-
pojačan tonus mišića i kraće tetive na nogama
moj stariji sin će navršit 7 godina za koji dan,oduvijek je malo nespretan nekako usporeno trči,tako da odbija igrat lovice i slične igre pošto je shvatio da je puno sporiji od svojih vršnjaka.kao beba nije kasnio u razvoju sve je bilo ok,pedijatrica nije ništa primjetila tako da nisam s njim radila nikakve vježbe . u međuvremenu sam skužila da nemože skroz ispružit noge u koljenima u sjedečem ili ležečem položaju,ni ja to nemogu,pa sam mislila to je nešto nasljedno nema tu pomoči.pitala sam pedijatricu ona ga je kao testirala ono čućni ,stoji na jednoj noz pa na drugoj i kaže nije to ništa strašno,ima pojačan tonus mišića i krače tetive :shock: samo nek se bavi nekim sportom i to je to.mene sad zanima mogu li mu još kako pomoći proćitala sam da bebice rade vježbe,dali je nama prekasno za to.imat če problema na tjelesnom kod skoka u dalj trčanja itd.dajte mi neki savjet.
-
Mozda bi mu pilates mogao pomoci?
Ima li uopce dobne granice za pilates?
-
ima li pilates baš za djecu znaš li gdje bi se mogla raspitati
-
Ima joga za djecu i super knjiga u vezi toga...piöates je proistekao iz joge pa vam je to to...Inace preporucujem i masazu nogu i citavog tijela, ona optimira tonus misica. Ne bi cekala da se nesto sportom popravi jer zbog nespretnosti mogu djeca odustati od sporta uz neke druge isprike. Joga je optimalna jer je za svakog dostupna i izvediva i danas se prije svakog sporta rade vjezbe ugrijavanja, rastezanja i slicno, sigurno ne bez razloga. Joga i masaza po doma. Ako se ne da masirati, polako startaj tako da tebe muz masira, ti muza, pa onda neka djete gleda, pa ga zamolis da djete tebe masira itd...
-
-
uglavom je bos ili u onim pletenim papučicama.a što se tiće odustajanje od sporta tu si u pravu ivan je krenu na sport sa dva prijatelja iz razreda i oni mu se rugaju ali on ne odustaje zna doč s suzama u očima i tješi samog sebe mojim riječima pa nema veze nismo svi isti svako je bolji u nečem ti bolje radiš druge stvari npr čitaš,dao sam sve od sebe bitno je da se zabavljam
-
Ako krenes odmah s njim i pojacas rastezljivost tetiva i ligamenata noge, on ce biti uspravniji i prije svega cirkulacija ce mu biti bolja u nogama i manje ce se umarati. Legnite na pod, a prije toga mu stavi neki rucnik za plazu koji voli sa slikom ili slicno i prvo digni jednu nogu da bude pod pravim kutem pa drugu i zategni stopalo da bude paralelno s tijelom.
da li je malo pogrbljen i da li ima spustena ramena ili je vise ravan? Da li ima jednu stranu koja mu je draza? da li je mrsavko ili bucko ili normalan?
-
samaritanka hvala na trudu tek sam sad vidjela tvoj odgovor,bila sam na bolovanju pa nisam imala vremena.bili smo kod doktorice i dobili uputnicu za ortopeda i fizijatra pa ću prićekat da mi daju neku konkretnu dijagnozu.sad kad si spomenula on je zaista lagano pogrbljen i užasno brzo se umara ali aja to nisam povezivala s nogama.normalne je građe .
-
PLIVANJE, PLIVANJE, PLIVANJE
s frendovima, mamom i tatom, s bilo kim...
možeš probati i rastezanje svih vrsta. lezi s njim na pod i prođite sve moguće poze rastezanja koje ti padnu na pamet. ne moraju biti samo za noge, neka radi cijelo tijelo.
-
plivanje nam nažalost ne dolazi u obzir zbog neurodermitisa,osim po ljeti 2 tjedna a to nam je premalo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma