-
buduci da sam se famoznog hsga bojala ko crnog vraga, i da mi je oduzeo 3 godine od odlaska na konkretnu akciju za pravljenje bebice, moram se javiti.
prvo - preporucam vam, ako mozete ustediti tisucu kuna da idete svakako privatno.
ja sam svoj obavila u cita u splitu, imam samo rijeci hvale za dr. i sestru.
OBAEZNO napravite briseve prije, jer ako imate kakvu bakteriju, samo cete pogorsati stanje, moze vam otici u jajovode prilikom hsg-a.
anyway, moja ginicka mi je dala sumamed par dana prije postupka. u citu me dr. pregledao, sestra dala inekciju protiv boli u guzu, pa smo otisli na rendgen (ista zgrada, samo prizemlje). nisam bila u pidzami, vec normalno, u svojoj robi.
dosli smo na rendgen, skinila sam se i legla na stol. dr. je instalirao kateter (najneugodniji dio) pa je ustrcao nesto sto sam ja mislila da je kontrast i bila sam sretna da je sve tako brzo, al to je bio lokalni analgetik.
nakon toga je stavio rend. preko mog stomaka, rekao da se opustim i da ce sve trajati tocno 5 min. nakon toga 1. strc, klik, i bol kao da moras pod hitno na wc (broj 2. , ispricavam se na opisu, al tocno takav osjecaj je bio), pa 2. strc, klik, opet taj pritisak. kaze dr. to je to, ostani malo lezati...
nakon 5 min dosao je tip sa slikicama, dr. i sestra otisli i rekli da se polako ustanem kad budem mogla i dodjem kod njega na razgovor. tu su jos bili rendgenski momci, pa kad su vidili kako sam skocila sa stola ko da se nista nije dogodilo, pohvalili su me.
otisla sam kod dr. na razgovor. sve je bilo ok, prohodni.. normalno sam hodala (cak na ulosku tu vecer nisam imala sukrvice) te posla doma sa mm.
nakon 2-3 ure kad je inekcija popustila, bolilo je ko sam vrag, al cvaknila sam tabletu protiv bolova i bilo je ok
slijedeca 3 dana malo sam krvarila i imala onaj boluckavi osjecaj pms-a.
i to je to. nikakvo lezanje u bolnicama, setanje po bolnicama u pidzamama itd.
nadam se da sad ovo cita neki prestraseni mis ko sto sam i ja bila i da je skuzila da ne treba zbog straha od hsg-a gubiti vrijeme za borbu do svoje bebice
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma