Citiraj nabla prvotno napisa
Ja sam juce odradila (privatno) HSG u opstoj anesteziji. Dva sata nakon toga uhvatila me groznica (bilo mi je hladno i pored 30 C koliko je bilo u stanu). A onda par sati nakon toga temperatura 39,8 C. Danas se temperatura kretala od 37,2 do 38 (hvala bogu, u ovom trenutku je nemam). Da li je naka od vas imala takvo iskustvo ili bar cula za tako nesto. Inace posle odradjenog HSG dobila sam preventivno da pijem antibiotike sto se pokazalo kao neophodno.
Ne znam da li je ovo kod mene reakcija na anesteziju ili reakcija na "maltretman" posto je doktor namestao matericu koja je bila malo pomerena. :?
Nabla i ja sam imala temperaturu poslije HSG , ali ultrazvučnog .
To ti je normalna reakcija na zahvat , ali može biti i od kontrasta koji ti je pušten pod pritiskom u jajovode.
Kad kontrast prođe kroz jajovode , on se izlije u trbušnu šupljinu pa zna izazvati bolove , temperaturu itd
Mene su užasno boljela ramena i rebra poslije zahvata i to par dana .
Uzimaj obavezno antibiotike koje ti je liječnik prepisao i nešto protiv bolova i za skidanje temperature .
Odmaraj jedno dan dva zbog burnije reakcije na zahvat , a onda polako ...
U vezi " tretmana s maternicom" , vjerovatno imaš maternicu u RVF1 ili zabačenu prema straga " leđima" pa ti ju je liječnik istrumentom koji si vidjela na slikama ispravljao da može postaviti kateter s balončićem u šupljinu maternice .
Iz tog balončića se pušta fiziološka otopina i sam kontrast ...

Meni je na zadnjoj inseminaciji zbog izrazito zabačene maternice liječnik
morao ispravljati maternicu da uopće može gurnuti kateter ..dobro da si to prespavala , meni je to rađeno bez ikakve anestezije pa me užasno boljelo :/