nema to stezanje pravilni razmak, ali kad stegne drži i to prilično dugo meni se čini.... :/ više je neugodno nek bolno....

Totto avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da, leonisa, kao alien, ja ga pokušavam izbaciti kroz mjehur

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam u 26. tt pred 2 dana imala snažne BH kontrakcije skoro cijeli dan i to prilično često... kad se stanje smirilo počela sam osjećati vrlo neugodnu bol u sredini trbuha ispod pupka, boli me čim malo pritisnem rukom. Osim toga skoro stalno se na tom području vidi "kvrga" ... tj. beba kao da gura glavom baš na vanjsku stranu trbuha. Mislim da me možda i zbog toga natezanja boli maternica ili trbušni mišići. Je li moguće da se beba namjestila u neki nezgodan položaj? Ne znam što da radim, teško hodam jer me zaboli kod svakog pokreta... a opet nemam nikakve druge smetnje, poput boli u križima, iscjetka ili tsl. ... pročitala sam more postova na temu kojekakvih bolova, ali nigdje nisam pronašla ništa slično

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mene vec drugu noc zaredom budi bol u trbuhu...

Kada promijenim polozaj, bol popusti. Kako da razlikujem da li su to BH kontrakcije, ili neki problemi sa varenjem (dogadja se sve oko 3-4 ujutru)? Trebam li da se zabrinem? U 21 sam tjednu.

Danas cu promijeniti jelovnik (rucala sam 2 dana zaredom isto), da vidim hoce li mozda pomoci...

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    Mene vec drugu noc zaredom budi bol u trbuhu...

Kada promijenim polozaj, bol popusti. Kako da razlikujem da li su to BH kontrakcije, ili neki problemi sa varenjem (dogadja se sve oko 3-4 ujutru)? Trebam li da se zabrinem? U 21 sam tjednu.

Danas cu promijeniti jelovnik (rucala sam 2 dana zaredom isto), da vidim hoce li mozda pomoci...
    Raste bebač,a i maternica.Vjerujem da su u pitanju crjeva,da ti je to nevezano za trudnoću.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nives, mislim da BH kontrakcije počinju od 25tj. A prije toga se mogu javiti bolovi zbog rasta maternice i sl. kako Nitenaja kaže. Kad u panici, napomeni sljedeći put ginekologu. Iako moja sliježe ramenima na moje bolove. Pa sad...

Ja ne znam osjetim li ja te BH... Nekad mislim sad je kontrakcija, a onda opet mi se uvijek čini tvrdo. U srijedu sam imala bolove, i mislim kontrakcije, a u subotu navečer dosta jake bolove. I to u mirovanju. Sutra ću pitati ginekologinju.

Treba li mirovati kad osjetimo BH kontrakcije? Jednom sam taman prala terasu, a mislim da su počele kontrakcije. Ja sam nastavila s poslom, nisu mi tada smetale...

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala cure. ja sam se bas uznemirila, zato sto me do sada nikada bol bas nije budio iz sna...
    cak preko dana ni nemam tih bolova uopce.
    nadam se da cu ove noci, nakon promijene jelovnika, osjetiti neku razliku i da nece biti budjenja

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    hvala cure. ja sam se bas uznemirila, zato sto me do sada nikada bol bas nije budio iz sna...
    cak preko dana ni nemam tih bolova uopce.
    nadam se da cu ove noci, nakon promijene jelovnika, osjetiti neku razliku i da nece biti budjenja
    A znam kako ti je, relativno rana trudnoća, boli te, ne znaš zašto, ne želiš paničariti... bit će to sve ok! netko mi je rekao nešto tipa "trudnoća je krasno razdoblje kada stalno nešto pomalo boli"

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bh pocinju ranije. samo sto ih vecina trudnica ne primjeti.
    mislim da sam prije 6 god. otvorila topic bolne bh u 23. (il 21.) tt.
    uglavnom, ja sam svoje onda, a i sada, znala prodisavati i prije 25. tt.

no svakako pitaj. jer jedno je bol od kontrakcija (opcenito svih kontrakcija) druga je od rastezanja maternice, pa do probavnih smetnji. razlicite su boli. i one "normalne" i one malo manje. no vrlo cesto, uvijek nesto boli i ta bol je normalna.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

moze mala pomoc iskusnih trudnica. Meni se ponekad u danu kao izboči dio stomaka i to bude tvrdo, ali ja sam citavo vrijeme mislila da se to beba prevrce ili gura guzu ili leđa , jel moguce da su to kontrakcje. nista ne boli i brzo prođe. 24 tt.

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •