Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 361

Tema: Nutella Cheesecake Brownies - fiiiinooo!

  1. #101
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ricotta kupljena
    nuttela kupljena, velika tegla, je da ima još u staroj, ono što je preživjelo moje noćne pohode, ali da ne pofali

    peče se sutra

    samo još razmišljam da li da stavim duplu gornju smjesu ili da napravim po origigi receptu

    dajte savjet

  2. #102
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    cista petica :D
    probala sam ga vruceg -mmmmmm
    sad cekam da se ohladi

  3. #103
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jesi doma predveče?

  4. #104
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    ja sam pekla u manjem protvanu (cca 32x19cm), sa kravljim sirom, bijeli secer umjesto smedjeg, sve ostalo po receptu
    ispao je savrsen

  5. #105
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    jesi doma predveče?
    ja jesam, ali ne znam da li ce bit i kolac 8)

  6. #106
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    e kakav je ricotta sir?
    mozda sam i jela a da ne znam....

    ako uzmem kravlji a bude mi slan sta cu onda?

  7. #107
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    ja sam pekla u manjem protvanu (cca 32x19cm), sa kravljim sirom, bijeli secer umjesto smedjeg, sve ostalo po receptu
    ispao je savrsen
    duplu gornju smjesu ili mjere po receptu?

  8. #108
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    e kakav je ricotta sir?
    mozda sam i jela a da ne znam....

    ako uzmem kravlji a bude mi slan sta cu onda?
    to je ful masni sir, gust, kremast

    neće ti obični kravlji biti slan, pa on normalno ide u slatka jela, ako mislš na obični svježi kravlji sir

  9. #109
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj emily prvotno napisa
    ja sam pekla u manjem protvanu (cca 32x19cm), sa kravljim sirom, bijeli secer umjesto smedjeg, sve ostalo po receptu
    ispao je savrsen
    duplu gornju smjesu ili mjere po receptu?
    mjere po receptu

  10. #110
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    e kakav je ricotta sir?
    mozda sam i jela a da ne znam....

    ako uzmem kravlji a bude mi slan sta cu onda?
    Kod nas se u biti to kaze pujina.

  11. #111

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    jesi doma predveče?
    ja jesam, ali ne znam da li ce bit i kolac 8)

  12. #112

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    to je ful masni sir, gust, kremast
    "Ricotta is a fresh, soft, snowy white cheese with a rich but mild, slightly sweet flavor.The texture is much like a grainy, thick sour cream. Ricotta is naturally low in fat, with a fat content ranging from 4 to 10 percent."

    ..znači; ricotta je gusta i kremasta, ali NIJE masna

  13. #113
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    jesi doma predveče?
    ja jesam, ali ne znam da li ce bit i kolac 8)
    tebe poznajem

  14. #114

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    ricota ti je gospođa sestra od gospodina mascarponea i gospođe mocarelle
    sve ka ništa, sranje i bezveze a onda se navučeš i pitaš kako si mogao bez nje

  15. #115

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj lalah prvotno napisa
    ricota ti je gospođa sestra od gospodina mascarponea i gospođe mocarelle
    sve ka ništa, (gruba rijec) i bezveze a onda se navučeš i pitaš kako si
    mogao bez nje
    sve si rekla

    meni je ricotta stalno u frižideru, koristim šakom i kapom, što za slatko što za slano; mogla bih cijeli topic "ricotta recepti" otvoriti

  16. #116

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    meni je ricotta stalno u frižideru, koristim šakom i kapom, što za slatko što za slano; mogla bih cijeli topic "ricotta recepti" otvoriti
    Pa što se čeka?

  17. #117
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    ..znači; ricotta je gusta i kremasta, ali NIJE masna
    ovaj što ga ja kupih zanetti
    "extra masni sir od vrhnja 40% masti u suhoj tvari"

  18. #118
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj lalah prvotno napisa
    ricota ti je gospođa sestra od gospodina mascarponea i gospođe mocarelle
    sve ka ništa, (gruba rijec) i bezveze a onda se navučeš i pitaš kako si mogao bez nje
    ali, mascarpone i mozzarella su jako masni sirevi.

    anek, gdje kupuješ ricottu?

  19. #119
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    ricotte imas u Merkatoru, ima i pakiranje od 250 gr

    A70vanja, jesi napravila brownije, kako su ti ispali?

  20. #120
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    zar nije ricotta = skuta?

    btw, ja sam radila sa đurđevačkim sirom iz obližnjeg konzuma i super je ispalo.

  21. #121

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Dakle, ricotta ustvari i nije sir, kvalificira se kao mlijecni proizvod, ne dobiva se koaugulacijom kazeina iz mlijeka, vec iz proteina vodenog dijela mlijeka koji se kuha na temperaturi 80-90 C tako da se taj vodeni dio ponovno kuha (ri-cotta=ponovno kuhana).
    Postoje ricotte od kravljeg, bivoljeg, ovcjeg i kozjeg mlijeka, masnoca varira od 8 do 24%. Ima i dimljene i slane ricotte.
    Industrijska ricotta se razlikuje od one domace (artigianale) po okusu ali i nacinu izrade.
    Ova sto se kod nas moze naci bas i nije neke kvalitete (znam iz vlastitog iskustva, obozavam sir + 4 god. zivota u Italiji i isprobavanja svih mogucih vrsta sireva).
    Skuta je slicna ricotti ali po konzistenciji vise tvrda.
    Eto, nadam se da sam pomogla.

  22. #122
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    A70vanja, jesi napravila brownije, kako su ti ispali?
    Sutra, mislila sam danas, ali nam je susjeda donjela neke keksiće

    A i ja sam teoretičar, skupljam tuđa iskustva i savjete, a do izvedbe mi treba malo više

  23. #123

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Zašto uporno dižete ovaj topic a ja na dijeti

  24. #124
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja se spremam ispeći je sutra, kud puklo da puklo (i molim boga da mi bude fino jer baš nisam ljubitelj kolača sa sirom )

  25. #125
    Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    375

    Početno

    ricotta kupljena u konzumu
    kolač napokon napravljen
    neću puno komentirati
    samo mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  26. #126
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja radila sa dukatovim posnim sirom (slučajno imala, pa da se potroši)
    dupla doza siraste smjese
    ispalo suhlje nego sam očekivala i previše mi se osjetio sir
    doduše, danas mi se malo više sviđa nego jučer, valjda sam previše očekivala pa me na prvi mah razočarao
    morat ću probat sa ricottom i možda 5 min kraće peći :/

  27. #127
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    mozda zato sto je duplo sira nego sto treba.
    meni se sir uopce nije osjetio (doze prema receptu)
    samo cokolada
    i nije bio suh, bas obratno, onaj komad gdje se dodiruju smjese je toliko socan i mekan.....
    ovo mi je definitivno cokoladni kolac br.2 po finoci i brzini i jednostavnosti

  28. #128

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    a šalica-jel to mala od kave ili srednja ili velika od čaja?
    u jppercoopu imaju svoju marku iz bioproizvodnje (misim za riccotu)

  29. #129
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    ja kod mjere salica uvijek mjerim sa 2dl

  30. #130

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    ovo mi je definitivno cokoladni kolac br.2 po finoci i brzini i jednostavnosti
    a koji je br. 1?

  31. #131

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    40 min. je u pećnici
    kako znam da je gotovo
    gornji sloj je pudingast

  32. #132
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    anek što znači ovo rastopljeni maslac pa ohlađen?

    što ne mogu staviti maslac iz frižidera, dobro izrađen i onda pomiješan sa šećerom i ostalim?

  33. #133
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    anek što znači ovo rastopljeni maslac pa ohlađen?

    što ne mogu staviti maslac iz frižidera, dobro izrađen i onda pomiješan sa šećerom i ostalim?
    Ja sam stavila tak, nije mi se dalo otapati, ali još nije pečeno (još 30 min ) pa ne znam hoće li to utjecati na smjesu.

  34. #134
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    mozda zato sto je duplo sira nego sto treba.
    meni se sir uopce nije osjetio (doze prema receptu)
    nisam duplala samo sir nego cijelu gornju smjesu
    dakle brownie smjesa po receptu, sir smjesa dupla mjera i slojevi su mi ispali taman iste debljine

  35. #135
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    Citiraj lalah prvotno napisa
    40 min. je u pećnici
    kako znam da je gotovo
    gornji sloj je pudingast
    i ja sam se bojala da ne ostane sirovo pa mi mi na kraju ispao suh jer sam malo duže pekla :/

  36. #136

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    i meni je presuv, prepekla sam ga.
    sinoc sam ga ispekla,
    i poduplana doza sira se oseca.
    stavila sam neslan kravlji krem sir
    ali se oseca onaj kiselkasti ukus.
    definitivno kod poduplavanja gornje smese
    treba sve sastojke duplirati
    a ne samo sir.
    inace, pola je vec otislo.
    drugu polovinu cuvam za posle rucka.

  37. #137
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    ja sam upropastila ovo remekdjelo
    suh je totalno, nema ni traga socnosti! bojala se da ne ostane sirov i pekla 1h (ako ne i vise) sad dodje kao malo tvrdji mramorni kolac...
    a da bude ljepse, napravila sam duplu mjeru, MM i farisu se ne svidja tako da mi ostaje da sama jednem (imacu zalihu za mjesec dana)

  38. #138
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Citiraj Njojza prvotno napisa
    ...(imacu zalihu za mjesec dana)
    Svaka cast ako izdrzis

    Ja bih se upisala u klub, ovo je super fino. Samo me zanima zasto se gornji sloj lomi kad rezem kolac, da li ga treba duze hladiti ili je trebalo duze peci ili...?

  39. #139
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Fino, ali meni malo preslatko.
    I 5 minuta sam previše pekla.
    Raditi ću opet, ali u donju smjesu ću staviti manje šećera, pola šalice dosta, a bit će i manje gusta.

  40. #140

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    meni se kolicina secera u receptu cinila too much... jos uz svu tu nutellu

    zato sam stavila dvostruko manje secera u donju smjesu, i nisam pogrijesila. gore umjesto ricotte obicni svjezi kravlji sir. ispalo super

  41. #141
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    meni se kolicina secera u receptu cinila too much... jos uz svu tu nutellu

    zato sam stavila dvostruko manje secera u donju smjesu, i nisam pogrijesila. gore umjesto ricotte obicni svjezi kravlji sir. ispalo super
    jesi mogla to napisati nekoliko sati ranije

  42. #142
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    i ja sam stavila pola umjesto cijele šalice šećera
    a čak i uz duplanje svih sastojaka u sirnoj smjesi, sir se previše osjeća :/

  43. #143
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja sam isto pekla oko 1 h, ali nije mi presuh, nego taman. I moram priznati da mi je bolje tijesto nego kremasti dio, mada nije tak loše sve skupa (ja nisam ljubiteljica krema sa sirom).

    Stavila sam nešto manje šećera, ali sam mogla komotno još manje.

  44. #144
    Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    375

    Početno

    meni je isto malo presuh, nisam zaustvila kad aje gornji sloj pudingast nego sam očekivala da mora biti čvršće. i drugi puta ću isto smanjiti šećer, pola šalice je dosta. no ipak je fino...

  45. #145
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj djuma prvotno napisa
    i meni je presuv, prepekla sam ga.
    sinoc sam ga ispekla,
    i poduplana doza sira se oseca.
    stavila sam neslan kravlji krem sir
    ali se oseca onaj kiselkasti ukus.
    definitivno kod poduplavanja gornje smese
    treba sve sastojke duplirati
    a ne samo sir.
    inace, pola je vec otislo.
    drugu polovinu cuvam za posle rucka.
    Pa naravno da se dupla sve ako se dupla jedan sastojak

    Ja sam mislila da će mi jedna nutella od 400 g biti dovoljno, ali kak sam poduplala smjesu, sfalilo mi je pa sam ubacila oko 15 dag otopljene čokolade za kuhanje.

  46. #146
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    400 gr nutelle? :shock:
    Ja mislim da za količinu iz recepta nisam stavila ni 100 gr.

  47. #147
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    400 gr nutelle? :shock:
    Ja mislim da za količinu iz recepta nisam stavila ni 100 gr.
    Kak si uspjela da ti 6 velikih žlica nutelle bude samo 100gr??? :shock:

  48. #148
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Pa ide 5, 2 u donju i 3 u gornju, sirastu smjesu.
    Mislim da mi je bilo nešto preko 100gr, 150 najviše.

  49. #149
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Pa ide 5, 2 u donju i 3 u gornju, sirastu smjesu.
    Mislim da mi je bilo nešto preko 100gr, 150 najviše.
    Bit će da imam prevelike žlice

  50. #150
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Pa ide 5, 2 u donju i 3 u gornju, sirastu smjesu.
    Mislim da mi je bilo nešto preko 100gr, 150 najviše.
    Bit će da imam prevelike žlice
    OSim toga, jedna žlica sim-tam

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •