Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 173

Tema: Djeca uce na posljedicama svog ponasanja - dajmo primjere!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    TATEK, TI SI JEDAN SUPER TATA!

Super mi je svaki roditelj koji se toliko analizira i promišlja o načinima odgoja!
    Isto tako, zaista je drugačije s dvoje djece koje su različite dobi i različitih karaktera, a ti si najčešće samo jedan. I teško je uvijek biti miran i biti svjestan situacija koje se događaju, predvidjeti reakcije svoje djece i biti odlučan i siguran da postupaš pravilno i dobro.
    Moji su totalno različiti, dva karaktera koja zahtijevaju moju apsolutnu pripranost jer nam se incidentne situacije mogu desiti u trenu. Pogotovo K. koja je mlađa (ali žestoka igračica) napravi frku oko ničega.
    Mi nemamo doma neka kruta pravila, osim pranja ruku kad se dođe izvana. Mislim, spavaju u pidžamama , ali ako baš nisu raspoloženi-tuširanje nije obavezno. Ako smo zaglibili u nekoj posjeti i kasno dođemo doma, a oni pospani kao mali medvjedi-ne tjeram ih niti prati zube. Itd...
    Ima dana kada i ja padnem mrtva u krevet i ne napravim niti jedno od gore navedenog.
    Ovog trena se sad ne mogu baš sjetiti niti jednog dnevnog konflikta, ali kad promislim-napisat ću.
    TATEK-nemoj prestati pisati, i nemoj proračunato pisati. Meni si često uzor i primjer !
    Hvala, vikiikatja.

Nemam tajni prema ovom Forumu i cesto pisem impulsivno i opsirno. Neki ljudi to vole, a neki ne, neki me razumiju, a neki ne ... to je tako, koliko ljudi, toliko cudi. Na srecu, do sada mi je ta otvorenost donosila vise lijepih nego ruznih stvari i vjerujem da ce tako i ostati.

( .. a neki put moram ipak primijeniti i poslovicu "ispeci pa reci" ... )

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i kaj je moje dijete to vece zapravo naucilo??? budi dobar, napravi nekom uslugu - pa si pusionicar... jel tak?
    pa taj netko je njegova seka. valjda je ona (il neka druga draga osoba) bitnija, nego neki vatromet, koji ionako kasni. ja bih bas bila ponosna na njega sto je bio toliko obazriv prema sestri i nekom drugom prilikom ga "nagradila".

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Muki, Oskar je prekrasna mala osoba i sigurno si to nije povezao tak kak ti misliš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    San je jako bitan,djeca predskolskog uzrasta bi trebala u 19:00 biti u krevetu
    sto znaci da bismo se druzili sa svojom djecom 1-2 sata dnevno (jer vecina ljudi radi i dolazi doma oko 5)??????
    Nisu djeca za to kriva. :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da nisu.
    ali oni fale nama i mi falimo njima.
    da radis od 8-16, i ne vidis svoje dijete od 7-17, sumnjam da bi i ti kaleb pristali na to da on od 19 sati vec spava.
    odnosno da dnevno zajedno provodite max 2 sata, a u okviru kojih jos morate i jesti, a mozda i skuhati (ako ne volis kuhanje dan prije, kao sto ja ne volim, pogotovo ne za djecu), a on se jos mora i oprati i obuci u pidjamu.
    dakle, kvalitetno provedenog vremena sa svojim djetetom dnevno 30 minuta do sat vremena :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw, ne vidim niti kako bih stavila zaru na spavanje u 19, ako ona popodne odspava po 2,5 do 3,5 sata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

btw, ne vidim niti kako bih stavila zaru na spavanje u 19, ako ona popodne odspava po 2,5 do 3,5 sata
    isto tako

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad ustaje i gdje popodne spava?
    Mi ustajemo u 6, 6:10, a u vrtiću je spavanje od 13 do 15, pod uvjetom da zaspu odmah i da ih polako ne počmu buditi od 14:30.
    Od 8 dana, za 5 vidim da bi u 19 sati, po njoj, mogla početi sa pripremama, ali iz sebičnih razloga to činim kasnije :/ .

