Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Domestos- oprez!!!!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Domestos- oprez!!!!

Drage moje čistačice, imam vas potrebu upozoiti, ukoliko već ne znate; DOMESTOS JE OTROVAN!!! Moja frendica je neki dan prala s njime kupaonu i pozlilo joj je. Nije dugo mogla doći k sebi, vrtilo joj se, povraćalo itd. Odmah je povezala da bi to moglo biti od domestosa. Kad je malo došla k sebi njen muž je nazvao hitnu tek toliko da pita može li dojiti maloga. Kad su doktori čuli da se radi o domestosu, u roku od 3 min po nju su dojurila kola hitne pod sirenom i rotacijskim svjetlom. :shock: Odvezli su ju u Vinogradsku gdje je provela cijelu noć na pretragama. Ujutro su je pustili doma uz dvodnevnu zabranu dojenja i toplu preporuku da više ni u ludilu ne koristi domestos jer DOMESTOS IZAZIVA PUCANJE KAPILARA U PLUĆIMA!!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:shock:

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam od tada izbacila sva sredstva tog tipa iz kuće. Kupaonu čistim mješavinom kuhinjske soli i octa. Smrdi al bar se nećemo potrovati!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Điiiiz...krasno! A mi pojma nemamo...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa je, lijepo piše da ga nije uputno dugo inhalirati...
    problem je kaj mu se miris toliko raširi po stanu da smo svi nasnifani tri sata poslije...
    ja koristim ono medicinsko čudo s čim oni steriliziraju podove i opremu... bar nema miris...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da je otrovan i kad se s njim čisti mora se provjetravati, ja ga najviše koristim za WC školjku, koju onda zaklopim...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Naravno da je otrovan i kad se s njim čisti mora se provjetravati, ja ga najviše koristim za WC školjku, koju onda zaklopim...
    ovako.
    a kad stvarno ima neka tvrdoglava prljavština, koristimnjega i vjetrim... inače mi je super mr.proper za kupaonu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e, pa ja zato ne koristim ta stranjska sr...nja, nego naš dobri domaći stari Sanitar u svim oblicima i varijantama. Jest da je i to kemija, ali barem ne tako škodljiva ...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

:shock: nisam znala da baš tako može djelovati. Hvala na upozorenju!!!

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja ga ne mogu koristiti niti za školjku, jer već kad ga stavljam vrti mi se i povraća. Kod nas doma nema Domestosa!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Još na njemu piše da ne smije doći u kontakt s drugim sredstvima za pranje zbog mogućnosti kemijske reakcije u kojoj nastaju otrovne pare.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi ga i koristimo samo za brisanje podnih plocica to znaci razrijedit i s đogerom kao da je mr. proper ,muskolo i ostala sra.. bolja sve isto sam drugo pakovanje zato i ima iza svakog X (toksično,otrovno, ili sta vec )

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    Mi ga i koristimo samo za brisanje podnih plocica to znaci razrijedit i s đogerom kao da je mr. proper ,muskolo i ostala sra.. bolja sve isto sam drugo pakovanje zato i ima iza svakog X (toksično,otrovno, ili sta vec )
    Ja pločice i laminate perem sa vodom i malo octa. Nema šanse da s tim smrdljivim domestosom usmrđujem kuću. Ja sam probala domestosom prati kadu, ali smrad je užasan i peče me za oči i nagutam se mirisa grozno.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na savjetu! Ovo još nisam čula stoga neće taj domestos više u moju kuću! Hvala bogu pa ima i drugih sredstva za čišćenje.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne koristim Domestos baš zato jer mi previše smrdi. A i mrzim trošiti te otrove i kemikalije.

DM ima super proizvode na bazi octa I prilično skup, ali dobar Amway je ekološki.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja perem s vodom i par kapi čajevca (dezificira širok spektar bakt.)
    lijepo miriše (borova šuma) i može u kontakt na kožu

s tim sam ubila gljivice između pločica u kupatilu (stara kuća...)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

Čula sam da je čajevac dobar za dezinfekciju. Ocat je dobar protiv kamenca, masnoće i zmazanoće, a mislim da bi bilo idealno malo ih iskombinirati. U vodu malo čajevca i octa i time oprati podove.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A da date neke onjere vode, cajevca i octa, barem otprilike?
    Ja bih to rado probala, ionako u zadnje vrijeme kamenac sa slavina cistim octom. Onda kao da se "pomlade".

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pitanjce-koji ocat?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alkohotni ocat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Još na njemu piše da ne smije doći u kontakt s drugim sredstvima za pranje zbog mogućnosti kemijske reakcije u kojoj nastaju otrovne pare.
    ovo je jako bitno znati jer na hitnoj kažu da skoro svaki dan imaju slučaj trovanja koja znaju biti vrlo opasna...na wc-u npr ostane nekog sredstva za čišćenje i žene ne znajući naliju domestos...dođe do kemijske reakcije, a pare koje se pritom oslobađaju jako su otrovne...

ja baš jutros oprala pod u kuhinji s domestosom...nemrem si pomoć, još uvijek ga koristim, ali rjeđe i s velikim oprezom od udisanja i miješanja

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja koristim domestos samo za WC skoljku i nista drugo, i to kada L. nema doma.
    Mislim da cu preci na neko drugo sredstvo nakon ovoga.

I probala bih s tim cajevcem - gdje se moze nabaviti?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: Domestos- oprez!!!!

Citiraj emira prvotno napisa
    Drage moje čistačice, imam vas potrebu upozoiti, ukoliko već ne znate; DOMESTOS JE OTROVAN!!! Moja frendica je neki dan prala s njime kupaonu i pozlilo joj je. Nije dugo mogla doći k sebi, vrtilo joj se, povraćalo itd. Odmah je povezala da bi to moglo biti od domestosa. Kad je malo došla k sebi njen muž je nazvao hitnu tek toliko da pita može li dojiti maloga. Kad su doktori čuli da se radi o domestosu, u roku od 3 min po nju su dojurila kola hitne pod sirenom i rotacijskim svjetlom. :shock: Odvezli su ju u Vinogradsku gdje je provela cijelu noć na pretragama. Ujutro su je pustili doma uz dvodnevnu zabranu dojenja i toplu preporuku da više ni u ludilu ne koristi domestos jer DOMESTOS IZAZIVA PUCANJE KAPILARA U PLUĆIMA!!!
    TO se i meni desilo!!!
    Samo ja sam bila sama doma...
    a kako kupaonicu tuširam,odem do osigurača,isključim ga da me ne zdrma struja...
    zalijem cijelu kupaonu vručim tušem,namažem sve površine domestosom i opali...i na kraju isperem...
    sve dok jednom umalo nisam umrla...bilo mi tako slabo a nisam znala od čega...
    a onda je mm skužio kad je došo s posla...
    poslije sam pila samo puno mlijeka ali bilo je grozno...
    sad koristim samo LOC...

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:shock: za kupaonicu mi je ipak najbolji rozi arf, ali ga nekako povlače iz prodaje. Domestos fakat smrdi, ali tek poslije njega imam osjećaj da je sve čisto...ne mogu si pomoć....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto uopće koristite antibakterijska sredstva za čišćenje? doduše, studije dosad nisu dokazale pojavu sojeva bakterija rezistentnih na antibiotike ali svi se ograđuju i kažu da se ta sredstva prekratko koriste da bi imali pozdane rezultate. ja ne bih riskirala. :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: Domestos- oprez!!!!

Citiraj Gago prvotno napisa
    sad koristim samo LOC...

A sta je to?

I gdje da kupim cajevac :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u DMu imaju

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

LOC je sredstvo od Amwaya.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj diči prvotno napisa
    Ovo još nisam čula stoga neće taj domestos više u moju kuću!
    Koristim ga obilno, ali nakon ovog :shock: ...... potpisujem.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mony, pa zar si propustila ovu vruću temu o čajevcu?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Mony, pa zar si propustila ovu vruću temu o čajevcu?

Al kak da to iskoristim u drugu svrhu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    alkohotni ocat.
    A gdje se on kupuje? Ne sjecam se da sam to igdje vidjela.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kad smo već o ovoj temi-s čim perete kadu?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    alkohotni ocat.

Eh, to cak i ja znam -
    U konzumu, billi, mercatoru...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    alkohotni ocat.

pa da, alkohotni sigurno i nisi nigdje vidjela.

ali ALKOHOLNI ocat, to je onaj prozirni, znas, za kiselit krastavce.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovaj tvoj mi puno 'pohotnije' djeluje od nekog bzvz za krastavce...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e koliko kupujete onak reklama/preporuka a koliko kupujete (hrana/deterdženti,itd.) da pročitate sastav
    ja imam osjecaj da je to jako malo da manje vise svi kupuju aha reklama tv .. ajd da probam itd.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na reklame odavno ne padam 8)
    kod mene je, što se tiče sredstava za čišćenje, sve no name

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sve denk mit

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da, uglavnom to

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja koristim domestos samo za WC skoljku i nista drugo, i to kada L. nema doma.
    Mislim da cu preci na neko drugo sredstvo nakon ovoga.

I probala bih s tim cajevcem - gdje se moze nabaviti?
    Navodno je najopasnije nasuti sredstvo za čišćenje na bazi klora (npr. domestos) i zatvoriti školjku poklopcem da djeluje. Tek tada se razvijaju opasni plinovi u velikim količinama i pri otvaranju školjke naglo izađu van. Isti slučaj je i kod perilice za posuđe, ako nam se žuri i otvorimo ju neposredno po završetku pranja. Na nas fino izađe ona topla smrdljiva para a u tableticama koje koristimo za perilicu isto ima tko zna čega sve.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Isti slučaj je i kod perilice za posuđe, ako nam se žuri i otvorimo ju neposredno po završetku pranja. Na nas fino izađe ona topla smrdljiva para a u tableticama koje koristimo za perilicu isto ima tko zna čega sve.
    đizus, ja baš čekam kad će završiti da odmah otvorim jer se bolje suđe suši

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo kad smo kod sredstava za čišćenje, meni se danas dogodilo nešto grozno i predbacujem si to cijeli dan. Čistila sam Tein stolček za hranjenje sa Mr. Muscolom za kuhinje i odložila ga na jednu nisku policu kraj sebe. U toj sekundi Tea se stvorila meni iz leđa, stisnula špricu i pošpricala se po licu, a vjerojatno i o očima jer je žmirila i plakala. Mene je uhvatila totalna panika, brzo sam joj isprala lice i oči s velikom količinom vode i srećom se nije ništa dogodilo. Eto dovoljan je djelić sekunde, zato budite oprezni. Ja očito nisam bila dovoljno...
    Čitala sam ne deklaraciji i piše da treba obavijestiti liječnika, ali ja na kraju nisam išla kad je bilo dobro. Nadam se da ne može poslije nešto biti. Valjda bi joj u tom slučaju oči bile crvene ili nešto.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam jako skeptična kad je o tim sredstvima riječ. Nikako mi nije pod kapu sjedala reklama kad se pobriše pod domestosom (na kojem piše da je otrovan) i onda po njemu poslije plazi beba. Kao, domestos ubije sve bakterije, ali meni baš nije jasno da li se svi ti otrovi mogu isprati s poda, uvijek si mislim da na rukicama ostane tog otrova koje dijete pobere. I onda mi se manje zlo čini pobrati malo domaćih bakterija...

Sad ću vam reći jednu odvratnoću:

Većina vas zna da imam hendikepiranu kćer, sad je već djevojka. S njom nisam mogla komunicirati kao sa zdravim djetetom, a i njene reakcije su bile pomalo animalističke, povodila se samo za svojim instiktima. Tako je u usta trpala šta je stigla, uključujući i stvrdnute izlučevine iz vlastitog nosa, da ne nabrajam situacije kada je već bilo kasno jer smo na svoje oči gledali, ali nismo na vrijeme stigli do nje...

Uglavnom, ne sjećamo se da je ona ikada u životu imala proljev...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Domestos je u biti natrijeva lužina, nije li? Isto što i varikina, pa naravno treba biti oprezan. Ja varikinu koristim samo za izbjeljivanje kad je neki komad robe jako zaflekan i ne ide ničim drugim a žao mi je baciti. Dezinficirati WC školjku je ionako nemoguća misija osim ako se to radi nakon svake upotreba
    Ako se domestos baš ne prolijeva u velikim količinama po podu tako da ostane mokro (kao npr kod nas u vrtiću gdje mi je dijete imalo par puta doslovno IZBIJELJENU MRLJU na hlačicama, grrrr... ) ne bih baš rekla da je opasno za dijete koje puže. Ali je nepotrebno. Radije perem octom ili ako je jako zmazano deterdžentom za suđe. Dezinficirati hranilicu isto nema smisla ako puzajuće dijete nakon toga pojede što nađe ispod stola

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    Ja sam jako skeptična kad je o tim sredstvima riječ. Nikako mi nije pod kapu sjedala reklama kad se pobriše pod domestosom (na kojem piše da je otrovan) i onda po njemu poslije plazi beba. Kao, domestos ubije sve bakterije, ali meni baš nije jasno da li se svi ti otrovi mogu isprati s poda, uvijek si mislim da na rukicama ostane tog otrova koje dijete pobere. I onda mi se manje zlo čini pobrati malo domaćih bakterija...
    Tako i ja mislim. Zato dezinficiram kuću jedino u periodu kad netko u kući ima virozu. Za kvake, telefone, daljinske i sl. koristim alkohol. Dok sam ja bila mala, sve što se trebalo dezinficirati, dezinficiralo se rakijom. Ne sjećam se da je itko dezinficirao podove, igračke i sl. Pa ipak ja sam prvi antibiotik dobila tek sa 9 godina kad sam dobila šarlah. Očito me naše kućne bakterije nisu puno smetale.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mony, evo baš mi je tu na poslu bočica ulja čajevca i piše 'vako:
    "Australisches Teebaumöl ... pflegt und desodoriert, beugt Hautunreinheiten vor"
    marka je DM-ova (Das gesunde Plus), 30 ml

primjenu ulja čajevca za čišćenje je gore navela MGrubi (ulje čajevca je baktericidno i (meni) fino miriše - dok mi ne dosadi),
    a ove druge primjene čajevca s postanog ti topika su vezane za lubrikant iz DMa, ehmmm...

cure s platnenima kapaju ulje čajevca u kantu za pelene.
    Meni je ovaj zanimljiv topik ostao u sjećanju: češnjak i čajevac i streptokoka nema

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    Mony, evo baš mi je tu na poslu bočica ulja čajevca i piše 'vako:
    "Australisches Teebaumöl ... pflegt und desodoriert, beugt Hautunreinheiten vor"
    marka je DM-ova (Das gesunde Plus), 30 ml

primjenu ulja čajevca za čišćenje je gore navela MGrubi

Thanks!

A koji je omjer ulja i vode?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

pa tu ti piše
    ja stavim 1 kap na vodom namočenu krpicu inače bih se zagušila od mirisa u ovoj mojoj radnoj sobici

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

usta trpala šta je stigla, uključujući i stvrdnute izlučevine iz vlastitog nosa
    Promatraj malo vozače dok stoje na semaforu... sigurno ćeš opaziti isto ponašanje.
    A i nema nekog rizika od toga, samo da skupi neku prehladu koja bi inače ostala filtrirana u nosu.
    Najveća patka od svih dezinficijesa su oni za ruke (sapuni). Naime, nitko od nas ne pere ruke dovoljno dugo s tim da bi dezinficijens odradio svoje. A i običan sapun djeluje, i to tako da naprosto odlijepi bakterije od kože i onda one odu papa u kanalizaciju. Ista je priča i s površinama i deterđentima.
    Inače, ako ipak volite dezinficirati, koristite preparate s benzalkonij kloridom a ne sa klorom (kao D.). Benzalkonij je sastojak i u septoletama, tako da sigurno nije tako strašno otrovan. I ne izbjeljuje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •