Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: tumor dojke

farah24

Početno tumor dojke

Majka mi ima tumor dojke te bih molila sve one koji znaju za neki lijek koji je uspjesan kod benignih tumora (nikad ono ne bi otisla pod noz kako kaze) a moj zivot su samo suze i nastojanje da duze pozivi jer sam jako vezana za nju. Ustanovljeno joj je to prije 7,8 god i nekako je to zalijecila taheebo cajem ali sad se ta kvrzica ponovo javila.......

molim vas pomozite mi samo placem i razmisljam o tome....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jeste sigurni da je benigno??

Ne bih da te prepadam - ali i benigne izrasline zanju preci u maligne.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nazalost, ne znam nista o tome, ali znam za ucinkovitost...vibrica!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne želim te plašiti, ali ako je bilo benigno prije 7-8 godina, ne znači da je i danas benigno. Nadam se da jest, ali svakako mora napraviti pretrage da se ustanovi o čemu se danas radi.

farah24

Početno

znam sve mi je jasno ali ne znam kako vise ovako konstantno placem i nikako ne mogu da nadjem smisao bez moje majke iako sam udata i imam svoju porodicu. osjecam da cu umrijeti onoga dan akada i ona da ce zauvijek nestati veliki dio mene i ne znam kako cu dalje.........
    pomozite mi nekim savjetom ili ne znam ali jednostavno ne mogu zamisliti zivot bez nje.......
    sta mislite koliko ljudi mogu zivjeti s tumorom dojke? ako je benigni'

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je benigni onda će živjeti dok ne umre od nečeg drugog.
    Ali treba provjeriti da li je benigni.

farah24

Početno

HVALA BAR SI ME MALO UTJESILA........

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Treba napraviti punkciju tumora i citološku ili patohistološku analizu (ovisi što rade, kakvom se iglom punktira itd) - to će prilično pouzdano pokazati da li je benigno ili maligno.
    Ako je benigno, treba ga češće kontrolirati (mamografija, ultrazvuk), a maligno znaš... nema tu puno filozofije. Ionako će nas 10% završiti na toj operaciji. Bitno je doći na vrijeme i sve se da riješiti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

farah, sve jos moze biti dobro
    znam zena koje bez dojke zive godinama, i imaju kvalitetan zivot

ono sto tvoja majka sad treba jest podrska, trebate joj dati snage, vjere u zivot i svi skupa upustiti se u borbu i biti optimisticni.....vec je i dokazano da optimizam i pozotivni pogled na probleme, pa i u ovoj bolesti doprinosi brzem ozdravljenju i oporavku...

ajde, hrabro naprijed, zelim vam snagu i mir i uspjesnu borbu i da jos dugo budete skupa

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

farah 24, nisam htjela biti gruba. Ako je benigni tumor tipa neke ciste, fibroma... od toga neće umrijeti (ako ne "prijeđe" u maligno)
    Ali svaku kvržicu u dojki treba pregledati i isključiti malignitet.
    Ovdje ti nitko ne može reći ne brini sve će biti u redu.
    I ja sam jako vezana za svoju mamu i opterećena sam time da bi mogla oboljeti i umrijeti. I razumijem te u potpunosti, tvoj strah i tugu.
    I znam da bi je odvela na obradu makar i na silu.
    Jer ako je nešto maligno onda to treba što prije uhvatiti i krenuti s liječenjem.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

draga farah sigurno ti je teško, ali probaj naći snagu jer još uvijek ne znate skoro ništa, kvržica :/ Možda je ostalo benigno, ali i ne daj Bože maligni karcinomi na dojci se otklanjaju i ja kao i Zrinka znam nekolicinu žena koje stvarno imaju kvalitetan i dobar život i nakon operacije.
    Budi hrabra i jaka i pomozi mami, nemoj očajavati nego glavu i u izlječenje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam svoju prvu kvrzicu napipala sa 17 godina, i otisla na punkciju koja je pokazala da se radi o benignom tumoru ali su mi i na institutu za tumore u Zgb ali u Ljubljani rekli da je to najbolje izvaditi i maknuti i ne dopustiti da se situacija promjeni. Nakon godinu dana se sve isto ponovilo i opet sam isla na operaciju. Da pokucam o drvo sada je sve u redu.
    Zelim ti reci da je mozda najbolje da majci objasnis da se ne treba toliko bojati operacije jos pogotovo ako se radi o benignom tumoru, operacija traje pola sata i nakon sto se osoba probudi iz narkoze ide doma na kucnu njegu od kojih 3-5 dana (mislim da ovisi od osobe do osobe). Tako cete biti najsigurnije da je sve u redu i iskljuciti eventualne promjene na tkivu.
    Zelim ti da se sto manje nerviras i tugujes, vec da skupite hrabrosti i rijesite to na najbolji moguci nacin za majku!!

farah24

Početno

hvala vam iskreno na svemu, no moj osnovni problem s majkom je sto ono takvom problemu prilazi pomalo neozbiljno, nema sanse da bi ona pod noz legla kako kaze i inace jezi se od bolnica s obzirom da je prate haman cio zivot.
    kad joj je konstatovan tumor (ne jedan nego 3 ) u dojci predlagali su hitnu operaciju na sta ona nije pristala nego je metodom nekakve dijete i upotrebom taheebo caja to iscistila aali ne znam je li u potpunosti (kad je otisla na mamografiju nesto joj je zelenkasto kroz bradavicu izaslo) i evo ziva je jos i nedisciplinovana i kaze da joj se to opet pojavila ima jedno 3 mjeseca.( a inace je veliki optimista nevjerovatno ali ona tome prilazi normalno i kao da joj je svejedno ako ce i umrijeti.....
    joj ne znate kako mi je zbog toga sto jednostavno nece da se bori i pusta to olako i niko je ne moze natjerati na bilo sta ne znam ..........

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da je jedna dobra stvar tvoje majke sto je veliki optimista. Drugo, cula sam za jednu Ilonu u Zg ima svoju ordinaciju ali radi po citavoj Hrv. pomogla je dosta ljudi i sa kancerogenim izraslinama i to jednom doticnom covjeku kojemu su rekli da mu nema pomoci i da ima 4-5 mjeseci zivota. Taj covjek dana dana ziv i zdrav. Tako ni tih par izraslina mislim da nije neka velika stvar, svi mi imamo nesto sto nam raste na krivom mjestu. I ja sam imala i rijesila sam to prehranom i s manje stresa. Pokusaj pronaci ovu Ilonu, ako ne ima dosta travara po Bosni, oni ti sigurno mogu pomoci. Sto se tice noza, ne bih ni ja ako bas nije kancerogeno. Bilo kakvo rezanje dovodi tjelo u stanje stresa, a to u ovom slucaju mislim da nije potrebno.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam isto operirala dva puta u dvije godine. citoloska i patohistoloska obrada je pokazala da je benigno ali su mi takodjer doktori sugerirali da vadim osobito jer je bila vrsta koja brzo raste. kad se pojavilo za par mjeseci ponovo vise nisam htjela vadit, dosta mi je bilo. od tad je proslo deset godina, imam ga stalno ali ga redovito kontroliram. bas se ovih dana spremam na kontrolu cekam da mi prodje menga, i to ce mi biti prva kontrola nakon dojenja.

farah24

Početno

draga lu, vidim da sa benignim tumorima se moze fino ikvalitetno zivjeti u stvari ne treba ih dirati nikako pustiti neka zive u tebi, jer cula sam da ako se cacka puno onda to se zna na zlo dati.
    jesi li ti ikakve preparate koristila ili jednostavno zivis s tim ne dirajuci nista?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •