Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 65

Thread: PRANJE TUŠ KABINE!

Default PRANJE TUŠ KABINE!

cure s čime perete tuš kabinu.ja imam onu kvadratnu 80*90.
    Ne mogu oprati one gljivice koje se skupljaju na mjestima gdje se preklapaju stranice.stakla operem ali te spojeve i ribove nikako.
    imamo kabinu od kolpa san od plastike,toliko sam trljala stranice da mi se skinula neka zaštitna folija.jesu li bolje one od pravog stakla?
    kakva su iskustva s polukružnim kabinama.??

suzyem's Avatar

Tamo gdje se preklapaju stranice ja natopim domestosom o drugo dan isperem, sve ode... Prije sam imala plastičnu, sad staklenu i puno mi je bolja!

melanija's Avatar

Cilit bang,probala ovo ljeto jer baš je to i nama bio isti problem.Poprskati,ostaviti i isprati vodom.Na njemu čak i piše da je za za pranje,između ostalog,i tuš kabina.

Default tuš kabina

ja imam čak i jednu staru četkicu za zube koju sam promovirala u četku za pranje kuteva tuš kabine.
    špricam svime i svačime, ali jedino ta četkica sve oriba...

ja sam sa cilit bangom uništila pločice... kako, nije mi jasno.. ostale bijele fleke.. :/

Ja isto ribam sa starom četkicom za zube i svim mogućim sredstvima: domestos, cilit bang, Mr. Muscolo. A sad sam čula da ako ne ide s tim sredstvima da pokušam sa čistom solnom kiselinom. Navodno odlazi sve živo. Probam pa javim.

OPREZ!
    nemojte predugo ostvljati razna sredstva na tuš kabini jer se uništava silikon kojim su stranice ljepljene u aluminijske profile, tako možete dobiti poroznu tuš kabinu kao što je imam ja
    da bi očistila tuš kabinu stavim ocat u onu špricalicu i sve dobro natopim, ali to stvarno jako smrdi, tako da to radim samo kad su djeca izvan kuće, a to nije baš tako često.
    mrzim tuš kabinu.

solna kiselina je užasno jaka..bolje sa octom.. a i dm ima neko sredstvo sa octom i jabukom..meni je dobro..

slava's Avatar

Neeeee solna kiselina, uništi, doslovno pojede sloj materijala koji se njome čisti!!!!
    Meni je WC Perin od Saponie zakon. Skroz očisti kamenac, masnoću i gljivice, a nimalo ne uništi površinu.

Quote Originally Posted by melanija
    Cilit bang,probala ovo ljeto jer baš je to i nama bio isti problem.Poprskati,ostaviti i isprati vodom.Na njemu čak i piše da je za za pranje,između ostalog,i tuš kabina.
    isto ovako

Quote Originally Posted by slava
    Neeeee solna kiselina, uništi, doslovno pojede sloj materijala koji se njome čisti!!!!
    Meni je WC Perin od Saponie zakon. Skroz očisti kamenac, masnoću i gljivice, a nimalo ne uništi površinu.

Potpisujem u potpunosti ili octom radije prije 2x nego s solnom ...mozete ako imate jakooo stara kupatila pa ne ide bas s nicim drugim i to ne cesto ..

Adrijana's Avatar

dm ima neko sredstvo sa octom i jabukom..meni je dobro..
    Ovako.
    Ili pošpricam sa sredstvom od Amwaya.

Riana's Avatar

četkica za zube + domestos ili mr.proper za kupaone (lijepi miris ve.domestosa)

našpricam, ostavim, malo početkam, isperem i ode... 8)

slava's Avatar

O da, četkica za zube svakako. Fino se daju očistiti kutovi i fuge.

AndrejaMa's Avatar

A kad sve to lijepo očistite ima sredstvo od Ajaxa (u roza boci sa špricom) koje služi za održavanje tuš kabina. Nakon tuširanja se pošprica i to je to. Ostavi jedan tanki sloj, voda se pri slijedećem tuširanju jednostavno slijeva i ne ostaju tragovi kamenca po kabin. Špricam svaki drugi treći put i drastično sam smanjila broj ribanja kade. Jedini problem je da ga nema baš svugdje za kupiti......ja ga tražim već dva tjedna....

summer's Avatar

Quote Originally Posted by slava
    Ja NIGDJE ne mogu naci taj WC Perin. WC ovaj, onaj, ali Perina nigdje. Help, please!

ja sam ga vidjala i u konzumu i u getrou i metrou

summer's Avatar

Quote Originally Posted by gejsha
    ja sam ga vidjala i u konzumu i u getrou i metrou
    Thanks. U zadnja dva ne idem, pogledat cu u Konzumu.

slava's Avatar

WC perin je u sasvim neuglednoj boci, od mliječno bijele plastike, najčešće na najdoljnjoj polici u dućanu. Mislim da ga ima u svim većim centrima.

summer's Avatar

Nema ni u Super Konzumu, MM donio Arf WC perin, koji je samo za skoljku. Pa znam da sam corava, ali bas toliko?

slava's Avatar

Ne znam zaista, ja ga gotovo svagdje nađem u Slavoniji.

AndrejaMa's Avatar

Pa taj Arf WC perin i jest od Saponije!!!
    ARF jest proizvod od Saponije, kao i Vim, Faks, Zirodent....
    Dakle kupujte Hrvatsko!
    A to što piše da je za WC neka te na zbuni. Za jedno temeljito čišcenje neće uništiti kadu. Razrijedi ga i odmah nakon čišćenja dobro isperi.

Pa ima i u ZG saponia koliko sam vidjela na ulazu u zg na desnoj strani

AndrejaMa's Avatar

Saponia u ZG ???
    Možda distribucija, ali tvornički pogon je u Osijeku kao i njihovo središte.
    A proizvodi još: Rubel, Nila, Ornel, Likvi, Tipso, Di, Frutella, BIS.

pužić's Avatar

andrejaMa imaš taj Ajax u Mercatoru!ja kupila neki dan...inaće ga koristim već dugo i nakon svakog tuširanja pošpricam pločice i stvarno nemam puno posla kod održavanja...

AndrejaMa's Avatar

probat ću, hvala!
    Je li da je super stvar? I ja je koristim već dugo, ali sad stvarno nisam mogla naći ni u jednoj trgovini.

slava's Avatar

Quote Originally Posted by AndrejaMa
    Pa taj Arf WC perin i jest od Saponije!!!
    ARF jest proizvod od Saponije, kao i Vim, Faks, Zirodent....
    Dakle kupujte Hrvatsko!
    A to što piše da je za WC neka te na zbuni. Za jedno temeljito čišcenje neće uništiti kadu. Razrijedi ga i odmah nakon čišćenja dobro isperi.
    Ne traba ga razrijeđivati, ne uništi površinu. Vjerujte, koristim ga već godinama 8) .

MamaRibice's Avatar

pokusajte s kombinacjiom alkoholnog octa o sode. pospricate ocat pa posipate sa sodom.

AndrejaMa's Avatar

Znam da neće uništiti površinu, ali za čišćenje velikih površina bolje ga je razrijediti (npr u jednu onu posudicu sa špricom) i pošpricati. Prvo radi koncentracije mirisa, a da ne kažem da je meni jednostavno pregust za čišćenje velikih površina. Iz tog razloga ja ga rijedim.

pužić's Avatar

andrejaMa ne smeta ti tako jaki miris sad kad si trudna?Ja ne mogu podnijeti ni Domestos ni solnu kis, pa vjerujem ni perin...probala sam s octom neki dan i zagrlila školjku , mogu samo s nekim mirisnim sredstvima za glancanje pločica tipa ajax, al to nije za ribanje i tvrdokorne naslage kamenca i plijesni

AndrejaMa's Avatar

Imam ventilator u kupaoni i prozor. Otvorila širom prozor, upalila ventilator, stavila onu masku na lice i čistila! Nije sjajno, ali mora se! Pa zato sam i razrijedila! Ali ja tako čistim kupaonu jednom u par mjeseci. Ostalo nekim blažim sredstvima ili octom.
    I nisam baš osjetljiva na mirise.

Gemini's Avatar

domestosom politi večer prije, sutra isprati, garantirano sve gljivice odlaze, čak sa fuga i silikona! Ne zaboraviti provjetriti kupaonicu jer je miris stravičan, a koliko čujem i otrovan!

summer's Avatar

Za jednu visokoobrazovanu zensku ja sam stvarno blentava.

Prvo, ako je taj WC Perin ustvari Arf WC perin, sto niste tako i napisali? Ili postoji oridjidji WC Perin koji ja u Splitu ne mogu nigdje naci, vise mi se manta od pregledavanja redova svih onih sredstava. Ali, pokusat cu s ovim. Jao vama ako gljivice ne odu a mene udavi miris ili mi naraste skoljka u tus kabini...

Drugo, taj carobni rozi Ajax, treba li napisati da nisam nasla 8)
    Postoji rozi sa spricom, neki double action ili slicno, pise da je i za tus kabine (ali i za sve ostalo) i ne pise nista o spricanju pa ostavljanju, vec se ispire kao i svako drugo sredstvo. Jel to taj ili ima neki poseban?

(Inace, ja sam manijak za prikupljanje sredstava za ciscenje, koliko su u uporabi je vec neka druga prica... s tuznim krajem, dodao bi MM... )

Ja tus kabinu cistim najobicnijom sodom za pranje. Mislim da bi moglo i sodom bikarbonom. Prospem po tus kabini, izribam cetkicom i sve gljive odu. Za kamenac pospem razrijedjenu limunsku kiselinu, isto oribam cetkom. I nakon ciscenja sve super.
    Od obicnih sredstava za ciscenje mi je super onaj Frosch na bazi octa. Smrdi ko kuga, al zato dobro ocisti plus sto mi je taj smrad poticaj za brzinsko ciscenje.

pužić's Avatar

summer je taj ajax o kojem AndrejaMa i ja pričamo je sa roza špricom, a bočica je bijela ( andreja se zabunila).Uglavnom pošpricaš ga po mokrim pločicama i ostaviš, idući put kad se tuširaš to se spere i opet pošpricaš nakon tuširanja dok su pločice mokre.(možeš i svaki drugi put..)ono bitno je da moraš rjeđe čistiti pločice i da se uvijek sjaje..za perin mislim da postoji wc perin ( a ne arf wc perin), ali ja ga ne koristim, pa nisam baš mjerodavna..

slava's Avatar

Jedino ako Saponia nije prepakovala i preimenovala WC perin u Arf WC perin :/

AndrejaMa's Avatar

Pužić, i jesi i nisi u pravu!
    Moj stari Ajax protiv kamenca bio je u roza bočici sa roza špricom. I ja sam sada kupila u bijeloj bočici sa roza špricom! Dakle, bila ja promjena ambalaže.
    Slava, zar nisam u pravu da je Arf proizvod od Saponie?
    Možda je isto došlo do promjene ambalaže? Ali sigurna sam da na Arf WC Perin piše da je proizvod Saponie.

Erin's Avatar

Ja nemam tuš kabinu, ali imam vrata na kadi od stakla(dođe na isto) i čistim sa sredstvom za čišćenje kada od kolpasan-a. Super sam zadovoljna jer mi bez glancanja diže naslage kamenca. Kad se pojave one gljivice uz rub kade, polijem ih cilit bangom i isperem.

pužić's Avatar

imaš pravo andrejaMa prošla boca je bila roza, ja sam neki dan kupila novu sa roza čepom i odmah zaboravila na staru.Sorry što sam te prozvala nepotrebno

AndrejaMa's Avatar

pužiću, samo ti mene prozivaj...
    već ću se ja pobuniti i obraniti ako mislim da si u krivu...

babyiris's Avatar

Za gljivice stara četkica za zube i prašak za pecivo.

Rene2's Avatar

Frosch na bazi octa, ili ocat direktno uopće samo to koristim za kupaonicu, a domestos za WC.

Gljivice ne mogu živjeti u kiselim uvjetima, ne odgovara im ph.

slava's Avatar

Quote Originally Posted by AndrejaMa
    Slava, zar nisam u pravu da je Arf proizvod od Saponie?
    Možda je isto došlo do promjene ambalaže? Ali sigurna sam da na Arf WC Perin piše da je proizvod Saponie.
    Arf jest proizvod Saponie. Vjerojatno su sad Perinu dodali naziv Arf.
    Arf je vjerojatno naziv "kolekcije za čišćenje kuće". Ispravite me ako sam u krivu.

mašnica's Avatar

Ja sam upravo danas oribala fuge u kupaonici pomocu praska za pecivo i stare cetkice, a rezultat je zapanjujuci!!!

ALI! Probala sam sa arfom i sanitarom oribati plocice (izgledaju kao da je neki sloj na njima prasine, dosta je trdokorno i ne da se oprati, one kapljice osusene od vode)... kako da to rijesim, KAKO?

Hvala cure, tako sam ponosna na fuge svoje danas!

pužić's Avatar

jesi imala onu crnu plijesan na fugama?ja sam to riješila bjelilom za fuge, ali mi se plijesan stalno pojavljuje na silikonu oko kade...može to praškom za pecivo?

kako to sa praškom za pecivo? samo namuljaš?

i ja ne kužim taj prašak za pecivo.koliko kesica mi treba i koliko vode,jel to rastopim i što onda...??

mašnica's Avatar

uglavnom sam ribala pod, fuge su bile smedje, sad me ceka dio oko kade, tu vec ima nesto crnih plijesni.

Ovako sam radila (ispravite iskusnije ako grijesim, radila sam to 1.put):
    malo sam s vodom namocila fuge i uzela vrecicu i malo posipala pp, i s cetkicom ribala, imam dosta veliku kupaonicu, za pod mi je trebala SAMO jedna vrecica, jer pp je ostajao na cetkici, pa dok god je "izbjeljivao" sam ribala, a posipala malo kad vise nije islo.

Valjda sam vam uspjela objasniti...good luck, bit ce ribanja ovaj vikend cini mi se

WC Perin je preparat u jednoj stvrno neuglednoj boci, mliječnobijele boje kako je netko već napisao. Moja mama živi u Slavoniji pa kad dolazi ili kad ja idem tamo kupim par litara. Inače, nisam ga nigdje uspjela pronaći u Zagrebu. Ovo je po meni najbolje sredstvo koje sam ikada koristila, no veoma je jako pa su obavezne rukavice, a kasnije naravno ostavi miris no meni to ne predstavlja problem jer imam prozor u kupaonici.Napomenula bih da je vrlo jak, ali mi nikada nije prouzročio štetu čak ni na rostfreinim slavinama.

ja tuš perem s Bangom za kupaonu i pločice

Page 1 of 2 12 LastLast