Odlicno! Bas mi je drago. Kad malenima nesto fali, covjeku nije ni do cega.
Cuvajte se i uzivajte![]()
Odlicno! Bas mi je drago. Kad malenima nesto fali, covjeku nije ni do cega.
Cuvajte se i uzivajte![]()
Hvala
Išli smo jučer opet na bazen, kupao se mališa sve u šesnaest.![]()
Tjedan dana prije devet mjeseci. Dakle 8 mjeseci i koji tjedan![]()
Vau suncokretna! Sam samcat hoda, bez pridržavanja?
Posljednje uređivanje od Gabi25 : 14.08.2014. at 22:08
Prohodao sa 13 mjeseci,jednostavno se ''otisnuo'' i od tada se ne zaustavlja![]()
Moj dječak je samostalno prohodao sa 10 mjeseci, al je bio dosta nestabilan.
Međutim, odlučio je hodati i ništa drugo ga nije zanimalo! Pa-pa je naučio sa 11 mjeseci![]()
Bez pridržavanja. Napravi po 12 koraka sam.![]()
Sa 14 mjeseci ali odmah jako sigurno i vrlo spretno. Do tada ni puzao.
Moja svekrva kaze da je mm prohodao sa 8,5 mj sto je meni nevjerojatno! Kad sam to ispričala našoj fizioterapeutkinji kod koje je naša curka išla na vježbe nije mogla vjerovati i kaze da to još nije čula. Zato sam te suncokretna to pitala.
Naša curka je prohodala tjedan dana prije prvog rođendana. Tek sad sa 14 mj je skroz sigurna i stabilna, sad već pokušava i trčati.
Sestra od mm je prohodala navodno sa 7-8mj...tako kaže moja svekrva. Napredno nešto![]()
Cura nam je prohodala s 11 mjeseci. Već s 8-9 se kretala, tj. pravila male koračiće pridržavajući se za ogradicu ili krevet. I sa svima sam se svađala da ju ne vodaju kao majmuna, da ju ne vuku za ruke već da se sama osamostali. Sreća da jesam. Evo je, ima 15 mjeseci i trči kao luda. Nema vucaranja ni sada, samostalna je. Hoće dati ruku samo na minutu i to ako je dobro raspoložena, hehe!
I moja svekrva veli da je mm već hodao s 8 mjeseci. No, s obzirom na to koliko su se svi oni trudili vodati mi malu kao majmuna natežući ju za malene rukice i klimave nogice, jasno mi je što znači već hodao.BTW, on je (znate) već i pričao s 8-9 mjeseci!
![]()
Posljednje uređivanje od zekana : 15.08.2014. at 22:38
Zato i stoji ovaj
Moji su oboje s 8ipo uz namještaj hodali..cura je prohodala s 12mj15dana,a dečko evo još ne hoda samostalno. Važno da prohoda,a hoće li s 9-12-16mj manje mi je bitno. Kad budu spremni.
Ma i ja mislim da mm nije prohodao tako rano, vjerojatno kombinacija hodalici i nahodavanja za ruke.
Naša curka je uz namještaj hodala sa 9 mjeseci ali ne mogu to nazvati hodanjem, zna se sto je hodanje.
Ja imam blizance, u cura je prohodala sa 11,5 mj a na nogama je od 9 mj, decko se tek s 11mj dignuo prvi put na noge ali vec hoda uz namjestaj ali mislim da nece jos tako skoro se pustitisada imaju god dana
Moj bebač se ima 2 tjedna diže na noge di god ga stavim on hop na noge iako je još nestabilan,probala sam ga držat za rukice da vidim šta će a on želi hodat!sad ima 8 mj sa 7,5 mj je počeo stabilno sjedit i puzat,jel rano da ga držim za rukice da hoda?
Moje cure su malo kasnije prohodale, starija sa 16mjeseci, mlađa je imala punih 17mjeseci..ali čim su prohodale su bile jako stabilne..dugo su one šetale uz namještaj i pridržavanje, jednostavno im je trebalo hrabrosti da se puste i krenu same..
Tjedan dana prije 6 mjeseci propuzao i odmah se postavio na noge uz pridržavanje. Sa nekih tjedan prije osam mjeseci sam se diže iz čučnja ili iz četveronožnog položaja bez pridržavanja. A korak-dva-tri samostalno sa nekih osam mjeseci. Sada, tjedan prije devet mjeseci hoda sam. Nisam ga vodala za ruke uopće. Stavila bih ga na travu,meko je, i momak je puzao i učio hodati.I ja sam mislila da je nemoguće.
frajer se digne na noge u krevetiću,ogradici bilo di, di vidi da se može pridržat hop i onda se pusti i naravno padne.
E tako će se naučiti da zna pazit na sebe kad padne. Naravno i ti budi blizu da ne bubne u pločicea ako ga budeš stalno vodila za rukice neće nikada pasti,a nije ni to dobro. Treba šta više sam
par dana nakon prvog rođendana.
O dan nakon prvog rodjendana a G mjesec dana kasnije. Obje vjezbacice. S tim da je G vjezbala vise i duze jer je sporije "hvatala" ali je sad spretnija i penje se svugdje kao prava mala majmu ica.
Cura prohodala sa 9,5 mjeseci, pa sam zato sa nestrpljenjem čekala da i sin prohoda otprilike sa isto toliko mjeseci , ali njemu se nije žurilo i prve je samostalne korake napravio tek nakon 1. rođendana.
dobro da ste izvukle temu da napišem kako je sve to relativno:
prohodala je sa točno 16 mjeseci, jednostavno se nije puštala, ali od tada je bila sigurna i bez padova.
i inače je vrlo spretna, a sada sa 8 g. "prava" sportašica
njena frendica, 2 dana razlike, je prohodala sa 10 mjeseci, dakle 6 mjeseci prije nje,
a već kad su imale godinu i pol uopće se nije vidjela razlika između ove koja hoda tek 2 mjeseca,
i ove koja hoda već 8 mjeseci.
naravno da danas još manje ima razlike, spretne su i sportašice obje...
i drugi je prohodao sa 13 mjeseci, a propricali oboje sa 22 mjeseca.
Pod "prohodala" podrazumijevamo i dva-tri samostalna koraka? Ako da, prve samostalne korake je napravila s 11 i 10 dana.
Prvi dvoje hodali su na prvom roćkasu a ovaj treći se bas počeo puštati...napunio godinu 12.3.
Mislim da je godina dana nekakav prosjek. Ja sam (prema usmenoj predaji) prohodao na moj 1. rođendan: a tako je i moj sin.))
E, tak je i moja, al kratko je trajalo
Jednom kad se otisnula u svijet...fijuuuu....![]()
Ma i meni se cinilo da je moja
Mislim da je koja dva tjedna trajalo to trazenje prsta, mozda malo vise
I isto sam komentirala kak je ziherasica
I onda je skuzila da joj taj prst nicemu ne sluzi
Sad trazi kad smo vani na nekom grbavom terenu ili kad ima puno ljudi (sad je i u fazi "sramim se")
Moj prohodao s nekih 12 i pol mj. Unutra je odmah bez problema hodao sam, vani me još tjedan-dva tražio prst.
stariji je prohodao sa 13 mj to bez puzanja, a mlađi je vrlo rano počeo puzati, ali je prohodao tek sa 14 mj
P. ima 15 mjeseci i još nije ni blizu hodanju. Profesionalno puže, brz je ko strijela i to mu je dovoljno. Diže se uz namještaj i hoda ali ne pušta se ni ne stoji samostalno.
Neće ni ruku da pređe od stola k meni, on se spusti i dopuže taj jedan korak
Čekam i uživam u puzanju![]()
Njoj je skroz svejedno je li prst ili neki predmet, samo da je nesto u ruci i odmah je sigurnija.![]()
MOja je bez ikakve pomoći prohodala s 13 mj. i od tad nije stala.Sama se digla i odeeeeee....
Moja je prohodala, ziheraski, s 11 mjeseci.. samo se odvojila od stola i prosetala do kuhinje.. tako da je za rodjendan bila skroz pripremljenaa majku sam do tad redovito slusala (kao i danas u drugim stvarima) kad ce vise prohodati? Tako da mi je bas sjelo.
Posljednje uređivanje od Doga : 12.04.2015. at 06:08
15,5 mjesecikolika je ljencina mislila sam da nece nikad, zapravo mozda jos sam ni nebi al ga je motivirao jedan cupavi lajavac
![]()
Moji 8 ipol, 10mj i 9 mj.
I potpisujem orange80 kasnije se ne vidi nikakva razlika između rano i kasno hodača. Osim toga rano hodači ne kuže ništa jer su bebe, došlo mi je da cijeli stan tapeciram spužvom sto puta
Evo nas na 16 mjeseci i još ni ne stoji samostalno![]()
Bez brige, Apsu, moj dok nije prohodao nije ni stajao samostalno, a prohodao je sa 17 i pol. Zato je vrlo oprezan, ne zabija se u zidove i namještaj i ne spotiče se o predmete na podu.
moji su oboje samostalno prohodali s 13 mjeseci iako je stariji supersmotan, a drugi jako spretan
sa 14 mjeseci su bili sposobni hodati 3 metra, ćućnuti, uzeti igračku u ruku, dignuti se i nastaviti hodati bez rušenja.
Vikki, čini mi se da će baš takav biti, on to po malo ali jako spretno
Lulu, idemo, no dođemo jednom mjesečno, on se igra sa igračkama i idemo doma, nemaju šta vježbat očito, samo se čeka da prohoda..