Betika![]()
sve nam ti fino napisa osim toga kakav je nalaz, je li sve prohodno, sve ok?
Betika![]()
sve nam ti fino napisa osim toga kakav je nalaz, je li sve prohodno, sve ok?
sve je prohodno , nalaz je odlican . Bila sam prilicno nervozna prije HSG pa sam u cekaonici non stop pila vode , pa sam na UZV pregledu koji je predhodio HSG-u morala da idem u WC jer mi nista nije vidjela od besike . U glavnom , meni je HSG ostao u sjecanju kao ... nista posebno .. iskustvo ,. Da moram otisla bih bez ikakvog straha ponovo . Bila sam dosta opustena , MM je bio sa mnom citavo vrijeme .a72 prvotno napisa
Nakon toga sam normalno otisla kuci , malo me bolilo poslije , ali mislim da me vise bolili od onog vaginalnog UZV ´nego od HSG .![]()
Betty,
ma super da si i to rijesila i da je sve ok, a i moje iskustvo sa hsg-om je bilo isto, nista posebno, nikakav strasni bol, teza mi je bila neizvjesnot,ocekivanje ishoda i trema pred sam postupak nego sama intervencija...mada ima i drugacijih prica, zavisi od prohodnosti tuba, meni je bilo ok pa valjda zato i nije bilo bolno, a osim toga bas taj mjesec sam zatrudnila , tako da navijam svima za hsg
![]()
Drage moje rode,da li je itko radio hsg u Suncu?Ja sam se tamo naručila za par dana.![]()
I ja moram na hsg u sljedećem ciklusu.Mogu vam reči da me sad kad sam ovo sve pročitala malo strah.Šta mislite da li bi me trebao voziti MM tamo?Pitam jer do tamo ima oko 100 km,1 i po sat vožnje,pa ako boli kako ću se vratiti kući :/
Možda ako ostanem T do tada,ga preskočim![]()
I ja sam jučer obavila svoj HSG.. U Vinogradskoj
Sve prošlo super.. jajovodi prohodni.. :D
Nije ništa bolila pretraga a poslije sam morala na posao pa sam skužila da nesmijem brzo hodati - nego ko patka sam se gegala.. danas nikakvi bolovi , samo probavne smetnje od sumameda..
Mala nada samo ti lijepo zamoli muža da ide s tobom - mislim da baš i nije preporučljivo se šetati iza pretrage, nego lijepo što prije kući i pod dekicu ..
I ja sam bila na hsg u utorak bilo je podnosljivo najvise osjeti se kad stavi kateter ostalo je sve podnosljivo,a muz bi trebao ic s tobom jer ipak primas taj kontrast meni se poslije povracalo i boli te kao kad imas mengu
Ja nemam lijepo sjećanje na tu pretragu. Bila sam prije godinu dana. Boljelo me i jako sam krvarila. Poslije pretrage smjestili su me u sobu na nekoliko sati da odmaram. Prvo su me htjeli zadržati preko noći, no uspjela sam ih nagovoriti da me puste. Doma sam povraćala i nakon toga sam bila ko nova, preporođena. Valjda me to više mučilo nego ona bol "dolje" (prije nego su me otpustili, dobila sam ručak, a bila sam gladna ko vuk kad cijeli dan nisam ništa jela). Dobila sam 5dana bolovanja, od toga sam krvarila otprilike 2-3dana. Bolova skoro da nije ni bilo, možda zato što sam se držala preporuke doktora i stvarno sam mirovala.
Ja sam nakon hsg isto krvarila 3 dana i povracala taj dan,a drugi dan sam osjecala samo bol u trbuhu kao da imam mengu popila sam ketonal pol sata prije hsg i drugi dan jedan ketonal. Dobila sam 21 dan bolovanja. Jos uvijek sam doma i malo se pazim da ne dizem tesko i ne radim neke teske kucanske poslove samo rucak skuham. Curke cuvajte se koliko god mozete jer ako se same ne pricuvate nece vas nitko stedit
Odlučeno MM će ići samnom.Jer ako stvarno bude i približno kao svima vama nema šanse da uspijem odvest se 100 km do kuće.Javim vam se kad ću ići i poslije kako je bilo![]()
Javi nam drzimo ti vibrice da bude sve u redu,nemoj se bojati nista nije tak strasno,samo ak ti je lakse zamoli dr da ti prica kaj ce ti radit ak ti je lakse da se pripremis.Meni tak lakse on je reko sad ce malo bolit ja stisla zube i za tren gotovo kateter unutra i on je reko poslije ovog nebi trebalo bolit i tako je bilo. Ponesi ulozak sa sobom
Cure,ja se spremam na HSG u Suncu,kažu mi da ne trebam obaviti nikakve pretrage prije toga? :?
Jim prije Hsg-a trebaš obavezno napraviti brisevena ureaplasmu, kandidu i još neka dva ne mogu se točno sjetiti kako se zovu i još papu napraviti, jer ti mora biti sve čisto prije te pretrage da ne dodje do infekcije ( tako je meni moj gin. rekao).
jim dr.u Ri mi je rekao da izvadim sedimentaciju te da nasmije biti veća od 20,prije M a onda se javiti na hsg 7-10 dc.
Jim moras obavit briseve i papu obavezno,ako ne radi njih onda radi sebe jer ako imas kakvu bakteriju on ti to kontrastom posalje u trbusnu supljinu i ona se toga nikad ne izljacit tj vrlo tesko. Zbog sebe to napravi. Brisevi su ti 100kn kod privatnika,a papu imas kod svog ginica valjda radjenu u zadnjih 6 meseci nemora bit tik taj dan radjena
Cure,molim vas za savjet.
Na pregledu su mi napisali da moram napraviti HSG,međutim rekli su da to moram napraviti kod privatnika :?
Može li se to ipak napraviti u nekoj bolnici preko zdravstvenog?Zašto mi preporučuju privatnika kad sve ostale pretrage mogu napraviti na teret HZZO-a?Što da radim?Hvala na odgovorima![]()
tabby, ko ti je to napisao? Tvoj soc ginekolog? Privatni ginekolog?
Hsg ti pokriva zdravstveno tako da ti soc ginekolog treba dati uputnicu i to možeš obaviti u bolnici. Na tebi je da biraš gdje ćeš.
(ali nešto mi se vrti po glavi da se i preko socijalnog treba dati nekih 400 kn za kateter. Ili sam to nešto pobrkala :/ )
Ja sam prošla sagu sa treženjem državne bolnice gdje napraviri HSG..
izgubila sam tonu živaca .. i na kraju uspjela to riješiti..
![]()
Zahvaljujući lastavici došla sam do inf. da se ta pretraga radi i u Vinogradskoj kod dr. Kune..
Ak te zanima poslat ću ti br. na pp
obavezno trebaš imati briseve, papu i povjest bolesti..
a ove 400 kn.. za kateternemoj biti naivna i kupovati..
bolnice imaju uglavnom materijal.. ak slučajno ostanu bez nečega kažu dođi sutra ponovo..
inemoj ići u Petrovu, kao ja naivka, kupila i kateter i kontrast a dr. nije znao napraviti pretragu..![]()
i lijepo ostala bez 700 kn..
![]()
Išla sam na Sv.Duh na konzultacije vezane uz MPO.I rekli su mi što sve moram od pretraga obaviti (CB,hormoni...) i HSG.Ali za HSG su rekli da idem kod dr.B privatno :?
Nisam baš u najboljoj financijskoj situaciji,pa se bojim da me ne gledaju drugačije ako donesem nalaz iz neke bolnice?U kojim se Zg bolnicama radi HSG i treba li se naručiti?Hvala vam na odgovorima,malo sam zbunjena i nova u svemu,pa mi nemojte zamjeriti![]()
Šiškica,molim te broj na pp ako ti nije problem.Hvala![]()
Drage moje rode s iskustvom, hiiitttnooo trebam pomoć! Za 2 dana idem privatno na hsg. Rekli su mi da popijem tabletu protiv bolova,šta mi savjetujete da uzmem?Kako izgleda hsg?Kako se osjećate poslje da znam mogu li sama otići? Da li nalazi budu odmah gotovi?Heeelppp!![]()
hey jill, good luck!
ja sam takodje narucena na HSG ovog mjeseca, i doktorica mi je rekla da je to sve individualno...neko moze sve bez problema sam, a poneko je iscpljen od anestezije (kod nas se radi pod punom), ili ima u narednim satima bolove u donjem trbuhu etc...dakle, vjerovatno ti je bolje da ti se nadje neko pri ruci!
za tablete ce valjda neko sa iskustvom da se javi!
Ketotal, Voltaren forte i sl... pol sata do sat prije postupka..
i obavezno podsjetite dr. da vam napiše antibiotike (summamed)- da nebi došlo do infekcije ..
stretno![]()
sretno za HSG,
ja sam išla privatno na UZV/HSG i nije mi ništa trebalo od tableta jer oni
rade sa malim kateterima,dok u bolnicama rade RTG/HSG sa anest.pa su mi preporučili da uzmem 3.dana godišnjega jer da svatko drugačije reagira.Radije sam se odlučila za onaj 1.kod privatnog iako je cijena 1200kn i nije mi žao jer stvarno nije bolilo,ali naravno da to ovisi o prohodnosti ,pa ti svakako možeš popiti nešto od navedenih u posljednjem postu ,preventive radi.
Još jednom sretno!
HSG se može obaviti u bolnici ali su tolike procedure dok se naručiš, dok dođeš na red, dok oni imaju sav potreban pribor i materijal...ma užas. Ja sam otišla kod privatnika, platila 1000 kuna i sve gotovo za manje od pola sata. Nalazi su mi bili odmah gotovi, bolilo je malo, ništa neizdrživo a nisam čak ni ništa popila za bolove. Nisam ni antibiotike dobila i ništa mi se nije zakompliciralo. Nalaz je hvala bogu bio ok. Sve u svemu nikakvo traumatično iskustvo s HSG-om nemam
Drage rode,evo i mene sa hsg-a. Napokon sam skinula i taj kamen sa srca. Evo moje iskustvo za sve one koje to tek čeka. Ja sam hsg obavila u Poliklinici Sunce. Oduševljena sam ponašanjem liječnika i osoblja. Prvo je gin razgovarala samnom i objasnila mi postupak.Nisam osjetila nikakvu pretjeranu bol, prvo kratka (2 sekunde) oštra bol dok stavljaju kateter a zatim onako podmukla bol kad puštaju tekućinu,kao val boli koji prođe za par sekundi i tako svaki puta,identična kao kad imate mjesečnicu (iako su moji bolovi za vrijeme mjesečnice 100 puta veći od ovoga).
Ma cure ništa strašno,lako za preživjeti,zaista bol koju svatko može pretrpjeti.
Nalazi su bili odmah,D jajovod savršeno prohodan a L jajovod nažalost neprohodan.
Jim,hvala što si podijelila svoje iskustvo s nama jer i mene to čeka.Malo sam uplašena jer čitam da cure različito reagiraju na taj postupak.I ja ću ići kod privatnika pa se nadam da ipak neće biti tako strašno.Kad i to obavim,javiti ću svoje iskustvo.A što ti kažu za to kad ti je L.jajovod začepljen?Može li se to nekako ispraviti?Oprosti,ali nova sam u tome i ne znam ništa o tome![]()
Sretno![]()
Zaboravila sam te pitati jesi li dobila što protiv bolova prije ili su ti preporučili da ti nešto popiješ doma?
bok curice, pomagajte vi koje ste imale iskustva!
Trebam ići na hsg preporuka jednog dr. iz Zajčeve.sad, neznam da li se hsg radi u Zajčevoj ili njima blizu VV?
Da li u bolnici ima UZV hsg il samo rentgen?
Da li se vrijede nalazi briseva od prije 7 mj?
VV ne radi takve postupke, dakle zajceva, neka druga bolnica ili privatno
sto se tice briseva - radije ih ponovi - hsg je jako opasan ako postoji neka bestija pa bolje provjeriti prije, 7 mjeseci je dosta dugo
da, malo je dugo, mislila sam se provuć jer sam jako nestrpljiva čekat po 4 tjedna nalaze.a još me muči jedna stvar.naručena sam na uzimanje briseva 25.03. a to je dan kad bi trebala dobit M.možda i ne dobijem, zna mi se pomaknut, al svejedno neznam može li se uzet bris ako unutra već ima potencijalno sukrvice?ili da odem pa će gin procjenit? i gdje da briseve nosim s obzironm da mi je gin u Sesvetama?pujica prvotno napisa
hvala hvala![]()
Ja sam bila u sličnoj situaciji,samo što sam ja bila naručena za briseve nekoliko dana iza menstruacije.I naravno,još nije bilo sve čisto i nije mi mogao uzeti briseve.Tako da ne vjerujem da će ti moći uzeti briseve ako ti taj dan pada mjesečnica :/
Ne znam za Sesvete,ali ja sam briseve nosila u Zavod za javno zdravstvo na Mirogojskoj.
pitat ću doktora gdje da ih nosim, a možda usoijem ak mi M malo zakasni..
ja sam iz sesveta i ja sam nosila briseve u Petrovu
bili su gotovi za 2.tjpirica prvotno napisa
pirice,puno ti hvala onda ću tako i ja.samo gdje se ostavljaju brisevi, tamo gdje se vadi krv?![]()
na mikrobiologiji, prođe se iza glavne zgrade, mislim da se u toj zgradi vadi krv i daju plivaćiMrva prvotno napisa
ja sam prekjuce uradila HSG, pa da prijavim i svoje iskustvo:
ovde gdje ja zivim, HSG se zapravo radi kao dijagnosticka laparoskopija (detaljno, sa pregledanjem unutrasnjih organa) i obavezno pod punom anestezijom (koje sam se ja plasila vise nego samog zahvata)
ali sve je dobro proslo, rezultati su dobri i zaista je ovo vrsta kontrole koja je jako korisna da se uradi ko god se bori sa neplodnoscu, i to sto prije to bolje.
nakon operacije, ostala sam jos sat-dva u klinici na posmatranju i onda su me otpustili. nikakve tablete protiv bolova nisam morala da pijem, osjecaj je onako kao malo teza menstruacija. pomalo sam krvarila (tj.vise je plava kontrastna tecnost curila iz mene) i to sada nakon dva dana uglavnom nestaje...
na kraju prvog dana sam otisla u laganu setnju, a sutradan vec bila najnormalnije u akciji...
anesteziologu sam rekla da cu ponovo da svratim kod nje, kad pozelim da se dobro naspavam![]()
Hanumice, ti uvijek uspijes pronaci smesnu stranu svega sto ti se desi. Divim ti se, tako vedru curu nisam srela odavno!
za tebe i evo malo~~~~~~~~ da ti sledeci ciklus bude BINGO!!!!
ma da elena, ja pokusavam da razmisljam kao sto stoji u mom potpisu![]()
![]()
osim toga, zaista IMA gomila smijesnih, tj. tragi-komicnih stvari koje se nama sa ovog foruma desavaju![]()
osim toga, bas sam nedavno pronasla neki stari topic od betty na tu temu, zamalo da se udavih od smijeha...pa sam pokusala da nagovorim curu da opet startuje nesto slicno, ali zasad je nema...
puno pozdrava, i dajte jos poneku provalu iz operacionih sala![]()
![]()
(dok ja opet nisam pocela da pricam, kako je pored mene lezala lezbejka koja dolazi na sedmu inseminaciju i koje je muke pri tome more![]()
![]()
)
Evo provala, ali poslije operacione sale, dok su me sestre gurale na krevetu MM kaže da se nisam gasila, koliko sam im nesto pričala i objašnjavala - ja se ničeg ne sjećam.
Čovječe koliko se razlikuju procedure, ja sam za dijagnostičku laparo i histero ležala 4 d. u bolnici i to su i tada razmišljali, pustili jer je išao vikend, inače bi vjerovatno ostala 5 d.
da ne zachatavamo temu ali moram ovo da vam kazem...kad sam ja radila laparo, doslo je do nekih manjih komplikacija tako da dolazili su doktori na vizitu svakih pola sata. I tako negde drugog dana dolazi jedna zena u belom mantilu i ja po obicaju dignem spavachicu da me pregledaju a ispod nje nista, kad zena kaze meni: gospodjo, u redu je, ja sam dosla samo da pokupim tanjure..![]()
nisam znala gde da gledam od srama!!
ahahahaaha![]()
elena to je super...podsjeca me prica na jednu babu u malom selu u bosni...jednostavna zena, provela citav vijek i izrodila gomilu djece bez da je ikada otisla kod doktora...ali po stare dane dobije jadna neku cistu, i sin je odveze u grad u sarajevo kod ginekologa...kaze doktor njoj, skinite se iza paravana...kaze ona, sinko je li SVE? kaze on, da, sve...izlazi baba iza paravana, skinula gore i kosulju, i potkosulju, i grudnjak, a dole i dalje potpuno zamotana i obucena![]()
cure, dal koja zna kad se obavlja hsg u Merkuru?
oni su mi nekako nesigurni u informacije.taj dan kad sam zvala nije bilo glavne sestre koja zna pa su mi nesigurno rekli da se valjda obavlja samo srijedom, al pošto se bolinica preuređuje da kad ujutro dođem da će vidjeti dal će rentgen uopće raditi ili ne :? :?
KOliko ja znam Merkur ne ne radi hsg. Nazovi Vinogradsku Dr Kuna on ti je super i zamoli ga ako ti moze napravit hsg
rade, rade samo 1 dan u tjednu a to baš niko nezna..lastavica1979 prvotno napisa
dobar dan...
ja sam jučer radila HSG kod privatnika. najavljivali su mi bolove ali kod mene uvijek ima komplikacija pa mene nije boljelo uštrcavanje kontrasta već samo uvođenje katetera jer prilaz ulazu u maternicu kod mene je vijugav a ne ravan kao kod većine cura. pošto doktor nije mogao naći ulaz od prva morao mi je lagano uštipnuti maternicu kako bi se ona kontraktirala i time otkrila položaj ulaza. danas me još boli. imam popriličan pritisak u maternici cijal sam napuhana.
zanima me dali je neko ode imao sličan problem i zna li netko koliko ta nepristupačnost utjeće na samo začeče. idem kog ginekologa u ponedljeljak po nalaze i to ću ga pitati ali pošto nisam naišla na niti jednu curu sa sličnim problemom zanimaju me vaša iole slična iskustva.
moram priznati da sam ugodno iznenađena sa cijelim postupkom. i unatoč komplikacijama nebih rekla da je ovo bilo strašno iskustvo.![]()