Results 1 to 5 of 5

Thread: Bolovanje pod sifrom prekomjerno povracanje

Tixy

Default Bolovanje pod sifrom prekomjerno povracanje

Vidjela sam vec dosta postova na temu bolovanja u trudnoci, ali nisam nigdje nasla konkretan odgovor na ono sto me zanima pa moram otvoriti novi post
    U 6. sam tjednu trudnoce i moj privatni ginic me poslao na bolovanje zbog stresnog posla ali ne pod sifrom komplikacija u trudnoci vec pod sifrom prekomjernog povracanja i mucnina na osnovi kojeg imam pravo na 90 dana bez komisije.
    Ono sto me zanima je da li se i to bolovanje otvara preko HZZO-a, odnosno da li moram nositi papire na HZZO kao u slucaju komplikacija ili se to tretira kao obicno bolovanje :?
    Obzirom da je kod komplikacija naknada prosjek place posljednjih 6 mjeseci, ali ne vise od 4.200 kn, zanima me kako se to racuna kad se radi o obicnom bolovanju ili o bolovanju koje se ne odnosi na komplikacije. Radim na dobrom radnom mjestu i placa mi je veca od maksimalne naknade pa bi mi naravno bilo u interesu prije porodiljnog zadrzati iznos naknade sto blizi mojim trenutnim primanjima.

Unaprijed hvala ma pomoci

yasmin's Avatar

ja mislim da ti jesi na komplikacijamma zbog trudnoće, pa povraćaš i imaš mučnine zbog trudnoće, a koliko znam na običnom bolovanju ne možeš biti 90 dana a da te ne pošalju ranije na komisiju
    ajde lijepo pogledaj koje bolovanje, odnosno šifra ti je zaokružena na doznakama

yasmin's Avatar

e da...a kako ti uopće privatni ginić može otvoriti bolovanje?! :?

Tixy

Sifra je 021 sto je sifra za prekomjerno povracanje i mucnine u trudnoci.

Izgleda kako me nisi dobro shvatila. Privatni ginic mi je napisao da imam jake mucnine na osnovi cega ce mi opci lijecnik otvoriti bolovanje pod gore spomenutom sifrom, sto sam takodjer napisala.
    Zanimalo me da li se tretira jednako kao i sifra komplikacija i da li moram ici na HZZO iz cega na moju zalost proizlazi naknada od 4.200 kn.

Da, to je vrsta "trudničkog" bolovanja i naknadu za to bolovanje će ti isplaćivati HZZO, direktno na tvoj tekući.