Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 361

Tema: Nutella Cheesecake Brownies - fiiiinooo!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    60

    Početno

    Eto i ja radila kolač i to onaj prvi "pravi" recept kako kaže anek i naravno da je bilo jako fino! Komentar je bio da je super, nije jako slatki (kad bi zanli kaj ide unutra), čak je moj tata koji od kolača jede samo orehnjaču i štrukle pojeo par komada!
    Sandy vidim da si dodala maline, pa me zanima da li u smjesu (koju) ili na smjesu, gore, u sredini? Hvala!

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    Ja sam ga radila jučer i stavila sam u donju smjesu čak malo manje šećera, pekla sam ga točno 40 min na 170, ali malo mi se prepekao i bio nekako suh, a donji dio mi se čini presladak. Nisam neki majstor od kolača, ali više sam očekivala. Možda sam stavila previše nutele?! Ili je to nemoguće?!?

  3. #3
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    Citiraj momtobe prvotno napisa
    Cure, koji dio tog kolača je ukusniji? Gornji ili donji? Ja bih si pojednostavnila, pa napravila samo jednu smjesu (i to je way too much za mene )

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj momtobe prvotno napisa
    Citiraj momtobe prvotno napisa
    Cure, koji dio tog kolača je ukusniji? Gornji ili donji? Ja bih si pojednostavnila, pa napravila samo jednu smjesu (i to je way too much za mene )
    ne razgovaramo s ljenjivcima

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    ukusniji je donjo-gornji.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    ukusniji je donjo-gornji.
    upravo tako, jedan bez drugog ne ide.

  7. #7
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    anek, samo da sapnem zgodan ti je blog

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    maline sam poslozila preko prvog sloja. jos uvek zamrznute ali cele, nisu bile ni malo gnjecave.

    preko stavila drugi sloj i pekla

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    seni

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    661

    Početno

    evo i ja sam jučer napravila kolač - MM kaže da je super, a ja čekam danas navečer da ga probam (UN, jel'te). Uglavnom, stavila sam smrznute višnje na prvi sloj i zalila drugim. Izgleda prekrasno, a jednostavan je za napraviti - nevjerojatno! Zanima me jedino kak bi bilo da se prvo stave npr. višnje ili maline, pa na to oba sloja - da li postoji rizik da onda prvi sloj bude gnjecav ili da se ne digne? Iskusne domaćice....?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    isuse, koliko stranica oko jednog recepta

  12. #12
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    dobro je ispao, nije se skamenio ni nis takvo (radila tocno po receptu),
    al mi nije fini :/ (ni mm-u)
    ono- jestiv je,al nije nesto posebno
    sisas ga, bas sam mislila da ce bit super

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Matulji - Opatija
    Postovi
    369

    Početno

    Eh, a mi u korizmi! MM je poludio kad sam mu rekla za ovaj kolač jer je lud za nutelom. Ne znam kako sam ga nagovorila da se odreknemo slatkog 40 dana. Inače svaki dan obavezno jede nutelu i to sa žlicom. I nesmije nam se dogoditi da je u kući nema. Ali obećala sam mu odmah nakon korizme da ću mu napraviti taj slastan kolač.

    Pročitala sam da su neke od vas dodavale i nekakvo voće. Pa kako to izgleda? Jel' dobro?

    Eee.. sad se sjetih da pitam, koliko je visok taj kolač i količinski koliko ga dođe?

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ines, možda jednostavno ne volite takav tip kolača

    lailah, meni je u kalupu za torte promjera 28 cm kolač visine 3 cm.
    ajde ti prvo napravi bez voća, pa ako vam se svidi, onda ćeš ionako raditi ponovno /uz tvog MM-a ne sumnjam/ - pa onda dodaj što hoćeš, po želji.

  15. #15
    stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    588

    Početno

    E jeste me navukle... ok, danas umjesto pite sa sirom, radim browniese, samo mi jedan dio nije jasan??
    kad ulijem prvu smjesu u protvan dali je malo zapecem ili odma na nju ulijem i drugu :?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj stelerina prvotno napisa
    E jeste me navukle... ok, danas umjesto pite sa sirom, radim browniese, samo mi jedan dio nije jasan??
    kad ulijem prvu smjesu u protvan dali je malo zapecem ili odma na nju ulijem i drugu :?
    odmah na nju uliješ drugu i sve zajedno pečeš.

  17. #17
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Ja pravila i ispalo mi katastrofa. Premekan, čudnog okusa...
    Nešto sam fulala???

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Gdje da kupim ricotu?!
    :?

  19. #19
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj angelina_2004 prvotno napisa
    Gdje da kupim ricotu?!
    :?
    mercator ili konzum.
    ja ovaj kolac obozavam! danas ga opet pravim.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj angelina_2004 prvotno napisa
    Gdje da kupim ricotu?!
    :?
    mercator ili konzum.
    ja ovaj kolac obozavam! danas ga opet pravim.
    Hvala Lu !
    Sutra ga i ja spremam.
    Btw. Lu rodile smo našu dječicu na isti dan...

  21. #21
    Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    661

    Početno

    Nisam ni ja odolila. Upravo se peče, za 3 minute ističe 40 minuta (kako sam ovo pametno sročila).
    Citiraj momtobe prvotno napisa
    Cure, koji dio tog kolača je ukusniji? Gornji ili donji? Ja bih si pojednostavnila, pa napravila samo jednu smjesu (i to je way too much za mene )
    Prejednostavan je za napraviti. Sve (i gornji i donji dio) zamutiš za 20 minuta.
    Evo ga zvoni.... Javiću se kad se ohladi i kad ga probamo.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    298

    Početno

    pravila večeras, TOČNO po receptu...i hmmmmmmmmmmmmm
    božanstveno

  23. #23
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj angelina_2004 prvotno napisa
    Btw. Lu rodile smo našu dječicu na isti dan...

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    anek, jel ti muž rekao što se dogodilo s kolačem na Rasprodaji?

  25. #25
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Kaj, to da smo se potukle oko njega? Misliš da to treba u javnost?

  26. #26

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    dobro ste ga sakrile


  27. #27
    Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb,medvescak
    Postovi
    4,452

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    anek, jel ti muž rekao što se dogodilo s kolačem na Rasprodaji?
    JE
    Fran i ja smo u gripi. Sudbina jadnog kolača je jedino što mi je zadnja dva dana uspjelo izmamiti osmjeh na usta.
    Iiiii nemam snage pisati, ali za ovo sam ju nekako skupila.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    anek, jel ti muž rekao što se dogodilo s kolačem na Rasprodaji?
    napali ga termiti

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    muža?!

    maria71, kolač je stigao u 12:55.
    ti si već bila otišla.

  30. #30

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    onda dobro......

    drugi put ću uzeti cijeli dan slobodno.....

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    muža?!
    e znala sam da ćeš to napisati

    dobro da niste i tacnu nagrizle
    a čujem da su neki na dijeti ... u krivom trenutku

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ali već pripremam srceparajući monolog... kad se skinem s dijete!

    (postoji li mogućnost da napraviš taj kolač za jedan-na-jedan )

    mahala sam rukom iznad kolača u smjeru nosa, ne bi li što više ušlo u svaku poru...
    premalo!

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ali već pripremam srceparajući monolog... kad se skinem s dijete!

    (postoji li mogućnost da napraviš taj kolač za jedan-na-jedan )

    mahala sam rukom iznad kolača u smjeru nosa, ne bi li što više ušlo u svaku poru...
    premalo!
    a-ha! znači SNIFALA si

    ... ljudi smo, dogovorićemo se

  34. #34
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    a-ha! znači SNIFALA si
    davor mi je dan prije pokazao kako se to radi: kad je Lu donijela svoje mafine i taj kolač...

    sad sam se ispraksirala - za njušenje

  35. #35
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    I ja sam u skupini oduševljenih, a prekjučer sam napravila jednu drugačiju verziju. Prvi sloj je isti, a u drugi ide svježi sir, maline, bijela linolada, jaja i malo secera. Peče se kao i original, kad mislite da treba jos 5 minuta, iskljucite

    Meni je bolji prvi , MM navija za ovo. Ako vam se sviđa kombinacija kiselo-slatko i voće-čokolada je super, a i zgodno je ako zelite napraviti dvije vrste kolača na brzinu. Minus (ogroman) je što se ovdje moraju prljati dvije posude

  36. #36
    Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    661

    Početno

    Evo da i ja napišem svoj komentar. Mljac, mljac! Aaaaaaaali, drugi put ću ga peći još kraće, možda 35 minuta. I onu gornju kremu poduplati!

  37. #37

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Jako finooooo!
    Samo, ona donja smjesa mi je u sredini ispala gnjecava a rubovi se presušili :/ .
    Jel treba biti gnjecavo :?
    Bez obzira na to pola kolača pojedeno je prije nego se ohladilo

  38. #38

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Trnje
    Postovi
    285

    Početno

    Naš je fenomenalan! Za vikend druga tura. Prvi smo zadržali za sebe (he-he) .
    Sada ćemo ipak biti darežljiviji i pozvati prijatelje da se dive mom kulinarskom umijeću.

  39. #39
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    anek, i ja moram reci - hvala!
    kak je to fini kolacic...
    prvi put sam radila od sastojaka koji su se zatekli doma, dukatovog posnog sira (koji je kiselkast i ne da se razmiksati nego ostanu grudice), i nedovoljno nutelle. ispao je nelose, pojeli smo ga, ali bila sam malko razocarana.
    ali drugi put, s ricottom i puno nutelle, savrseno.
    sad razmisljam da li da sljedeci put dodajem voce, hoce li biti jos bolje ili cu zeznuti :/

  40. #40

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    meni je sa malinama predivan!

  41. #41

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    661

    Početno

    mi smo probali s višnjama, super je, jedino je drugi dan bio malo stvrdnut ispod dijela na kojem su bile višnje. Ne znam kak bi ispalo da prvo stavim višnje ili maline, pa onda prvu smjesu ili da recimo popikam voće u drugu smjesu. kaj mislite o tome?

  42. #42
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Napravljen sinoć, evo ga na postu redom degustiraju i neobičan im je, a nitko ne može skužit što je unutra. Biće nema među njima onih kaj jedu nutelu žlicom

  43. #43
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    na posLu

  44. #44
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Pošto više ne znam što ću sa sobom od čekanja, otvorim ovaj topić prekjučer i odlučim se, ajde da probamo.

    E sad, u samoposluzi nije bilo nego običnog sira , pa kad sam već uzela 500g, mislim, idem odmah na duplu dozu, veća posuda za pečenje, otišla i teglica Nutelle.

    Navijem timer na 35min za svaki slučaj i gledam Tv, dođem za 35min, to sve napuhnuto i vidim očito već malo predugo. Onda još malo ostavim u ugašenoj, tj. lagano otvorenoj pećnici da se samo slegne i vadim van.

    Ako zanemarimo da je malo prepečeno na rubovima, donji dio je znatno viši od gornjeg, dok sam na nekoj fotki vidjela obrnuto. I na jedan dio sam u sredini stavila kupine - taj dio je fenomenalan. Ostalo osrednje.

    Vjerujem da dio priče je u siru, ipak je razlika između Vindijinog običnog i npr. Vindijinog mascarponea neusporediva, a o ricotti da i ne govorim, ali se pitam što još.

    Inače mi obično super ispadnu kolači, pa mi je nekako nevjerojatno da ovaj koji ima toliko pohvala ispada osrednje. Moram na popravni.

    Di sam fulala :?

  45. #45

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    hera, napravi točno kako piše u receptu, s ricottom, i ništa ne duplaj za početak
    ništa se ne bi smjelo napuhnuti kad izvadiš iz pećnice :?
    probaj napraviti u kalupu za torte, ako ga imaš, oba sloja ti budu otprilike podjednaki, možda gornji malo viši.

  46. #46
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    hera, napravi točno kako piše u receptu, s ricottom, i ništa ne duplaj za početak
    ništa se ne bi smjelo napuhnuti kad izvadiš iz pećnice :?
    probaj napraviti u kalupu za torte, ako ga imaš, oba sloja ti budu otprilike podjednaki, možda gornji malo viši.
    Ne bih se složila. Treba se duplati krema, jer tijesta ionak ispadne puno

  47. #47
    Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    1,076

    Početno

    pročitala svih 5 stranica i sve mi jasno... samo ješ nešto:

    trebam li kalup za torte kojem se gornji prsten odvaja ili mogu u nečem dubljem ga peći... lomi li se kad se vadi?

  48. #48
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    sto se kalupa za torte tice - ja sam prvi put radila s kravljim sirom kojeg vjerojatno nisam dobro ocijedila - pa mi je iz kalupa za torte, koji ne dihta 100%, curilo van (i onda je onak ogavno smrdilo po paljevini - mislim kuhinja, ne kolac).
    Drugi put sam radila u nekom najmanjem protvancicu kojeg imam i bilo je ok.

  49. #49

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    hera, napravi točno kako piše u receptu, s ricottom, i ništa ne duplaj za početak
    ništa se ne bi smjelo napuhnuti kad izvadiš iz pećnice :?
    probaj napraviti u kalupu za torte, ako ga imaš, oba sloja ti budu otprilike podjednaki, možda gornji malo viši.
    Ne bih se složila. Treba se duplati krema, jer tijesta ionak ispadne puno
    meni ispadne točno pola-pola u kalupu od 28 cm za torte, i meni je to o.k.
    imam kalup kojem se odvaja gornji prsten.

  50. #50
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    hera, napravi točno kako piše u receptu, s ricottom, i ništa ne duplaj za početak
    ništa se ne bi smjelo napuhnuti kad izvadiš iz pećnice :?
    probaj napraviti u kalupu za torte, ako ga imaš, oba sloja ti budu otprilike podjednaki, možda gornji malo viši.
    Ne bih se složila. Treba se duplati krema, jer tijesta ionak ispadne puno
    meni ispadne točno pola-pola u kalupu od 28 cm za torte, i meni je to o.k.
    imam kalup kojem se odvaja gornji prsten.
    Meni je tak ispalo kad sam zduplala kremu :?

    Izgleda da imaš neki čarobni kalup za torte

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •