Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 694

Tema: kada su vam djeca prohodala?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    I tako ja sva sretna jer mi hodamo...kad me pitaju dvije mame u parku "a još ne ide na tutu? Hmmm...."
    (A, nije bilo jabuke)?!

Ma daj, kad te pitaju za tutu, ti njima objasni da ti je dijete bespelenaš. Ostat će :shock: , proglasit će te ludom ili, u najmanju tuku, Rodom - sektašicom i bježat će od tebe dok sinovi ne krenu na fakultet.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

da je prohodala jučer, bilo bi mi sasvim svejedno. uopće mi nije jasno zašto je većini ljudi koje znam bitno da im dijete prohoda prije prvog rođendana??? :? a onda 2-3 tjedna prije rođendana počinju intenzivno forsirati dijete da prohoda, vuku ga za ruku, stavljaju u hodalice i ostala čudesa...ukratko maltretiraju. a kad dijete ipak ne prohoda onda ga proglase lijenim A do 8-9 mjeseci su dijete tjerali da sjedi po cijele dane u hranilici ili nekoj ljuljački, djete od godinu dana nije u stanju stati na sve 4, ili ne daj bože samo sjesti, ali zato može 'hodati' ako ga se drži za ruku. :shock: Brutalno

u krajnjoj liniji, ako je s djetetom sve u redu, prohodat će kad tad i cijeli život će hodati. mislim da će se dovoljno nahodati

btw, poludim kad ljudi ne mogu uživati u trenutku nego se stalno vesele nećemu što će se tek dogoditi, npr.
    dijete propuzi a oni:
    Joj, zamisli tek šta će bit kad prohoda
    a kad prohoda Kako će samo trčati kad se malo izvježba
    a tek kad progovori!!!
    ajde ajde sad govori samo par riječi ali kad bude počeo slagati rečenice

ja na to poooooooooluuuuuuuuuuuudiiiiiiiiiiiiiiiiim
    ma baš si lipo napisala!
    to ti je ono prokletstvo u nama ljudima...
    mi smo prohodali skoro sa 15 mjeseci i nismo zakasnili jer je to motorički razvoj koji je primjeren dobi i nisam se nikada pitala zašto nije hodala sa 6 mjeseci,ali sam bezbroj puta pomislila kako smo sretni što su nas zaobišle brojne boleštine koje vidimo kod djece oko sebe

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    I tako ja sva sretna jer mi hodamo...kad me pitaju dvije mame u parku "a još ne ide na tutu? Hmmm...."
    (A, nije bilo jabuke)?!

Ma daj, kad te pitaju za tutu, ti njima objasni da ti je dijete bespelenaš. Ostat će :shock: , proglasit će te ludom ili, u najmanju tuku, Rodom - sektašicom i bježat će od tebe dok sinovi ne krenu na fakultet.
    tako je. da vidis kako mene puste na miru kad skuze da k. ne nosi pelene. a nemamo ni kolica. a i dojim ju. recept za izbjegavanje

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eh, a na mene se ovako sitnu, bespomoćnu uvijek nalijepe mame sa komentarima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene uopće ne diraju komentari. I moja mala je prohodala s 14,5 mjeseci i vidim da ima djece koja su puno spretnija na igralištu. Ima jedna mala koja je mjesec dana starija od moje i ta se popne kud se hoće, ja sam ostala :shock: kad sam ju vidjela. Sama se popne na tobogan, a ja P. moram staviti gore, jer je daleko od toga. Ali baš me briga, bude ona sve to svladala.

Više mi smetaju komentari koje ljudi upućuju svojoj djeci. Npr. ima jedan mali od 22 mjeseca koji uopće ne priča i ne može se baš popeti na tobogan ni neke penjalice, uglavnom jako je veliki za svoju dob pa nije baš najspretniji. I onda čujem njegovu mamu kak komentira nekaj u vezi toga, i čini mi se baš frustrirana, umjesto da ga potiče, a ne da gleda kaj mogu drugi.

Meni je baš lakše od kad se družim sa svim mamama u parku, zato jer sam skužila i uživo a ne samo putem forum koliko su djeca različita, svaki nešto može. I ona koja se čudi kak moja s 18 mj. još ne trči padne na guzicu kad P njenoj veli: čekaj cuja, daj uku

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne nervirajte se na glupe komentare i ljude.

evo moj je prohodao par dana prije prvog rođendana, kAO da sam namjestila

ma ja se rastapam kad se zatrči prema meni onako lelujav i nagne se skroz naprijed jer zna da ću ga uloviti.pada često ali zna se fino dočekati. ma preslatki su onako mali kad koračaju, a preslatki su i kad pužu, ma svakako...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    zrin je prohodao za uskrs, imao je godinu i deset dana.
    i I. na uskrs... :D falila su mu 4 dana do godine.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

koliko hvaljenja
    Meni je provala bila jedna mama koja je na temu kada su vaši kikići počeli sami silaziti s kreveta i na noge isključivo,ponosno izjavila s 5 mj...
    Ili u parkiću da joj mali kaka od 6mj na tutu..Sve mame su se okupile i veličale je i nju i bebu kao nešto nadnaravno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moram se malo pohvaliti 8) ,danas je usavršio samostalno dizanje,to ne ono bez držanja za išta. Jedno 20 puta se dignuo tako,mm i ja samo samo vikali bravo i još. Danas točno 15 mj :D

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa
    Ili u parkiću da joj mali kaka od 6mj na tutu..Sve mame su se okupile i veličale je i nju i bebu kao nešto nadnaravno
    vidis, nju hvale a mene izbjegavaju, tc tc tc... mozda je 6 mjeseci magicna granica? vise necu govoriti da su mi djeca bezpelenasi, mozda i steknem neke prijateljice

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam se danas smijala jednoj ženi u dućanu.
    Došla do Leona i tepa mu kako je veeeliki. Pita me; koliko je star? 7, 8 mjeseci?
    Kažem 13,5.
    Ona :shock: I onda njemu: I još se voziš u kolicima?
    Kažem: Da, još ne hoda.
    Ona opet :shock: I onda njemu: Kako si ti lijena beba

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ***MARETA prvotno napisa
    moram se malo pohvaliti 8) ,danas je usavršio samostalno dizanje,to ne ono bez držanja za išta. Jedno 20 puta se dignuo tako,mm i ja samo samo vikali bravo i još. Danas točno 15 mj :D
    Bravo! I moja P. je to uspjela nakon 15 mjeseci, prije toga se uvijek primila za nešto i nikak se nije znala sama dići. Bilo je dovoljno da joj jednom namjestim nogu i pokažem kak da se digne i od onda se diže bez problema

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas je službeno prohodao :D ,ljubi ga mama, i baš lijepo hoda,za početak par koraka,ali to je to :D
    Baš mi je drago što ga nisam forsirala,sve je savladao kad je bio spreman na to
    A sad čekati kad će biti spreman za skidanje sa sise

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

drage moje, ako se mogu malo ubaciti na ovu temu...
    Moja curka je prohodala sa 16 mjeseci, motorićki razvoj malo usporen, sve ostalo u redu. U više manje svim aktivnostima je trebalo poticati i pokazati kako će nešto savladati. Sada ima 2 godine, sve radi normalno (trčanje, dizanje, padanje...)osim stepenica. Nikako se ne želi sama penjati ni spuštati. Spuštanje je veći problem, vidim da to ni ne može sama, penjati može ali valjda je nesigurna pa se boji.
    Penjanje odrađuje puzeći.
    Trebam li je forsirati, vježbati..., baš me izluđuju te stepenice.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

spušta li se s kreveta?
    ono, prvo noge, pa guza...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

spušta se i penje na krevet, kad dođe blizu stepenica ili daje ruku ili ako nisam u blizini onda se spušta tim principom kao sa kreveta.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ***MARETA prvotno napisa
    danas je službeno prohodao :D ,ljubi ga mama, i baš lijepo hoda,za početak par koraka,ali to je to :D
    Baš mi je drago što ga nisam forsirala,sve je savladao kad je bio spreman na to
    A sad čekati kad će biti spreman za skidanje sa sise
    sad više neće stati. Barem moj L tako. Kad krene hodati, kao da ga je netko navinuo, uopće ne zastaje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jopaa prvotno napisa
    spušta se i penje na krevet, kad dođe blizu stepenica ili daje ruku ili ako nisam u blizini onda se spušta tim principom kao sa kreveta.
    znači da može, ali je oprezna.
    super za nju!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jopaa, ni moja curica ne može hodati po normalnim stepenicama ali može npr. kod mojih roditelja u kući gdje su dvije stepenice između dnevne i blagovaone koje su niže od klasičnih stepenica.

Po normalnim stepenicama je teže, pogotovo ako je curica malo niža. Daj se ti probaj penjati po stepenicama koje su ti u visini koljena.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala na odgovorima - i sama nekako tako razmišljam, a onda vidim puno mlađu djecu kako su spretna po stepenicama pa se zabrinem

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naša je cura prohodala sa skoro 11mj (još malo će imati godinu dana) ali još uvijek je sigurnija doma, znači doma može bez problema prohodati sobu, doću u drugu i slično....ali vani je nekako sigurnija dok ima neki oslonac, doslovno ako držim maslačak u ruci ona se primi za njega i brzo hoda, a ako nema ničega onda je malo opreznija, napravi par koraka, pa se ili primi za nešto ili spusti na koljena i odpuže do nečega za šta se može primiti....znam da su naravno na "domaćem" terenu sigurniji...ali zanima me kolko vam je trajao taj period dok se dijete ne opusti skroz (naš traje skoro mjesec dana :/ ) i ponaša vani kao i unutra?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja Ana je jučer navršila 15.mj. a danas je samostalno prohodala :D

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad smo kod teme hodanja, mislav je s 10 mjeseci poceo "hodati" drzeci se samo za nesto i tako je obilazio stan uz zid, vrata, stokove... ko spiderman te je ta faza trajla 3 mjeseca, a onda se sam od sebe, nicim izazvan uputio nasred sobe, bez drzanja i staha i otisnuo se u svijet. mi smo ga svi u cudu :shock: (valjda smo mislili da ce do mature tak hodat pridrzavajuci se za nekaj ). narvno da smo bili happy.
    a najhappy smo bili jer uopce nismo forsali i pustili smo da sve ide svojim tijekom.

no, sjedim ja neki dan u parkicu s frendicom iz osnovnjaka i pocnemo pricat o toj temi kad je koji prohodao (moj ima 2, a njezin 4 godine) i ona mi veli da je njezin prohodao samostalno bez icije pomoci i pridrzavanja s 8 mjeseci :shock: :shock: :shock: (sorry, al to nisam povjerovala, imajuci u obzir cinjenicu na kaj je mislav licio s 8 mjeseci...ne znam, mozda grijesim dusu, mozda je zbilja tako bilo, ali nekak nisam u to mogla povjerovat...iako se i meni moja mama kune kak sam ja samostalno prohodala s 9 mj. ni to joj ne vjerujem jer ziher su me, u ono vrijeme, "ucili" hodat. dam se kladit!)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa
    no, sjedim ja neki dan u parkicu s frendicom iz osnovnjaka i pocnemo pricat o toj temi kad je koji prohodao (moj ima 2, a njezin 4 godine) i ona mi veli da je njezin prohodao samostalno bez icije pomoci i pridrzavanja s 8 mjeseci :shock: :shock: :shock: (sorry, al to nisam povjerovala, imajuci u obzir cinjenicu na kaj je mislav licio s 8 mjeseci...ne znam, mozda grijesim dusu, mozda je zbilja tako bilo, ali nekak nisam u to mogla povjerovat...iako se i meni moja mama kune kak sam ja samostalno prohodala s 9 mj. ni to joj ne vjerujem jer ziher su me, u ono vrijeme, "ucili" hodat. dam se kladit!)
    svatko ima svoju teoriju što znači prohodati.

ako je definicija: biti u stanju napraviti samostalno korak, dva, tri, bez pridržavanja. Onda je moja prohodala sa 7-8 mjeseci.

ako se kao definicija uzima: biti u stanju napraviti više od 10 koraka bez pridržavanja. Onda je moja M. prohodala s 10 mjeseci (malo prije toga).

ima i onih koji tvrde da im je dijete prohodalo a dijete se jedva drži na nogama i polako se vuče uz zid ili namještaj. e pa onda je moja prohodala sa 6 mjeseci

Ja smatram da je prohodala s 10 mjeseci, ove ostale definicije su mi baš ono

kad se netko počne hvaliti kako mu je dijete prohodalo tad i tad (mislim, ko da je to neko natjecanje, čije će dijete prije prohodati :/ ) ja samo kažem, eto baš lijepo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je isto bilo nezamislivo da dijete može hodati s 8 mjeseci jer se moja cura tek s 9 digla četveronoške, a s 8 je ležala i gmizala po trbuhu. Ali ima djece ko curica od puntice koji su već sa 7 mjeseci na nogama i sve je ok dok se dijete ne forsira. Mene je kćerka od susjeda čudno gledala kad sam rekla da P. još ne hoda kad je imala 10 mjeseci, a ona veli da je njena hodala s 8 i da je bila toliko nemirna da ju je već s 4 mj. morala staviti u hodalicu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Duje je prohodao (ako ćemo po punticinoj drugoj definiciji) sa 11 mjeseci
    Luka sa 14....

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto mi na motoričkom nitko ne odgovara, postavit ću i tu pitanje

gdje je logika kad vam fizijatar preporuči da spuštate dijete koje se (već dva mjeseca) samo diže, stoji i hoda uz rub nečega?

mi smo imali nekih problema sa rukicama, ali nikako ne vidim kako loše može utjecati ako se mali fino brzo razvija
    inače ima 11 mjeseci

i od drugih mama sam čula da im je savjetovano da "ruše" dijete koje se samo diže. radi se o fizijatrici u klaićevoj

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

[quote="puntica"]
    Citiraj Franny prvotno napisa

ako je definicija: biti u stanju napraviti samostalno korak, dva, tri, bez pridržavanja. Onda je moja prohodala sa 7-8 mjeseci.

ako se kao definicija uzima: biti u stanju napraviti više od 10 koraka bez pridržavanja. Onda je moja M. prohodala s 10 mjeseci (malo prije toga).

ima i onih koji tvrde da im je dijete prohodalo a dijete se jedva drži na nogama i polako se vuče uz zid ili namještaj. e pa onda je moja prohodala sa 6 mjeseci

kad se netko počne hvaliti kako mu je dijete prohodalo tad i tad (mislim, ko da je to neko natjecanje, čije će dijete prije prohodati :/ ) ja samo kažem, eto baš lijepo.
    Po mojoj definiciji je "prohodati" značilo otići sa mamom u dučan, onak lagano ispred mene, malo trčkaranja
    Pa su me malo čudno gledali dok bi curka napravila par koraka i oni pitaju "Kad je prohodala" a ja velim nije još :shock:
    Ali onda sam i ja (tuka) shvatila...(ali sad nažalost ne znam datum kad je napravila prve samostalne korake )

Uglavnom mene zanima kad su vam se djeca skroz opustila i vani počela hodati isto kao i doma (onak totalno sigurno)? Jer vidim da kod nje postoji veća sigurnost doma nego vani :/ (a stalno smo vani, ne bi joj to trebali biti nepoznati tereni)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    pošto mi na motoričkom nitko ne odgovara, postavit ću i tu pitanje

gdje je logika kad vam fizijatar preporuči da spuštate dijete koje se (već dva mjeseca) samo diže, stoji i hoda uz rub nečega?

mi smo imali nekih problema sa rukicama, ali nikako ne vidim kako loše može utjecati ako se mali fino brzo razvija
    inače ima 11 mjeseci

i od drugih mama sam čula da im je savjetovano da "ruše" dijete koje se samo diže. radi se o fizijatrici u klaićevoj
    ja sam se malo uspaničila kad se M. počela dizati na noge jako rano. čitala sam tu po forumu o preporukama da se dijete u tom slučaju spušta. čak je netko napisao da su dobili vježbe od fizijatra za jačanje mišića (koji kao nisu dovoljno jaki da bi se dijete dizalo na noge).

Naravno da mi nije bilo svejedno :/

i tako sam se i ja uputila fizijatru. rekao mi je sljedeće: sve što dijete može samo, neka samo i radi. ALI...ako se diže neka se diže uza zid, ormar, namještaj, a ne tako da se ulovi rukama za npr. rub krevetića pa se rukama povuće gore. mora se dizati nogama a ne rukama. mi smo maknuli sve za šta se mogla povući i tako je natjerali da se diže samo nogama.

isto tako, rekao nam je da su vježbice za jačanje mišića bezveze. ako se dijete može dići na noge znači da su mišići za to spremni.

i rekao je da se malo skuliram (ne baš tim riječima) i da pustim dijete na miru, da joj je to najveća usluga koju joj mogu napraviti

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

puntice puno hvala na savjetu

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo i mene s jednim pitanjem: znam da ih nije dobro drzati za rukice pa da oni "hodaju" i to ne radimo. Lea se dize sama uz kauc, stol, zid itd...i napravi uz njih par koraka, onako postrance. E sad me zanima; da li ja nju smijem primiti za ruku kada samostalno napravi vise koraka? Ne mislim onako iznad glave nego da sam kraj nje i drzim je za ruku. Tj. zanima me da li ste vi svoju djecu kada su prohodala pustali i vani da sami hodaju ili ste ih drzali za ruku? Jer ipak nisu odmah bili potpuno sigurni a vani je recimo beton-konkretno kod mene u dvoristu ima i betona i trave. Pa sad bas da ju odmah pustim da se razbije :/

Malo je zbrkan post ali nadam se da ste me razumjeli

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

kod mene ista stvar, i slazem se s tom teorijom. e, al imam jedno pitanje jer sam vidla da se spominje. moja sestricna ima bebu od 6 mj, jos ni ne sjedi sama, a ona ju stalno drzi visoko za rukice i pusta da hoda, malena stvarno koraca, stavi ju i u hodalicu ( ja sam protiv nje, i nismo je nikad imali )al ne znam, meni je to malo ko forsiranje. jel moze to nastetit bebi i kak??? bila je na uzv u kukova i sve ok, i tam je izjavila kak mala hoda pa su joj se smijali, onda im je pokazala kak to rade, i navodno su rekli da to smije radit???? jel zna netko nesto??

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mihim, ja sam ti baš jučer pitala pedijatricu zašto su mi savjetovali da ne dam malome da hoda iako može, zato što je još mali.
    zato jer mu se statika nije ojačala. sve mora ići po nekom svom redu. prebrzo napredovanje znači da nešto preskačeš. kada se statika ojača - tipa da se zna sam dignuti iz ležečeg položaja u sjedeći pomoću trbušnjaka - te nadalje razvoj sličnih mišića, puzanje i sl., onda se može preći na motoriku tipa hodanje.
    naravno, cijela ta stvar ima veze i sa mozgom

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i još sam ti htjela reći da će mali uskoro imati godinu dana, a fizijatrica mu ni pod razno ne da da hoda

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sonata - moj mali, kad je tek poceo hodati pridrzavajuci se za kauc, stolice, stol...jedno vrijeme je samo tako "hodao", al je onda poceo traziti da ga primim za ruku i da odemo i malo dalje (vidjeti kupaonicu, kuhinju...). i ja sam ga primila i vodila (zapravo je on mene vodio gdje je htio).
    vani bas nismo hodali jer je bila zima (snijeg, bljuzga, kisa...), a i on je imao foru (jos i dan danas ima) da, kad mu je dosta hodanja, sjedne se na pod i puzi.
    mislim da nije stetno drzati dijete za rukice, dok god to nije navlacenje i forsiranje hodanja. al s druge strane, ako dijete jos ne hoda samostalno, mozda da je pustis samo na travu, pa nek se uci. tako i tako ne moze bas daleko otici, a ako vidis da ide prema betonu, lako je primis i preusmjeris natrag u travu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moj mali ne želi hodati uz moje ruke....probala sam mu dat ruke, odmah se baca na koljena i puzi... Hoda uz namještaj...a autić može gurat sto metara...još ne hoda samostalno

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj maleni ima 14 i pol mjeseci i još uvijek ne hoda...

imam četvero djece i svi redom su prohodali do dobi od 13 mj..

dakle dijete je potpuno zdravo...malo je lijen...

ma bu de on..polako...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znate kaj je meni najveća fora. Prva stvar koju te ljudi pitaju za dijete koliko je staro... najčešće je to pitanje... I onda nakon toga uslijede pitanja kako se zove... ili jel curica ili dečko (ako nije očito) itd.

Otkad je moj odgovor na prvo pitanje: 1 godina... sljedeće pitanje je: Jel hoda? a kada ja velim Ne... onda me počinju tješiti...

Joooj, kak je to meni sve smješno...

Malo je OT, ali neki dan u parku sam rikavala od smjeha kako su jedni baka i djed kritički promatrali moju mamu kako čuva Taru. Tara je naravno puzala po šodru na sve strane, bacakala kamenčiće... Oni su čuvali bebu iste starosti. Kakve gadljive poglede su upućivali prema mojoj mami :D Mislili su valjda - kakva lijena baka, neće se sagnut da je vodi za rukice. Usput, dizali su svoju bebu na tobogan onako vukući je za ruke, vrtili na vrtuljku i trpali čokoladu u usta... ma sve prekrasno.

A ja stojim sa strane i hihoćem se... gledam... i iskomentiram mami... kakva si ti NEbaka... A moja mama vragolasta kakva je, primakne im se u parku nekoliko puta kako bi se curke malo poigrale, a oni se svaki put gadljivo pomaknu... ahahaha rikavala sam

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prijavljujem još jednog friškog hodača :D
    Nožice samostalno "provozale" sa 14 mjeseci i 12 dana
    Ali ne bih ja bila ja da me nešto ne muči. Tako me sada muči što hoda ali se još ne zna podići samostalno na ravnoj podlozi nego prvo dopuzi do stola/zida/kreveta..., uz to se digne i tek onda pušta i hoda gdje je naumio :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma nemojte se obazirati na ljude kojima je to nešto čudno ako ih ne nahodavate. Ja nikad nisam nahodavala malog,niti je on to htio,odmah se spuštao puzati i točno kad je osjetio da može,pustio se sam. Pustila sam ga da puzi svugdje,nekima je to bilo smiješno jer su stvarno cakani kad ih vidiš kako puze.
    Za koji dan puni 16 mj i još se vani nije opustio kako treba pa onako hoda ukočeno,on sejako boji da ne padne
    Na komentare se uopće ne obazirem,odavno,samo kažem da se skinuo iz pelene 8) . I znate što,trenutno se odvikava od pelene i baš mu dobro ide :D
    samo treba im treba vremena za sve,sami će napraviti sve kad oni budu spremni na to,nikakvo forsiranje

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

samo treba im treba vremena za sve,sami će napraviti sve kad oni budu spremni na to,nikakvo forsiranje[/quote]

potpisujem

mi smo prohodali sa 13mj(protrčali,gotovo uopče ne hoda)ali je tek nedavno to počelo izgledat normalno,bez popikavanja.u 8 mj.če navršiti 2 god.i prije neki dan se sam popeo po stepenicama u ulazu.i neki dan je sam otišao na tobogan,mada je to više puzanje po takvim stepenicama.polako i sve će moči :D

od moje frendice mali je bio u hodalici od 4mj i prohodao je sa 11mj,ali nije ni približno toliko spretan i brz.najbolje je kad prohodaju sami,bez forsanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Prijavljujem još jednog friškog hodača :D
    Nožice samostalno "provozale" sa 14 mjeseci i 12 dana
    Ali ne bih ja bila ja da me nešto ne muči. Tako me sada muči što hoda ali se još ne zna podići samostalno na ravnoj podlozi nego prvo dopuzi do stola/zida/kreveta..., uz to se digne i tek onda pušta i hoda gdje je naumio :/
    bilo bi dobro da se diže iz čučnja umjesto što se "vuče" rukama. :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moj je dan prije nego je prohodao savladao samostalno dizanje bez pridržavanja i to je bio okidač za prohodavanje.
    Tako da mislim da mi se trebao moći samostalno dignuti

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije još niti jednom. Primi se on rukama za pod i digne guzu dok stoji na stopalima, ali se ne digne nego odustane i sjedne. A onda po dobroj staroj provjerenoj metodi puzi do nečega uz što se digne. Ne mora se povuči rukama, odradi on to iz iskoraka s nogama ali mora se uz nešto prisloniti rukama, pretpostavljam zbog ravnoeže.
    I to njegovo hodanje je još skroz nestabilno i klimavo. Može odhodati 20 metara, ali može i nakon 3 pasti. I ne baca se na guzu nego na koljena i dlanove. I ne može još čučnuti i dići se samostalno nego za to traži ruku ili neki oslonac.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Brunda, moja P. je točno isto sve radila u toj dobi. Isto je dopuzala do nečeg, pridržala se i digla iz iskoraka, ali se nije znala dići s poda bez držanja. Znala je klečati, ali se nije dizala na stopala i dlanove. KAd je imala cca. 15,5 mjeseci, i bila četveronoške na podu, stavila sam joj jednu nogu u iskorak i malo nagnula naprijed da se nasloni na ruke i digla se. I od tad se diže sama bez problema, samo joj je trebalo malo pokazati.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da se pohvalimo,mi smo prohodali...14.5 mjeseci...grofica pretrci cijeli stan..

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

prohodao je s 10,5 mj...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mmm ma čitam vas sve i što dodati mislim si kad će se naša Lara pustiti. Ima 13 mjeseci i 12 dana i puže, ustaje se uz najmeštaj, zid, hoda držeći se za jednu rukicu i pusti se da stoji 2 sekunde pa sjedne ili se spusti u čučanj prema naprijed. Prije 2 tjedna se zezamo tata, Lara i ja i ona se pusti i zalet od 3-4 koraka napravi pa meni u krilo, okret pa tako i tati u krilo i više ništa. Bili kod prijatelja imaju kuću i pokosili travu na friško, imaju psa, vidi ona psa i mene za rukicu vodi pa kad me pusti i 4-5 koraka sama ko da je zaboravila, pustila moju ruku i prema psu kad je skužila da nema rukice moje ja je uhvatila ispod pazuha da ne padne i više ništa. Eto to je to i mi čekamo korake al se ne brinem mislim da hoće kroz mjesec dana sama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

prohodali!!
    imamo 15 mj..a prohodali smo prije tjedan dana.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iva je prohodala sa 10.5 mjeseci. Sad već trči po dvorištu i nemože ju se uhvatiti. :D

Stranica 6 od 14 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •