Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Blagodati dojenja ali ovaj put za majku

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Blagodati dojenja ali ovaj put za majku

Puno se pričalo o blagodatima dojenja za dijete, hajde sad da pobrojimo koje su to blagodati za majku, tako da buduće dojilice na jednom mjestu mogu pročitati što ih sve dobro očekuje.

Evo kod mene je ovako:

1. u trudnoći sam dobila 17 kg, nakon 9 mjeseci vratila sam se na predtrudničku kilažu, bez ikakve dijete, a čini mi se da jedem čak i više nego u trudnoći.
    2. celulit mi je gotovo nestao, a imala sam ga, bez pretjerivanja, još od osnovne škole. :D
    3. nisam se ni prije jako nezdravo hranila, ali sam zbog Evinih grčeva počela više paziti što jedem i kao posljedicu toga usvojila zdravije prehrambene navike.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

....manja vjerojatnost za dobiti rak dojke...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je dojenje, izmedju ostalog, psihicki ispunilo
    -osjecaj da svojim tijelom hranim svoje dijete i da mu dajem najbolje sto je Bog za njega namjenio mi je neopisivo lijep
    -osjecaj sigurnosti da gdje god idem i bez obzira koliko dugo, hrana za moje dijete je tu, spremna, idealna, cista, i bez dodatnih angazmana...
    -moja teta je umrla od raka dojke, i znajuci da se dojenjem smanjuje rizik od pojave raka dojke, nekako sam mirnija
    -cin dojenja me smiruje i opusta, nije li fascinantna igra hormona, prolaktina i oksitocina

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ko i Zrinka, a i ostale.
    dojenje pomaže u kontrakcijama maternice (vraćanje u prvobitan položaj) i brži oporavak.
    i meni je pomoglo u regulaciji težine i usvajanju boljih preh.navika
    :? ne mogu se sjetiti dalje...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene dojenje osnažilo, zbog njega se osjećam više kao žena.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    I ja ovako...
    Imam nekako osjećaj da sam svom djetetu dala jedno od najvećih blagodati koje sam mu mogla dati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam još dojilja (jer nisam još ni mama), ali uskoro ću postati i moram reći da jedva čekam (majčinstvo, kao i dojenje)
    možda je malo off topic, ali zanima me (jer čitala nešto o tome jednom prilikom) kako dojenje utječe na očeve? to što sam pročitala (ako se sjetim gdje, javit ću se citatom) kaže kako dojenje može biti uzročnik ljubomore očeva (da ne sudjeluju dobro ili dovoljno u njezi, prehrani, odgoju djetata)? je li to istina, ovako iz iskustva?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

k2007 ajd nemoj se ljutit na mene, al...
    (jer nisam još ni mama)
    ...ti jesi mama!!! i tvoje majčinstvo je u tome da bdiješ nad majim bebanom, da zdravije jedeš, da miruješ (eto treba se), da izbjegavaš cigarete, dim...da pričaš, maziš i paziš svoju bebicu...toliko toga....to ima je najnajnajosjetljivije razdoblje života...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zmaj osim mladih ima i pravo.
    ti si mama

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ti si mama
    ...jesam.... ......sad sam se posramila kak sam se nespretno izrazila...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zmaj osim mladih ima i pravo.
    ...jesam.... ......
    joj cure...žene...kak god...MAME!!! tjerate me na suze, al radosnice

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

k2007, tata može sudjelovati u brizi oko djeteta na mnogo načina: mm je prvi andreju promijenio pelenu, dao mu je prvu žličicu dohrane, donosio mi jelo dok sam večeri provodila s andrejem na ciki.

naravno da je moguće da se tata malo zbuni u početku, dolazak bebe je velika promjena u vašem životu. ali ako mu otpočetka dozvoliš da se uključi u sve što može - kupanje, presvlačenje, igru, nošenje u marami - i objasniš da je u tom periodu briga o tebi zapravo i briga o bebi, i da je svaki skuhani ručak i opeglana mašina velika i važna pomoć - nema razloga da se osjeti zapostavljeno. kad dojiš, može ti donijeti nešto za jelo i piće, sjediti uz vas i zaljubljeno vas gledati.

djeca brzo rastu, brzo dođe dan kad se njih dvoje zaigraju ili odu u šetnju bez tebe...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga k2007
    imas na nasem portalu tekst 'tate i dojenje'
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2105

i jednu pricu o dojenju iz kuta jednog tate
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=1984

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam muža koji je zavidan jer ne može dojiti (a to je tek nedavno priznao). I uistinu mi je žao što nikada neće upoznati taj osjećaj koji dojenje pruža.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vratilo mi je vjeru u sebe, u ono sto imam i sto mogu dati, kada sam gledala Leu sa njenih 6 mjeseci i mislila: evo, moja krv, 9 mjeseci je zivjela u meni a onda je rasla 6 mjeseci iskljucivo na necemu sto je moje tijelo za nju proizvelo i njoj dalo, osjecla sam se blagoslovljeno!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

vratilo mi je vjeru u sebe, u ono sto imam i sto mogu dati, kada sam gledala Leu sa njenih 6 mjeseci i mislila: evo, moja krv, 9 mjeseci je zivjela u meni a onda je rasla 6 mjeseci iskljucivo na necemu sto je moje tijelo za nju proizvelo i njoj dalo, osjecla sam se blagoslovljeno!
    ista stvar

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne samo da mi je dojenje utjecalo na samopouzdanje nego je definitivno u meni probudilo osjećaj da svom djetetu činim najbolju stvar na svijetu.. i kad mislite da svom djetetu dajete provjerenu bio namirnicu niste 100% sigurni da je to tako, uvijek postoji crv sumnje, kod dojenja toga nema, znam da radim pravu stvar i za dijete ali bome i za sebe...sad mi je jasno zašto već 9 mjeseci nemam problema s mokraćnim upalama..pročitah članak na portalu zdravlje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zrinka, onaj tatin tekst je prekrasan
    ps. pročitala sam većinu rodinih tekstova o dojenju...pripremam se, pripremam, he-he :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    -osjecaj da svojim tijelom hranim svoje dijete i da mu dajem najbolje sto je Bog za njega namjenio mi je neopisivo lijep
    jako lijepo

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Famozan je osjećaj da djetetu kroz sebe i to u najdoslovnijem smisu, kroz sebe daješ takvi predivnu fizičku manifestaciju ljubavi i zdravlja
    Iznutra me to snaži i osjećam se - posebno i vrijedno i dobro i sva tako nešto

A ima još jedna dobra strana za mame...pošto je smijeh lijek, ja sam dobila par porcija tog lijeka kad se moram nasmijati nekim komentarima oko dojenja...

Danas me kolega iz druge poslovnice pita kako moje djetešce, a ja rekoh, ma super, trogodišnjaci su tako zabavni!
    On izbeči oči prek telefona: ma, daaaaaaaaa, ona ima već tri godine! A ja misli da je još na cici
    Onda sam ja riknula od smijeha i rekla: pa ona još uvijek je na cici na što je on jadan zanijemio i ja opet prasnula od smijeha jer siroček nije znao kaj bi rekao

A nema mu spasa, poklopilo se da idemo sutra na tri dana na neki seminar zajedno i isprat ću mu mozak dugodojilačim postulatima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

potpisujem sve nabrojane blagodati iz metafizičke sfere i dodajem jednu, meni bitnu , iz fizičke:

- za vrijeme dojenja prvog djeteta (6 mj.) i posljednjih 14 mjeseci staža s drugim djetetom, NEMAM AKNE!!! :D

... a od svoje 17. godine muku sam mučila s njima... nikakva krema, losion, maska, dermoabrazija ili hormonalna terapija ne mogu se mjeriti s blagotvornošću hormonalne harmonije za vrijeme dojenja

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Strašno sam ponosna na svoje dojenje upravo zato što sam se na početku namučila da ga uspostavim. To je onaj osjećaj kada se trudiš za nešto jako vrijedno i kada uspiješ uživaš u plodovima rada.

Osjećaj velike bliskosti sa bebom dok papa.

Druga stvar mi je jako velika praktičnost. Nema bočica, duda, steriliziranja, grijanja, pranja, držanja, mućkanja, noćnog dizanja, mjerenja, gledanja na sat, razmišljanja....samo izvadiš i daš. Raj za nas ljenčine

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

baš su me dirnuli neki postovi
    ja dojim 3 mj i ne mogu zamisliti da je drugačije, i nebi mogla drugačije!
    Prednosti- sve navedene.
    Još nešto meni jako važno. Po prvi put se mogu prihvatiti kao ženu i voljeti svoje tijelo, dosta sam bila opsjednuta izgledom, kilama, veličinom grudi, bokova...a sada mi je sve nekako ok, baš kako treba biti. presretna sam što moje tijelo pruža drugom biću hranu, utjehu...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo nešto i iz jedne knjige: "Kad dojite noću, organizam otpušta dopamin, koji uspavljuje-pomaže vam da ponovo zaspite, što je velika prednost u odnosu na hranjenje iz bočice."

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sve gore navedeno + napokon veće cice 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    ... trogodišnjaci su tako zabavni!
    On izbeči oči prek telefona: ma, daaaaaaaaa, ona ima već tri godine! A ja misli da je još na cici
    Onda sam ja riknula od smijeha i rekla: pa ona još uvijek je na cici na što je on jadan zanijemio
    A sad bi ti moja sveki rekla: to je degutanto i nije psihički zdravo za dijete
    Eto i njenog bisera jer ona naravno zna, pa ona je svog sina dojila ravno 2 mjeseca.
    Jadna moja sveki, a tak je tvrdo uvjerena da je uvijek u pravu (onda joj ja zapaprim da ću dojiti mrvu do puberteta )

Ja sam isto smršavila ekspres i super mi je, psihički, fizički, duhovno, na sve moguće načine

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

blago vama curke!
    prednost dojenja kod mene je sto znam da mu dajem najbolje. i odmah je tu, spremno. za hranu, za utjehu, za sta god treba.
    ostalo je koma-cice mi vise, vece su 3 broja (nemrem potrcati ) imam 100 kila, gladna ko vuk..
    ali svejedno, prednost je veca! :D

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    napokon veće cice 8)
    ja se tome nadala, ali pune su po noći, dok se nemam kome pokazivati , a MM-u smetaju kapljice mlijeka...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dok sam imala silikonske, prvih 6 mj. morala sam furati jastucice pa je sva draz nestala. da ne velim da je bilo ljeto, majice su mi pucale a obris jastucica upadao je u oci vise nego moje 3 broja vece sise

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Osjećam se super jer sam sigurna da činim najbolje za dijete, osjećam se super i kao žena, usprkos "moja Afrika" izgledu , a kosa mmmmmmm nikakve ekstenzije je ne mogu učiniti tako dugom i sjajnom, nokti su isto čvrsti, imam zdravije prehrambene navike...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    Ja sve gore navedeno + napokon veće cice 8)
    8)
    sad imam dekolte

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo još nešto zanimljivo :

http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=13083

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke