Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 444

Tema: HSG

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dubyaki, ovo što si napisala je strašno. tim više što ti je nalaz bio: prohodni jajovodi.
    ja sam bila privatno, bez ikakve injekcije, nije bolilo više od pape i trajalo je ni 2 minute.
    ok, i meni su jajovodi bili prohodni i sigurna sam da više boli ako nisu.
    ali stvarno ne znam kako u bolnicama uspiju pretragu koja očito ne mora biti toliko strašna napraviti tako traumatičnim iskustvom za žene.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Dubyaki, stvarno mi te žao! Tim više što ja moram na HSG.
    Jel bio netko u Varaždinu ili Čakovcu na HSG? Ne znam bi li išla preko uputnice u bolnicu ili platila na poliklinici IVF. Iskustva iz bolnica su malo zastrašujuća, a opet nije malo novaca kad se ide privatno.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Jel bio netko u Varaždinu ili Čakovcu na HSG? Ne znam bi li išla preko uputnice u bolnicu ili platila na poliklinici IVF. Iskustva iz bolnica su malo zastrašujuća, a opet nije malo novaca kad se ide privatno.
    ne znam o kojoj se cifri radi, ali je bih bila platila bilo koliko da sam znala kakvo cu iskustvo proci u bolnici. i ja sam bila na hsg rtg i to je nesto sto pod nikakvim uvijetima ne bi nikad u zivotu ponovila (prosla sam i bolne AIH i punkcije i carski i sve bi ponovila da moram, ali hsg nikad!)
    kazu da je sad za hssg na uzv nije potrebno toliko instrumenata kao kod rtg-a, pa da je sve podnosljivije. osim bolova meni je nakon toga (valjda od kontrasta) bilo zlo, povracalo mi se, a tjerali su me van jer drugi pacijenti cekaju. nakraju su me morali voziti van (u drugu zgradu na promatranje) je jednostavno nisam mogla na noge. sve to bez ikakve inekcije za bolove i uz uvjeravanje da to nije nista.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

info za pacijentice s VV - HSG se moze napraviti na Merkuru provjerila sam pa imam potrebu napisati to ovdje jer nisam nasla tu informaciju na forumu.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a rtg HSG na uputnicu se može napraviti i u bolnici u Zaboku (za one koji su iz ZG i okolica), potpuno nekomplicirano preko uputnice, je da se izgubi pola dana s posla - možda i cijeli dan, ali je sve uredno, čisto, osoblje ok.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure, imam jedno glupo pitanje. postoje li neki limiti nakon hsg po pitanju spolnih odnosa/zaceca?

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bubi, nema limita, dapače, ciklus u kojem radiš hsg moraš ekstra iskoristiti za keks, jer ti efekt proširenih jajovoda traje samo taj jedan ciklus i povećava šansu za začeće. tak sam ja čitala, a i skužila sam nekoliko cura na forumu koje su ostale T baš u tom ciklusu u kojem su radile hsg

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

eh, jos da mi je i ovulirat u tom ciklusu

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    a rtg HSG na uputnicu se može napraviti i u bolnici u Zaboku (za one koji su iz ZG i okolica), potpuno nekomplicirano preko uputnice, je da se izgubi pola dana s posla - možda i cijeli dan, ali je sve uredno, čisto, osoblje ok.
    Ja sam napravila HSG u Zaboku i da izgubi se pola dana za nešto što traje minutu, ali evo ja osobno imam dobro iskustvo. Nije boljelo (oba prohodna jajovoda) i stvarno je bilo gotovo za minutu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja imam dogovoreno na merkuru, ali moram ponoviti briseve jer su mi zadnji iz 12.mj. i mm mora imat spermiogram - a za to cekamo pregled na vv 9.7.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dubyaki kao da je opisala moje propuhivanje jajovoda.to je bilo nešto najgore što sam ikad doživjela.nalaz uredan,sve prohodno,na sliki se tak fino vide jajovodi...i meni je dr. rekao da je moguče da ako su jaj. bili zaljepljeni i sad smo ih odčepili,da je lako moguče da se ponovo začepe.tako da bi bilo dobro iskoristiti taj ciklus dok je sve sigurno prohodno.ja sam krvarila par dana,dobila doxiciklin 6 dana,čekala par dana da antib. izađe iz organizma,radili smo zdušno na beboju do kraja ciklusa,al ništ.bila sam u kc.

nov@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj piki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u Vž obavila HSG prije 5mj otprilike,nakon postupka malo odležiš u sobi i isti dan ideš doma. boljelo je jako ali ništa što se nebi dalo izdržati (moja oba prohodna)

dinchi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

uf ja se tek trebam naručiti za hsg u sisku .. dr mi je već dao uputnicu i sad si razmišljam da li da mu odem reći da me pošalje negdje drugdje

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bok cure!
    Trebala bi na hsg, liječim se na vv, ali mi je dr preporučio da ga napravim privatno, valjda zbog brzine. Da li je neko radio hsg u ri i da li rade probleme ako nisi njihov pacijent? Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure pliz info na pp - gdje i po kojoj cijeni se moze privatno obaviti hsg. ako mi slucajno ovi na merkuru zbrisu na godisnji.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i u merkuru i u zaboku u 8.mj. ne rade hsg zbog godisnjeg. help anyone? bas bih htjela to rijesti dok je MOJ godisnji da ne izostajem s posla kasnije, a nemam gdje... ideje?

štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ej draga, ja ti mogu samo za privatno reć, ali ja sam radila u viliju, u kojem više istu pretragu ne rade. sad vidim da imaju u betaplus poliklinici koju jako hvale (pogotovo za pcos-što je kod tebe slučaj), ali privatno ti rade uzv (tj. sono) hsg, ne rtg.
    Ja sam isto radila uzv, pa sam tu na forumu poslije čitala da nije toliko pouzdan kao rtg.
    cijena je kao što vidim 1300 kn (odi na njihove stranice), ali mislim da uz to moraš još kupiti i taj kontrast koji ti uštrcaju (ja kupila u frebel ljekarni na dolcu, oko 800kn ak se dobro sjećam). dakle, pljunut ćeš cca 2000 kunića, a kaj ako to tvom dr-u ne bude ok, već želi da ponoviš rtg? dvaput se maltretirati... ono
    odvaži. opet, po bolnicama je kao što sam shvatila curama znalo biti jako bolno i neugodno, meni privatno je bilo niš posebno-kateter osjetiš i to je to- pa ne znam kaj bih savjetovala... sigurno je ugodnije, ali opet, ak nije toliko pouzdano, možda da ipak pričekaš?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

bum se strpila. zvala sam i sv.duh, al moram bit njihov mpo pacijent. tak je onda i za druge bolnice pretpostavljam pa necu ni pokusavat. pricekat cu to na merkuru, taj dok mi je dobro sjeo i znam da ce pazit na mene jer mi je mamu operirao

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dubyaki,iskustvo koje si opisala je slično mom,sasvim.Opisala sam ga na ovoj temi već.HSG sam radila u bolnici u Ogulinu.Ali ja sam se pripremila na bol,najjaču bol,jer mi je nekoliko cura reklo da boli strašno.Istina je da se svejedno iznenadiš kad to doživiš.Pozitivno je to što jako kratko traje,bukvalno je gotovo za minutu.Isto su mi sondu stavili,pa me vukli na onim kolicima pokrivenu i raširenih nogu,u sasvim drugu zgradu.Boli i neugodno je istrpiti one radoznale poglede.Isto su mi jajovodi bili prohodni,na slici su kao izvijugane dlačice.Sve sam to zaboravila čim sam završila.Ni ja ga ne bih ponovila,ali on se svejedno uradi jedanput i gotovo(osim ako se ne trebaju jajovodi propuhivati-ali to je druga priča).

Iskreno,meni sex nije pao na pamet narednih 10-tak dana.Baš bi je bio neugodan osjećaj u stomaku i krvarila sam,ma u stvari nisam,ali sam brljala(da se tako izrazim).

Sa mnom je bila neka cura iz Istre i razrogačila je oči kad je čula da pregled boli.Nije imala predstavu ni kako se radi,ma ništa.Nje mi je žao,uošte nije bila spremna na ono što je čeka.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam pročitala sve napisano (i nenapisano ) na forumu prije HSG -a. Iskustva su stvarno svakakva, od cura koje nisu gotovo ni osjetile, do onih koje su se rušile u nesvijest i povraćale. Činjenica je da sve ovisi o tome u kakvom su stanju jajovodi, i da li ste što uzele protiv bolova (i što ste uzele), a s druge strane ovisi i o pragu boli koji možete tolerirati. Meni su jajovodi loši ali sam se dovoljno izdrogirala da nije bilo tako strašno. Lošije mi je iskustvo s punkcijom. Dakle, budite spremne da boli ali traje kratko...a ja vam svima želim što ljepše sličice vaših jajovoda.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo upravo sam se vratila sa hsg-a u Cita i moram priznati da nije bilo niti približno onome što sam očekivala.
    Nakon čitanja svih postova bila sam totalno isprepadana i očekivala sam ogromnu bol. A ono ništa.
    Tek lagana nelagoda, ali takva da je zaboravite odmah nakon postupka.

Cijeli postupak nije trajao mislim više od 5 minuta. Vjerujem da je u bolnicama puno gore, pa ako si ikako možete
    priuštiti da potrošite 1200 kuna, zaista bi vam to preporučila.

doanna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

da i ja podijelim svoje danasšnje iskustvo pretrage HSG rtg....prije nego sam napravila tu pretragu naravno da sam izduž i popreko pročitala sve moguće postove na tu temu i mogu reći da sam se usrala od straha i pripremila na ogromnu bol....prije postupka po naputku doktora popila sam tabletu normabela 5mg i brufena 600mg pola sata prije pregleda....pregled je trajao 20-ak min....bol, ni približno onoj na koju sam bila pripremljena, a tresla sam se od straha....bol je slična onoj kod menstruacije, ma zapravo to uopće ne boli nego je samo nelagodan osjećaj....želim vas sve ohrabriti za ovu pretragu i ne punite si glavu postovima koji govore o nepodnošljivim bolovima...istina je da je bitno tko, kako i s čime obavlja taj pregled...osobno ja sam veće boli istrpila kod zubara....cure koje morate napraviti ovu pretragu SAMO NAPRIJED!!!!!

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ima li ijedna od vas da ima samo jedan jajvod, a morala je ići na HSG?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

HelloKitty, ne znam hoce li ti se javiti netko sa tim iskustvom. Mislim da u vecini slucajeva kad se radi laparoskopija radi uklanjanja jajovoda, provjere prohodnost drugog jajovoda (lpsc provjera je 100 % pouzdana, za razliku od hsg-a).
    Jesi li sigurna da tebi to nisu napravili?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

hellokitty bas sam citala da je sarazg pisala o tome sto maca kaze - da su joj prilikom uklanjanja jajovoda provjerili stanje onog drugog....

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam bila u Vžu u bolnici, rađeno rengenski. dugo sam se spremmala na jer svi su govorili kako boli ali nije me ništa boljelo, dobila analgetik jedino kaj mi poslije povračalo od kontasta. Baš kako je muma rekla boli ako su vam jajovodi zaštopani, ali ne tak da ne bi mogle podnjeti!

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moja vanmaterična je bila prije 8 godina. Iskreno, ne sjećam se šta su mi tada rekli da li su mi provjerili prohodnost drugog jajovoda, znam samo da sam pitala da li ću moći imati još djece i da mi je doktor rekao da hoću i da nema razloga da brinem oko toga.
    A u tih 8 godina nisam pokušavala da ostanem trudna.
    Tek sad u zadnjih nekoliko mjeseci radimo na tome, pa sam dobila savjet od jednog doktora da pijem klomifen radi stimulacije ovulacije koju ja imam, ali valjda nije dovoljan broj zrelih folikula, jer imam i sliku pcos, a od drugog savjet da prvo uradim HSG. Tako da ja sad uopšte nisam pametna gdje, kako i šta uraditi...?!
    A od ove vanmaterične nosim toliki strah i nepovjerenje u doktore....

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

evo da i ja dam doprinos ovoj temi. radila sam privatno u suncu uzv-om, toplo preporucam. rtg nisam ni mislila raditi jer smo bili mpo pacijenti na sv duhu i dr me tamo upozorila da to zraci dosta jajnike i da nikako ne preporucje.

ja sam se pripremila da boli, ali nisam ni mogla zamisliti koliko boli. jajovodi zastopani skroz. mislila sam da cu se raspuknut od boli u trbusnoj supljini. kad je bilo gotovo, jedan je skroz bio prohodan, drugi nije mogla odstopati, pocela sam se nekontrolirano trest, tjeralo me da oprostite na veliku nuzdu, navodno sam pozelenila, stvarno sam bila van sebe. stavili su me na promatranje, a meni maternica kao u kontrakcijama. boolilo znaci i poslije, kukulele.

no, ova prica ima sretan zavrsetak. evo jedno malo cudo spava u kinderbetu dok mama pisucka na ipadu Bas ciklus u kojem sam radila hsg, zatrudnila sam.

meni je rekla dr, ako boli znaci da su zastopani jajovodi. tako da cure moje, to vam je slatka bol. no zato me cudi da su kroz bol morale prolaziti one koje su imale prohodne jajovode?! i ako mene pitate sto vise boli trud ili hsg, kazem radije opet trudovi. no prednost hsga je sto krace, puuno krace traje

sretno svima!
    Posljednje uređivanje od aliana79 : 23.04.2013. at 09:11

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo i ja danas obavila rtg hsg u Zaboku... ne mogu reci da je tipicna bol, boli ali vise kao jak i neugodan pritisak koji me doslovno odigao od onog stola. Neznam jel neugodnije bilo umetanje sonde ili pustanje kontrasta al sreca je to sto traje doslovno 1-2 min sa ispiranjem rodnice i vadjenjem instrumenata na kraju.
    Sve se da izdrzati pa i to.
    Ostaje osjecaj kao da ces procuriti svaki tren. Malo i krvarim al to je apsorbiranje kontrasta i vjerovatno neka pogodjena zilica

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

pozdrav svima uskoro me ceka hsg i nakon svrljanja po ovom topicu malo sam
    znam da ce vjerojatno biti sve ok i zaboravljeno za 10ak min, ali eto...vjerujem da znate osjecaj
    ono sto me zanima je da li ste popile ista protiv bolova prije? (i sto konkretno i koliko prije) dr mi tvrdi da ne treba nista, a vidjela sam po forumima da su neki ipak davali...ne znam sad ni sama, sta vi mislite? piti ili ne piti?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sushi,a možda ti je dr rekao da ne treba zato jer ćeš tamo nešto dobiti.Pa da nebi bilo nismo znali..a ti da budeš malo preveč grogi
    Ako si u mogučnosti pitaj doktora dali se daje nešto protiv bolova,za smirenje.U koju bolnicu ideš,možda se javi netko tko je tamo bio pa da znaš proceduru

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

rekao je nistaaa idem kod dr R, privatno, zato me i cudi nakon svih ovih prica
    mislim da ce past bar jedan praksiten na vlastitu ruku

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

curke, pošto i mene ovo čeka, ako su brisevi ok za par dana, imam par tehničkih pitanja:

1. pretpostavljam da se neću uspjeti sama odvesti kući nakon hsg-a, dakle trebam prijevoz?
    2. mogu uzeti samo jedan dan bolovanja, jeli ikako moguće otići slijedeći dan na posao?
    3. vidim da je nekima baš taj ciklus bio Bingo pa vas pitam koliko dana nakon hsg-a ste se uspjele opustiti i raditi na bebi?
    4. nakon koliko dana je organizam čist od tog kontrasta?
    5. kako to uopće izađe van?
    Posljednje uređivanje od krojachica : 07.06.2013. at 10:43

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

1. pretpostavljam da se neću uspjeti sama odvesti kući nakon hsg-a, dakle trebam prijevoz?Po meni bolje da imas prijevoz jer od koktela koji sam ja dobila sam bila omamljena, jer se to radi na prazni želudac, barem u vžu.
    2. mogu uzeti samo jedan dan bolovanja, jeli ikako moguće otići slijedeći dan na posao?Dosta ti je jedan , ovisno kako podosiš bol i koliko su zaštopani.
    3. vidim da je nekima baš taj ciklus bio Bingo pa vas pitam koliko dana nakon hsg-a ste se uspjele opustiti i raditi na bebi? Ja sam nakon toga imala biokemijsku, tješim se i to je nesto.
    4. nakon koliko dana je organizam čist od tog kontrasta?Kontrast je jedna vrsta fiziološke, vrlo brzo.
    5. kako to uopće izađe van? Izlazi van kroz mokraču.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    rekao je nistaaa idem kod dr R, privatno, zato me i cudi nakon svih ovih prica
    mislim da ce past bar jedan praksiten na vlastitu ruku
    ma kaj ništa!!!!! ja sam popila normabel + brufen 600 i to sam rekla dr kad sam išla prema sali
    ništa ti neće biti od toga, malo će ti se opustiti mišići

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    curke, pošto i mene ovo čeka, ako su brisevi ok za par dana, imam par tehničkih pitanja:

1. pretpostavljam da se neću uspjeti sama odvesti kući nakon hsg-a, dakle trebam prijevoz?
    2. mogu uzeti samo jedan dan bolovanja, jeli ikako moguće otići slijedeći dan na posao?
    3. vidim da je nekima baš taj ciklus bio Bingo pa vas pitam koliko dana nakon hsg-a ste se uspjele opustiti i raditi na bebi?
    4. nakon koliko dana je organizam čist od tog kontrasta?
    5. kako to uopće izađe van?
    hej draga, budi bez brige
    ja sam se ujutro najela, kavu popila, obavila nuždu
    sutradan si kao nova, blagi pritisak kao da ćeš dobiti, al nema nikakve boli. ta bol prestaje s krajem zahvata
    nakon 3-4 dana kao da nisi ni bila na hsg-u, normalno imate odnose.
    kontrast ti izađe van kroz urin i ko pred kraj menge, u biti tekućina povezana s malo krvi makar nekome ne bude ni kap krvi, eto ja sam nosila uloške 2 dana, 3 dan dnevni.
    nisam imala apsloutno nikakve mučnine, doslovno kao da ništa nije ni bilo
    i da, mene je mm vozio, nisam bila sigurna kak će sve izgledati i nisam znala da li bi mogla voziti sat vremena. bolje možda da imaš društvo
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 07.06.2013. at 17:50

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    ma kaj ništa!!!!! ja sam popila normabel + brufen 600 i to sam rekla dr kad sam išla prema sali
    ništa ti neće biti od toga, malo će ti se opustiti mišići
    hvala ljubi bas to mi je trebalo

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

samo nemoj zaliti s

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

snupi kakav si ti to koktel dobila? Ja sam si morala sama "smućkati" 2 tramala u želucu jer mi je doktor ko mrgud rekao "ja ne dajem ništa" - s naglaskom na "ništa".
    sushi samo si ti popij nešto! I sretno!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni su nekaj smuckali i dobila sm pikicu sličnu analgetiku koji sam dobila dok se ide u petrovu na punkciju (iglu zaljepljenu sa lijekom) , m e znam o kojem lijeku se radi ali imala sam dva čuvara, od mog muža bratić radi na rentgenu, a moj najbolji frend mi je radio propuvivanje(A.J.)

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    meni su nekaj smuckali i dobila sm pikicu sličnu analgetiku koji sam dobila dok se ide u petrovu na punkciju (iglu zaljepljenu sa lijekom) , m e znam o kojem lijeku se radi ali imala sam dva čuvara, od mog muža bratić radi na rentgenu, a moj najbolji frend mi je radio propuvivanje(A.J.)
    Da, i mislila sam da su ti šibnuli nešto "prek veze". Ali važno da barem nama kažu da ne daju ništa pa si znamo same popiti. Ja se ne sjećam koji je bio taj doktor koji mi je trebao raditi postupak, samo znam da me spasila cura koja je imala dogovoren HSG kod jedne super doktorice pa je doktorica preuzela i mene (jer je znala tko/što me uprotivnom čeka )

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto da i ja sa svojim iskustvom ohrabrim cure koje se još možda nećkaju.
    Po preporuci svog ginića, napravila danas HSG (UZV) u Suncu. Bolilo nije uopće,
    daleko od toga, čak nije bilo ni najmanje neugodno.
    Inače sam briseve napravila isto kod njih i to prije par dana, i još sam mislila hoće li stići
    nalazi jer se pretraga radi između 8 i 11 dc, ali evo sve je lijepo stiglo, nalazi uredni i ja to obavila.
    Druga je priča što moja dijagnoza teško može biti gora, što se jajovoda tiće: jedan potpuno neprohodan sa
    hydrosalpinxom, a drugi otežano prohodan.
    Ali eto svejedno nije ništa bolilo.
    a što se tiće uzv ili rtg, eto baš sam zadovoljna što me je dr. poslao na uzv
    jer se je i ovako sve dobro vidjelo, mislim, dijagnoza teško može biti gora pa su očito vidjeli sve.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo drage moje da vam se i ja javim sa svojim iskustvom.Jučer sam radila hsg i mogu reći da to nije tak jako grozan pregled.Je neugodan i malo boli,ali svaka od nas je drugačija osoba,svaka od nas ima drugačiji prag boli. Mene je kod lijevog bolilo jače ali stisnula sam zube kada sam znala zbog razloga to radim.Sad imamo vremena i bacit se na "posao",do jeseni ,ako se ne primi onda cu morati na umjetnu oplodnju.Ali najprije uzivamo ovako i nadamo se prirodnim putem,jer sam prije dvije godine prirodnim putem ostala trudna ali sam imala spontani.
    Curke,sve se to zaboravi kada znamo koji nam je kranji cilj....
    Svakoj od nas sretno!

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

evo i mog doprinosa temi... hsg sam radila u poliklinici Vili. odabrala sam tu opciju zbog dva razloga: nisam htjela nepotrebno zraciti jajnike ako vec postoji alternativa + bila sam isprepadana forumskim iskustvima. postupak je trajao vrlo kratko, otprilike koliko i inace traje uzv pregled. osjetila sam umetanje katetera (bez boli), a prolaz kontrasta sam samo gledala na ekranu...nisam ga osjetila, jajovodi prohodni.
    protiv boli nisam dobila nista jer mi je objasnjeno da se na svaku naznaku boli ubacivanje kontrasta zaustavlja i nastavlja postepeno. na svoju ruku sam zbog panike popila 400mg ibuprofena prije pretrage, sto i inace pijem tokom M. ostatak dana imala sam laganu sukrvicu, ali nista strasno, otprilike kao zadnji dan M...taj dan sam uzela bolovanje, ali sam ipak radila od doma jer mi je bilo sasvim ok.
    dr i sestra su tokom postupka bili za svaku pohvalu, atmosfera maksimalno opustena.
    osobno mi je uzimanje briseva bolnije od hsg...
    sretno!
    Posljednje uređivanje od sushi : 25.07.2013. at 22:55

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Imali netko iskustva s hsg-om u osijeku?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da i ovdje napišem hsg se ne radi u bolnicama osijek, našice i vukovar, najbliža nama s osječkog područja je bolnica vinkovci. Samo matković radi u osijeku cijena 1200kn

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj nova21 prvotno napisa Vidi poruku
    Da i ovdje napišem hsg se ne radi u bolnicama osijek, našice i vukovar, najbliža nama s osječkog područja je bolnica vinkovci. Samo matković radi u osijeku cijena 1200kn
    Mozes doc u viroviticu,na sifre neplodnosti nista ne placas
    Nije bilo tako strasno

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala, bliže mi je do Vinkovaca isto ću tražit uputnicu i putni nalog kad se bliže ne radi.

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

HSG se može obaviti u općoj bolnici Karlovac. Mail: dostavljam Vam odgovor šefa Službe za ženske bolesti i porode dr. Željka Štajcera:

HSG pretraga radi se u Općoj bolnici Karlovac.
    Potrebno je prethodno učiniti mikrobiološku analizu cervikalnih briseva te ukoliko su sterilni potrebno je u dogovoru s ginekologom primarne zdravstvene zaštite ishoditi uputnicu.
    Zahvat se radi neposredno iza menstrualnog ciklusa.
    Najava na broj telefona 047 608 384.
    Za sve ostale informacije molimo obratite se svome ginekologu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

S poštovanjem,

Ivana Kendjel, uz tajnice

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dali je moguće da dr nije dobro pogodio 1 jajovod te da nije kontrast prošao?

Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •