Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 694

Tema: kada su vam djeca prohodala?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    Mislim da je vrlo relativno što znači hodati jer mame misle da hoda onog trena kada napravi koji korak.
    to si dobro rekla, svako ima svoje shvacanje " hodanja " neko racuna prva tri koraka samostalna, a i druge krajnosti ko npr. ja, ja racunam da hoda otkad hoda sam kud god hoce, bez brojanja koraka i drzanja za bilo kaj. sjecam se da je 1.11. ( dobio prvi zub pa znam datum ) kad smo bili u vk hodao po 5 - 6 koraka i hvalili ga svi jer je imao nepunih 9 mj, a ja racunam i govorim da je prohodao na Badnjak, 10 mj i 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    nebi htjela da me se krivo shvati, al meni bas i nije najnormalnije da dijete od 18 mj jos ne hoda, i uopce mi se ne sviđaju te nove granice. od moje seke mali malo zaostaje u razvoju, i ona od pocetka prica doktorima, al su joj govorili zakaj radi od zdravog bolesno dijete, i pravdali se granicama i svako dijete je za sebe bla,bla, e a onda kad se vidlo da mali fakat kasni - sad je kasno i nemre ni na goljak, suvag nigdje. eto meni nije normalno i potpuno zdravo da dijete sa 18 mj samo puze, nemrem si to ni zamislit.
    Sigurno postoji neka određena dobna grnica u kojoj dijete prohoda, no mislim da je procjena pedijatra izrazito važna da bi se vidjelo postoji li zaostatak u razvoju ili ne.

Moja Pia je sa 10 i pol mjeseci samostalno hodala ( ne duge relacije, jer je to stvar prakse )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa da, problem je u tome kaj je nova granica 18 mj i onda se doktori lako ograde i niko im nis nemre jer je navodno normalno ak do 18 ne prohoda.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

klasika - oko prvog rodendana

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

granica je 18 mjeseci, ali, naravno, ako su svi drugi pokazatelji razvoja uredni...

moja je prohodala tjedan dana prije 16 mjeseci

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nanogice se počeo polako dizati sam sa 9mj.a sa 10,5mj je počeo hodat....tu i tamo padne na guzu,keže abu..digne se i piči dalje.....

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

samostalno s 15 mjeseci

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

18 mjeseci?!?!?!? :shock:
    Ovo si moram iskopirat i povećat, te nalijepit na vidljivo mjesto MM i ostalim pametnjakovićima, koji dobacuju: "Ima godinu dana, a još ne hoda?"

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj niky88 prvotno napisa
    nanogice se počeo polako dizati sam sa 9mj.a sa 10,5mj je počeo hodat....tu i tamo padne na guzu,keže abu..digne se i piči dalje.....
    Ovo mi je isto nevjerojatno... U mjesec i pol prohodao.. Moj se dizao na noge sa 7 mjeseci, a prohodao sa 13,5.. Baš su klinci različiti...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koliko ja znam 18 mj je granica koju je u Zg "postavio" Goljak i ne odnosi se na djecu bez ikakvih motoričkih odstupanja!
    A apropos novih granica-po novom nije zabrinjavajuće da je dijete do 5.-te godine u pelenama-meni to nije normalno i bok!
    Mislim da svaki roditelj vidi da li mu se dijete pravilno razvija skladu sa dobi samo je pitanje da li su svi to spremni prihvatit i u slučaju potrebe potražiti adekvatnu pomoć.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ljubavić sa 12 mj.
    Šmizla sa 19 mjeseci 8)

S njom smo obavili sve moguće preglede i kod Tiefenbacha i na Goljaku kod neurologa, fizijatra i psihologa i sve je bilo u redu.
    Ona jednostavno nije htjela hodati a puzala je školski.
    Psihologica na Goljaku je bila iznenađena da dijete sa 18 mjeseci tako slaže rečenice čitajuči slikovnicu po slikama i iznenađena vokabularom i razumjevanjem. Složila je puzzle od 20 komada u pet minuta.
    Po nekim testovima logike je bila u to doba na nivou djeteta od četri godine.
    Dijagnoza: izuzetno svojeglavo dijete 8)
    Uputila nas je na vježbe na Goljaku.
    Krenuli smo na prvo vježbanje sa 19 mjeseci i L je rekla fizioteraupetu neću vježbat i lijepo se digla i otšetala a ona,MM i ja :shock:

Danas je na puno sprava u parkiću spretnija od brata i ne pada toliko kao on.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

juuupiii, i mi smo prohodali, ali ono za istač . Puže od devetog mjeseca, malo po malo se dizao, hodao po par koraka, ali danas je sam neočekivano prehodao cijelu dnevnu sobu!!! Ima 13 mjeseci i 28 dana. Već dugo pokazuje želju i sve ga neka frka bila pustiti se već je stalno hodao uz stol, krevet i nismo se nadali da će to biti tako brzo. Ostali smo totalno paf!! Naravno, odmah smo trčali po fotić i sve snimili

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa
    Citiraj niky88 prvotno napisa
    Ovo mi je isto nevjerojatno... U mjesec i pol prohodao.. Moj se dizao na noge sa 7 mjeseci, a prohodao sa 13,5.. Baš su klinci različiti...
    Isto ovako, digo se na nogice kad je imao 7mj i tjedan dana a još uvijek nije prohodao a ima 13mj. Tj napravio samostalna 3 koraka ali nije baš zainteresiran, više voli puzati, a puže ko raketa.. 8)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sa 14 mjeseci išao iz sobe u sobu, obišao bi i stan... ali, jos uvijek se "ljulja" i pada... a sada mu je 15,5 mjeseci...

nakon koliko (od tog početnog prohodavanja) postanu stabilni, tj. da se ne ljulja, kliže i sl?

ali, zato smo propričali kao pravi papagaj s 12 mjeseci (malo OT, ali da se pohvalimo nečim) :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam stigla iščitati sve postove od početka ovog pdf-a, samo na preskok, ali sam turbo van sebe: mojoj šmizli je 14 mjeseci, ustaje pridržavajući se i stoji, malko korača oko namještaja, penje se na kauč i silazi s njega školski, puže već mjesecima ko metak....al zasad od hodanja ni h nisam se brinula dok nam sestra kod pedijatra nije rekla da je moramo odvesti k neuropedijatru, otada uopće ne spavam....jel moguće da ne bih primijetila da s njom nešto ne štima? više ne mogu slušati iščuđavanja kako " s 14 mjeseci još ne hoda" i usporedbe mama kojima su to djeca napravila ranije. ima li još koje dijete da je ovako kasno prohodalo a da je ipak sve bilo ok?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sunnyday prvotno napisa
    Nisam stigla iščitati sve postove od početka ovog pdf-a, samo na preskok, ali sam turbo van sebe: mojoj šmizli je 14 mjeseci, ustaje pridržavajući se i stoji, malko korača oko namještaja, penje se na kauč i silazi s njega školski, puže već mjesecima ko metak....al zasad od hodanja ni h nisam se brinula dok nam sestra kod pedijatra nije rekla da je moramo odvesti k neuropedijatru, otada uopće ne spavam....jel moguće da ne bih primijetila da s njom nešto ne štima? više ne mogu slušati iščuđavanja kako " s 14 mjeseci još ne hoda" i usporedbe mama kojima su to djeca napravila ranije. ima li još koje dijete da je ovako kasno prohodalo a da je ipak sve bilo ok?
    Pročitaj temu ispočetka pa ćeš vidjeti da je potpuno normalno.Možda prohoda već sutra...
    Ako je jedini razlog preporuke za neuropedijatra to što ne hoda samostalno(a sve ostalo je ok)ja se ne bih uzrujavala(ja osobno ne bi niti išla neuropedijatru u tom slučaju).A sad vidim da vam je to rekla med.sestra... e ,onda se pogotovo ne bi uzrujavala.

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

harambaša prohodao zapravo dva dana nakon prvog rođendana. jest da je ko mali pijanac, ali to je to! prije toga jedno desetak dana po dva tri koraka pa puf na guzu ili koljena.
    bili smo na kontroli kod pedice tri dana prije rođoša, dakle dok još nije pravski hodao, a ona je tih dva tri koraka već smatrala hodanjem :? no dobro...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hodanjem se smatra kad napravi sedam koraka samostalno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja ne bih brinula... vec sam napisala, moj je poceo hodati "iz sobe u sobu" dakle više od 7 koraka sa 14...ali, tu se radilo o 14 mjeseci i nekih 10 dana...i veoma iznenada, tj. dan-dva prije tog prohodavanja, sve se svodilo na nesigurno pridržavanje za namještaj...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nisam neki stručnjak, ali...
    Ako su usvojene sve prethodne faze, dakle puzanje, dizanje na noge uz namještaj, sjedenje, okretanje...onda se može čekati do tih fenomenalnih 18. mj. Mada ja bih rekla,ako je nekome nešto kod djeteta čudno, bolje posjetiti provjerenog fizijatra.
    S E smo hodali na vježbe jer je bio neurorizično dijete. Prohodao je s 14. mjeseci, bio je relativno stabilan, nikad nije puzao.
    L je prohodala s 15,5 mjeseci, puzala je ko metak, a sada 3 mjeseca kasnije pleše, hoda unazad, vrti se, hoda uz stepenice i jako je sigurna u sebe.

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo, mi smo jučer prohodali, 7 dana prije nego će navršiti 15 mjeseci. isto me je bilo strah, svi su me gnjavili, išla sam i kod fizijatra koji je rekao da je beba za 5 ali mene je stalno mučilo zašto ne hoda. isto je puzao ko metak, dizao se, stajao bez držanja ali hodanje-nema šanse. jučer se ustao, bacio loptu, došetao do nje i počeo je šutirati ispred sebe i hodati. MM i ja smo zabezeknuli

ne brini, i neuropedijatrica mi je rekla što kasnije prohoda bolje za kičmu i kukove

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sunnyday, moja cura je prohodala s 14,5 mjeseci. Taj dan je prohodala iz jedne sobe u drugu, a prije toga je hodala samo uz kauč. Propuzala je i posjela se s 10 mj.

Bila je dosta klimava i imala je malo smanjen tonus mišića, ali sad je ok.
    Ima dvije godine i može sve normalno za svoju dob što se tiče motorike, iako ponekad primijetim da je malo nespretnija i nesigurnija od druge djece njene dobi, ali je u nekim drugim stvarima puno naprednija. Ja sam spretna ko mr. Bean pa ima valjda i nekaj mojih gena.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo, danas, sa nepunih 14 mj. napravila šetnju od 5 koraka, pa opet, pa prehodala sobu. Diže se na nogice od ljetos, hoda uz namještaj i traži da ju se stalno voda za rukice, ali se nije htjela pustiti, osim kad je stvarno sigurna i to samo koji korak, dva. A, danas se konačno oslobnodila :D

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja bubaMara je vrijedno vježbala i vježbala i na prvi rođendan hodala kao velika.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage mame, hvala . Sanjaneo, kod nas identična situacija, kao da čitam o svojoj curi.....Nadam se da će ipak biti sve ok, naručili smo se kod neuropedijatra za 10ak dana jer su nas malo isforsirali, mada ja neću imat mira ni kad kaže da je dijete b.o., umiriću se valjda tek kad prohoda, joj da mi je kupiti negdje još bar kilu živaca dotada

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj mali gospodin je prohodao negdje oko 1. rođendana (po PS-u, naravski ), dok je gospodična već šalabajzala s cca 10 mjeseci.

nezahvalno je uspoređivati djecu (i onu iz istog legla, toliko su različiti, samo se bezveze naživciraš.)

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Oooo, da! Lavić prohodao tek sa 18 mjeseci, a sve je bilo u redu. I ja sam se već zamislila, ali srećom obje pedijatrice kod kojih idemo su me umirile. Jednostavno je kasno propuzao pa mu se niti hodati nije žurilo!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sa 13 mjeseci..

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eh, evo, mogli bismo reći da je i ro prohodao. sa 16 mjeseci.
    napravio je on tih 7 koraka još prije mjesec, možda i dva, ali on jednostavno nije htio hodati sam, jer nije htio BITI sam. znate ono druga djeca žele otići u drugu prostoriju da vide čega ima i tak, što već. ali on? neee! uzme koga već za ruku i vodi ga tamo. tako za jednu ruku šiba ko pravi. neće on ni otpuzati sam. i to te vodi ili gura. odnosno uglavnom mene.
    e, jučer je puno hodao sam, i dosta brzo i rekla bi da mu je od juče hodanje primarni način kretanja, a to je za mene da je on prohodao.
    kako sam prije mislila da djeca sa godinu dana naveliko hodaju, nisam mogla zamisliti da će ovako dugo trajati! oprostite što sam se raspisala, ali već je bilo frustrirajuće...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

R je prohodao sa točno 15 mjeseci - tj prohodao je cijeli dnevni boravak. Nakon 3 dana je potpuno prestao puzati. Nakon 3 tjedna je počeo trčkarati. Sada ima 16 mjeseci i kada ga uspoređujem sa hodačima koji su navodno prohodali sa godinu dana mogu reći da hoda stabilnije, sigurnije i pravilnije od većine. Propuzao je sa 8 mjeseci i bio je jako brz. Kada su se neki čudili kako još ne hoda rekla sam da će prohodati kada bude onoliko brz na dvije koliko je na sve četiri i tako je bilo 8) Ima još jedan plus što se tiče puzanja - rekli su mi da jača leđne mišiće pa da su djeca koja puno puze spretnija kod padova i manje se ozljeđuju i čini mi se da je to točno. Nikada nije lupio glavicom od kada hoda. Ili se dočeka na rukice ili padne na guzu. Ili ako je neravan teren onda se nekako smiješno otkotrlja.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja za 2 dana puni godinu i ne pada joj na pamet hodanje.
    Puzi od 8 meseci i svugde stigne.Ustaje i hoda bocno uz namestaj,ali cim je pred njom prazan prostor eto je na kolenima.
    I starije smo pustili da puzu dokle god su hteli.Stariji je prohodao s 14 a mladji je bio vezbac te prohodao s 18.5m
    Nikada nisu padali,pogotovo ne s ozledama,spretni su i misicavi.Tako ce i malena,cim bude sigurna prohodace

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moji blizanci imaju 16 mjesci i još ne hodaju. Ono, uz namještaj da, dižu se, pentraju posvuda, pužu već stoljećima.... Već sam jaaaako nestrpljiva. Fizijatar kaže da je s njima sve ok i daje im fore do 17 mjeseci. Što je skoro. A oni ništa....

Just Me avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sa 11 mjeseci al jos uvijek se baci u puzeci ako naide na kakvu prepreku koju ne moze sama proci (tipa praga)
    inace cijeli stan prohoda

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    napravio je on tih 7 koraka još prije mjesec, možda i dva, ali on jednostavno nije htio hodati sam, jer nije htio BITI sam. znate ono druga djeca žele otići u drugu prostoriju da vide čega ima i tak, što već. ali on? neee! uzme koga već za ruku i vodi ga tamo. tako za jednu ruku šiba ko pravi. neće on ni otpuzati sam. i to te vodi ili gura. odnosno uglavnom mene.
    e, jučer je puno hodao sam, i dosta brzo i rekla bi da mu je od juče hodanje primarni način kretanja, a to je za mene da je on prohodao.
    kako sam prije mislila da djeca sa godinu dana naveliko hodaju, nisam mogla zamisliti da će ovako dugo trajati! oprostite što sam se raspisala, ali već je bilo frustrirajuće...
    Ovako je i kod nas.. sa 13mj i tjedan dana je prohodao kucu i to više puta... napravio je sigurno 50ak koraka u komadu... okretao se na mjestu da promjeni smjer.. mi smo bili oduševljeni... i evo sad sa 14mj još uvijek traži ruke da ga netko pelja okolo... čak ni po kući neželi hodati sam... baš sam frustrirana... još kad čujem komentare okoline ŠTO JOŠ NE HODAAAAAA???

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

propuzao s 9 i po, a samostalno prohodao par dana prije 11 mjeseci

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja curka "kasni",tj. ima svoj motorički tempo. Posjela se samostalno tek s 11mjeseci, i u 7dana se digla na noge i počela hodati oko namještaja.
    Prošla je sve motoričke faze rekla bih školski, samo kasnije, tj.ne u vrijeme kako piše u tabelama. i nikad nije voljela da joj se pomaže, što su bake i djedovi pokušavali iz znatiželje. S druge strane fina motorika joj je bila malo naprednija nego po tablicama.

Sad ima 13mjeseci, no očekujem da će prohodati tek za koji mjesec jer je ziherašica po tom pitanju. Ona se više dala valjda u drugu stranu, vokabular joj čini preko 10riječi te jako voli slikovnice.

Sunnyday, mislim da ne trebaš brinuti, ako su svi ostali pokazatelji u redu.

Znam da je lako reći jer sam ja jedno par dana brijala brigu oko njenog posjedanja.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A kada su vam se poceli dizati?

Moja mala tek nepuni mjesec puzi onako pravilno, od 9. mjeseca je puzala vojnicki. Za 4 dana ce 1. rodjendan i ne pokazuje znakove da bi se dizala. Ako je nesto zanima na stolu npr., digne se na koljena i dohvati to. Ako ne moze, odustane ili se buni pa joj dodamo. Do sada se 2 puta digla, slucajno, jednom na kaucu, drugi put na podu, ali je odmah, naravno, pala na guzu maminu. Nije djelovala nesto odusevljeno pa da bi pokusala opet...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja se počela dizati tek malo nakon 1. rođendana, ali ona je strašan ziheraš po prirodi, sjećam se da sam proplakala cijelo ljeto u nadi da je natjeram da puže al me nije šljivila ni dva posto. Onda je jedno popodne propuzala iz čista mira za djedovim ključevima i to ko metak, tako spretno i brzo puže i danas. I inače joj je fina motorika bila puno naprednija od grube, ta se ne da ni na što natjerati dok sama ne osjeti apsolutnu sigurnost da može i da zna. Vere se svukud po kući al još se ne pušta u samostalno hodanje

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj agata prvotno napisa
    Citiraj manal prvotno napisa
    Ovako je i kod nas.. sa 13mj i tjedan dana je prohodao kucu i to više puta... napravio je sigurno 50ak koraka u komadu... okretao se na mjestu da promjeni smjer.. mi smo bili oduševljeni... i evo sad sa 14mj još uvijek traži ruke da ga netko pelja okolo... čak ni po kući neželi hodati sam... baš sam frustrirana... još kad čujem komentare okoline ŠTO JOŠ NE HODAAAAAA???
    Evo, par dana nakon ovog posta smo konačno počeli juriti samostalno... Konačno! :D

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo moja ima godinu i 12 dana,ustaje,puze vec od 8 meseci,al hodanje Boze sacuvaj....
    Trece je dete,a i prvo dvoje smo pustili sve dok sami nisu prohodali,nismo ih "ucili",vodali i sl....
    Cvrsta je,zdrava i nista joj ne fali sigurno.
    A kad ju neko vidi,pa pita koliko je stara,pa kad cuje da ima godinu prvo pitanje je-da li hoda?
    Kao da prohodavanje ide na 3-4-sad

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mia ima 14 mj i 10 dana i danas je cijeli dan sama ustajala bez ičije pomoći, bez da se oslanja na kauč, fotelju, znaći potpuno sama i hoda po kući nekih 20-tak koraka a onda se zagega i tuf na guzu. i tak cijeli dan. do sada je hodala uz pomoć i pridržavanje uz namještaj a isto se tako i dizala, a danas sve radi sama. bravo mia :D

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

14,5 mj samostalno

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sa 7 se počeo odizati i puzati a sa 12 je napravio 15 koraka, nikakvo vodanje za rukicu nije dolazilo u obzir. Isto je ziheraš-ako bubne dok pokušava nekaj 2 tj. ta aktivnost nije u planu .
    p.s. i ja i mm smo kasno prohodali-u ono vrijeme zabrinjavajučih 16 mj!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što kasnije to bolje, hodat će cijeli život i čak će doživjeti da ih od hodanja bole noge

Mi smo L pustili da se diže tek sa jedanaest i pol mjeseci (hipotonka), odnosno dokle nije bila potpuno spremna za stajanje, a da nema rizika za kičmu, nogice i posebno stopala.
    Nakon pet dana se počela sama podizati sa sredine sobe.
    Kažu da su tada spremni za hod, tako da smo svi na iglicama mada bi voljela da to bude bar za dva mjeseca, neka ona meni ojača kako treba.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj cure moje drage, pao mi kamen sa srca, zvjerka je jučer sama napravila desetak koračića, mojoj sreći nema kraja-15 i pol mjeseci :D :D :D

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

15 mjeseci manje 5 dana

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Prohodali smo s 13 meseci i 3 dana :D
    Vise uopste ne puzi :? samo sparta i istrazuje po celi dan

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja cura je samostalno počela hodat sa 15 mj,do tada bi bilo pokušaja samostalnog hodanja,nekoliko koračića...

mamatobe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure, trebala bi vas savjet dok ne odem kod pedijatra u ponedjeljak...
    moja ljubav ce za 4 dana navrsit 14 mjeseci i jos ne hoda samostalno, dize se uz sve moguce i nemoguce predmete i tako hoda uz pridrzavanje, ali jos se nije odvazila sama..motoriku razvija bez ikakve pomoci sa strane ,znaci bez ucenja sjedenja, vodanja za rukice i ne daj Boze hodalice...danas sam ju prvi put isla vodit malo za rukice, u biti se ona sama drzala za moja dva kaziprsta, ja ju nisam ni pridrzavala, jer sam primjetila da dok hoda uz namjestaj da nekako cudno baca desno stopalo pa sam htjela vidjet kako to izgleda kad ju vodim...uglavnom, kad hoda stopala su joj na podu, ne hoda na prstima,ali su joj prstici malcice skvrceni i desno stopalo nekako kao da vuce u stranu...hodala je jako brzo, lijeva nogica normalno prema naprijed,a desna prema van...ne znam ocete skuzit, ali bas me to jaaako zabrinulo...

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što kasnije to bolje sigurno, ali opet u granicama dake do 18mj.
    Mi smo sve kasnije svladali gledajući po tablicama. sjedenje 8mj, puzanje 10mj, hodanje 14mj.
    Danas smo koordiniraniji od većine vršnjaka.Skok s visine na dvije noge,kolut u naprijed isl..

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •