Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 361

Tema: Nutella Cheesecake Brownies - fiiiinooo!

  1. #151
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    e, sad, možeš stavit žlicu nutele i žlicu nutele
    moje žlice su bile maximalno natovarene

  2. #152
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aries24 prvotno napisa
    e, sad, možeš stavit žlicu nutele i žlicu nutele
    moje žlice su bile maximalno natovarene
    Koliko si ti nutelle potrošila?

  3. #153
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Čuj meni ovisi o namjeni.
    Kad jedem nutellu, a znam da smijem samo 1 žlicu, mislim da u tu 1 žlicu uguram 100gr .

  4. #154
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ja cu poluditi si ovaj topic ide
    Dodje mi da ga sutra opet napravim!

  5. #155
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Evo utjeha za one koji su na dijeti, meni se malo okrenuo želudac, na ono obojeno, ali ne dovoljno da odustanem od čokolade.


    Čokolada, kakao i rogač
    Porijeklo čokolade i kakaa Alergije i čokolada
    Štetni sastojci u čokoladi Alternativa čokoladi
    Učinci kofeina i teobromina

    Osnovna tvar iz koje se proizvodi čokolada jest biljka kakaovca, Theobroma cacao, koja potječe iz tropskih predjela.
    To je, u biti mahunarka čije se sjemenke suše i fermentiraju, te prže da bi se uništila octena kiselina nastala fermentacijom. Na kraju se sve to melje u kakaov maslac ili kakaov prah.
    To je osnovna sirovina iz koje se proizvodi prava, crna i gorka čokolada. Ta je gorčina znak opomene za organizam da se u ustima nalazi nešto štetno. No, iako se na taj način ne uklanja opasnost, takvoj se čokoladi dodaju velike količine šećera i poboljšivači ukusa, a ponekad i mlijeko, vrhnje ili ulje da bi se dobila ukusna, slatka čokolada.Na taj način nastaje sadržajno prebogata i nezdrava živežna namirnica, sa većim količinama skrivenog šećera i masnoća.

    Čokolada u sebi sadrži mnoge kemijske tvari koje negativno utječu na naše zdravlje i stvaraju jednu vrstu ovisnosti. To se naročito odnosi na djecu koja obilno troše različite proizvode koje sadrže kakaovac.
    Složene molekule - metilksantini, koje spadaju u skupinu alkaloida zastupljene su u čokoladi u dvije verzije: 1,3,7 - trimetilksantin ili kofein (onaj isti iz crne kave, indijskog čaja ili kola napitaka) i 3,7 - dimetilksantin ili teobromin.
    100 grama mliječne čokolade sadrži oko 40 mg kofeina i 210 mg teobromina. Malo dijete koje popije šalicu kakaoa ili pojede prosječnu čokoladicu dobilo je, proporcionalno svojoj tjelesnoj težini, jednaku količinu kofeina koju dobije odrastao čovjek koji popije šalicu crne kave.

    Koji su učinci kofeina i teobromina?
    Kofein stimulativno djeluje na centralni nervni sustav, potiče pojačano izlučivanje želučane kiseline što vremenom može dovesti do čira u probavnim organima, usporava protok krvi kroz mozak, ubrzava bazalni metabolizam tijekom određenog vremena, a nakon toga dolazi do lagane depresije, razvija ovisnost, potiče osteoporozu, smanjuje učinak antiepileptika, dovodi do hipoglikemije, potiče pretilost, ... Veća količina kofeina dovodi do nesanice, glavobolje, anksioznosti, iritabilnosti, depresije, a ponekad i do tremora, palpitacija, ubrzanog disanja, mučnine, agitacije, ....
    Teobromin je diuretik, tako da potiče produženo mokrenje djece u krevet, ima blagi stimulativni učinak na centralni nervni sustav i potiče hipoglikemiju, uvelike povećava rizik za oboljevanjem od karcinoma prostate, također potiče uskladištenje masnoća i debljanje svojim učinkom na cAMP. Ukoliko psi pojedu veće količine čokolade mogu zbog tog spoja uginuti.
    Učinak teobromina se u čokoladi pojačava pod utjecajem kofeina. Osim toga, metilksantini potiču cističnu fibrozu i opstipaciju. Još 1939. godine Journal of the American Medical Association je upozoravao: "Uzimajući u obzir da je kakao napitak koji koriste djeca, moramo upozoriti da je to stimulans sličan crnoj kavi." Journal of the American Dietetic Association, u jednom članku od 1999. godine govori kako "Čokolada sadrži pojedine biološki aktivne tvari (metilksantine, biogene amine, i neke posebne masne kiseline) koje potencijalno uzrokuju nenormalno ponašanje i psihološke senzacije koje odgovaraju onima potaknutima ostalim sredstvima ovisnosti."


    Danas se sve češće dijagnosticiraju alergije na čokoladu. U biti, takve alergijske reakcije čovjek ne stvori na samu čokoladu, već na onečišćenja koja su dozvoljana u određenoj količini unutar same čokolade - to su djelovi insekata i glodavaca i njihove izlučevine koje su tu ostale nakon fermentacije mahunarke. Taj je proces važan radi dobivanja prave arome čokolade, a traje 3 do 8 dana. U tom periodu tone biljaka leže razasute po poljima ili dvorištima proizvođača. To pogoduje razvoju plijesni, među kojima je i kancerogeni aflatoksin. U kasnijem tijeku proizvodnje moguća su zagađenja i drugim mikroorganizmimia (Salmonellama, Yersiniom,...)

    Sve ove, a i neke druge, nespomenute činjenice, upozoravaju nas na štetnost korištenja te omiljene namirnice. No, srećom, za ljubitelje čokolade postoji jedan odličan nadomjestak - rogač. To je također mahunarka, ali ona u sebi ne sadrži metilksantine, nije joj potrebno zaslađivanje, pošto je njen prirodni ukus sladak i nije joj potrebna fermentacija za razvoj arome. Osim toga, ta je biljka bogata mnogim vrijednim hranjivim sastojcima.

    Pripremila: R. Katačić, dr.med.

  6. #156
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Hvala ti, Aleksandra! Taman sam htjela posegnuti za svojom crnom ovisnošću ( da, u ovo doba noći jer sam još budna i još moram ostati budna), kad pročitam ovaj tvoj tekst! Ovo što si obojila me se stvarno dojmilo i mislim da još dugo neću staviti nešto čokoladno u usta :/ .

  7. #157

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Meni kao ovisnici, čak i ovo obojano spada pod "normalno". A što ću, kad je to sve proces proizvodnje... mislim da danas ne možeš naći niti jednu jedinu namirnicu koja nije nečim zagađena. :/

    Viva kolač!

  8. #158

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ni mene ne smeta 8)

  9. #159
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    sveki je napravila kolac - nije mi bio tako super kako sam ocekivala :?
    bio je skroz tvrd i okusa kao bilo koji brownie. znaci ok, ali nista posebno.
    e sad, sveki veli da ga je ona morala peci 1 sat i 40 minuta dok joj nije bio sasvim suh iznutra, je li u tome pogrijesila?? (meni je negdje u glavi da bi trebao biti vlazan?)

  10. #160

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sveki veli da ga je ona morala peci 1 sat i 40 minuta dok joj nije bio sasvim suh iznutra
    haloooo :shock:
    pa stvar je u tome da taj kolač NE SMIJE biti suh iznutra; peče se samo 40 minuta!
    znači, zaboravi što si probala, to nije bio taj kolač

    ja sam ovaj vikend opet pekla; s ricottom - i sir se uopće ne osjeća, niti malo. meni je 5 žlica nutelle otprilike 200-250 g.

  11. #161

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    anek što znači ovo rastopljeni maslac pa ohlađen?
    znači da ga otopiš u lončiću, i tako tekućeg, malo ohlađenog /da nije baš vreo, ali može biti mlak/ dodaš ostalim sastojcima.

    cure, vidim da vas je puno prepeklo kolač totalno; treba se peći toliko da se gornji sirasti dio stisne - onako kao površina pudinga - onda bude totalno kremasto i fino

  12. #162
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    anek, bliži se rasprodaja: slobodna si ispeći 2 protvanja i donijeti umornim volonterkama!
    (ozbiljno mislim)

  13. #163
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    a cuj, ona je pikala i pikala i pikala dok nije bilo suho jer je to onda peceno.
    bum joj rekla 8)

  14. #164
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Lut, ono sto si ti probala nije bilo ni blizu anekinom receptu
    pa to mora da je bilo pougljenilo izvana :shock:

    Apri, evo ja se svecano i javno obecajem ispeci jednu turu za rasprodaju
    (ako dodjem, jer sam pod malim upitnikom)

    Amalthea, moj cokoladni kolac br.1 je Janova bozanstvena cokoladna torta

  15. #165
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    sad sam se uzrujala
    kako može biti živo?
    od čega živo?
    pa jaja su gotova za 10 minuta
    a sir je ionako neživ
    aaaaa

  16. #166
    Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    421

    Početno

    mi smo ga odmah napravili, bio je toliko dobar da smo morali recept izdilati okolo frendovima.

  17. #167
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Bit će da meni nije baš nešto baš zbog sira jer sam koristila obični kravlji.

    Mislim, dobar je kolač (pogotovo brownie smjesa kad je još topla - baš je fino sočna, ali nije niti ovak ohlađena bed), ali nije mi nešto turbo hiper fenomenastično.

    MMu se uopće nije svidjelo i onda je gunđao da zakaj ne pečem uobičajene kolače za roćkas, nego eksperimentiram, ali baš me briga, moj rođendan, moja torta

  18. #168
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    evo ja prijavljujem da je onaj moj kolač svaki ndan sve bolji
    danas se više ni ne osjeti sir, valjda je upio svu onu slatkoću

    tako da ne odustajete vi koji isto niste bili zadovoljni, dajte mu par dana

  19. #169

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    ja sam pravila i odlican je.
    stavljala sam malo manje butera (nisam imala vise od 100 gr) i nisam ga otapala, samo sacekala da omekne.

    smanjila sam i secer, otrpilike stavljala manje od navedene kolicine.

    i....

    bio je odlican :D

    sledeci put probam sa malo visanja, garant je fenomenalno!!!

  20. #170

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    anek, bliži se rasprodaja: slobodna si ispeći 2 protvanja i donijeti umornim volonterkama!
    očekujte moje iznenađenje.. :D

    za sve one kojima se svidio cheesecake sloj u ovom kolaču; imam ideju za "Nutella cheesecake" recept; ali omjere i sastojke ću vam napisati kad isprobam

  21. #171
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Nisam nikom uspjela ogadit?

    Meni je kolač danas bolji, a dijete mi ga je toliko pojelo da smo večeras MM i ja pustili crtić da je zabavimo i zatvorili se u kuhinju da pojedemo malo bez nje, pa pojela je pola protvana.
    Meni se sir uopće ne osjeti, valjda zato što je ricotta.
    Idući vikend radim opet, ali duplu smjesu, gornju i donju, samo ću u duplu donju staviti 1 šalicu šećera.

  22. #172
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja sam kupila vec poodavno sve sastojek, ali mi bili starci za vikend i mama donjela brdo kolaca, pa nije bilo smisla da ga pravim. i sad dodjem da prepisem recept i da napravim dok BC spava, kao dono vec 4 strane :shock: . ali sve sam vrijedno procitala, dakle bolje je manje secera u donji dio i paziti koliko peci. odoh i nadam se da ce ispasti

  23. #173
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    ja uvijek sačekam da se ispiše bar 1 stranica pa pripazim na opaske

  24. #174
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    do Rasprodaje ćeš taman svladati gradivo

  25. #175
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Curke, i ja cu se uclaniti u Nutella fans club -
    tolko ju volim da mi je zao potrositi je na kolac - al kad ste ga ovolko nahvalile, morat cu ga isprobati.

    Samo mali info-
    za prave obozavatelje Nutelle - u Mulleru ne samo da je jeftinija (14.99 za 400g, za razliku od 22.90 u drugim ducanima) vec je i mmmm.... ukusnija - onak vise cokoladna (to je ona koja se proizvodi za zapadno trziste )

  26. #176
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Curke, i ja cu se uclaniti u Nutella fans club -
    tolko ju volim da mi je zao potrositi je na kolac - al kad ste ga ovolko nahvalile, morat cu ga isprobati.

    Samo mali info-
    za prave obozavatelje Nutelle - u Mulleru ne samo da je jeftinija (14.99 za 400g, za razliku od 22.90 u drugim ducanima) vec je i mmmm.... ukusnija - onak vise cokoladna (to je ona koja se proizvodi za zapadno trziste )
    Je, ali samo u City centru (koji mi je daleko) - na Trgu je isto prek 20 kn. Već sam si mislila koga pitati zašto.

  27. #177
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Samo mali info-
    za prave obozavatelje Nutelle - u Mulleru ne samo da je jeftinija (14.99 za 400g, za razliku od 22.90 u drugim ducanima) vec je i mmmm.... ukusnija - onak vise cokoladna (to je ona koja se proizvodi za zapadno trziste )
    e to sto je izanalizirao dr mr itd sa titulama sto pise na poklopcu i ja redovito kupujem. evo bas sam veceras otisla i kupila jos jednu teglicu, jer sam zadnju iz rezerve otvorila danas z aovaj kolacic, koji je , ali super mi je komentar MM-a: hmmmmm bas je dobar ovaj kolac, tako je lagan, sigurno je dijetalan , dakle po nekima kolac iako je dijetalan jako je dobar

  28. #178

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    Anek, mm i Irma žele da postanemo najbolje prijateljice pa da me naučiš kuhati nemakrobiotički

    Kolač je ispao predobro, još se nije pošteno ohladio a već pol fali.

  29. #179

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj mara prvotno napisa
    Anek, mm i Irma žele da postanemo najbolje prijateljice pa da me naučiš kuhati nemakrobiotički

    Kolač je ispao predobro, još se nije pošteno ohladio a već pol fali.

    nema frke hahaha
    a meni su inače makrobiotički kolači MRAK, prefini, recimo onaj "seljanka s velom"..mmmm

  30. #180
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Kolac sam napravila za drustvo na poslu ovog tjedna. Sutra mi je zadnji dan prije odlaska na dopust, pa je prigodno i simbolicno recept nadjen na Rodi.
    Uspjelo je jako dobro, svi zadovoljni.

    Ja posebno, ne mami me iz frizidera

  31. #181
    Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    792

    Početno

    Eto, i ja sam imala nekakav pokusaj pravljenja ovog kolaca, stavila peci na recenu temperaturu, i nakon jedno 20min kolac mi skoro pocrnio!!!??

    Ne znam sto sam krivo napravila, ali kad sam izvadila vani, jestiv je bio samo unutrasnji krug kalupa...unutra je bilo malo tvrdje od obicnih brownies. Okus je bio ok, ali izgled...Jedino cega se mogu sjetiti je da sam koristila obicni kravlji sir, i imala sam samo 2 zlice nutelle sve skupa tako da sam ostala nadomjestila cokoladom u prahu...mozda je to :?

    Anyways, ja ovo moram ponovo probati, nemoguce da je ovoliko stranica pohvale a meni da tako ispadne...ima li tko savjet sto da promijenim, osim da kupim nutellu, jer to sam vec napravila.

    Da li je toliko bitno staviti sir iz recepta?

  32. #182
    Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    421

    Početno

    Ja sam ga pravila točno po receptu i ispao je super, spremam se ponovo ga praviti, a izdilala sam recept okolo ekipi, koji su zakođer super zadovoljni.
    Koji kakao vi koristite? Ja sam uzela Kraš ekspres, i to se pokazalo super.

  33. #183

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    dolisa, napravi TOČNO kako piše u receptu, i bit će super

    gemini, ja koristim kakao za kolače, znači onaj u sitnom prahu, bez šećera u sebi; pravi kakao.

  34. #184

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja ću večeras isprobati/ispeći jednu "varijaciju na temu" koju sam smislila, pa vam javim kako je ispalo i staviću recept

  35. #185
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Dolisa prvotno napisa
    Eto, i ja sam imala nekakav pokusaj pravljenja ovog kolaca, stavila peci na recenu temperaturu, i nakon jedno 20min kolac mi skoro pocrnio!!!??

    Ne znam sto sam krivo napravila, ali kad sam izvadila vani, jestiv je bio samo unutrasnji krug kalupa...unutra je bilo malo tvrdje od obicnih brownies. Okus je bio ok, ali izgled...Jedino cega se mogu sjetiti je da sam koristila obicni kravlji sir, i imala sam samo 2 zlice nutelle sve skupa tako da sam ostala nadomjestila cokoladom u prahu...mozda je to :?

    Anyways, ja ovo moram ponovo probati, nemoguce da je ovoliko stranica pohvale a meni da tako ispadne...ima li tko savjet sto da promijenim, osim da kupim nutellu, jer to sam vec napravila.

    Da li je toliko bitno staviti sir iz recepta?
    Mislim da bi meni bilo ukusnije da sam stavila ricottu umjesto svježeg Dukatovog. Osim toga, obavezno dupla smjesa kreme jer bi bilo presuho.

    S nutellom ne štedjeti

  36. #186
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Isla sam sad spremiti ovaj recept u svoj folder i vidla da imam i ja jedan s nutellom kao glavnim sastojkom :


    TORTA SA SIROM I NUTELOM

    25 dkg mljevenog keksa
    3 dkg cokolade u prahu
    4 dkg putra
    mlijeka po potrebi

    Pomijesati kekse, cokoladu i putar pa sa mlijekom (moze sa zasladenim) zamijesiti masu koja se moze oblikovati pa utisnuti u kalup za torte i hladiti u frizideru dok se ne stegne.

    KREMA
    25 dkg krem sira (Dukatela, Philadelphia, ricotta)
    5 dkg secera u prahu
    15 dkg nutele
    5 dcl slatkog vrhnja

    Izmiksati sir i secer pa to podijeliti na 2 dijela:
    u 1.dio dodati 2.5 dcl tucenog slatkog vrhnja i lagano dodati nutelu sobne temperature.
    u 2.dio dodati 2.5 dcl tucenog slatkog vrhnja.

    Premazati koru kremom najprije bijelom, pa crnom.



    Nisam nikada radila, a ni ne znam od kud sam ga skinula vise :/
    Pa ni ne znam jel dobra torta, al po sastojcima mi se cini OK.

  37. #187
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Zvuci dobro, samo bi ja, s obzirom da se ne pece, stavila masacarpone umjesto spomenutih sireva...

  38. #188
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Dobro misam napisala MASKRpone

  39. #189
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Zvuci dobro, samo bi ja, s obzirom da se ne pece, stavila masacarpone umjesto spomenutih sireva...
    Pa ovo su sve namazi i philadelphia i duktela, pa to se jede sirovo.

  40. #190
    petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb-Trnje
    Postovi
    2,136

    Početno

    upravo izvadila iz pečnice...i probala onak vruće...obliz, mljac, obliz... zakon je!

    ja sam se držala recepta, ali sam pekla 30 min. i ostavila još 10 u ugašenoj pečnici...ispalo taman kak treba

  41. #191
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    400 gr nutelle? :shock:
    Ja mislim da za količinu iz recepta nisam stavila ni 100 gr.
    Kak si uspjela da ti 6 velikih žlica nutelle bude samo 100gr??? :shock:
    Samo da skočim sebi u usta, ja sam složila u glavi da imam nutellu od 400gr i potrošila sam je nešto manje od pola (nisam mogla točno odrediti jer su 2 žlice bile iz stare, a 3 iz nove tegle). Pa sam mislila da sam potrošila oko 150gr.
    I danas nešto gledam i vidim da je ta nutella od 800, znači sigurno je otišlo 300gr.
    Muko moja 300 gr nutelle u kolač koji se pojeo u 1 dan .

  42. #192
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    400 gr nutelle? :shock:
    Ja mislim da za količinu iz recepta nisam stavila ni 100 gr.
    Kak si uspjela da ti 6 velikih žlica nutelle bude samo 100gr??? :shock:
    Samo da skočim sebi u usta, ja sam složila u glavi da imam nutellu od 400gr i potrošila sam je nešto manje od pola (nisam mogla točno odrediti jer su 2 žlice bile iz stare, a 3 iz nove tegle). Pa sam mislila da sam potrošila oko 150gr.
    I danas nešto gledam i vidim da je ta nutella od 800, znači sigurno je otišlo 300gr.
    Muko moja 300 gr nutelle u kolač koji se pojeo u 1 dan .

  43. #193

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Jučer sam ispekla jednu "varijaciju na temu".
    Evo recept sve one koji su par puta radili original recept, da malko razbiju monotoniju , ili za one koji bi probali samo sa sirastim slojem

    NUTELLA CHEESECAKE

    sastojci za donju koru:

    2 šalice mljevenih keksa /ja koristila one Leibnitz integralne/
    1/2 šalice rastopljenog maslaca
    1/3 šalice sm. šećera

    Pomiješati sastojke i utisnuti dobro u kalup za pečenje, peći na 170,
    8 minuta /tek toliko da MALO porumeni/
    Izvaditi iz pećnice i kad se ohladi na to izliti cheesecake smjesu:

    sastojci za cheesecake sloj:

    50 dkg ricotta sira
    6 žlica smeđeg šećera
    3 jajeta
    4 velike žlice Nutelle
    2 žlice kakaa

    pomiješajte sir, šećer, jaja, Nutellu i kakao i dobro izmiksajte, prelijte preko kore.

    pecite na 170 oko 40-45 min. tj .dok gornji sloj ne bude čvrst.
    režite kad se DOBRO ohladi; TREBALO BI NEKOLIKO SATI ODSTAJATI U FRIŽIDERU.

  44. #194

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

  45. #195

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    prvila danas opet (prvu verziju) i dodala maline .mmmmmmmm predivno!!!

  46. #196
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    Cure, koji dio tog kolača je ukusniji? Gornji ili donji? Ja bih si pojednostavnila, pa napravila samo jednu smjesu (i to je way too much za mene )

  47. #197
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    opet ti...

    nemogu, upravo jedem rolat od banana
    ovo ću onda ostaviti za par dana

  48. #198

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ma da se razumijemo...onaj prvi, "pravi" recept je bolji od ovog koji sam danas stavila; kaže MM da je "N. cheesecake brownies" FATALAN,
    a "N. cheesecake" samo DOBAR

  49. #199
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Pridružujem se fanovima! Sinoć nas je Megina kuma iznenadila savršenim poklonom- tepsijom n. c. browniesa. Kaj da velim, osim
    Odmah sam užicala jednu turu za Megin ročkas u nedjelju.

  50. #200
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    danas ga radim, sutra nam je kolacasti dan na un-ki

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •