Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: zanimljiv neinterventni porod :)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zanimljiv neinterventni porod :)

http://www.24sata.hr/articles/view/45823/?ref=1

Makarska: Rodila na parkiralištu *ispred bolnice

Gordana Vukojević na putu do Makarske osjetila je jake trudove. Rodila je na parkiralištu

Bila sam u šoku. Stigli smo pred vrata bolnice, a dijete je već izišlo. Iako mi je ovo treći porod, prvi put sam sve vidjela, kompletno rađanje. Suprug Darko je bio u još većem šoku. Nevjerojatno kako se sve to odigralo.

Srećom da sam bila u hlačama, inače bi mi beba ispala. Svaka čast babicama u makarskom rodilištu. Sestra Biljana je istrčala van i kad je vidjela da nema vremena za porod, prema pravilima medicinske struke sve je obavila bez rukavica, samo da dijete prodiše, kaže Gordana Vukojević (33), koja je, nakon dvije curice, jučer na parkiralištu ispred makarskog rodilišta na svijet donijela sina Marka teškog 3,40 kg i dugog 51 cm.

Gordana živi u Makarskoj i termin rađanja joj je, kako kaže, bio 23. veljače. Odlučila je sa suprugom odvesti curice kod bake u Ljubuški kako bi lakše organizirali sve oko trećeg poroda. Na povratku iz Ljubuškog su ukrcali još jednu ženu koja je krenula u Makarsku, a onda je u njihovu automobilu nastala drama.

- Sve se odigralo brzo. Nisam imala nikakve bolove. Samo mi je krenula plodna voda i onda je nastala totalna panika. Kad se pred ulazom u rodilište obavilo ono najvažnije, prenijeli su me u hodnik, gdje su sredili bebu, a onda u sobu. Jednostavno nije moglo drugačije. Srećom, sve je u redu i ne znam kako bih uopće zahvalila liječniku i sestrama za onu nevjerojatno spretnu intervenciju - kaže sretna mama Gordana, koja samo dvadesetak sati poslije poroda prilično energično šeta svojom bolničkom sobom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

živio Marko ! :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bravo za mamu i bebu ... bila nekad neka vremena kad su se djeca rađala i izvan rodilišta, i nitko se tada nije pitao da li može drugačije.
    Eto, niti danas se ne pitamo da li može drugačije, a očito može, i ispred bolnice, i kod kuće, i svuda djeca dolaze na svijet. Samo neka je sretno!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo!! :D

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Očito je rodilište u Makarskoj recept za lagani porod

http://www.kronika.hr/index.php?opti...1249&Itemid=37

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma da, najbitnije je da je lagan porod, a mjesto ... i prije su djeca dolazila na svijet na mjestima koja su si izabrala, samo se danas majke opravdavaju kad se dogodi porod izvan bolnice kao da je bitnije mjesto od samog poroda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •