Bok cure,

I ja sam radila HSG prije jedno mjesec dana (u inozemstvu). Meni su jos dali da popijem kuru antibiotika vecer prije i 600 miligrama ibuprofena sat vremena prije. Da je boljelo, boljelo je, ali sva sreca ne traje dugo i sama bol traje mozda 30-40 sekundi, za vrijeme samog ustrcavanja tekucine (barem je meni tako bilo). Sestra me drzala za ruku, a doktor mi je pokusavao odvratiti pozornost nekakvim posalicama. Cijela procedura je prilicno neugodna, ali najvise zbog toga sto ne znas sto ocekivati...enivej, dobra stvar u cijeloj prici je sto je odmah dosta stvari jasno i sto se moze ustanoviti niz potencijalnih prepreka plodnosti.

Na kraju sam s pretrage izasla malo umorna ali sretna jerbo su jajovodi otvoreni...
Inace, nisam cula da je pretraga opasna niti da ostavlja negativne posljedice. Ovdje gdje mi zivimo je sastavni dio pregleda kojima se utvrdjuje eventualni uzrok neplodnosti. Takodjer, cula sam da ako postoji neka manja blokada jajovoda, da je moguce da jajovod opet postane prohodan nakon HSG-a.

Curama koje tek idu na HSG zelim puno srece s rezultatima! Naravno, moto je uvijek: sve za bebu!