mamasanić,..volim peći kolače, ali ne pojedem ih previše, a i salsa mi potroši kalorije
![]()
zovi za instrukcije![]()
summer, taj bustrengo s bloga je isto super super kolač, ajde isprobaj pa da čujem kako ti se sviđa
mamasanić,..volim peći kolače, ali ne pojedem ih previše, a i salsa mi potroši kalorije
![]()
zovi za instrukcije![]()
summer, taj bustrengo s bloga je isto super super kolač, ajde isprobaj pa da čujem kako ti se sviđa
hrčkić prvotno napisa
Ako radiš sve po receptu i tak ti ispadne, onda to mora tako biti i takav je recept!![]()
to je onaj od kukuruznog brašna? gore bi trebalo popikati zrnca šipka?anek prvotno napisa
Reci cu ti samo naslov s bloga: Bustrengo - bolonjski kolač s jabukama, smokvama i palentom (a ide jos i med, grozdjice, cimet, korica narance...) Jedva cekam degustaciju.![]()
Dakle napravila sam ga...Izvrstan je..osim što sam ga malo presušila
. Upravo sam ga donjela na posao radi degustacije, i cure kolačo-majstorice su ga pohvalile.
Mene muči moja pećnica. Slabija je i moram pogoditi temperaturu pečenja. Mislim da sam je mrvicu pregrijala...
Sljedeći put ću znati.![]()
potvrđujem...kako je dobro pasao uz prvu jutarnju kavicu!mamma san prvotno napisa
hip hip hura za mammu san![]()
našla recept - bolji je od onog kojeg ja imam, definitivno isprobavam ovaj vikend. 8)summer prvotno napisa
moram se pohvaliti sa vidovom rođendanskom gusarskom nutella ch. cake;
evo je:
http://tinypic.com/view.php?pic=4h23vb6
Prokleto prokleto lijep i ukusan gusarski brod!![]()
Anek jesi radila duplu dozu za Vidov rođendan, ili imaš mali kalup (moj je nekih 28 i nije mi ispala tako visoka torta :/ )
da, gornji sloj /ricotta/ sam radila dupli![]()
I ti se osjetio više sir (kako su neke cure pisale) ili ne.....ne mogu staviti upitnik David je na meni![]()
Btw radila kolač prije koji dan i ispao je savršen....
nije, ako radiš sa ricottom nikad nije "sirasto", jedino ako staviš kravlji..barem meni.Ana :-) prvotno napisa
Već duuugo gledam ovu temu među receptima i očarava me kak se cijelo vrijeme drži na vrhu. Budući da nisam majstor od kolača, a i nemam baš kolačoljubaca u kući, nisam ju mislila otvarati, al me zainteresirala jer se skroz tu negdje mota. Već sam mislila da se radi o nekoj novoj sekti, nešto poput vakcincijski osviještenog virt. plemena![]()
Napokon sam ju, dakle, otvorila, pročitala svih 7 stranica, izvadila sve dodatne upute vas koji ste probali raditi kolač i čekala savršen trenutak da se odvažim na avanturu... I eto me... Napravila sam ga... Jedan od rijetkih kolača u mom životu... I uspio je :D
MM oduševljen, Lea isto, a bogme i ja (nosila sam i susjedi da se pohvalim, i - tražila me recept)
Jedino ću drugi put staviti gornju smjesu duplu - drugo sve 5!
dobro dosla u ovisnice o ovom kolacu![]()
Evo i mi smo napokon probali taj famozni kolač. Nakon korizme MM nije bio uopće zainteresiran za kolač :? iako je obožavatelj, bolje reći ovisnik o nutelli. Valjda mu nije falilo slatkog.
Ipak sam prije tri dana odlučila ga napraviti. Sve po receptu i ispao je dobar ali dojmovi nam baš i nisu neki :/ . Nismo baš oduševljeni. Dosta se mrvio kad smo ga rezali i nema neki poseban gušt.
Možda bi nam bio bolji kad bi se ubacilo između nekakvo voće, kao što su curke već radile. Ah, nema nam druge nego isprobat.
Eto i ja sam probala. Prefino je a pogotovo kad se ohlade u frižideru. Samo drugi put moram poduplati smjesu jer kad odnesem malo suprugovim roditeljima, pa njegovoj baki, pa sestri i šogoru pa mojima nekak nam je bilo knap. A svima je bilo jako fino.
Da se pohvalim da sam ponovo radila kolač - ovaj put poduplala sam cheesecake smjesu (osim što sam šećera stavila 5, a ne 6 žlica) i zbog toga pekla maaaalo dulje (cca 50 minuta). Ispao je FENOMENALNO!!!
Sljedeći put dodajem voće :D
Danas mi nije uspio :/
Nakrcala sam brownie smjesu višnjama i pretjerala pa je taj dio dosta tekućast, čak mi izgleda sirovo (i stalno si u glavi mantram: nije sirovo, nije sirovo, jaja su pečena ziher nakon 60 minuta, a ostalo nije bitno, nije sirovo, nije sirovo....), ali je sirna smjesa ok makar sam ovaj put radila s običnim svježim kravljim sirom (DUKAT) kojeg sam dobro izmiksala sa štapnim mikserom da ne ostanu grudvice pa je baš fino kremasto.
Ne znam samo je li frkanje u želucu nakon konzumacije kolača direktno povezano s njim :/ (pa si opet mantram - nije sirovo, nije sirovo....)
Na kraju uopće nije bio loš - ona gomila višanja i sokom natopljena brownie smjesa bili su prefini! Trebala sam samo čekati da se potpuno ohladi, sad se i reže bez frke!
I ja sam ga napravila i ne da je dobar nego je predobar!!!!!
Inace mi kolaci bas ne uspjevaju, ali ovaj je bio doooooobarrrrrrr!!!
Cak sam i susjede pocastila i njima je bio izvrstan :D
Drugi put cu i ja probati duplu sir smjesu!
Malo brišem prašinu. Imate li ideja kako bih mogla ovaj kolač pretvoriti u tortu koja i lijepo izgleda (svatovi su u pitanju)? Bi li mi tu pomogla čokoladna glazura i je li je teško napraviti u okomitom smjeru? Ja još nisam neki majstor od kolača, ali mislim da bi mi ovo moglo poći za rukom. Naravno, probala bih prije napraviti za nas da uhvatim ritam
Gore bi možda mogli doći npr listići badema ....
pa mislim da bi i torta bila ok, umjesto u tepsiju stavljaš smjese u kalup od torte a gore ukrasiš po želji. aj javi ako se odvažiš napraviti tortu, mene čekaju isto jedni svatovi pa bi i ja mogla...![]()
bozanstveno!!! hvala anek
ja sam radila sinoc - dupla sirna smjesa- i stvarno je fnatstican. MD odusevljen. cini mi se da se nutella vraca u nasu kucu na velika vrata (do sada je bila izgnana jer ja ne znam stati dok je teglica puna)
konačno sam i ja odlučila napraviti ovo čudo od kolača. kažem čudo jer o ni jednom nisam vidjela 7 stranica...![]()
narvno radila sve po receptu i sad čekam da se ohladi pa da MM i ja probamo!!
Pekla sam po prvom, originalnom receptu i svi su bili ODUŠEVLJENI!
Btw, jedan sam pekla u petak, jedan u subotu....sve se pojelo.
Najjednostavniji a iznimno fini kolač.
Odusevljena ovim kolacem, malo sam prosurfala i naletila na jedan za koji mislim da je jednako fantastican!
Sad trazim dobru dusu da ga isproba![]()
Marbled Ricotta Cheesecake Brownies:
Cheesecake batter:
250 gr. ricotta (9 oz)
150 gr. cream cheese, at room temperature (5 oz)
1/4 cup granulated sugar
1 tsp. vanilla extract
2 eggs
120 gr. sour cream (4 oz)
2 Tb. all purpose flour
Brownie Batter:
200 gr. butter (7 oz)
300 gr. bitter sweet chocolate (10.5 oz)
6 eggs
200 gr. granulated sugar (7 0z)
1 tsp. vanilla extract
150 gr. flour (5 oz)
pinch of salt
Preheat the oven to 350F. In a bowl, mix together all the ingredeints for the cheesecake batter. Set aside.
For the brownie: melt the butter and the chocolate together in a saucepan over low heat. Let cool a little. In a bowl, mix together the eggs, sugar and vanilla until pale. Add the chocolate/butter and mix until combined. Add the flour and salt.
Line a 13x9 inch with foil, spray with cooking spray. Pour in the chocolate batter. Dot the cream cheese batter over it and with a toothpick or the tip of a knife swirl the batters around.
Cook for 25-35 minutes. Let cool, cut and enjoy!
Evo i slika (i recept):
http://tartelette.blogspot.com/2007/...-brownies.html
Ja se vec ponadala netko napravio![]()
Na koji mislis?
Ako volis nutellu, moras probat
P.S Napravim ja jednom, pa zovem!
probala sam, preslatko mi je, nutellu obožavam, ništa dođite vi kod nas da se ne baciMum2Be prvotno napisa
![]()
ma znate šta. sutra idem kupiti nutelu i pečem!!!
I mi smo ga danas napravili!
Malo modificirano - ne jedemo jaja, pa sam ih izbacila i umjesto njih ubacila jabučni sok i napravila sam duplu smjesu svega, ali nisam stavila x2 nutele i šećera i maslaca, tako da je malo blaži.
I odličan je! :D
Anita, kako jaja nadomjestis jabucnim sokom? I kako to funkcionira?Anita-AZ prvotno napisa
prije no što napravim nešto krivo: da li se jaja umiješaju cijela ili posebno žutanjci, a posebno snijeg od bjelanjaka i kako veliku šalicu koristite?
ZAboravila odgovoriti za šalicu - 2.5 dl, ali stavim manje šećera.MalaSirena prvotno napisa
Upravo se peče po anekinom prvom receptu u obliku za tortu 28cm.
Nešto mi se čini tanka pa me zanima, ako poduplam i brownie i sirnu smjesu moram li mjenjati vrijeme pečenja ili temperaturu?
malo da podignem ovaj SUPER recept!!!!
to je ujedno i jedino od slatkog kaj ja radim![]()
mi smo svoj za uskrs pojeli. ovo je BC jedini kolac, sve ostalo je kruh, ako je suho ili neki drugi naziv. dakle kod nas jedino to zove kolac
![]()
Majstorice od kolača, trebam pomoć![]()
Pekla bi duplu smjesu (za gornju smjesu se to podrazumijeva) pa me muči ta donja.
Pretpostavljam da je vrijeme pečenja duže, ali ako stavim u veliki protvan (onaj od pećnice) možda i ne bi trebalo duže :?
Ili da jednostavno ne filozofiram puno i da pečem dva odvojena kolača?
Nemam vremena za greške pa sam sada na sto muka.
hvala svima![]()
upikneš čačkalicom i vidiš je li gotovo
samo podižem da mi bude tu blizu kako ne bih morala prepisivati. idem ga probati
krajnje je vrijeme da se ovo oživi.
meni je na repertoaru za T rođendan![]()
e pa sad je i meni za takodjer T rodjendan u nedjelju![]()
Radila sam danas prvi put i to s duplom ricotta smjesom u kalupu za torte, ali mi je gornji dio malo popucala uz rub. Je l to ok?