Evo da se i ja javim sa svojim iskustvom. Kao mala uživala sam u hrani. Reklo bi se čak i da sam se prežderavala. Jela sam sve i svašta, pogotovo meso(špek, vratinu, gavrilovićku...), a jedna od dražih poslastica bila mi je svinjska mast namazana na kruhu s malo šećera (MM pozlije svaki put kad pričam o tome). Da skratim priču, sa svojih 20 godina natukla sam 72 kg na 170 visine. Nekima se možda ne čini puno, ali meni je to bio poziv na uzbunu. Nikad nisam bila tip za dijete (imala sam i doma loš primjer - mama je stalno bila na nekih dijetama pa je uspjela skinut 5, ali je dobila 10 nakon nekog vremena itd), nisam se voljela izgladnjivati, pa sam odlučila malo promijeniti način ishrane. Smanjila sam unos soli, prestala piti gazirane sokove, a počela piti vodu (puuuno vode), izbacila kruh, osim šnitu dvije za doručak i smanjila količinu hrane koju sam unosila. Nisam vježbala, ali sam svaki dan išla u duge šetnje s psom. Više nisam išla liftom doma nego stepenicama (na 8 kat). Dakle ništa strašno, i dalje sam jela sve što i prije, ali u manjim količinama. Doduše prestala sam sa raznim salamama, ali samo zato što sam ih na neki način "prerasla". Valjda sam ih dotad toliko pojela da su mi se zgadile. Na taj način sam skinula 16 kg u godinu dana. Znači. moguće je smršaviti bez prevelikih odricanja.