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja svoju nema šanse da strpam u krpe prije 9-10 sati navečer. ujutro spava do 8, popodne spava 2,5 sata, obično se probudi do 16 sati, kad ja dođem i nije pospana.
    a što se tiče kvalitetnog vremena, čak mi je i tih 4-5 sati premalo i meni i djetetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ustaje u 7.00
    u vrticu idu na spavanje oko 12, a ona spava od 12-15, nekad i duze (ne bude ih, nego ih puste da spavaju do kad hoce. klinci se bude, igraju i uzinaju, a ona bez problema spava i spava i spava)

pripreme za spavanje kod nas najranije mogu poceti oko 8 (tad pokazuje prve znakove umora), a najranije spavanje je oko 9.
    u 7 sati se jos jaaaaaako igramo i zabavljamo, nije jos umorna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeca koja sapvaju popodne teško da mogu zaspati već u 19h - barem ja ne znam niti jedno.

Jedana naša teta u vrtiću mi je rekla da je jedan tata tražio da mu dijete u vrtiću ne spava popodne da onda ima mira kada dođu doma jer rano ide leći.
    Tako da i nas roditelja ima svakakvih.

Moji isto idu spavati između 9 i 10, a vikendom možda ci kasnije, a bude se prije 7

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da nisu.
    ali oni fale nama i mi falimo njima.
    da radis od 8-16, i ne vidis svoje dijete od 7-17, sumnjam da bi i ti kaleb pristali na to da on od 19 sati vec spava.
    odnosno da dnevno zajedno provodite max 2 sata, a u okviru kojih jos morate i jesti, a mozda i skuhati (ako ne volis kuhanje dan prije, kao sto ja ne volim, pogotovo ne za djecu), a on se jos mora i oprati i obuci u pidjamu.
    dakle, kvalitetno provedenog vremena sa svojim djetetom dnevno 30 minuta do sat vremena :shock:
    Ma slažem se sa svim napisanim, samo hoću reći da činjenica da živimo u totalno nehumanom društvu u kojem djeca ne vide roditelje cijeli dan ne briše činjenicu da bi FAKAT bilo dobro da djeca predškolske dobi idu rano spavati. To što to najčešće nije izvedivo je drugi par čarapa...

Nije to kritika roditelja, već šugavog društva. Malo sam OT, ali sve češće razmišljam kako je to bolesno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ailisch,razjasni molim te ovo sto si napisala:"Nijemci ko i Ameri briju,sve mora biti po rasporedu,to sto nema veze sa zivotom,nije bitno.?"
    Mislis li na radno vrijeme roditelja
    ili
    na san djece???

I kakve to ima veze sa mojim razmisljanjem?

Svi mi zelimo da sto kvalitetnije provedemo sto vise vremena sa nasom djecom.Organizujemo se najbolje sto mozemo,ja u to ne ulazim kad cije dijete ide na spavanje,to su licne stvari svake porodice,svi mi znamo koliko sna je potrebno nasem djetetu,ali ako je dijete ujutro neraspolozeno,nece da se obuce...ja bih pomislila da se nije naspavalo.Tateka sam "upoznala" preko njegovih postova i okarakterisala ga kao tatu kakvog bi pozeljelo svako dijete.
    Njegova djeca odrastaju u jednoj zdravoj sredini,iz tog razloga sam iskljucila sve moguce razloge zasto Vedran "zabusava"sa jutarnjim "aktivnostima",sem jednog,a to je:ako je legao u 21:30 mozda se nije naspavao?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel nekom palo na pamet da djeca koja su ujutro :? - možda imaju drukčiji bioritam???

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Djeca koja sapvaju popodne teško da mogu zaspati već u 19h - barem ja ne znam niti jedno.
    Da bi zaspali u 19, u 17.45 bi već trebali početi s večerom, tuširanjem, pranjem zubi, čitanjem, maženjem i ostalim ritualima, a to je ipak prerano .
    Mi s tim krećemo oko 19:30, 20 sati, da bih bila sigurna da će zaspati najkasnije do 21:15. Kasnije mi je stvarno neprihvatljivo radi ustajanja u 6:00. Ali u zadnje vrijeme se doslovno zna skljokati od umora već u 20 sati, ili pak bivati nervozna, ali što je zanimljivo: odjednom. I onda sama traži spavati jer je umorna. Kako ne želim da iz stanja opće budnosti u slijedećoj sekundi padne u duboki san, radije primirim aktivnosti već od 19:30, jer ne želim da u takvoj atmosferi žešćeg umora ode spavati.

Kad je dobro odmorena i naspavana, a to je kada zaspe do 21:15, ustajanje u 6 u jutro joj je zbilja pis of kejk. Nikada ne cendra niti pravi probleme oko ičega. Dapače, raspoložena je od prve minute.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zaboravila sam napomenuti da je popodnevna spavalica, također ju bude u vrtiću, jer spava do zadnjeg.
    Jutarnji je tip, to je očigledno.

A na ovo mogu samo
    Jedana naša teta u vrtiću mi je rekla da je jedan tata tražio da mu dijete u vrtiću ne spava popodne da onda ima mira kada dođu doma jer rano ide leći.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

adio mare, moji su puno umorniji radnim danima kada su u vrtiću iako tamo spavaju. Skroz je druga priča ako su cijeli dan doma i imaju svoj"red" pa makar vremenski kraće spavali neg u vrtiću. Vrtić ih jednostavno više umara, što je i normalno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ciciban prvotno napisa
    Ailisch,razjasni molim te ovo sto si napisala:"Nijemci ko i Ameri briju,sve mora biti po rasporedu,to sto nema veze sa zivotom,nije bitno.?"
    Nisam ništa loše mislila ni glede tateka ni ljudi koji stavljaju djecu spavati u 19
    sorry ako je bilo krivo shvaćeno

dakle ja sam neko vrijeme dosta surfala po američkim sajtovima tipa babycenter.com i sl... i čini mi se da je kod njih prevladava mišljenje da djeca moraju biti u 19 u krevetu... daju se savjeti što s djetetom koje ustaje 20 puta, vrišti i neće spavati... (mislim da je čak dr Phil nekima savjetovao da dijete zaključaju zaštitnim vratašcima kakva se stavljaju na stepenice, ili tak nekaj ) a nikome ne pada na pamet da 3 ili 5 godišnje dijete koje spava popodne možda nije pospano u 19?

Dakle ako nekome spavanje u 19 funkcionira - super, ako spavanje u 22 dovodi do scena ujutro - probajte s ranijim, ali ako u 21 dijete još nije pospano ne treba se zabrinjavati zato što u knjigama nešto piše...

No hard feelings please

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se SKROZ slažem s Ailish, ovo što sam gore pisala su samo bila premišljanja na temu kako je u stvari nefer što su roditelji koji rade prisiljeni privikavati čak i onu djecu koja bi išla spavati ranije na kasniji odlazak na spavanje kako bi ugrabili malo više vremena s njima...Užasava me to što taj mehanizam cjelodnevnog rada melje obitelj.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Ailisch,zao mi je sto je doslo do nesporazuma,ali sad vidim da ga nismo mogli izbjeci .
    Tvoje misljenje je zasnovano na saznanjima dostupnim na americkim sajtovima vezanim za djecu,a moje na vlastitom iskustvu.Moralo je doci do "sukoba" misljenja,jer sam ja u Bosni.A gdje je Bosna,a gdje Amerika?Iskreno mislim da bi mi blize bilo tvoje licno iskustvo.Mi smo odrastali slicno.

U doba mog veoma sretnog djetinjstva,nije to bilo tako davno ,u 19:15 je bio crtani film,poslije njega pripreme za spavanje...Ali to su bila druga vremena...Moji roditelji su imali normalnije radno vrijeme.

Ni moja djeca nisu u 19:00 u krevetu,jer tata tad dolazi s posla.

Tatek,poljubi Vedrana,ako hoce nek se obuce,a ako nece nema veze,mi smo kapitulirali

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marko upravo boja bojanku....

on ide spavati kad i ja,ako sam u krevetu u 9 onda je i on,ako sam u 11 i on,isto tako se i budi kad i ja.....

ne pada mi napamet da ga tjeram u krevet

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, ima nas.

Ja sam npr. zahtijevala da se Emu ne stavlja spavati jer je, ako je spavala u vrticu (doma nije vec dugo trazila spavati popodne), kod kuce navecer isla spavati u 22.30-23h i imala je problema s dizanjem ujutro. Jednostavno smo odlucili da je bolje za nju da ide spavati u 20.30-21 i da se normalno i s lakocom ujutro dize + meni je puno znacilo to vrijeme koje sam "dobila" navecer.

I da, jako karakteristicno, tete su i mene optuzivale da zar ne zelim provesti vise vremena s djetetom, zar mi nije bolje i ljepse da ide spavati u 23 - tako smo vise zajedno. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U doba mog veoma sretnog djetinjstva,nije to bilo tako davno ,u 19:15 je bio crtani film,poslije njega pripreme za spavanje...
    i ja sam tak išla spavati al kako kažeš radilo se 7-15 ili 6-14, a tv pregram je zavrsavao u 22

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se sa Bussy Bee, ja sam isto o tome razmišljala, jer i meni G. na spavanje ide oko 22 30h, a ujutro je problem s buđenjem za vrtić.

Doduše, ja ne forsiram rano dizanje jer idem raditi, budući da sam još uvijek doma, ali mi je važno da dodjemo u vrtić do 9 sati dokle traje doručak. Istina, nisam još pitala tete, ali vjerojatno budem jer po meni nije dobro za djetetov bioritam da ide na spavanje tako kasno.

Čak mi se čini da sam negdje pročitala da se najkvalitetnije spava između 9 i 2 ujutro :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ailisch napisa
    i ja sam tak isla spavati,al kako kazes radilo se 7-15 ili 6-14,a tv program je zavrsavao u 22
    Jeste i vi imali dva programa? Mi jesmo:prvi i drugi 8)

Draze bi mi bilo da je tako ostalo...Ailisch generacijo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jel se to samo meni čini da smo malo skrenuli s teme!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    U doba mog veoma sretnog djetinjstva,nije to bilo tako davno ,u 19:15 je bio crtani film,poslije njega pripreme za spavanje...
    i ja sam tak išla spavati al kako kažeš radilo se 7-15 ili 6-14, a tv pregram je zavrsavao u 22
    poznam dosta roditelja koji bi onda kad bi dosli doma, nakon rucka, prvo odspavali jednu rundu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ciciban
    mama c
    zato je dan danas u kućnom redu da se ne smije galamiti od 15-17

friški_tatek

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Je, ima nas.

Ja sam npr. zahtijevala da se Emu ne stavlja spavati jer je, ako je spavala u vrticu (doma nije vec dugo trazila spavati popodne), kod kuce navecer isla spavati u 22.30-23h i imala je problema s dizanjem ujutro. Jednostavno smo odlucili da je bolje za nju da ide spavati u 20.30-21 i da se normalno i s lakocom ujutro dize + meni je puno znacilo to vrijeme koje sam "dobila" navecer.

I da, jako karakteristicno, tete su i mene optuzivale da zar ne zelim provesti vise vremena s djetetom, zar mi nije bolje i ljepse da ide spavati u 23 - tako smo vise zajedno. :/

Moj malecki (4 mjeseca) ide spavati oko 22, 23 h, i meni to odgovara jer obično radim od 7 pa sve do 19, 20, 21 h, tako da mi je drago da ga ipak mogu malo ponositi i da me bar malo vidi. (Tu moram dati svu počast svojoj ženici koja je zbilja strpljiva i vidim da se totalno umori cijeli dan s njim, ali nažalost takva situacija.) No - i zato mi je drago da neide prerano spavati. Zasad ima odličan ritam spavanja - po noći se probudi samo 1 - 2 put radi cicike, i dalje hrče. A kak bude kad malo poraste - budemo vidjeli, ali svejedno ga ne bih tjeral spavati prerano, pogotovo ako si odhrkne po danu 2-3 h.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

]mama courage (napisa):
    poznam dosta roditelja koji bi onda kad bi dosli doma,nakon rucka,prvo odspavali jednu rundu
    Da,od 15 do 17 h bio je tzv.popodnevni odmor.On je podrazumjevao:citanje,crtanje,tihe drustvene igre,razmisljanje...Ja i dan danas gledam da nikoga ne uznemiravam u tom periodu.

ronin i ja se pitam da li smo otisli predaleko od teme,tatek se ne javlja,dok on obilazi prirodna izletista mi dodjosmo do TV programa iz nase mladosti.Jesi li i ti iz nase generacije?

Vracam se na temu .U knjizi"Bajke koje pomazu djeci",ciji je autor djeciji psiholog g-dja Ortner obradjena je, izmedju ostalih,situacija kada djeca ne zele ici na spavanje,navodim taj dio,jer mi djeluje da bi dati savjet pomogao u slucaju kada dijete ne zeli da se obuce.Kaze ovako:

"...Dijete mora biti motivirano kako bi zazeljelo promijeniti svoje ponasanje.Ako se djetetu zeli objasniti razlog zbog kojega je nuzna promjena ponasanja,onda to nikako ne smijete uciniti dok se dijete jos ponasa na nepozeljni nacin.Objasnjenja se moraju dati prije ili poslije takve situacije,jer i dobri savjeti samo jos vise poticu nepozeljno ponasanje.
    Za pozeljno ponasanje djetetu se mora ponuditi nesto sto je jednako vrijedno ili cak jos privlacnije nego dosadasnji poticaji.
    Prvi korak motivacije:Razumijevanje i obracanje djetetu:"Kad si naspavan,ujutro tako lijepo razgovaras sa mnom.To mi se svidja.A kada si ujutro umoran, ne mozemo pri dorucku voditi tako zanimljive razgovore." Ja bih ovdje umjesto -umoran napisala -obucen.A uz "zanimljive razgovore" bih dodala nesto sto dijete voli,a sto bi ga motivisalo da se obuce brzo,npr kupila bih mu album sa slicicama koje voli.Cim se obuce smije zalijepiti 3 slicice u album.
    U istoj knjizi sam negdje procitala da se spominje pjescani sat,mozda bas kod oblacenja,sad ne mogu traziti,ali sa malo maste i sat se moze uzeti u obzir kao motivaciono sredstvo:Ko ce se prije obuci nek pokaze sat.Meni upravo pokazuje da je vrijeme za spavanje

Ailisch,dok sam ja pisala ovako dug post ti si se javila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tatek, mi rijetko primjenjujemo metodu posljedice/primjeri u borbi s vremenom, za stjecanje navika i slično.
    Ali ju maksimalno koristimo za određivanje odnosno da sami osjete svoje granice u igri. Dakle, ne zabranjujemo igranje ovoga ili onoga, ne opominjemo uzastopno u igri itd., nego kažemo nemoj se penjati na drvo, možeš pasti (prethodno procijenimo što će joj se dogoditi kad padne). Onda se ona ipak popne, dolje silazi i malo se izgrebe - to je posljedica loše procjene mogućnosti i granica. Drugi puta sama pazi bolje, ali ipak se i dalje penje na drvo (njezini vršanjaci imaju zabranu takvih igara).

Ovo što ti pričaš razumijem u potpunosti, mi za sada primjenjujemo razne druge taktike od nagovaranja, ostajanja u hodniku, do toga da mogu ići spavati neokupani ako su baš umorni, osim ako su se valjali u blatu (dakle popuštamo i mi dosta često). Budem probala ovaj sistem posljedica primijeniti i na kućne "stvari", efikasno nam je bilo za ovo što smo do sada koristili. Jer jedno dijete nam se da nagovoriti, posluša, reagira, a drugo nam ne prihvaća nikakve sugestije, razgovore i slično. Ali zato pali sistem posljedice, pa ćemo probati.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ronin i ja se pitam da li smo otisli predaleko od teme,tatek se ne javlja,dok on obilazi prirodna izletista mi dodjosmo do TV programa iz nase mladosti.Jesi li i ti iz nase generacije?

Aha ,ušla sam u slatke tridesete...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ronin i ja sam usla u tridesete,ali mi je blizi izlazak iz njih

ronin,hajde,mojim te svrati na Kamo s ovim,mozda ti znas odgovor na moje pitanje iz knjizevnosti.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, friski tatek, nemoguce je usporedjivati ritam 4-mjesecne bebe i 6-godisnjeg djeteta.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da,od 15 do 17 h bio je tzv.popodnevni odmor.On je podrazumjevao:citanje,crtanje,tihe drustvene igre,razmisljanje...Ja i dan danas gledam da nikoga ne uznemiravam u tom periodu.
    kakve tihe drustvene igre, kakvo razmisljanje :? ja pricam o hrkanju u tim satima.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tatek i meni su super tvoje metode - ne mislim da griješiš. i moj je posao takav da se pitam kako ću išta stić kad se vratim...
    Ne daj se

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    Ne daj se

Joj, sad si me povukla za jezik , ali danasnji dan i valjda ova juzina su nas sve pregazili i danas je valjda bio ogledni dan za sve moguce odgojne metode ...

Zrinka ej bolesna pa sam bio s njom preko dana dok MZ niej dosla s posla zajedno s Vedranom kojeg je pokupila iz vrtica. Dosli oni doma i nije proslo 10 minuta i vec su se svi pokefali (Vedran razdrazio malu, ona pocela vikati, on nju jos vise itd itd itd), suze, i djecje i roditeljske, su curile na sve strane, vikanje i vristanje ... onda sam umjesto na posao (hitno je, ne mogu izostati) odveo ga van na 2 sata, vratili se nazad, opet ista prica, onda je MZ odvela malu na spavanje i Vedran se napokon smirio uz crtanje dok je MZ uspavala malu ... danas je bio tako prkosan i izazivacki da je vec i mene pocela svrbiti ruka da ga opalim ... nisam i drago mi je da sam izdrzao (iako me sad boli trbuh od grca i napetosti tokom tih dva puta po pola sata opceg rusvaja), nisu pale nikakve teske rijeci koje bi zazalio niti ista slicno iako me je zaista raspigao.
    I da, evo stigoh na posao, nema sanse da se vratim prije 1-2 u noci (ako bude srece),a sutra je opet normalni radni dan ... ali, makar mi je savjest prema djeci cista.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, svaka ti čast

da je moj i 10 posto takav nema šanse da bih mogla normalno funkcionirati, pisati pripreme i pripremati učenike za natjecanja

( to se sve dešava u mojoj kuhinji,dok Marko s nama crta ili slaže magnete i sl )

bubimirko

Početno

Tatek......a kaj je tvoj mali naučio iz ove zadnje priče......koje je posljedice snosio :? :?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ajme, svaka ti čast

da je moj i 10 posto takav nema šanse da bih mogla normalno funkcionirati, pisati pripreme i pripremati učenike za natjecanja

( to se sve dešava u mojoj kuhinji,dok Marko s nama crta ili slaže magnete i sl )
    NA srecu nije uvijek i nije cesto.
    Ali danas je fakat bijesan dan svima (osim valjda meni :/ ), a uvijek je kriticno kad mene nema doma popodne pa je MZ sa oboje,a najkriticniji moemmnti su kad se mala uvali na cuclanje, a maloga uhvati napadaj ljubomore ... vec se dosta puta desilo da je bas tako planulo.

BTW, kaj mislis kad mi MZ pise pripreme? (odgovor: kad djeca zaspu :/ )

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bubimirko prvotno napisa
    Tatek......a kaj je tvoj mali naučio iz ove zadnje priče......koje je posljedice snosio :? :?
    Ovaj put se nismo vodili tim pristupom. Da jesmo, popio bi sljagu-dvije.

Ovako je jedina poruka bila "volimo te i kad se grozno ponasas". Mozda nije bas najdjelotvornija za ovaj problem, ali mislim da bi poruka "vidis da sam ja ipak jaci" bila puno gora po nas odnos.

bubimirko

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa

Ovako je jedina poruka bila "volimo te i kad se grozno ponasas". Mozda nije bas najdjelotvornija za ovaj problem, ali mislim da bi poruka "vidis da sam ja ipak jaci" bila puno gora po nas odnos.
    ok...to je tvoj pogled na situaciju........ali nemrem se složiti s time........meni to zgleda ko ono radi kaj hoćeš....rasturaj nas sve......pa bumo malo zajedno u šetnju i nikome niš

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok...to je tvoj pogled na situaciju........ali nemrem se složiti s time........meni to zgleda ko ono radi kaj hoćeš....rasturaj nas sve......pa bumo malo zajedno u šetnju i nikome niš
    KAo sto vec pise u pocetnom postu - primam sve prijedloge.
    Kak bi ti rijesio situaciju?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svaka čast tz, ja ne bih funkcionirala da mi radni dan traje 18 sati

bubimirko

Početno

pošto je po turu zabranjeno......si razmislio da ga pošalješ u sobu dok se malo ne ohladi ili ga kaznio time da mu se uskrati neka stvar koju voli na dan dva.......s time da ga prije kazne treba jasno i glasno opomenuti i reči mu koje će posljedice snositi.....ali da bi zahebavao cijelu kuću i prošao nekažnjeno.....not a chance in my house

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Slažem se s ovime. Mia nekad tako pretjera u svom izazivanju da se s nekim posvadi od siline negativnih emocija koje je stišću, da joj je nekad samo potrebno da je se razumije. Pa je ja stisnem u zagrljaj i znam da ona zna da je razumijemo.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U meni je u takvim situaciajma borba.
    S jedne strane me iznervira kad se tako ponasa, zaista sam alergican na nasilje i to me cesto zna raspigati (kod drugih stvari sam puno opusteniji, a time i efikasniji), to mi je slaba tocka, valjda jos otkad su mene maltretirali k'o klinca u skoli. Kao rezultat toga najradiej bih mu opalio samar ... i brzo to zazalio, jer bih otvorio ponor nasilja izmedju nas.

S druge strane obicno razumijem njegove osjecaje (MZ dodje doma i mala joj se jos an vratima uvali u narucje i navali na cicanje i to traje po pola sata pa i vise dok se ona valjuska u narucju i zabavlja, a on to ne moze), iako ne razumijem/odobravam reakciju kad sjedne do MZ i ona ga zagrli, a on pocne malu trkati nogom stipkati, gadjati igrackicama, onda krene plac, pa opci nered ... vec toliko puta vidjeni scenario. Razumijem ga iako ne odobravam njegove postupke, ali bas zato ne zelim reagirati opet necim sto u sebi ne odobravam, nasiljem.
    Jest, rezultat je frustracija u meni, ljut sam, a ne mogu to taj cas nekako izbaciti iz sebe (nekad opalim jastukom po podu ili slicno, no vidim da i Vedran to kopira pa krene razbacivati stvari po stanu i to tvrdje od jastuka sto opet niej dobro) i to se talozi ... dakle, kak god okrenem niej savrseno, no ovako,bez udarca se makar tjesim da je to ulog za buducnost, mislim da je bolje ocuvati nas odnos nego iskaliti svoj bijes.

Inace, bubimirko, dobije on nekad kaznu, ne izvuce se svaki put kao jucer, najcesce ga opalim po dzepu, jer mu je dzeparac bitna stvar. No, jucer je dernjava i siza bila do neba i da sam onako instinktivno opalio kaznu uzeo bih mu sve dzeparce od jucer do punoljetnosti, a znao sam da takvo sto ne bih mogao izvrsiti pa sam onda radije odustao od bilo kakve kazne da ne moram gaziti rijec sto izto mrzim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Tatek , tako poznato, a kad čitam iz tvog pera suosjećam kao da je gore nego kod nas. A nije.
    Ovo s cicanjem je isto kod nas, ja razumijem zašto je naša curica ljuta. Jer ona ne može kad ona hoće uvaliti se, nego mora biti druga. I ne želi prihvatiti ponuđenu alternativu, radi cirkus ponekad i 2 sata nakon. U tom periodu više ne želi k meni, ne želi leći na mene dok mali cica (to smo prije prakticirali tako da su bili istovremeno kod mene), ne želi da je poljubim, zagrlim; samo bjesni dok se ne izlufta. U tom bijesu mali dobije po koji put od nje.
    Do sad nismo imali nikakvih problema, a sad se baš počela paliti na taj redoslijed, zakaj nije ona ta koja je uvijek na redu, do sad to nije kužila.

Ali u vrtiću su super, ona njega vodi, ona njega brani, igra se s njim , to je njen braco.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Tatek , tako poznato, a kad čitam iz tvog pera suosjećam kao da je gore nego kod nas. A nije.
    Ovo s cicanjem je isto kod nas, ja razumijem zašto je naša curica ljuta. Jer ona ne može kad ona hoće uvaliti se, nego mora biti druga. I ne želi prihvatiti ponuđenu alternativu, radi cirkus ponekad i 2 sata nakon. U tom periodu više ne želi k meni, ne želi leći na mene dok mali cica (to smo prije prakticirali tako da su bili istovremeno kod mene), ne želi da je poljubim, zagrlim; samo bjesni dok se ne izlufta. U tom bijesu mali dobije po koji put od nje.
    Do sad nismo imali nikakvih problema, a sad se baš počela paliti na taj redoslijed, zakaj nije ona ta koja je uvijek na redu, do sad to nije kužila.

Ali u vrtiću su super, ona njega vodi, ona njega brani, igra se s njim , to je njen braco.
    Da, Tina, to je to, sve znas.
    Meni/nama je produzeno dojenje sasvim OK, no kad vidim te ceste svadje koje zbog toga nastaju ... ako bih nesto zelio da moja djeca usvoje, onda je to postovanje i ljubav jedno prema drugom i ne bih zelio da ih ovako nesto pocne razdvajati (nadam se da je moja bojazan ipak nepotrebna, no ... :/ ). MZ se trudi posvetiti Vedranu puno paznje izvan toga, no taman kad smo to malo uravnotezili sad je ona dobila novi posao i ciejli raspored je pretumban i bit ce jos manje s djecom (citaj: mala ce se jos vise kaciti na nju i cicu, Vedran ce jos vise siziti,a ona imati manje vremena za njega) pa cemo sad opet moratyi smisljati nesto novo.

Recimo, kad sam ja solo sa njima doma obicno guzve i svadje ili nema uopce ili ja na ajmo rec bezazlenoj razini ... ah, mozda bi pogodan naslov za ovo bio "Cica kao kamen smutnje" :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tatek, misliš da bi zrinka manje trebala mamu da ne doji? između nje i vedrana ipak postoji razlika u dobi i zrelosti, sa cicom ili bez nje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •