Molim vas ljudi za savjet ,neznam više što da radim i van sebe sam.Maloj mi je od prošle subote skočila velika temperatura do 39 ispod pazuha.to traje već evo do danas s time da u četvrtak ju nije imala pa joj se skočila ponovno u petak popodne.
Pa subotu nije imala i danas opet 39.
Ona se naime ponaša kao da joj nije ništa,skaće,igra se,jedino manje jede i nos joj curi.
Ja neznam više kako se ponašati,živim u maloj sredini gdje doktori ali stvarno ruku na srce neznaju ništa.Znaju samo dati antibiotik a niti ti kažu što joj je, koja je dijagnoza.Jeli normalno to tako kod male djece.Trebam li se brinuti ili pustiti pa da se organizam sam izbori.Ali najviše me mući ta temp.koja prođe pa se vrati.
Definitivno razmišljam ovu sedmicu odvest ju u Split kod specjaniste na detaljan pregled ali do tada vas molim ako tko ima koji savjet da me umiri.
Ne znam koliko ti je staro dijete, ali moj ivan je prije 2 mjeseca imao slične simptome kakve ti opisuješ, dakle, visoka temperatura, malo curio nos, sva drugo o.k., razigran, veseo
nakon 6. dana temperature radili krvnu sliku koja je pokazala virozu
ništa mu osim lupoceta nisam davala, čistila mu nos i 8. dan je sve prošlo
nismo uzimali antibiotike
svakako otiđi pedijatru i napravite osnovne pretrage da budeš mirnija, ali pretpostavljam da će danas ili sutra temperatura pasti
najbolje bi bilo napraviti leukocite, diferencijalnu i CRP iz krvi za početak, tako će se najbolje vidjeti kakvo je stanje.
inače trenutno kruži gripa, a uz nju i neki virus sličan gripi. uglavnom temperature traju sedam dana, variraju ovako kako si napisala, ali svakako bi se trebalo ipak provjeriti preko krvi kakvo je stanje, a pošto kod tvog djeteta traje već podugo bit će vrlo jasno o čemu se radi kad napravite nalaze.
druga mogučnost je odlazak na hitnu u neku od bolnica gdje će sve to napraviti puno brže ili platiti u nekom privatnom labosu.
ja se nebi puno mislila oko takvog pedijatra, ja bi njega po kratkom postupku zamjenila, jer nije baš sasvim normalno prepisivati antibiotik bez neke konkretne slike krvi ili brisa nosa ili grla, jer nije svejedno kakav antibiotik i za šta se daje, ako ga uopće treba.
i moja sestrična je iz Splita i ona isto tako ima problem sa pedijatrom, tako da kad joj se djeca razbole vadi zadnju kunu i plaća privatnog doktora kod kojeg djeci izvade krv i naprave sve potrebne preglede.
naravno, sve to skupa masno plati, ali nakon što je pedijatar počeo djeliti antibiotike kao sokove, bila je prisiljena.