mislim da ti je poanta u ovome. Dok surfaš i jedeš uopće nemaš osjećaj da jedeš. Trebalo bi to raditi na miru, za stolom, bez drugih aktivnostiLuna Rocco prvotno napisa
mislim da ti je poanta u ovome. Dok surfaš i jedeš uopće nemaš osjećaj da jedeš. Trebalo bi to raditi na miru, za stolom, bez drugih aktivnostiLuna Rocco prvotno napisa
riana je super spomenula vodu! to je jako važno u cijeloj priči. nemojte biti obeshrabrene ako ne uspijete u startu polokati 2-3 litre vode. počnite s litrom. pola litre prije podne - pola litre poslije podne. i dnevno (ili svaka dva dana) dodajte samo jedan deci više...![]()
luna, nije čak ni veliki problem ako jedeš i surfaš. problem je vjerojatno u količini i vrsti hrane koju si pripremiš za surfanje.
i meni se to događa - ali u tom slučaju ja jedem sporije, duže žvačem - i brže se zasitim.
kikica kaže da mozgu treba 20 minuta da registrira kako ste siti. (a za tih 20 minuta - čovjek može mrknut i pola prasca)
imam kod sebe onu bocu od pola litre i cuclam tu vodu... nekaj drljam, pa opet cuclam i tako ode litra za litrom, pa na wc, pa cuclam, pa opet na wc...![]()
Jednom sam gledala neku emisiju na ovu temu, i jedan doktor je rekao da je najbolja dijeta kada se jede i kada je najslađe onda statišto je naravno svima nama jako teško. Ali mislim da ima logike u tome.
Ja sam oduvijek bila vitka, sportske sam građe i bila sam mršava a mogla sam pojesti vola. Onda je došla Tara i moja najveća greška je što mi je osnovi obrok bila večera, kada Tara zaspi a ja onda na miru pred tv krkam sendviče, pohani sirek, jogurt, pizze i eto ti kilica viška.
Sada sam na UN dijeti i dobro mi ide, već se metabolizam navikao na ovakav način prehrane, tu i tamo osjetim glad, ali bože moj, popijem vode i problem riješen. kada skinem određeni broj kila i kada završim sa dijetom sama sebi sam rekla da ću promijeniti neke stare navike, a neke od njih su: ne večerati iza 19 sati, jesti više voća i povrća, smanjiti fast food hranu..........i naravno treba se kretati, ako ništa drugo onda šetati, hodati stepenicama, voziti bicikl, svaka aktivnost dobro dođe organizmu.
ajmo malo novosti!![]()
thalia - da li si uspjela jedan dan organizirati po svom planu?
Jesam, danas. I silno sam ponosna na sebesorciere prvotno napisa
![]()
I nije tako strašno uopće. Držite mi fige za dalje!![]()
:D
i ja sam ponosna na tebe!![]()
idemo dalje, u nove pobjede.
Hvala ti, sorci![]()
izvještaj s kilama za 28 dana![]()
Vidim da se spominju televizijske emisije, ima jedna dibra na ATV. Du bist was du isst.
Nutricionistica dolazi u kuću osobe koja se bori s kilama i na svakodnevnim joj stvarima pokazuje u čemu je problem te što treba promjeniti. Svaki ponedjeljak u 20:15. Tko ima priliku uhvatiti program, svakako preporučam.
Evo citata s donjeg linka.
http://atv.at/main/programm/sendunge...as_du_isst.phpEs ist Zeit, den Schokoladekuchen gegen ein Vollkornbrot zu tauschen! ATV Ernährungsberaterin Sasha Walleczek weiß, dass Essen unser ganzes Leben beeinflusst – bei richtiger Ernährung purzeln nicht nur die Kilos, sondern auch unsere Laune verbessert sich, wir sprühen vor Kraft und sogar unsere sexuelle Energie nimmt zu!
mislim da bi bilo idealno da svaka od nas ima svog osobnog kuhara i osobnog trenera...da nas hrane i tjeraju na aktivnost...![]()
ah, da imam para! 8)
cure neće vam pomoć ni jedna djeta-dugoročno,ja vam preporučam da se hranite po ZONI,to je stvarno super jer je uravnotežena prehrana(kombinacija ugljikohidrata,proteina i masti)
ja sam u 3mj skinula 10kg -možeš jest sve samo si iskombiniraš i super se osjećaš jer unosiš u organizam točno svega koliko ti treba i naravno piti puno tekućine i pojačati kretanje-šta već svi znamo
Sve su ti napisali, ja bih samo nadodala jedan trik u glavi. Stavi si u glavu da svaki put kad pomislis da jedes nesto sto nije bio dio tvog obroka ili snacka, da se jednostavno napijes dva deca ciste vode, ili si stavi kuhat caj od nekih lijepih trava (bez slada) i napravi deset sklekova. Ovo stvarno nekada postane smijesno, posebno ako imas nekog blizu tebe. Recimo moja jedna prijateljica stalno misli na hranu, jednostavno bi stalno nesto grickala, od chipsa, cokoladice, keksa i sad u kuci odjednom hoda i jednostavno vidis spusti se na pod i pravi deset sklekova. Muz joj je umirao od smjeha! Usput isplaniraj si dan tako da si stalno necim zaokupirana. Recimo cisti kucu uz jaku muziku, plesi, pituraj po stanu, mjenjaj raspored namjestaja, veliko proljetno slaganje robe i ciscenje, sve samo da ne grickas i ne mislis o hrani, a kad pomislis drop down and give me ten! :D
marilu prvotno napisa
![]()
meni bi dovoljan bio jedan![]()
ako ga uspijem napraviti
i ja sam ždero gurmanski, super mi je Monti jer nije previše ograničen pa mi je paleta hrane dostatno velika
no ja imam malog sabotera u sebi pa nakon 17 uspješnih dana naslagalo se mjesec dana sabotaže, svaki dan neka stvarno nebitna glupost, a onda bude u stilu : pa danas sam ionako pogriješila onda mogu dalje (pa TOPS, toast , vafli..)
eto danas mi je drugi Monti dan, još se dobro držim , kako se kaže : malim koracima
ja s posla izađem na 15 minuta šetnje - čak i kad ne moram po gablec. sklekovi? in my dreams...![]()
![]()
ak mi se nešto baš tako divljački gricka - ogulim mrkvu, narežem na štapiće - i ne stajem dok ne potamanim.
znam. ali ja nema šanse da važem svaki obrokluci2 prvotno napisa
![]()
danas sam s djetetom bila vani pet sati. ne stignem :/
inače, za Zonu sam čitala da je super i naravno da imam knjige doma, ali jaka sam samo u teoriji![]()
inače, vidjela sam da je netko linkao one diet plates. to možda upali![]()
to je 2,5 kg mjesečno. ili cca 0,5 kg tjedno. ili - manje od 10 dkg dnevnoTeddyBearz prvotno napisa
...
pa tempo je ok. želim reći da postavljanjem malih i dostižnih ciljeva (npr. 0,5 kg tjedno) - lakše i brže možemo doći do velikog cilja (10 kg u 4 mjeseca)TeddyBearz prvotno napisa
.
Jedi sve umjereno. Dosta voca i povrca. Potpuno izbaci grickalice/slakise, potpuno. Kod nas toga nema u kuci.
Pij puno vode, izbaci gazirana pica, sokove...
Ubij me luna al ' tebi fali cigara!Luna Rocco prvotno napisa
Cure možete li preporučiti neko friendly mjesto za vježbanje u gradu. Htjela bih ići negdje vježbati gdje ima žena s viškom kilograma. Par puta sam krenula s vježbanjem s super mršavim curama od nekih dvadesetak godina, pa mi je to nekako demotivirajuće.
znanstvenici iz Britanske zaklade za zaštitu srca (BHF) izračunali su da osobe koje konzumiraju jednu vrećicu čipsa dnevno u kojoj se nalazi 35g čipsa, u organizam godišnje unesu 5 litara ulja.
jel vam se još jede čips?![]()
![]()
http://www.uppt.hr/talia7 prvotno napisa
probaj pitati kod njih. to je udruga za prevenciju prekomjerne tjelesne težine.
aj nek me neko prosvijetli!![]()
teme o montinjaku, uenu, i ostalim grozotama uskraćivanja kruha svagdašnjeg - gomilaju se kao višak kilograma... :shock:
a na temi koja preferira promjenu prehrambenih navika bez uskraćivanja i mučenja - jedva da se netko javi. :?
otkad sam ja ostavila svoj komentar - pogledano je preko 40 puta. izgleda da se svi boje zdravlja
![]()
![]()
je ,. pa da se po svitu priča da jedeš zdravo![]()
evo par recepata sa stranica udruge čiji link sam navela u jednom od prethodnih postova:
RECEPTI PRAVILNOG KOMBINIRANJA NAMIRNICA
Puretina s gljivama
Odresci purećih prsa, šampinjoni, žlica maslinovog ulja, češnjak, nasjeckan peršin i listovi celera, jabučni ocat
Kombinacija s gljivama koje su također bogate mineralnim solima i bjelančevinom siromašnom masnoćama poboljšava probavu.
Postupak:
Na jakoj vatri naglo lagano prepržiti odrezak s obje strane. Prije toga ispirjajte šampinjone narezane na tanke kriščice, do pri kraju dodajte zgnječeni češnjak, i sitno nasjeckan list peršina i celera. Lagano posoliti i dodati malu žlicu maslinovog ulja i octa.
Radič na žaru
Postupak:
Glavicu radiča narežite uzdužno na 3-4 dijela, stvite na vruću ploču i prepržite, pazite da ne pocrni. Kad je započeno, stavite par kapi maslinovog ulja , malo češnjaka ili nekog drugog začina po želji, vrlo malo soli ili koju kap tamarisa ili soja umaka.
Slanutak na livornski
Sastojci: slanutak, celer, mrkva, luk, peršin, sezamovo ulje ili prepržene sezamove sjemenke, češnjak
Prethodno preko noći namočen slanutak skuhati zajedno sa korijenom celera, jednim lukom i mrkvom. Pred sam kraj kuhanja vrlo malo posoliti. Dobro ocijeđen slanutak i povrće dobro izmiješati (ne miksati) te začiniti sitno nasjeckanim češnjakom, nasjeckanim peršunom i žlicom sezamovog ulja. Sve to lagano posipati sa žlicom preprženih sezamovoih sjemenki.
Pirjano povrće ili povrće kuhano na pari
Sastojci: poriluk, luk, mrkva, tikvice, celer, komorač te ostalo povrće po želji, ulje, malo papra, začini – bosiljak i majčina dušica te malo ružmarina, žlica senfa
Povrće očistimo lagano popirjamo, dodamo začine te u sve lagano umiješamo žlicu senfa.
Sezonski kup - miješana salata sa pšeničnim klicama
Sastojci: komorač, rotkvice, crveni radič, zelena salata, luk ili listovi srijemuša, žlica maslinovog ulja, sitno nasjeckan češnjak, sjemenke suncokreta i buče, pšenične klice, limun
Povrće očistiti, isjeckati, začiniti. Na kraju posipati pšeničnim klicama.
Uz ovu salatu može se uzeti 1-2 tanko narezane šnite integralnog kruha sa sjemenkama.
Bakalar i celer
Ovo je vrlo malo poznato jelo, ali veoma kvalitetno pogotovo zbog originalne kombinacije okusa.
Nakon što smo ga ostavili namočenog 24 sata uz mijenjanje vode, bakalar kuhamo 15-tak minuta. Istovremeno kuhamo i korijen ili dva celera (ovisno o veličini). Nakon što je sve kuhano ocijediti, izvaditi celer te ga zgnječiti vilicom, i dodati češnjak, malo ružmarina i kadulje. Sve zajedno začiniti još 1 žlicom maslinovog ulja, a bakalar još dodatno posipati nasjeckanim češnjakom, te sjeckanim ružmarinom i kaduljom.
Uz ovo jelo možemo poslužiti i šalicu prepečenih sezamovih sjemenki za posipavanje.
Krumpir, tvrdo kuhana jaja, radič
Sastojci: Krumpir, jaje, zeleni radič, maslinovo ili sezamovo ulje, sol, papar, limun, senf
Postupak: Na kriške narežite tvrdo kuhana jaja i krumpir. Radič razdijelite na 2 do 3 grmića. Srčiku – bijeli dio nasjeckajte.
Sve pomiješajte lagano u velikoj zdjeli za salatu i začinite umakom od maslinovog ulja, češnjaka, limuna, senfa i nekim začinima po vašoj želji – bosiljak, majčina dušica, timijan itd. Poslužite s prilogom od prepečenog integralnog kruha.
i još malo informacija:
GLAVNE PREHRAMBENE TVARI
Optimalan odnos 55-60% ugljikohidrata 25-35% masti 15-20% bjelančevina
UGLJIKOHIDRATI-NAJVAŽNIJI IZVOR ENERGIJE DIJELE SE NA:
POLISAHARIDE - ŠKROB DISAHARIDE - LAKTOZA MONOSAHARIDE GLUKOZA FRUKTOZA G ALAKTOZA
MASTI –TRIGLICERIDI(NEUTRALNE MASTI) KOLESTEROL
PROTEINI -U ORGANIZMU SLUŽE ZA IZGRADNJU I OBNOVU TKIVA -ULAZE U SASTAV ENZIMA -GRAĐENI SU OD AMINOKISELINA
PREPORUČENA PREHRANA ZA ŽENE
ANTIOKSIDANSI
Protiv preuranjenog starenja, raka, srčanih bolesti Vitamin A – narančasta i žuta hrana Vitamin C – voće, zeleno povrće, kelj, kupus Vitamin E – orasi, avokado, sjemenke Selen - tuna, kupus, brazilski orasi Cink – bundeva, riba, suncokret To je hrana jakih boja – potrebno ju je kombinirati
Tzv. francuski paradoks – u Francuskoj je malo srčanih bolesti, a jedu puno sira i mesa - pokazalo se da je to zbog crnog vina koje u sebi sadrži antioksidanse
GLAVIČASTO POVRĆE (cruciferous vegetables – "krstašice") Brokula, kupus, cvjetača, prokulica Detoksificiraju tijelo od estrogena Indol 3 carbinol (I3C) – pomaže tijelu da se oslobodi viška estrogena, blokira receptore estrogena
LUKOVI (alium) Crveni luk – dobar protiv osteoporoze Češnjak – povećava aktivnost borbe protiv stanica tumora povećava dobar kolesterol za sniženje kolesterola treba ga jesti sirovog
SJEMENKE LANA
Hrana bogata ŽELJEZOM i SELENOM (zbog štitnjače - daje nam energiju)
ALGE – sadrže puno minerala
PREHRANA I PMS
PMS ima multifaktorske uzroke – loša hrana, nedostatak vitamina i minerala, nedostatak tjelovježbe, stres.
U ishrani može pomoći sljedeće:
Vitamin B6 100 mg dnevno efikasno je protiv PMS-a B-vitamini - čiste jetru od starih hormona pomažu metabolizmu masnoća pomažu kod bolova mjesečnice Vitamin E Djeluje na ove simptome - natečene grudi, razdražljivost, promjene raspoloženja
Magnezij Smiruje Pokazalo se da žene koje pate od PMS-a imaju nizak nivo magnezija u organizmu Pomaže kod zadržavanja vode, natečenih prstiju, nadutosti, osjetljivosti grudi, povećanje težine, migrene povezane s menstruacijom (smanjuje trajanje i jačinu napada migrene – opušta krvne žile u mozgu) Bolji efekt zajedno s B6
Cink (zinc) Žene s PMS-om također imaju niži nivo cinka Potreban je za konverziju linoleic acid (linolinske kiseline?) u GLA Potreban za dobar rad mnogih hormona, posebno spolnih i inzulina
Krom (chromium) Djeluje na razinu šećera u krvi – smanjuje žudnju za hranom (slatkim) Kad jedemo, raste razina šećera u krvi Što više raste šećer, luči se više inzulina Što više raste šećer, to više pada – nastaje hipoglikemija Luči se adrenalin u krvotok, a osjećamo potrebu za hranom, kavom, slatkim Adrenalin je hormon stresa, luči se kad je život u opasnosti. Sam organizam stvara stres, adrenalne žlijezde rade pretjerano. Kad jedemo puno rafiniranih ugljikohidrata, organizam je u stanju konstantnog stresa, kojeg si sami stvaramo. Što je viši nivo inzulina, više se masnoća pohranjuje (jer se ne može sve razgraditi). Pod stresom se mast taloži u srednjem dijelu tijela. fight or flight reakcija (bori se ili bježi) – gasi se probava, krv se brže gruša Ako jedeš u žurbi ili pod stresom, neće se dobro probavljati – zato treba dugo žvakati.
ZASIĆENE NEZASIĆENE (polinezasićene) (monozasićene) Nisu potrebne organizmu najgore - hidrogenizirane KLJUČNE su i VAŽNE!
Ima ih u mesu, mlijeku i mliječnim proizvodima (hrane stoku hormonima i antibioticima pa ih pojedemo), jajima, hidrogeniziranim margarinima Orašidi, sjemenke, povrće, masna riba, ulja (maslinovo, bučino, laneno, sezamovo, suncokretovo – poluzasić.) nehidrogenizrani margarin MASTI • • Hidrogenizirane masnoće gore su od zasićenih, jer je za ulja koja su inače OK (nezasićena) korišten hidrogen • Ok su margarini od nehidrogeniziranih ulja • Maslinovo ulje je mononezasićeno – sastojak je omega 9 • Maslinovo ulje - OK ga je rashladiti vodom kod dinstanja • Laneno, sezamovo, suncokretovo ulje (polinezasićeno) – dobro za salatu • Ako masti previše grijemo (da se počne dimiti), nastaju slobodni radikali (dovode do srčanih bolesti, raka, preuranjenog starenja) • Grill i roštilj – stvaraju slobodne radikale • Orašasti plodovi i sjeme dobro je lagano prepržiti • Laneno ulje ne grijati • Palmino i kokosovo je zasićeno, koristiti umjereno • Ulje noćurka (evening primrose oil) super za PMS i osjetljive grudi
sve ovo šta je gore navedeno piše vam u zoni,ne treba se ničega odricat zato mi se to najviše sviđa,postoje namirnice koje su više poželjne i koje su manje poželjne ali kad ti dođe gušt na čevape ili čokoladu možeš ih pojest stim da onda oduzmeš nešto drugo.I šta se tiče vaganja ful uđeš u štos koliko čega možeš pojest-na početku moraš vagat a poslje već znaš otprilike koliko čega.
Primjer kruh koji vam je tako drag u hamburgeru ga ima previše može se pojest recimo jedna polovica-naučiš se i to ti postane normalno.
I ako kombiniraš više poželjne namirnice neki put ti dođe tolika količina hrane da stvarno nemožeš pojest.
To vam je rješenje za sve vaše probleme-preporodit ćete se
a kako ima dobrih recepet-mljac,mljac recimo palačinke od sira sa borovnicama...i još puno finih stvari
KUPITE KNJIGU I KRENITE
Samo još par stvari sam zaboravila reć potaknuta ovim vašim djetama,nesmijete izgladnjivat organizam jer on nemože funkcionirat kako treba ako nema dovoljno svega potrebna su 3 glavna obroka i 2 međuobroka(znači kombinacija namirnica u obroku- ne samo povrće ili samo meso nego sve pomalo)
i nikako šta vidim da svi tome težite preskakat večeru,za večeru morate pojest istu količinu kao za doručak i ručak i još pola sata prije spavanja jedan međuobrok da se tjelo pripremi za odmor.
Možda sam vas udavila ali samo sa dobrim namjerama da vam pomognem
![]()
luci2, na krivom si topiku. ovaj NIJE o dijetama, već o promjeni navika na zdravije.
btw - vidjela sam negdje i dio o "oduzimanju" kalorija. navodno oduzimanje cca 200 kalorija dnevno (na bilo čemu) - omogućava skidanje 7-9 kg godišnje. što nije za zanemariti.
Bilo bi mi bolje da sam privirila na ovaj topic nego što sam se prošli tjedan patila s UN dijetom.
Dobila sam samo katastrofalan svrbež i koliko vidim nisam jedina.
Možda ta dijeta nekome paše,za mene definitivno nije i to mi je moje tijelo jasno reklo.
Ništa,sve sam iščitala,u ponedjeljak idem u špeceraj napuniti hladnjak navedenim namirnicama,a izbacujem grickalice i slatkiše.
Ovaj put definitivno nije prečica(dobro ja imam nekih 5,6 viška,nije strašno) no na duge staze je zaista rješenje.
Do ljeta sam fit.
tnx sorci![]()
btw.inspirirala si me sa sadržajem svog hladnjaka...baš ću izblanširat puno mrkvice,inače joj sto godina treba da omekša,baš pametno.....![]()
Imam još par pitanja...ako znate odgovor...
Kad je najpametnije jesti voće?(OK...znam...ujutro ali zbog UN-ke mi se već voće ujutro gadi)
Ako već pržite meso,na kojem ga ulju pržite?
Znam za integralni kruh...što je s kukuruznim?
S kojim povrćem ne smijemo pretjerivati?
Jedete li uopće crveno meso?(mi baš na selu kupili 10 kila junetine,ali je koristimo samo lešanu u juhi i pirjanu u paštašuti)
Pijete li kakve vitamine?
voće je najbolje jesti na prazan želudac, treba mu 20-30min da se probavi, ako naleti na pun želudac, zapne i počme fermentirati
nemoj pretjerivati s grahom![]()
neću,neću...MGrubi prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Sorciere zona nije nikakva djeta nego baš to šta si rekla promjena navika na bolje,zona je zdrava prehrana-ako imaš viška kila ih skineš a ako ne zdravije živiš
a mislila si na onaj dio šta spominjem dijete,da bila sam na drugom topicu ali ionako su sve iste cure pa sam se tu nadovezala
Kad je najpametnije jesti voće?(OK...znam...ujutro ali zbog UN-ke mi se već voće ujutro gadi)
-ujutro
Ako već pržite meso,na kojem ga ulju pržite?
-na onom kojeg ima najmanje(maslinovo nije dobro za dugo prženje)
Znam za integralni kruh...što je s kukuruznim?
- ako imaš pouzdanu pekaru -kupi integralni. ako nemaš, kukuruzni je sasvim ok.
S kojim povrćem ne smijemo pretjerivati?
. s onim koje ti ne paše(ja ne jedem paprike, tikvice, patlidžane...)
Jedete li uopće crveno meso?(mi baš na selu kupili 10 kila junetine,ali je koristimo samo lešanu u juhi i pirjanu u paštašuti)
. mi jedemo lešo iz juhe (meni je super s malo hrena), a može se napraviti i salata..
Pijete li kakve vitamine?
- ne
odi korak po korak... neće se ništa dogoditi ako pojedeš voće za večeru.![]()
Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom. Kao mala uživala sam u hrani. Reklo bi se čak i da sam se prežderavala. Jela sam sve i svašta, pogotovo meso(špek, vratinu, gavrilovićku...), a jedna od dražih poslastica bila mi je svinjska mast namazana na kruhu s malo šećera (MM pozlije svaki put kad pričam o tome). Da skratim priču, sa svojih 20 godina natukla sam 72 kg na 170 visine. Nekima se možda ne čini puno, ali meni je to bio poziv na uzbunu. Nikad nisam bila tip za dijete (imala sam i doma loš primjer - mama je stalno bila na nekih dijetama pa je uspjela skinut 5, ali je dobila 10 nakon nekog vremena itd), nisam se voljela izgladnjivati, pa sam odlučila malo promijeniti način ishrane. Smanjila sam unos soli, prestala piti gazirane sokove, a počela piti vodu (puuuno vode), izbacila kruh, osim šnitu dvije za doručak i smanjila količinu hrane koju sam unosila. Nisam vježbala, ali sam svaki dan išla u duge šetnje s psom. Više nisam išla liftom doma nego stepenicama (na 8 kat). Dakle ništa strašno, i dalje sam jela sve što i prije, ali u manjim količinama. Doduše prestala sam sa raznim salamama, ali samo zato što sam ih na neki način "prerasla". Valjda sam ih dotad toliko pojela da su mi se zgadile. Na taj način sam skinula 16 kg u godinu dana. Znači. moguće je smršaviti bez prevelikih odricanja.![]()
slažem se...Dragonfly prvotno napisa
![]()
ja sam napravila još nešto. što me lagano šokiralo.
naime, već nekoliko mjeseci pratim sve troškove. i čuvam račune u koverticama (po mjesecima). pa sam otišla izračunati - koliko novaca mjesečno trošim na slatkiše koje nosimo kikica i ja za užinu, i jedemo kod kuće.
a onda sam isto izračunala za voće i povrće, i za mliječne proizvode (svih vrsta).
i ispalo je da su te tri kategorije - PODJEDNAKE! :shock: (s tim da sam imala jako blage kriterije za svrstavanje u kategoriju "slatkiši").
dakle - još nešto za mijenjanje![]()
iš! odi na topike o dijetama!MGrubi prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Zanima i mene ta Zona. Utažite nam znatiželju nekim linkom pa ćemo otpiriti otkud smo i došli![]()
odeš fino na google, i odgooglaš...cvijetak prvotno napisa
zašto bi to netko radio za tebe?![]()
![]()
MGrubi, cvijatak - izdajice Montignaca![]()
Link za Zonu: http://www.zonazazdravlje.com/default.asp
Ja sam jedno vrijeme pokusala hraniti se po Zoni - ali nerviralo me konstantno mjerenje namirnica (prehrana se zasniva na tocno odredjenom broju blokova proteina, uh i masti). Postoji i odokativna metoda ali meni nije dala nekog rezultata - bit ce da mi oci ne valjaju![]()
Enivej, meni je Montignac prihvatljiviji, a u dosta stvari imaju dodirnih tocaka.
Inace, slazem se da je uravnotezena prehrana + tjelesna aktivnost najbolja stvar - samo sto je kod mene osjecaj ravnoteze ocigledno poremecen - uglavnom, treba mi discipline - da znam da nesto ne smijem i gotovo, jer inace pokleknem, pa samo cu malo danas, pa sutra, pa ode vlak...