-
u vezi sos telefona
imam dosta prijateljica i poznanica koje su tek rodile ili ce roditi i skoro svaka je bila nesigurna, trebala joj je pomoc koju nisu dobile u rodilistu ili su se educirale ali ih savjeti drugih izlude i naprave nesigurnima ( pa znate kako to ide doli kod nas kad zena dode iz rodilista i bude sve u stilu daj ditetu dudu, daj joj bocicu, vidis da je dite gladno jer tura sake u usta i slicno.... :/ )
e sad..... mnogima sam pokusala priko sms-a, mejla ili telefona dat podrsku ili savjetovat i svakoj sam i dala broj sos rodinog telefona i rekla da tokom dana uvik mogu zvati ako ih ista brine i zele pitati.
stvar je sad u tome sta su neke usudile se i zvale sos i dobile dobre savjete i podrsku a neke ( citaj dosta njih) se ne usuduju na taj korak tj podigniti slusalicu i nazvati.
ja donekle razumim jer polazim od sebe kako bi meni bilo i mada sam otvorena osoba koja ce bez srama svugdi zvati ipak bi mi kao mladoj tek postaloj mami koju tuku u glavu svi hormoni bilo to kao jedna vrsta priznanja da nisam dovoljno dobra i da ne znam svoje dite nahraniti ( nadam se da razumite sta zelim reci bez nekog krivog shvacanja)
palo mi je na pamet ako bi moglo nekako u tim reklama sta ih vi imate, brosurama ,portalu i slicno na neki nacin naglasiti da one koje zovu sos telefon ne trebaju sramiti, ne vide to kao neku vrstu poraza nad samom sobom ili bespomocnosti vec da su i same zene koje djele savjete prolazile kroz slicne probleme i razume taj osjecaj.
pretpostavljam da ima dosta cura ovde na forumu koje su isto tako pokusale neke poznanice ili prijateljice savjetovat da zovu na telefon a one nisu zvale.
-
Fortuna, ako im je neugodno zvati na telefon, mogu potraziti pomoc i preko maila. Na dojenje@roda.hr
-
stvar je u tome da nemaju sve pristup netu ili uopce kompjuter :/
-
-
jedna je i jutros zvala sos ali mast koju treba mazat nema za kupit u mom gradu :/
-
ako mislis na purelan, ima ga u splitu
-
-
Ima od nedavno i u Zadru, ako koga zanima.
A po pitanju hrabrosti da se digne slušalica i nazove sos telefon, gotovo je nevjerojatno koliko se mame ustručavaju. Radije će nazivati 100 drugih ljudi, i stručnih i nestručnih, nego sos telefon. Je li zbilja toliki bed što su s druge strane žice mame koje su, kao, "uspješne" dojilje pa se žene osjete manje vrijednima? :/ Otkad sam u edukaciji, uputila sam puno svojih poznanica na telefon, ali nikad nisam dobila ni jednu povratnu informaciju da su zaista tamo potražile savjet.
-
onda klia tocno znas o cemu govorim
-
moram priznati da mi bas i nije jasno. meni je kad smo imali frke prvo pao napamet rodin sos. istina nije ti svejedno sto tako nesto " jednostavno" ti nisi u stanju sam izvesti ali buduci da se radilo o djetetovom zdravlju i zelji da i dlje uspjesno dojim nije mi uopce bilo bed nazvati i poslusati kako to mogu raditi i bolje. I moram priznati da mi je drago jer neke stvari nisam ni sama znala. :D
-
Ja već znam skoro sve cure sa Rodinog SOS telefona :D . Samo svaki put kad bi htjela javit kako je prošlo i da se zahvalim bila bi neka druga. Ali nema veze, čak smo se stigli zavrtiti u krug.
Sve frendice kojima sam dala broj su zvale, pa se samo pitam kako uopće cure sa telefona izdržavaju navalu. Ovim putem još jednom HVALA!
-
-
Jako mi je drago kad vidim da postoje i drukčije priče, kao ove vaše. :D Ali - sto ljudi - sto ćudi.
-
-
Osoblje foruma
SOS telefon dnevno zove i po deset žena, u usporedbi s nekim drugim telefonima to je jako velika brojka.
Zato ja uopće ne bi zaključila da se žene teško odluče na ovaj vid pomoći...
-
opet ja
jel postoji sansa da se ide u kucnu posjetu kod zena koje su tek rodile? znam da je to puno :/ ali bi pomoglo. osobno imam jedan slucaj u trogiru gdje mami treba velika podrska i probat cu je poslat u split da joj zrinka il neka druga pokaze.
-
ovo poslat u split sam mislila na ovu proslavu tokom tjedna dojenja
-
Kad sam rodila Grgu nisam znala za Rodu, ali sam nekako na sreću imala dobre instiktne i stavljala ga na cicu stalno, jer sam skužila da je to ono što mu treba, iako sam bila izbombardirana savjetima o čajevima na žličicu i dojenju na sat.
U rodilištu sam bila u sobi s dvije cure, jedna s foruma, a druga živi sa sveki na selu- nudile smo joj sos broj, izbjegla ga je uopće umemorirati u mobitel :?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma