drage moje,
javljam se jer se nadam da ce moje iskustvo ohrabriti zene koje traze podatke o hsg postupku kao sto sam ih i sama nedavno trazila.
pocetkom godine isla sam na hsg rengenski jer su mi na laporoskopiji koju sam radila prije toga ( laporoskopska operacija endometrioze nakon spontanog pobacaja...uglavnom jedna grozna i tuzna prica )ustanovili i neprohodnost desnog jajovoda ( a lijevi jajnik mi je izvadjen ).
citala sam po forumima iskustva zena ( bolovi,padanje u nesvijest,zene koje iz tih razloga odustaju od pretrage ).u bolnicu sam stigla paralizirana od straha.
premda smo vec bili naruceni za dogovor za ivf za koji nisu potrebni prohodni jajovodi svejedno sam otisla...mislila sam mozda bas budem te srece i ostanem trudna ( sanse za to su bile gotovo nikakve obzirom da sam 1.put ostala trudna nakon 2 godine pokusavanja !!!!ali jednostavno sam bila spremna sve isprobati.
uglavnom da skratim pricu,napravila 10 dana prije ovulacije,dobila i inekciju protiv bolova koja mi bas nije pomogla,boljelo me kao sto me nikad nista u zivotu nije boljelo,strasna,ostra bol,koja na srecu traje vrlo,vrlo kratko.
nasrecu, u ovoj prici postoji i ALI
moj ginekolog kaze da je bol koju osjecamo kod hsg mozda 1/20 onog kako ce nam biti na porodu,prema tome moje dame najvaznije je da se psihicki pripremite...znaci boli ( osim ako vam jajaovodi nisu prohodni onda ne ) i kratko traje. i to je to. poslije vas mzda boli jos malo,kao menstrualni bolovi,krvari se 1-3 dana.
ja sad kad znam sto je to bez pretjerivanja bih mogla to raditi SVAKI DAN a mislila sam tada da je to najgora stvar na svijetu !
jesam li vam rekla da sam isti mjesec OSTALA TRUDNA??!! :D :D ni moj doktor u bolnici nije vjerovao kad sam mu rekla.
sad opet problemi,prijeteci polozaj,tablete,lezanje, ali nema veze mogu ja to !!
CURE GLAVU GORE !
Zapamtite kad nesto jako zelimo onda to i dobijemo,na ovaj ili onaj nacin,znam nije fer da moramo prolaziti takve stvari kad je to u vecini slucajeva tako lako,sve sam to prosla ali bitno je da dodjemo do cilja.
sretno svima