zašto to misliš? jesi radila rtg ili pod uzv hsg?
pa mislim da ne, kad sam ja radila hsg, doktor je puštao kontrast nakon što bi tehničar ili što je već koji je bio u drugoj sobi i pratio na ekranu dao mig
zašto to misliš? jesi radila rtg ili pod uzv hsg?
pa mislim da ne, kad sam ja radila hsg, doktor je puštao kontrast nakon što bi tehničar ili što je već koji je bio u drugoj sobi i pratio na ekranu dao mig
mislim zato što mi je u lijevi stavio bez problema taj instrument ili što god to bilo u desni je krenuo pa me raskrvario pa je tam bio ljut kako ništa ne vidi od krvi i šta ti ja znam šta. onda su me namjestili za rtg snimanje i onda je dr ubrizgao kontrast, e sad lijevi se lijepo vidi na slici a desni ni pod razno.
uffff, zao mi je zbog loseg iskustva. nazalost, nemam odgovor.--
piše ovako: nakon aplikacije vodotopivog kontrasnog sredstva prikaže se trokutasto oblikovan, hipotrofičan kavum uterusa. lijevo se prikaže gracilna tuba pravilnih kontura, a kontrasno sredstvo neometano prolazi u peritonealnu šupljinu. desno se prikaže tek početni dio tube oko 15mm, tortuotičnog izgleda distalno od kojeg izostaje prikaz kontrasnog sredstva.
ovako laičko bih rekla da desni jajovod nije skoz prohodan. sigurno će se javiti netko iskusniji po tom pitanju. i u mom nalazu su svakakvi medicinski izrazi korišteni al dr mi je rekao da je sve prohodno pa nisam ni iščitavala previše.
žao mi je zbog groznog iskustva. nadam se da te nije baš jako bolilo i da si već kao nova
pa bolilo je dok je trajao taj pregled i bolila me lijeva strana koja je prohodna jučer al ne neizdrživo. danas je sve ok, prestala krvarit. nisam dobila tam ništ protiv bolova a i ja nisam ništa uzela jer me nije strašno boljelo dok sam ležala. mm je rekao da sam strašno izgledala poslije hsg-a da je mislio da sam se onesvjestila kako sam izgledala. ali hvala Bogu prošlo je
to sam i ja rekla, hvala bogu da je prošlo...
neznam kakve su vam dg ako ih uopće imate, ali iskoristite ovaj i slijedeće cikluse![]()
ja pc, anovualtio, hiperinzulinemija, olygomenorrhoea, mm uredu
Pozdrav cure! Evo i ja sam dobila uputnicu za hsg. Nova21 mozes li mi reci tko ti je u vinkovcima radio pretragu? Jel moguce da ne rade u os? Ova cijena koju si napisala za dr.Matkovica je ukupna cijena sa tim kontrastom? Hvala..
da cijena je sveukupno, u vk radio dr kolak, brzo to rješe. da u os ne rade.
Sutra ujutro idem po uputnicu, jel dugo ceka na pretragu? Rekla mi je dr da se hsg radi samo u prvom dijelu ciklusa, tako da to mogu obaviti jos samo ovaj tjedan u ovom ciklusu..
Posljednje uređivanje od zdravka82 : 08.09.2013. at 23:11
ne, nazoveš i kažeš koji ti je dan ciklusa i on te odma naruči ja sam radila 9dc
Cure molim pomoc...moja frendica mora na hsg u ri. Rekli su joj da mora donijeti nekakve kapice za pregled ???????? nije nam jasno sta je to,molim vas pomoc. Hvala
nema na čemu
sorry, stvarno nemam pojma o kakim se kapicama radi, a sam bila na hsg nedavno.
Imam i ja jedno pitanje, dosta često sam na forumima naišla na preporuku da se hsg ponovi, radi
dodane provjere.
zna li netko nakon kojeg vremena se smije ponoviti. Naime, hjela bih što prije dok su mi još brisevi
"važeći".
cure pomoc
zanima me koje su glavne razlike izmedju hsg rtg i uzv hsg?
Ja bih to najradije radila laparaskoski odmah ali su mi rekli da mi to niko nece raditi u Sarajevu jer je 1 porod bio CZ![]()
negdje sam procitlaa da se trudnoca ne preporucuje 3 mjeseca nakon hsg da li je to samo za rtg ili isto vazi i za uzv?
i molim preporuku za uvz hsg u Zagrebu moze i bolnica i privatno i okvirno cijena
hvala puno potpuno sam nova u ovome i moram reci da sam (malo je reci) zbunjena
MoMo, razlika izmedju rtg hsg i sonohsg je u metodi/opremi i kontrasnom sredstvu (rtg hsg podrazumijeva rtg opremu, radiologa, ionizirajuce zracenje). na forumima zna pisati da je rtg hsg tocniji, ali po med. literaturi koju sam trazila prije pretrage nisam nasla takav podatak. evo info s neplodnost.hr: prema saznanjima iz literature, pouzdanost RTG i UZV pretrage prohodnosti jajovoda (RTG HSG i sonoHSG, histerosalpingografija) je podjednaka, iako liječnici, vjerojatno iz navike, više uvažavaju RTG nalaz.
nakon uzv hsg nisam imala nikakvu 'zabranu' zatrudnjivanja, bas naprotiv... da li isto vrijedi za rtg hsg najbolje ces saznati od svog dr (ne sjecam se da sam cula/procitala uputu tog tipa).
moja preporuka klinike je na prethodnoj stranici ove teme. ako se radi privatno, cijene se krecu u rasponu 1200-1800kn...najbolje ti je nazvati konkretnu kliniku i saznati aktualnu cijenu, vecina ih nazalost nema objavljene cjenike (cini mi se da sam ga vidjela samo na webu Bete plus)
sretno! javi kako je proslo![]()
Posljednje uređivanje od sushi : 16.09.2013. at 22:15
sushi hvala ti puno puno
dr SImunnic iz Zg je misljenja da je u mom slucaju bolje raditi rtg hsg jer sam imala jedan carski. hmmmm sad imam o cemu razmisljati
u svakom slucaju javim se i hvala jos jednom
naravno da je tvoj mpo dr prvi i glavni izvor informacija, sve ostalo je usputno. napisano se odnosilo samo na moje vlastito iskustvo i dojamako si u nedoumici, zasto ne pitas jos jednom svog dr? u svakom slucaju, sretno!
nemam mpo dr imam svog redovnog ginekologa i danas sam bila kod njega. od juce do danas se desila ovulacija ako ne uspijemo ovaj mjesec idem na rtg hsg kod svog dr ovdje u Sarajevu a ako ni nakon toga ne uspijemo moj dr je rekao da idem u Zg pa cemo vidjeti
sushi hvala ti puno <3
imam zakazan rtg hsg za 17. 10. malo sam euforicna jer se nadam da ce to pomoci a s druge strane melo me je strah, ali vidim po vasim iskustvima da nije bas strasno a da budem iskrena to ce mi biti rijetka prilika da dva dana odmorim od svega![]()
evo da i ja dam doprinos temi..
Jutros sam bila na HSG-u, nisam dobila nista protiv bolova,al kako sam bila jako uplasena boli popila sam jedan neofen(sestre su mi rekle da ne pijem nista na svoju ruku). Bolilo je jako, al da sam znala koliko kratko to sve skupa traje, ne bih se toliko bojala.. Mislim da od kad sam legla na onaj stol i dok je zavrsilo nije proslo vise od 5min. Bol je vise trenutna, dok prolazi kontrast..
Nalaz mi je uredan, pise:"Na snimci HSG kontrastom ispunjen kavum uterusa,pravilnog oblika bez defekta punjenja. Kontrast nesmetano pasira kroz obje tube,bez znakova zapreke. Tube gracilne prohodne."
Evo vec sada sam kao nova, malo krvarim i to je sve, nista me ne boli..
Zanima me za one koje su to prosle jeste li dobile kakav antibiotik? meni su samo rekli da se javim svom doktoru.
Nadam se da ce moje iskustvo pomoci curama koje zbog straha odgadjaju postupak..
ja nisam dobila nikakav antibiotik
Bila sam popodne kod svog ginekologa, ni ja nisam nista dobila. I preporuka je iskoristiti ovaj ciklus..
Bok cure ja sam nova i isto moram na HSG ! Moze mi netko reci gdje ke u Zg dobro obaviti hsg u bolnici?
Ja sam pacijent iz Petrove i tamo ne rade HSG. Niti jedna druga bolnica me nije htjela primiti jer nisam njihov pacijent. Na kraju sam išla u Zabok na Bračak. Na uputnicu naravno. Ili sam mogla privatno za nekih 1000-1500kn ovisno
Bila sam kod dr.Maričić i stvarno je divan, objasnio mi, pitala sam ga da li smijem popiti nešto protiv bolova, rekao je da da i kad sam došla tamo rekla sam što sam popila. Bolilo me ali sve se da izdržati i stvarno kratko traje
Joj ja u cetvrtak idem na HSG. Malo me strah. Malo vise.
Ali sam odlucila da idem.
Bila neki dan na hsg uzv, sam postupak nije trajao više od 15-ak min. Bilo je bolno prilikom puštanja fiziološke ali se da izdržati,gin mi je samo govorio da duboko dišem i zbilja je bilo brzo
gotovo a ono najvažnije jajovodi su prohodni! Malo sam taj dan odmarala doma i već idući dan je bilo bolje,čak sam i na step aerobic išla navečer. Dakle ne tako grozno iskustvo,svi koji se
dvoumite ili bojite-nemojte!
Jutro! Imam jedno pitanje vezano uz HSG postupak, nadam se da ću ovdje dobiti odgovor, jer sam totalno blokala kada me dr. upitao imam li pitanja... zanima me, ukoliko su jajovodi neprohodni, da li se to riješi samim postupkom ili je potrebno nakon toga ići na neki drugi postupak, npr. laparaskopiju? Hvala puno!
Toki Voki dobrodosla!
sad vidim da nisi dobila odgovor, mozda si vec odradila hsg...
neke prepreke se mogu rijesiti hsg-om, ali ponekad ako su jajovodi nepreohodni IVF je jedina opcija.
Da i ja podjelim svoje iskustvo. Prije dva dana sam radila rtg HSG u OB Zadar kod dr.Matasa. Predivno stvorenje. Sve lijepo objasni da bi klinci od 5g razimjeli. Prija svega pohvale svima na odjelu ginekologije!!! Dobila sam Voltaren u guzu pola sata prije obrade. Nakon postavljanja instrumenata malo je bolilo, vise kao neki tupi grč. Zatim lokalna anestezija i ubrizgavanje kontrasta. To je bila vise neka nelagoda. Cak sam imala osjećaj da prstom mogu pokazati kud prolazi tekucina i bilo mi smjesno. Sve je bilo brzo gotovo. Nalaz je uredan. Cure bez straha. Kao kad imate grčiće od menge.
Hej curke,nova sam....
svaki dan citam po forumima,zanima me kad ste radile potrebne pretrage za hsg,
koliko vremenski prije samog hsg a
hvala
hej curke nova sam...
danima citam po forumima zanima me kad ste radile pretrage za hsg,koliko prije samog pregleda
Lijep pozdrav svima, imam jedno pitanjce. Tri doktora su mi rekli da je sljedeci korak koji moram napraviri HSG :/ E sad, mene zanima koji dan ciklusa se radi, jer bih ja voljela što prije napraviti. Doktor mi je rekao da dodjem sa muzevim nalazom spermiograma za dva tjedna, po mojim nekim racunicama do tad bi mi vec trebala proci m .. e sad ne bih voljela da mi ovaj ciklus propadne... kada ste vi radile HSG??
hsg se radi idealno 8dc, mislim da najkasnije do 10dc.
E hvala draga..nisam nigdje mogla naći informaciju..a stvarno bi mi bilo žao da mi propadne cijeli ciklus..
np... inace, malo je zeznuto obaviti hsg na uputnicu (merkur radi samo za pacijente s vv, ostali navodno ne rade), ali mozes privatno...
Aha.. ma to ću ja privatno... ovdje kod mene u gradu to baš i radi moj gin. koji ima privatnu polikliniku.![]()
meni je doktorica rekla 8 dan ciklusa se radi