Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 361

Tema: Nutella Cheesecake Brownies - fiiiinooo!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    mamasanić, ..volim peći kolače, ali ne pojedem ih previše, a i salsa mi potroši kalorije
    zovi za instrukcije

    summer, taj bustrengo s bloga je isto super super kolač, ajde isprobaj pa da čujem kako ti se sviđa

  2. #2
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Mene i dalje muči nekaj po pitanju tog kolača, sve je super, osim kaj mi tijesto ispadne malo tvrđe nego kaj bi trebalo i to naročito ispod višanja koje stavljam na donju smjesu prije nego je prelijem gornjom smjesom. Pliz, ima li neka forumašica koja kuži zakaj je tome tako? Jel' bi mogao biti problem u previše kakaa ili brašna, iako u potpunosti pratim recept (višnje su jedina iznimka)?

    Ako radiš sve po receptu i tak ti ispadne, onda to mora tako biti i takav je recept!

  3. #3
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    summer, taj bustrengo s bloga je isto super super kolač, ajde isprobaj pa da čujem kako ti se sviđa
    to je onaj od kukuruznog brašna? gore bi trebalo popikati zrnca šipka?

  4. #4
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    Reci cu ti samo naslov s bloga: Bustrengo - bolonjski kolač s jabukama, smokvama i palentom (a ide jos i med, grozdjice, cimet, korica narance...) Jedva cekam degustaciju.

  5. #5
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Dakle napravila sam ga... Izvrstan je..osim što sam ga malo presušila . Upravo sam ga donjela na posao radi degustacije, i cure kolačo-majstorice su ga pohvalile.

    Mene muči moja pećnica. Slabija je i moram pogoditi temperaturu pečenja. Mislim da sam je mrvicu pregrijala...

    Sljedeći put ću znati.

  6. #6
    marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb-medveščak
    Postovi
    2,242

    Početno

    Citiraj mamma san prvotno napisa
    Dakle napravila sam ga... Izvrstan je..osim što sam ga malo presušila . Upravo sam ga donjela na posao radi degustacije, i cure kolačo-majstorice su ga pohvalile.

    Mene muči moja pećnica. Slabija je i moram pogoditi temperaturu pečenja. Mislim da sam je mrvicu pregrijala...

    Sljedeći put ću znati.
    potvrđujem...kako je dobro pasao uz prvu jutarnju kavicu!

    hip hip hura za mammu san

  7. #7
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno


  8. #8
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    Citiraj summer prvotno napisa
    Reci cu ti samo naslov s bloga: Bustrengo - bolonjski kolač s jabukama, smokvama i palentom (a ide jos i med, grozdjice, cimet, korica narance...) Jedva cekam degustaciju.
    našla recept - bolji je od onog kojeg ja imam, definitivno isprobavam ovaj vikend. 8)

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    moram se pohvaliti sa vidovom rođendanskom gusarskom nutella ch. cake ;

    evo je:
    http://tinypic.com/view.php?pic=4h23vb6

  10. #10
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Prokleto prokleto lijep i ukusan gusarski brod!

  11. #11
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Anek jesi radila duplu dozu za Vidov rođendan, ili imaš mali kalup (moj je nekih 28 i nije mi ispala tako visoka torta :/ )

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    da, gornji sloj /ricotta/ sam radila dupli

  13. #13
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    I ti se osjetio više sir (kako su neke cure pisale) ili ne.....ne mogu staviti upitnik David je na meni

    Btw radila kolač prije koji dan i ispao je savršen....

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    I ti se osjetio više sir (kako su neke cure pisale)
    nije, ako radiš sa ricottom nikad nije "sirasto", jedino ako staviš kravlji..barem meni.

  15. #15
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Hvala ti

  16. #16
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Već duuugo gledam ovu temu među receptima i očarava me kak se cijelo vrijeme drži na vrhu. Budući da nisam majstor od kolača, a i nemam baš kolačoljubaca u kući, nisam ju mislila otvarati, al me zainteresirala jer se skroz tu negdje mota. Već sam mislila da se radi o nekoj novoj sekti, nešto poput vakcincijski osviještenog virt. plemena

    Napokon sam ju, dakle, otvorila, pročitala svih 7 stranica, izvadila sve dodatne upute vas koji ste probali raditi kolač i čekala savršen trenutak da se odvažim na avanturu... I eto me... Napravila sam ga... Jedan od rijetkih kolača u mom životu... I uspio je :D

    MM oduševljen, Lea isto, a bogme i ja (nosila sam i susjedi da se pohvalim, i - tražila me recept )

    Jedino ću drugi put staviti gornju smjesu duplu - drugo sve 5!

  17. #17
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    dobro dosla u ovisnice o ovom kolacu

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Matulji - Opatija
    Postovi
    369

    Početno

    Evo i mi smo napokon probali taj famozni kolač. Nakon korizme MM nije bio uopće zainteresiran za kolač :? iako je obožavatelj, bolje reći ovisnik o nutelli. Valjda mu nije falilo slatkog.

    Ipak sam prije tri dana odlučila ga napraviti. Sve po receptu i ispao je dobar ali dojmovi nam baš i nisu neki :/ . Nismo baš oduševljeni. Dosta se mrvio kad smo ga rezali i nema neki poseban gušt.

    Možda bi nam bio bolji kad bi se ubacilo između nekakvo voće, kao što su curke već radile. Ah, nema nam druge nego isprobat.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Koprivnica
    Postovi
    507

    Početno

    Eto i ja sam probala. Prefino je a pogotovo kad se ohlade u frižideru. Samo drugi put moram poduplati smjesu jer kad odnesem malo suprugovim roditeljima, pa njegovoj baki, pa sestri i šogoru pa mojima nekak nam je bilo knap. A svima je bilo jako fino.

  20. #20
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    549

    Početno

    Da se pohvalim da sam ponovo radila kolač - ovaj put poduplala sam cheesecake smjesu (osim što sam šećera stavila 5, a ne 6 žlica) i zbog toga pekla maaaalo dulje (cca 50 minuta). Ispao je FENOMENALNO!!!

    Sljedeći put dodajem voće :D

  21. #21
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Danas mi nije uspio :/

    Nakrcala sam brownie smjesu višnjama i pretjerala pa je taj dio dosta tekućast, čak mi izgleda sirovo (i stalno si u glavi mantram: nije sirovo, nije sirovo, jaja su pečena ziher nakon 60 minuta, a ostalo nije bitno, nije sirovo, nije sirovo.... ), ali je sirna smjesa ok makar sam ovaj put radila s običnim svježim kravljim sirom (DUKAT) kojeg sam dobro izmiksala sa štapnim mikserom da ne ostanu grudvice pa je baš fino kremasto.

    Ne znam samo je li frkanje u želucu nakon konzumacije kolača direktno povezano s njim :/ (pa si opet mantram - nije sirovo, nije sirovo....)

  22. #22
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Na kraju uopće nije bio loš - ona gomila višanja i sokom natopljena brownie smjesa bili su prefini! Trebala sam samo čekati da se potpuno ohladi, sad se i reže bez frke!

  23. #23

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Nizozemska
    Postovi
    43

    Početno

    I ja sam ga napravila i ne da je dobar nego je predobar!!!!!

    Inace mi kolaci bas ne uspjevaju, ali ovaj je bio doooooobarrrrrrr!!!
    Cak sam i susjede pocastila i njima je bio izvrstan :D

    Drugi put cu i ja probati duplu sir smjesu!

  24. #24
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,133

    Početno

    Malo brišem prašinu. Imate li ideja kako bih mogla ovaj kolač pretvoriti u tortu koja i lijepo izgleda (svatovi su u pitanju)? Bi li mi tu pomogla čokoladna glazura i je li je teško napraviti u okomitom smjeru? Ja još nisam neki majstor od kolača, ali mislim da bi mi ovo moglo poći za rukom. Naravno, probala bih prije napraviti za nas da uhvatim ritam
    Gore bi možda mogli doći npr listići badema ....

  25. #25

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    pa mislim da bi i torta bila ok, umjesto u tepsiju stavljaš smjese u kalup od torte a gore ukrasiš po želji. aj javi ako se odvažiš napraviti tortu, mene čekaju isto jedni svatovi pa bi i ja mogla...

  26. #26
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    bozanstveno!!! hvala anek

    ja sam radila sinoc - dupla sirna smjesa- i stvarno je fnatstican. MD odusevljen. cini mi se da se nutella vraca u nasu kucu na velika vrata (do sada je bila izgnana jer ja ne znam stati dok je teglica puna )

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    split
    Postovi
    251

    Početno

    konačno sam i ja odlučila napraviti ovo čudo od kolača. kažem čudo jer o ni jednom nisam vidjela 7 stranica...

    narvno radila sve po receptu i sad čekam da se ohladi pa da MM i ja probamo!!

  28. #28
    wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Split
    Postovi
    1,262

    Početno

    Pekla sam po prvom, originalnom receptu i svi su bili ODUŠEVLJENI!
    Btw, jedan sam pekla u petak, jedan u subotu....sve se pojelo.
    Najjednostavniji a iznimno fini kolač.

  29. #29
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Odusevljena ovim kolacem, malo sam prosurfala i naletila na jedan za koji mislim da je jednako fantastican!
    Sad trazim dobru dusu da ga isproba

    Marbled Ricotta Cheesecake Brownies:

    Cheesecake batter:
    250 gr. ricotta (9 oz)
    150 gr. cream cheese, at room temperature (5 oz)
    1/4 cup granulated sugar
    1 tsp. vanilla extract
    2 eggs
    120 gr. sour cream (4 oz)
    2 Tb. all purpose flour

    Brownie Batter:
    200 gr. butter (7 oz)
    300 gr. bitter sweet chocolate (10.5 oz)
    6 eggs
    200 gr. granulated sugar (7 0z)
    1 tsp. vanilla extract
    150 gr. flour (5 oz)
    pinch of salt

    Preheat the oven to 350F. In a bowl, mix together all the ingredeints for the cheesecake batter. Set aside.
    For the brownie: melt the butter and the chocolate together in a saucepan over low heat. Let cool a little. In a bowl, mix together the eggs, sugar and vanilla until pale. Add the chocolate/butter and mix until combined. Add the flour and salt.
    Line a 13x9 inch with foil, spray with cooking spray. Pour in the chocolate batter. Dot the cream cheese batter over it and with a toothpick or the tip of a knife swirl the batters around.
    Cook for 25-35 minutes. Let cool, cut and enjoy!

    Evo i slika (i recept):
    http://tartelette.blogspot.com/2007/...-brownies.html

  30. #30
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    preslatko i prečokoladno :/

  31. #31
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ja se vec ponadala netko napravio

    Na koji mislis?

  32. #32
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    ovaj prvi što je anek stavila

  33. #33
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ako volis nutellu, moras probat

    P.S Napravim ja jednom, pa zovem!

  34. #34
    trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Ako volis nutellu, moras probat

    P.S Napravim ja jednom, pa zovem!
    probala sam, preslatko mi je, nutellu obožavam, ništa dođite vi kod nas da se ne baci

  35. #35
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    ma znate šta. sutra idem kupiti nutelu i pečem!!!

  36. #36
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    ali onu prvu verziju!!!

  37. #37

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    3,520

    Početno

    I mi smo ga danas napravili!
    Malo modificirano - ne jedemo jaja, pa sam ih izbacila i umjesto njih ubacila jabučni sok i napravila sam duplu smjesu svega, ali nisam stavila x2 nutele i šećera i maslaca, tako da je malo blaži.

    I odličan je! :D

  38. #38
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    I mi smo ga danas napravili!
    Malo modificirano - ne jedemo jaja, pa sam ih izbacila i umjesto njih ubacila jabučni sok i napravila sam duplu smjesu svega, ali nisam stavila x2 nutele i šećera i maslaca, tako da je malo blaži.

    I odličan je! :D
    Anita, kako jaja nadomjestis jabucnim sokom? I kako to funkcionira?

  39. #39
    diavo

    Početno

    prije no što napravim nešto krivo: da li se jaja umiješaju cijela ili posebno žutanjci, a posebno snijeg od bjelanjaka i kako veliku šalicu koristite?

  40. #40
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj diavo prvotno napisa
    prije no što napravim nešto krivo: da li se jaja umiješaju cijela ili posebno žutanjci, a posebno snijeg od bjelanjaka i kako veliku šalicu koristite?
    Cijela.

  41. #41
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Citiraj diavo prvotno napisa
    prije no što napravim nešto krivo: da li se jaja umiješaju cijela ili posebno žutanjci, a posebno snijeg od bjelanjaka i kako veliku šalicu koristite?
    Cijela.
    ZAboravila odgovoriti za šalicu - 2.5 dl, ali stavim manje šećera.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    Upravo se peče po anekinom prvom receptu u obliku za tortu 28cm.

    Nešto mi se čini tanka pa me zanima, ako poduplam i brownie i sirnu smjesu moram li mjenjati vrijeme pečenja ili temperaturu?

  43. #43

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    malo da podignem ovaj SUPER recept!!!!

    to je ujedno i jedino od slatkog kaj ja radim

  44. #44
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    mi smo svoj za uskrs pojeli . ovo je BC jedini kolac, sve ostalo je kruh, ako je suho ili neki drugi naziv. dakle kod nas jedino to zove kolac

  45. #45
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Majstorice od kolača, trebam pomoć
    Pekla bi duplu smjesu (za gornju smjesu se to podrazumijeva ) pa me muči ta donja.
    Pretpostavljam da je vrijeme pečenja duže, ali ako stavim u veliki protvan (onaj od pećnice) možda i ne bi trebalo duže :?
    Ili da jednostavno ne filozofiram puno i da pečem dva odvojena kolača?
    Nemam vremena za greške pa sam sada na sto muka.

    hvala svima

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    upikneš čačkalicom i vidiš je li gotovo

  47. #47
    dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,775

    Početno

    samo podižem da mi bude tu blizu kako ne bih morala prepisivati. idem ga probati

  48. #48
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    krajnje je vrijeme da se ovo oživi.
    meni je na repertoaru za T rođendan

  49. #49
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    e pa sad je i meni za takodjer T rodjendan u nedjelju

  50. #50
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Radila sam danas prvi put i to s duplom ricotta smjesom u kalupu za torte, ali mi je gornji dio malo popucala uz rub. Je l to ok?

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •