Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Upomoć dijete ima upalu pluća i odbija svu hranu!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Upomoć dijete ima upalu pluća i odbija svu hranu!

Naš sin ima 20 mj. ima upalu pluća te je primljen u dnevnu bolnicu na antibiotike. 2 puta dnevno nosimo ga na injekcije.U proteklih nekoliko dana dijete na jede apsolutno ništa, ali pije dosta tekućine.Danas smo ga vagali i izgubio je oko 2 kg.Tako da danas u kućnoj odijeći teži oko 9,5kg!!!Mi smo očajni .Doktori govore da je ok ako pije.Maleni jedva hoda, cijele dane samo bi spavao,a ono malo sto pojede to je skoro pa na silu a svodi se na koju voćnu kašicu ili sl.Uz antibiotike dobivao je i kortokosteroide te inhalacije Ventolina i to mu ju većeras ukinuto.Jako smo zabrinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajme šta je zadesilo mišića malog
    maureno je isto slabo jeo dok mu nismo servirali pizzu sa sirom koju obožava i onda je krenuo sa jelom...možda da mu napraviš par stvari koje najviše voli jesti

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a dok nije jeo dobivao je infuziju

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jadničak mali... U redu je dok pije. Moja mala je imaala rota virus-povraćanje, proljev, blaga temperatura....nije jela isto šta 3 dana. Samo neka pije dovoljno tekućine i ponudi joj nešto što najviše voli. Jedino ao ti kroz par dana ne počne jesti, morat ćeš ga na infuzije... Daj mu rehidromix, mora dobiti i malo elektrolita osim čiste vode.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nemoj radi straha od infuzije predugo čekati, jer ako mu je opće stanje loše stvarno bi trebala razgovarati s doktorima o problemu, jer jedino tako ćeš djetetu osigurati da što prije ozdravi. dva tjedna je baš dugo.
    ili možda da jede bar te kašice pa makar i šest puta dnevno ako želi, jer mu je sad i u trbuščeku teško, što od nejedenja , što od ljekova.
    ajde ti reagiraj nekako još danas. kuhaj juhicu, pa žlicu sad, pa za deset minuta, pa malo kruha, griz sad, griz poslije, pa jedan štapić, pa tu kašicu koju voli, jednostavno ponekad treba vremena da se sluznica crijeva vrati u normalu i počinje slati poruke za osjećaj gladi.
    držite se.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

neznam di sam našla ova "dva tjedna".sorry.

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jako mi je žao zbog toga što vas je snašlo. Javljam se jer smo ljetos i mi preležali upalu pluća (nažalost lavić je morao ostati u bolnici, iako je jedina terapija bila 1 inekcija na dan), uz to je imao i proljev (od Klavocina ili od Ibuprofena, ne znamo) i ništa nije jeo danima jer je imao visoku temperaturu. U bolnici se uopće na to nisu obazirali, a i ja sam bila luda od brige, a tamo pogotovo ništa nije htio staviti u usta.
    Dobro ti kažu cure, pokušaj mrvicu po mrvicu, ja sam non stop nutkala, sad ovo sad ono, mama mi donosila ručkiće u bolnicu i svaki put je malo pojeo. (malo dinstane piletine sa tjestom, pa s krumpirićima i tako, nešto lagano, laganog sirnog namaza) Nakon par dana kad se bolest ustabilila, počeo je sam tražiti. No moj maleni je inače krupan i voli papati. Bolest je bolest i ona čini svoje, sad smo imali gripu i 5 dana sam ga jedva nagovorila da pojede išta. Držite se, ali ako je po doktorima, neće sami ništa učiniti, ako misliš da maleni nije dobro, tupi im dok im ne dođe do mozga. Nadam se da će sve brzo proći i da ćete početi papati.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure hvala na odgovorima ali i dalje je situacija teška.Jutros sam opet inzistirala da se malom nešto da ,ali dr. mi je rekao da mali nije dehidriran što fakat nije jer dosta unosi tekučine i da to što ne jede je normalno kada je tako bolestan.Danas je čak i nešto malo pojeo.Mene brine i kada će on povratiti staru težinu kada je i inače problamatičan za jesti.Najgore je sa povrćem mada je kada je bio mali sve jeo sada ne jede ništa osim krumpira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •