Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: nocno dojenje, povratak na posao, uspavljivanje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nocno dojenje, povratak na posao, uspavljivanje...

muci me nocno dojenje i povratak na posao
    neispavana sam i ja a verujem i on,
    budi se 2-3 puta nocu, kao kad je bio jaako mali, (sad ima 7,5 meseci)
    ja trebam da se vratim na posao kad on bude imao 11 meseci, i vec se pribojavam kako cemo to izdrzati,(sisanje nocu, budjenje, uspavljivanje samo uz sisanje i razdvojenost)???

ne znam ni kako ce bake uspeti da ga uspavaju bez sike, jer se on samo tako uspavljuje, kako da ga priviknem na nesto drugo???
    razmisljam d ali da pocnemo polako da se privikavamo drugacije da se uspavljujemo (dudu nece)???

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja radim od Evinih 7,5 mjeseci.
    Danas joj je točno 11 i baka (koja ju čuva dok sam ja na poslu) nikad nije imala problema s uspavljivanjem.
    A što se tiče noćnih buđenja, nekad je to jednom, nekad 2-3 puta, a ima i noći kad se budi svakih sat vremena.
    Kad se prvi puta probudi, prebacim je k nama u krevet i onda kad se budi dobije cicu i spavamo dalje.
    Nevjerojatno je kako se čovjek privikne na manje sna. Meni je sad super kad odspavam isprekidanih 5-6 sati, a prije nisam mogla normalno funkcionirati bez 6-7 sati u komadu.
    Ne mogu reći da su mi ta noćna buđenja veliki problem, osim kad se stvarno svaki čas budi, ali to je samo kad je nešto jako muči, pa mi je i to nekako normalno. Drugu noć legnem malo ranije, pa to nadoknadim i guram dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Limunada da li se i vi uspavljujete samo na siki?
    posto moj Oleg nece drugacije, da se uspava...
    zato me brine da li ce bake uspeti da se "izbore" sa njim :?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

isto ko i sunašce, osim kaj sam išla raditi s 13 mj.

kod bake zaspi bez problema, čak se i sama legne, veli tu aaaa,
    a ja ju mogu uspavati jedino na prsima :? (eto ti što je mama!)
    jedno vrijeme sam ju htijela naučiti da mi zaspi bez dojenja, ali ubrzo odustala, jer ili mi treba duže od sat vremena, ili je plakala i tražila cicu, pa kome to treba?

ajde, bit će ok

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moaj cura ima 17 mjeseci, ali jos uvijek aktivno nocu doji i uspavljuje se na cici.

teti cuvalici zaspe bez problema u kolicima ili na ramenu, mislim da se oko toga ne trebas sekirati, oni imaju svojevrsne senzore i prilagode se.

a sto se nespavanja tice - naviknes se i nadas da ce vec sutra biti bolje....

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    isto ko i sunašce, osim kaj sam išla raditi s 13 mj.

kod bake zaspi bez problema, čak se i sama legne, veli tu aaaa,
    a ja ju mogu uspavati jedino na prsima :? (eto ti što je mama!)
    jedno vrijeme sam ju htijela naučiti da mi zaspi bez dojenja, ali ubrzo odustala, jer ili mi treba duže od sat vremena, ili je plakala i tražila cicu, pa kome to treba?

ajde, bit će ok
    potpisujem - ja sam se sad vratila kad je navršio godinu dana i baka ga ununa na spavenje bez pol frke (čak i kada se ne čini da će zaspati), dok ja mogu isključivo cicom. A baš je veliki cicomam, ali ipak sve kuži.

A što se tiče odmorenosti - ako me probudi samo 3 puta, onda se naspavam k'o top, ako želi dojiti svaka 2 sata (npr. sad kada je bio prehlađen), e onda je malo frka. A onda si opet mislim - pa neće to trajati 20 godina! Možda prođe do škole...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Olivija
    utesi me sa ovim do skole
    a to da necu biti odmorna i ja sam vec skontala....
    o.k. koliko vidim uglavnom se bebe naviknu da se drugacije uspavljuju ako mama nije tu... pa nije valjda onda moj O drugaciji od svih??
    onda ce valjda i on

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj taniaz prvotno napisa
    limunada a da li se i vi uspavljujete samo na siki?
    posto moj Oleg nece drugacije, da se uspava...
    zato me brine da li ce bake uspeti da se "izbore" sa njim :?
    Ja ju uspavljujem samo tako, ali tata i baka je mogu bez problema uspavati i bez cice.
    Bez brige. Spavat će on i kod bake.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moje dijete svima zaspe bez problema: u jaslicama, mužu, frendici u krilu... samo meni traži sisu (ha, logično)
    nego, ja sam mislila kako ću ga odviknuti od noćnog dojenja povratkom na posao jer će mi to biti malo too much, ali sad vidim da mi je najlakše onako u polusnu ga prištekavati.. malac je poprilična noćna budilica i da mu ne dam sisu, pola bih se noći morala s njim igrati i navlačiti, tako da mi je dojenje i dalje najkomotnije!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf utesile ste me...
    a kako nocu dojite i ustanete odmorne za posao??
    Kako prezivite dan??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: nocno dojenje, povratak na posao, uspavljivanje...

Ajme, ja ti ne mogu opisati koliko ti zavidim.
    Moj se budi do 20 puta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: nocno dojenje, povratak na posao, uspavljivanje...

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ajme, ja ti ne mogu opisati koliko ti zavidim.
    Moj se budi do 20 puta.
    pa i kod nas je kako kad, u poslednje vreme
    rastu mu zubi pa se desi i da se budi cesce

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam počela raditi sa 11 mjeseci. Imala sam sreće pa sam prvih mjesec dana radila pola radnog vremena. Iskreno – promjenu sam teže podnijela od malog. Ima sreću da ne mora u jaslice- pa takorekuć nije niti primjetio da me nema (od ta 4 sata pola bi prespavao). Da stvar bude gora – nije jeo ništa osim sise gotovo mjesec dana – baba je bila na sto čuda. Prvi dan sam gotovo plakala i proklinjala žensku emancipaciju!!! .Bez obzira na sve, nekako je ipak krenulo. Na vagi dobiva (malo ali ipak dobiva). Baba ga bez problema uspava, na način na koji meni NIKAD ne bi uspjelo. Meni samo hoće sisu i točka. Za njega sam je jedna velika sisa. Čak je prvi dan i babi dizao majicu, pa je odustao (vidio je da nema smisla) . Sada sisa po cijelu noć (bezbroj puta, rastu zubi..ni sama više ne znam), kad se vratim sa posla, navečer i tako u krug. Proizvodnja mlijeka se u roku cca tjedan dana prilagodila tako da u jutarnjim satima ne dojimo i izdržim do poslijepodne bez problema. A kad dođe vikend – dojimo i ujutro ako gazda traži... i funkcionira. Doduše, ima jutra kada stvarno izgledam kao zombi, ali i to valjda ide u radni staž.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, drndalice, sad kad mi tako napisem malo mi to tuzno,
    ma vljda cemo i mi preziveti, jedino sto mi se Oleg u poslednje vreme dosta budi, tako da imam osecaj da cu biti kao zombi kada pocnem da radim

ne znam uopste kako da ga naviknem da spava nocu, da li se to moze?? dajte carobnu formulu

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam uopste kako da ga naviknem da spava nocu, da li se to moze?? dajte carobnu formulu
    i meni, i meni

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam svoju bebu naucila da spava nekako slucajno. poceli s dohranom, puno je klopao i cicu nakon toga nije trazio jer se dosta najeo. imaala visak mlijeka i izdajala se. nisam znala kaj bi s tim, pa reko kad se probudi budem mu dala na flasicu (a moze i MM ). i tako on pio na flasicu i rjede se budi jer sam se mogla izdojiti i 180 ml, a on toliko iz jednog podoja nije mogao izvuci pogotovo zato sto je po noci i kunjao na cici. i onda se meni ponuda i potraznja ustalila i znala sam ga po noci pogladiti ili staviti dudu i on je dalje spavao. i to je to! nocas je spavao od 20 do 7 ujutro. cula sam ga da se i prije probudio ali je pricao ga-ga, aaaa, aaaa i zaspao opet bez moje pomoci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf šnapi kako to sve lepo zvuci
    moj O jede, ali i bez obzira na to nocu trazi i da sisa

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uf utesile ste me...
    a kako nocu dojite i ustanete odmorne za posao??
    Kako prezivite dan??
    kako kad.
    evo danas mi je bas tesko, sjedim na poslu, nesposobna za ista, piskaram po forumu :/
    nekad imam osjecaj da sve mogu, kad odspavam bar 3-4 sata u komadu, i jos par manjih komadica.
    a ima i losijih dana (poslije losijih noci, ili niza losijih noci) kad osjecam da mi nista ne ide od ruke, zaboravljam, nekontrolirano zijevam na sastancima, ne uspijevam uhvatiti nit sugovornikove recenice i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, a zakaj bas to me i plasi,.... to zevanje i osecaj bespomocnosti :/

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pomoć!!! Nisam znala gdje ubaciti svoje pitanje da ne otvaram novi topic, ovdje mi se čini najprikladnije. Naime, ja se sa 6 mjeseci vraćam na posao (to je za manje od 2 mjeseca, ali ja se već sada psihički pripremam) , a malca će mi čuvati mama. Kako radim u školi, neće me biti maksimalno 5 sati i to je jedno hranjenje. Planiram se izdajati za taj obrok ali ne znam kada. Moj I. puno papa po noći pa ne znam ako se budem navečer izdajala hoće li biti dovoljno mlijeka za noć. Ako se hoću izdajati ujutro - hoće li ga biti nakon što on po noći sve pocmrče? Trebam li unaprijed povećavati količinu mlijeka, ako da, kada početi? Zadnja opcija mi je čuvanje u zamrzivaču, radije bih da mlijeko bude što svježije. Ako se izdojim dan prije i stavim mlijeko u hladnjak (ne zamrzivač), koliko dugo može stajati sutradan na sobnoj temperaturi? (Računa li se kao kod tek izdojenog ili kraće zbog toga što je bilo u hladnjaku?) Uh, nadam se da vas nisam udavila pitanjima ali ja se moram za to "štreberski" pripremiti, ne mogu si pomoći!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

LIMA, poslala sam ti pm o pohranjivanju mlijeka, imaš i na Rodinim stranicama, a za ostalo pričekaj što će reći iskusnije radne cure.
    Držim fige da promjena prođe bez problema

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala jazzmama! Ono što tu ne piše je koliko mlijeko može stajati na sobnoj temperaturi NAKON hladnjaka?
    Citiraj LIMA prvotno napisa
    Trebam li unaprijed povećavati količinu mlijeka
    Mislila sam PROIZVODNJU mlijeka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

LIMA, ne znam što ti je jazzmama poslala na pp, ali svakako pročitaj:
    Pohranjivanje i čuvanje majčinog mlijeka.

Što se tiče povećanja proizvodnje vrijedi isti princip kao i kod dojenja: što češće i više prazniš to se dojke više pune mlijekom. Dakle, pokušaj se izdojiti negdje između dva podoja, u početku će možda biti manja količina mlijeka za izdajanje, no brzo će tijelo shvatiti poruku i stvoriti mlijeka koliko treba.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jazzmama mi je poslala isto što i ti. Pročitala sam, ali još uvijek ostaje pitanje kad se izdajate vi koje se izdajate - navečer ili ujutro prije nego što idete na posao i kada da počnem s povećanjem prozvodnje? (ova rečenica mi djeluje kao da sam neki proizvodni pogon) Mjesec, tjedan... prije povratka na posao?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Srećom, imam još 6 mj. da se pripremam na ovakva izdajanja, ali sam bila u situaciji da sam morala izbivati 6h od moje bebili, a to znači - izdojiti se 3 bočice po 125 ml. Počela sam 3 dana ranije. Najbolje mi se izdajati ujutro kada se probudimo - Katju sa tada dojila 3-4 x puta po noći, a ona bi se još par puta na taj način uspavala, ali nije puno papala. Svaki puta sam mijenjala dojku (nakon pravoga podoja), a ujutro bi se izdojila iz one dojke koja se "napunila" za ovih 2h nejedenja na njoj. Istu stvar sam napravila iduće jutro iz druge dojke - isplaniram si podoje po noći tako da mi ta druga dojka opet miruje 2 sata za izdajanje. Takva dva izdajanje su obično od mojih grudi opet napravila balone tako da bi imala puno mlijeka. 3. jutro bi mogla isto kao i dvije noći ranije napraviti, ali obično bi imala 2 bočice prazne, jednu izdojim tokom prijepodneva npr. 60ml i stavim u frižider, a onda recimo iza svakog podoja po 20 ml što ostane u dojci i stavljam u drugu bočicu i u frižider da se ohladi i presipam u ovu gdJe je 6o ml i tako izdajam iza par podoja, perem bočicu, stavljam u frižider da se ohladi i presipam u drugu do 125 ml. I to je to - naravno još 2 dana nakon imam otečene grudi, ali se to polako opet iznormalizira, pa ne znam da li uopće moraš povećavati količinu mlik+jeka, ona se i tako poveća na ovaj način sama - moraš pitati iskusnije cure

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

HVALA na odgovoru, to je ono što me zanima, konkretne situacije! Kopirala sam si tvoj odgovor i spremila u dokument "Dojenje", sad znaš koliko mi to vrijedi, pogotovo jer imam identično noćno dojenje. Ako još tko ima savjeta pišite, ja si pravim malu knjižicu o dojenju (na koju već čekaju prijateljice)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

No frx LIMA, ti ćeš meni pomagati kada budem krenila na posao, muko moja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •