ILI KAKO SU SE GIMNAZIJALCI IGRALI TEKUCIM DUŠIKOM!!
Krenuli smo ranom zorom u Zagreb, puni dobre volje (cijelim vlakom su odjekivali umili glasici nekih pojedinaca). Nakon pregovora o tome da je šetnja zdrava i da cemo propješaciti do trga, uz pozadinsko brundanje, stižemo pod rep bana Jelacica. Nakon toga slijedi druga runda pregovora - o kupovini tramvajskih karata (kao ono, švercat cemo se i sl...) no pametniji popušta i kupuje se karta. Penjemo se do katedrale i cekamo bus. Evo ga, popularna 106-ica za krematorij je tu... Nakon vožnje u prepunom busu, iskrcavamo se na "brdu" - naravno da sam urlala na trecoj stanici: Idemo van! (na opce zgražanje bakica koje obitavaju u tom busu... imam osjecaj da tamo i spavaju). Tu je na "brdu" cjelokupni PMF (fizika, matematika, kemija, biologija, geofizika) + IFS + Ruder... Pametno neko "brdo", nema šta...
Ulazimo u "tangentu" - kafic, no neki su gladni, a tamo nema ništa za jelo pa se ide u trgovinu. Naravno, vracaju se s pola kile kruha i budole...
Bliži se 11 sati, evo nas pred IFS-om. Opet brundanje... (te je hladno, te kad cemo unutra). I napokon se vrata IFS-a otvaraju!!! Najprije predavanje o kvantnoj fizici i magnetima..., a zatim obilazak laboratorija, nanotehnologija, ogib i interferencija, elektronski mikroskop i ono što je izazvalo najvece oduševljenje - supravodljivost i magnetna levitacija... (neki su veselo brckali po tekucem dušiku..., a vi ne radite to doma).
Nakon predavanja su Novosel i Tomašic postavljali toliko pitanja da smo ostali 20 minuta dulje od predvidenog...
Vec je 13,30, a treba do 16 sati iskoristiti vrijeme za shopping i kavu. Pola ekspedicije odlazi busom, a 4.b i jedna pridružena clanica uzdaju se u moje navigacijske sposobnosti da ih dovedem to trga... hahaha
Nakon spuštanja niz hrpe stuba i konstantnog zanovijetanja (neki pojedinci): Mi bi na tramvaj!!! - dolazimo do Kaptol centra i Tkalce. Tu se nakratko rastajemo i u 16 sati smo ponovno svi na okupu. Ukrcavamo se u vlak i stižemo doma!!
Ma izlet bi bio za +5 da jedan pojedinac iz 4.b nije "prokomentirao" moju frizuru. No tom sam mu prigodom zaželjela paklenu punicu u bliskoj buducnosti...
M. M., PROF.
P.S. Zahvaljujemo prof. M. na ovako kreativnom izvještaju!!!