To je normalno bude te popustilo nakon dva dana i mene je tak boljelo.
To je normalno bude te popustilo nakon dva dana i mene je tak boljelo.
muflončić ti bolovi su ti normalni.. bude prošlo za dva dana..
nadam se da piješ antibiotike !!!!!!
antibiotike još uvijek pijem... uspila sam čak navući i candidu od atibiotika...Šiškica prvotno napisa
bila sam jučer kod ginekologa i pitala sam ga dali bi to što mi je ulaz u maternicu nedostupa može biti razlog što još uvijek nisam trudna i rekao mi je da ne ali to će mi raditi probleme pri mogućim inseminacijama i/ili umjetnoj...![]()
drage moje,
javljam se jer se nadam da ce moje iskustvo ohrabriti zene koje traze podatke o hsg postupku kao sto sam ih i sama nedavno trazila.
pocetkom godine isla sam na hsg rengenski jer su mi na laporoskopiji koju sam radila prije toga ( laporoskopska operacija endometrioze nakon spontanog pobacaja...uglavnom jedna grozna i tuzna prica )ustanovili i neprohodnost desnog jajovoda ( a lijevi jajnik mi je izvadjen ).
citala sam po forumima iskustva zena ( bolovi,padanje u nesvijest,zene koje iz tih razloga odustaju od pretrage ).u bolnicu sam stigla paralizirana od straha.
premda smo vec bili naruceni za dogovor za ivf za koji nisu potrebni prohodni jajovodi svejedno sam otisla...mislila sam mozda bas budem te srece i ostanem trudna ( sanse za to su bile gotovo nikakve obzirom da sam 1.put ostala trudna nakon 2 godine pokusavanja !!!!ali jednostavno sam bila spremna sve isprobati.
uglavnom da skratim pricu,napravila 10 dana prije ovulacije,dobila i inekciju protiv bolova koja mi bas nije pomogla,boljelo me kao sto me nikad nista u zivotu nije boljelo,strasna,ostra bol,koja na srecu traje vrlo,vrlo kratko.
nasrecu, u ovoj prici postoji i ALI
moj ginekolog kaze da je bol koju osjecamo kod hsg mozda 1/20 onog kako ce nam biti na porodu,prema tome moje dame najvaznije je da se psihicki pripremite...znaci boli ( osim ako vam jajaovodi nisu prohodni onda ne ) i kratko traje. i to je to. poslije vas mzda boli jos malo,kao menstrualni bolovi,krvari se 1-3 dana.
ja sad kad znam sto je to bez pretjerivanja bih mogla to raditi SVAKI DAN a mislila sam tada da je to najgora stvar na svijetu !
jesam li vam rekla da sam isti mjesec OSTALA TRUDNA??!! :D :D ni moj doktor u bolnici nije vjerovao kad sam mu rekla.
sad opet problemi,prijeteci polozaj,tablete,lezanje, ali nema veze mogu ja to !!
CURE GLAVU GORE !
Zapamtite kad nesto jako zelimo onda to i dobijemo,na ovaj ili onaj nacin,znam nije fer da moramo prolaziti takve stvari kad je to u vecini slucajeva tako lako,sve sam to prosla ali bitno je da dodjemo do cilja.
sretno svima
niki31, cestitam ti od sca, a prica ti je super! I ja sam prvi put ostala trudna u mjesecu kad mi je radjen hsg :D i iz te trudnoce imam svoje jedino dijete koje je sad vec 10-godisnja ljepotica![]()
thanks a72
nadam se da ce nase price pomoci ohrabriti druge zene
I ja sam u maju radila HSG a ovaj mesec histero i danas opet dobila. Moze li mi neko reci koliko traje efekat tog prosirenja jajevoda koji nastaje prilikom HSG-a? Inace hormoni, spetmiogram i sve ostalo je OK..
elena pozdrav,
nazalost ne znam odgovor na tvoje pitanje.ono što bih ja napravila na tvom mjestu je da bih nazvala bolnicu i tražila dr koji ti je radio hsg i njega pitala.ako ga ne uspiješ dobiti neka ti kažu kad je dežuran pa ga onda nazovi...ili pitaj svoju gin. netko od njih mora znati.
think pink
Jel netko zna gdje se sve u ZG moze privatno napraviti HSG i koliko kosta i da li u Vinogradskoj daju nesto protiv bolova i za smirenje dok rade HSG?
TNX!
ne znam za zg ali mene je u st privatno kostao 1250 kn
Tikica meni je dr. Kuna u 1 . mj. radio HSG .(naravno u Vinogradskoj na uputnicu) Radi ga ultarzvučno (ne rengenski). Ništa me nije bolilo, skoro je bilo kao običan pregled. Sve skupa trajalo između 1 i 2 minute..tikica_69 prvotno napisa
Preporučio je da prije HSG-a popijem nešto jače za bolove. Mislim da sam popila Vlotaren retard.. jedino me poslije boluckalo kao da imam M..
probaj se s dr.K. dogovoriti ..
A probala sam se dogovoriti pa on misli da je to nepotrebno s obzirom na los nalaz MM, ali ja cu umrijeti ako i to ne probam![]()
Cure ja sam se dogovorila za UZV HSG ovaj tjedan (srijeda ili četvrtak, kad mi menga skroz prođe) kod dr. Kraljevića u Vinogradskoj. Htjela sam kod Kune ali on je na godišnjem pa da mi ne propadne i ovaj ciklus dogovorila se sa Kraljevićem... Čula sam da je i on jako dobar.
Mene zanima sljedeće- koliko ste poslije hsg-a bile doma? Naime ja sam uzela samo 1 slobodan dan na poslu, ne mogu si više priuštiti pa me zanima da li ću moći na posao drugi dan?
I pitala sam doktora da li da popijem što protiv bolova i on mi je rekao da to nije ništa strašno, da je malo neugodno i da ako želim popijem Voltaren...
Javit ću vam kako je prošlo iako me sad hvata strah kad sam pročitala sve vaše priče- ali ako sam preživjela vanmateričnu i lpsc onda ću valjda i hsg :?
Ja sam sledeceg dana nakon HSG-a otisla na posao. Nisam nisto popila pre intervencije, mada nisu mi dali nikakvu anesteziju, bolelo je, moram da priznam ali ne toliko da ne mozes da izdrzis i hB trajalo je vrlo kratko. Nekoliko sata nakon toga popila sam jednu tabletu protiv bolova koji su bili jacine kao kad dobijes M i to je to. Sutradan ko da se nista nije desilo (osim spottinga koji je trajao nedelju dana ali je to sasvim normalno). Pusa i drzim ti fige!![]()
18.8. sam bila u Vinogradskoj na brisevima i papi i vidjela sam dr. Kunu ..
ne kužim :? na godišnjem je :?
hvala elena![]()
šiškice ja sam zvala baš gore na odjel i rekla mi je sestra da je na drugom dijelu godišnjeg do 07.09. :?
Evo cure da vam javim- bila sam danas na hsg-u u vinogradskoj kod dr. Kraljevića i nažalost ovaj jedini jajovod koji imam mi je začepljen i nisu ga uspjeli otčepiti niti sa tekućinom...
nije bilo tako strašno, pripremila sam se na puno gore, boljelo me dok su mi stavljali taj kateter onako kao prvi dan menge i onda me jače zaboljelo kad su počeli ubrizgavati tekućinu jer je začepljenje dosta jako. ali sve skupa kratko traje tako da se da preživjeti...
e sad kad znamo da ćemo prirodno jako teško zanijeti selimo se na pdf potpomognute![]()
E da još nešto pitam- ne mogu nigdje naći takvu temu a dr. Kuni idem tek sljedeći tjedan- da li uopće ima smisla ići sad na lpsc i pokušati srediti taj jedan jajovod ili da direkt krenemo na IVF??
Bojim se ako je taj jajovod tako jako začepljen da i ako ga uspiju srediti ne ostanu neki ožiljci koji mogu ponovo dovesti do vanmaterične. Ni sama nisam pametna a ne znam kako ću dočekati sljedeći tjedan da odem doktoru po savjet...
Nažalos moram ti reći ono što i sama znaš a to je STRPI se još malo ..![]()
Sad znaš kakva je situacija a dr. Kuna ti bude lijepo objasnio što dalje...
mislim da te neće puno gnjaviti s pretragama i da ćeš brzo u postupak ..
drži se draga![]()
šiškice![]()
hvala ti puno, i ja se iskreno nadam da ću u postupak što prije jer nemam baš snage za ponovnu laparoskopiju pa opet čekanje na prirodnu trudnoću sa jednim jajovodom...
Cure, u kojoj Zg bolnici se moze napraviti UZV HSG. U Vinogradskoj rade samo RTG HSG, a dr. Tomic me salje da to rijesim u iducem ciklusu?
TNX!
U vinogradskoj rade uzv hsg sigurno ja bila u drugom mjesecu,ti reci da hoces uzv hsg zamoli dr da ti napravi uzv hsg i reci mu da znas da ga rade. Ona zena na salteru je koma kaj narucuje nemoj s njom nista pricat samo s doktorom
Idem u Zabok na RTG HSG pod lokalnom anestezijom u srijedu 23.09.
Evo, i to sam rijesila.....
evo i ja se javljam sa svojom mukom...zadnja menga je bila 14.08...20.08. sam bila na hsg ...bilo je jako bolno...sada je s jajnicima sve ok..međutim do sad menga nije došla..kasni 8 dana...pošto imam policističke jajnike i navikla sam da menga kasni..osjećam se drugačije...prije su me dva tjedna prije menge bolile cice ko vrag a sad ništa..obično bi bila jako napuhnuta..sad ništa..na dan kad sam trebala dobiti mengu došo je čudni bijeložućkast iscijedak...dosta obilan i još uvijek traje...možda smo uspijeli??...jel imao ko takav slučaj?
Dobila sam samo nesto sto me osamutilo i to tak da nisam ni pricati mogla, a bolilo me tak da komotno mogu usporediti s trudovima.
Sada me glava i ramena rasturaju (nisam nasla poveznice sa HSG-om) i da mi netko plati i to masno, ne bih vise ponovila,hvala :shock:
Nalazi su tek sutra iza 12, no tesko da cu sutra stici u Zabok![]()
Tikice i mene su ramena i glava rasturali poslije HSG, doktor Šparac mi je rekoa da nešto popijem protiv bolova, sutra je odmah bilo lakše, pa ne brini se proće već sutradan ćeš biti kao nova. A da iako su mi jajovodi bili prohodni ne bih tu avanturu više ponovila ni za živu glavu.tikica_69 prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cure, jel koja mozda imala temperaturu iza HSG-a?
Dakle, dobila sam otpusno pismo na kojem pise: Pacijentica zaprimljena 23.09.2009. Uredjen HSG. Otpustena 24.09.2009. U slucaju komplikacija hitno se javiti na odjel ginekologije. I to je sve!
Uz to CD sa dvije snimke koje ja kao laik ne znam iscitati. Na slikama ni slova, ni brojke.
I sad nek ja uzmem staklenu kuglu i vidim jesu li meni jajovodi bili zastopani pa su ih ispropuhali, jesu li bili prohodni, jesu li jos uvijek neprohodni???
I tako cu ja zivjeti u neznanju do ne znam kada, jer ne znam tko bi mogao ocitati nalaz na kojem nista ne pise, a i radim sutra cijeli dan i ne znam kad i kako da uhvatim dr. Tomica koji se sluzi pisacom masinom i komp nikad ne pali, pa ni ne znam kako ce mi ocitati ista sa tih fotki da i ga ovaj tjedan uspijem gore uloviti.
Ja ne znam jesam li ja toliko ocigledan pehista ili sam mozda zacoprana...znam samo da bih mogla bez treptaja oka trenutno nekoga zadaviti![]()
tikica, pa stvarnopa kako mogu tako...jesi li gledala te snimke, vidi li se da kontrast nesmetano prolazi ili sta? Stvarno ne znam kako to ide, ja sam radila davno (nisu davali cd) i odmah , po snimanju sam znala stanje, i pri izlasku iz bolnice su mi dali rtg snimke ...
a72 i meni isto tako...tikice, vidi ti, na snimke ako su jajevodi prohodni, vidi se kako kontrast prolazi kroz jajevode ko niz dvije cevcice i se slobodno izlijeva u stomacnu supljinu ( ako te snimke koje si dobila su RTG, ako sam dobro skuzila..)
Nalaz je uredan, ha pazi mene, ali radila sam 2 puta hsg, pa eto na osnovu mojih snimki i moga nalaza, rekla bih i da je tebi ok, jer kontrast se vidi cijelom duzinom jajovoda, i cak ti je jedan, cini mi se lijevi dosta vijugav kao i moj.
Sretno, nije rijetkost da bas u ovom ciklusu uspijes, meni je dr rekao da niposto ne propustim bas taj ciklus, i iz njega je moja velika cura![]()
Na 1. slici se bolje vide jajovodi,jer na drugoj se kontrast vec "rasuo" po unutrasnjosti.
Evo ti za poredjenje ,ovo je ok nalaz, a cini mi se da je i tvoj takav : http://www.advancedfertility.com/hsg.htm
Nalaz ti je odlican, jedan jajevod ti je kao i moj vise vijugav, a imas i obilno izlivanje kontrasta u stomacnoj supljini. Kod mene je isto tako bilo i moja ginicka je rekla: ne brini, jajevodi su ti ko tuneli![]()
![]()
Uzivaj, sve je super!
Tocno...i doktor mi je to danas potvrdio. Hvala![]()
Cure, imam jedno pitanje, budući da moram ići na RTG HSG, naručila bi se u Medikol jer sam čula da socijalno to ne rade?
Jel ima ko iskustva sa Medikolom?
Zahvaljujem na odgovorima..
:love:
Draga moja,tvoj gin ti daje uputnicu i naručiš se u bolnici i ne plačaš ništa,ja ga radila prije mjesec dana na Sv.Duhu.iskrica prvotno napisa
![]()
drage moje....
čitajući vaše postove malo sam se zabrinula...
naime naručena sam na HSG.... ali nitko od doktora mi nije spominjao da bi prije odlaska na HSG morala napraviti briseve i papa test .. :? ...
dali je onda pametno ići na HSG, ako nisam to napravila?????
također vas molim da mi kažete dali je u redu ići na HSG ako ti daju fiziološku otopinu? jer su mi preporučili da kupim u ljekarni ECHOVIST kontrast, jer je on navodno najbolji.... točnije najbolje pokaže rezultate...
ali njega nema više u prodaji....
unaprijed se zahvaljujem...
i oprostite ako sam dosadna....
drage moje....
naime naručena sam na HSG.... ali nitko od doktora mi nije spominjao da bi prije odlaska na HSG morala napraviti briseve i papa test .. :? ...
također vas molim da mi kažete dali je u redu ići na HSG ako ti daju fiziološku otopinu? jer su mi preporučili da kupim u ljekarni ECHOVIST kontrast, jer je on navodno najbolji.... točnije najbolje pokaže rezultate...
drage moje....
drage moje....
nemoj ic na hsg ako nisi napravila briseve jer ako imas kakvu zivinu od bakterija on ce ti tekucinom pogurnut u trbusnu supljinu i imala budes vecih problema
Da li liječnici preporučaju pauzirati s pravljenjem bebe u mjesecu u kojem je rađen HSG?
Kakva su vaša iskustva?
Nee, iskustva su da dosta žena odmah zatrudni nakon HSGa. HSG nije štetan čak ni ako je RTG HSG.
Danas sam ga obavila i planiramo već sutra početi s klomifenima...
Evo velikog ohrabrenja za sve one koji se boje HSG, sumnjaju u njegovu ev. ucinkovitosti i sl..
Nakon godine dana pokusaja "a la naturale" sto bi rekli...poceli smo da preispitujemo odakle poceti sa dijagnostikom, kome se obratiti za prvu pomoc i kako uopste tretirati tu nemoc...Imala sam tu srecu ili nesrecu da budem u kontaktu sa vise ljekara (sto zbog privatnih poznanstava, sto zbog marketinga doticnih dr) koji su bili oprecnog misljenja: jedni su tvrdili da je sve "u glavi", jer su nalazi hormona, spremiogrami, ovulacije, brisevi i sl..bili super; a drugi da je razlog polip koji je tada bio velicine 0,5cm i koji je, opet oprecno, po nekima bio gl. razlog, a po nekima totalni nonsens po pitanju nepostojanja zaceca. Elem, prvi pokusaj HSG-a, zbog ciste nestrucnosti doktorice, nije uspio...te sam zbog njene nestrucnosti nakon 6 mjeseci ponovo radila HSG (u 8. mjesecu 2009. godine). Necu reci da me uopste nije boljelo, sam pregled je vise neugodan nego bolan, sam postupak umetanja katetera je vise neprijatan, pomalo bolan, ali injektovanje kontrasta, najbolniji dio (sve je individualno, prag bola je na kraju krajeva presudan) traje jako kratko i sve se da izdrzati. Ja sam prije samog pregleda dobila injekciju Buscopana te, po preporuci maticnog dr, popila 800mg Brufena... Nakon sto kontrast prodje (drzim fige da vam prodje, jer je to dobar znak ili dobar metod procepljavanja polu-zacepljenih jajnika), vise nista ne boli. Odlezala sam 2 sata u bolnici, isla kuci..mirovala dva dana i to je to. Nakon toga sam 3 mjeseca pila klomifene, na svako 3 dana isla na folikulometriju i opet nista.. Kad je sve sto se moglo uraditi u tom primarnom dijelu lijecenja steriliteta ucinjeno, dr su donijeli jednoglasnu odluku-histeroskopska polipektomija (vadjenje polipa putem histeroskopa-milimetarski instrumenti koji pomocu kamere koja ulazi kroz grlic materice, ciljano uklanjaju zadebljalo tkivo iliti polip), ja se hrabro odlucila i na to, nemam sta da izgubim, psiha usmjerana na odagnavanje straha od opste anestezije....Cekam mengu da se pojavi jer na dan kad je dobijem treba da pocnem piti pilule za kontracepciju, sve vec kupljeno, spremno,,,,ali menga ne dolazi!! Guess what?! TRUDNA SAM....beta je visoka, sreci nema kraja, sok je sveprisutan.
Smedji iscjedak je prisutan poslednja 3 dana, kazu "jajasce se gnijezdi, i to je normalno", terapija: Utrogestan 3x2, mirovanje..
Dakle, cuda su moguca i sve se desava kad dragi Bog iliti priroda kazu da je vrijeme i sve poteskoce sada gledam sa druge strane, jer se za neke stvari stvarno treba (iz)boriti!!!
Molim za vibre da UZ koji radim prekosutra bude dobar, da se malo zrno pravilno razvija i da cu, ako Bog da, u 11. mjesecu postati majka!!!!
evo i to je moguće,supruga je nakon 2 god braka i 9 mj. ciljanih odnosa 15.2. radila hsg u poliklinici vili,popila je par tableta 4 dana po 2 tablete(mislim protiv upale),krvarenje nikako nije prestajalo onako tamnije,nakon 10ak dana ode svom ginekologu on joj daje neke tablete protiv začeća jer bi od njih krvarenje trebalo prestat,u nadi da će prestat pije ih,ima bolove i dalje krvari,danas ponovo ide svom ginekologu i on opet prepisuje neke tablete,dolazi doma ima velike bolove ide na hitnu,šalju nas na ginekologiju i tamo kažu da je trudna 9 tjedana,ostali smo paf,oko 10.1. dogodila se trudnoća,ovaj na hsg nije ništa skužio,ni njen ginić,pila je tablete protiv začeća od kojih je imala bolove jer je trudna,razočarani smo u sve...sad leži u bolnici i neznam čemu da se nadamo....
Hvala tebe Boze..bas mi je zao, ovako nesto ja prvi put cujem...zelim vam sve najbolje, vasa beba je pravi borac! ..znam da vam je tesko ali morate biti jaki i davati snagu jedan drugome. Saljem vam svu snagu svijeta i puno srece.
pozdrav svima koji su u potrazi za odgovorima vezanim uz HSG (rtg u mom slučaju). evo da podijelim svoje iskustvo s vama. pacijentica sam na VV i iz tog razloga me nijedna bolnica u azgrebu nije htjela primiti, tako da sam se naručila za pregled u opću bolnicu sisak.
išla sam 8. dan ciklusa, noseći sa sobom nalaze CB-a. smjestili su me u sobu gdje sam čekala na red oko 2 i nešto sata. prije postupka došla je sestra i dala mi injekciju protiv bolova u guzu. nakon toga su me odveli u ginekološku operacijsku salu gdje je počelo...prvo neugodno ispiranje rodnice, zatim postavljanje sonde, već sam tada počela plakati. nakon toga su me na kolicima u ležećem položaju sa raširenim nogama vozili do rtg-a u drugom dijelu bolnice.
čitavim putem sam plakala, jer je bolno sa sondom u sebi prelaziti sve rupe i pragove u bolnici. dovezli su me u sobu sa rtg-om, premjestili na stol i tamo sam par minuta čekala gina da ubrizga kontrast. upozorio me da će boliti, ali nikakve riječi me na to nisu mogle pripremiti. to je bol kakvu do sada nisam osjetila, jaka, probadajuća, osjećaj kad da će mi se rasprsnuti i jajovodi i jajnici, maternica i cijela utroba...zbilja me jako bolilo i vikala sam i molila da prestanu.
brzo je bilo gotovo i gin je izvadio instrumente, već mi je tada bilo puno lakše, ali suze su mi tekle same od sebe još valjda sat vremena poslije...više me i nije toliko bolilo koliko sam bila u šoku! nalaz je bio uredan, jajovodi prohodni, preporuka je mirovanje par dana i uzimanje analgetika prema potrebi.
ja sam tamo krenula puna informacija s foruma ovog ili onog, puna straha i s grčem u želucu...i dobro da jesam...bila sam na pola pripremljena da će možda boliti...bolilo je puno više nego sam očekivala...
nakon svega drago mi je da je s jajovodima sve ok i ovu pretragu više nikada ne mislim ponoviti...
budite hrabre, istina je da kratko traje, ali pripremite se na bol...
pozdrav sima![]()