Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: salata od tune

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    266

    Početno salata od tune

    na koji nacin radite salatu od tune?
    ja sam za sada radila samo tunjevinu sa tjesteninom...ali je to vise bilo nalik bolonjezu samo tuna umjesto mesa...a danas mi se bas jede hladna salata...jela sam ju kod vise osoba i nije svaka fina sto ce reci da postoji vise recepata...ja bi onaj najfiniji...

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    56

    Početno

    Sad pri ruci nemam recept, ali može to i otprilike. Radi se o salati od tune sa tvrdo kuhanim jajima. Sastojci su: tuna naravno, cca 3 kuhana jaja, maslinovo ulje, kapari (cca 1 žlica), masline, sol, papar. Napravila sam ju kao jedno od predjela i nestala je u vidu magle.

  3. #3
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    E, da, koja tuna? Mislim, koja je po vama najsigurnija? Sve koje ja nađem su tipa made in Tajland i sl. a čula sam da su te smeće!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    56

    Početno

    Kupujem našu Eva. dobra je i Rio mare, ali ne želim davati svoj novac za uvoznu, ako je naša sasvim dobra.

  5. #5
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ako si za topliju verziju, evo moje preporuke:

    Na maslinovom ulju prepržiti malo češnjaka (pazi da ne potamni), dodati tunu i miješati par minuta. Dodati jedno vrhnje za kuhanje, puno začinskog bilja sitno nasjeckanog (najbolje ako imaš svježe- bosiljak, peršin, majčina dušica, origano), posoliti, a po želji dodati i malo papra.
    Preliti preko kuhane tjesteninu (najbolje za to su mi tagliatelle, tj. široki rezanci) i naribati puuuno parmezana ili nekog drugog tvrdog sira. Papati dok je vruće.

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hladna s tjesteninom:

    tuna
    crveni luk
    majoneza
    vrhnje
    celer
    tjestenina

  7. #7
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    hladna verzija:
    -konzerva tune
    -vrečica majoneze
    -kis. vrhnje prema okusu
    -malo parmezana
    -na kockice papriku
    -masline
    -zelena salata (puterica)
    a može se još i ubaciti:
    -kukuruz
    -grašak

    a umjesto salate može tjestenina ali onda bez svježe paprike

  8. #8
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    hladna verzija:
    -konzerva tune
    -vrečica majoneze
    -kis. vrhnje prema okusu
    -malo parmezana
    -na kockice papriku
    -masline
    -zelena salata (puterica)
    a može se još i ubaciti:
    -kukuruz
    -grašak

    Uz ovo navedeno, u salatu stavljam i sitno nasjeckane kisele krastavce i puno svježe nasjeckanog začinskog bilja.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    186

    Početno

    ja tunu pomiješam sa kiselim krastavcima, paprikom na kockice, kukuruzom i kiselim vrhnjem te posolim, svega dodajem onako od oka ovisno o tome šta voliš

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    235

    Početno

    a sad recept za onu najfiniju

    1 jogurt čaša riže
    1 srednja glavica luka narezana na sitne kockice
    1 konzerva tune (ocijediti)
    7-8 velikih kiselih krastavaca
    2-3 majoneze u vrećici
    1/2 konzerve kukuruza
    sol i papar

    skuhaj rižu sa 2 čaše vode, u mlaku rižu umiješaj sve sastojke (majonezu na kraju)

    svi koji su probali tražili su recept...čak i oni koji ne vole tunu

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    Iz pouzdanih izvora znam da je Rio Mare zadnje, ali zadnje smeće. To su nejestivi dijelovi hrvatskih tuna koje Talijani bojaju i prešaju da bi izgledalo kao da je riječ o bijelom tuninom mesu.
    Nabolji dijelovi hrvatskih tuna idu u Japan.
    Sljedeće po kvaliteti su tune iz naših manjih prerađivaonica - Adria, Postira - i to je najbolje što možete kupiti u Hrvatskoj, osim izravno na Kaliju i sl.

  12. #12
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj meri78 prvotno napisa
    ja tunu pomiješam sa kiselim krastavcima, paprikom na kockice, kukuruzom i kiselim vrhnjem te posolim, svega dodajem onako od oka ovisno o tome šta voliš
    I ja također. Samo još dodam neizostavni bijeli papar odozgo!

  13. #13
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Sljedeće po kvaliteti su tune iz naših manjih prerađivaonica - Adria, Postira - i to je najbolje što možete kupiti u Hrvatskoj, osim izravno na Kaliju i sl.
    znam da je off, ali ne mogu si pomoći - u Kalima, na Kalima, ali NIKAKO KALIJU!!!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Namaz od tune:
    2 konzerve tune (zdruckati vilicom) - može i 1 konzerva ako hoćete blaže
    1 svježi sir (dukat - ne znam koliko ga ima, onaj kockasti paket)
    1 majoneza (zvijezda-vrećica, obična punomasna)
    kiseli krastavci
    crveni luk (1 mali sitno nasjeckan)

    salata:
    tijesto (može i bez, ali onda je žestoka)
    tuna
    luk (sitno narezan ili na kolute)
    kuruza
    paradajz narezan koliko može sitno

  15. #15

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    E da, u salatu mogu i masline (ali ja volim crne a ne da mi ih se čistiti)

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Ovaj mi je recept dao naš kum koji je glavni kuhar u najpoznatijem restoranu u Šibeniku(kod katedrale)

    Količina je veća ali možete prepoloviti.

    PAŠTETA OD TUNE

    staviti u multipraktik sljedeće sastojke:

    60 dkg tune(Eva fileti,ocijediti)
    8 jaja tvrdo kuhanih
    80 dkg majoneze
    kutija Zdenka sira
    žličica senfa
    16 dkg parmezana
    sol papar

    Dakle vidite i sami radi se o količini primjerenoj kad npr.imate goste,za svoje potrebe uzmite pola sastojaka.
    Ovo je nešto najfinije što sam u životu jela,pogotovo ako se maže na topli kruščić.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    Slavonski Brod
    Postovi
    192

    Početno

    Off-topic: Ronin, 'ajd pitaš svog kuma da nam prošverca recept za one njihove genijalne zapečene palačinke (crepes) sa škampima, to je nešto tako FIIIIIIIINOOOOOO!!!!!!!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Dogovoreno,za par dana ti ga pošaljem na pm,jer da sazna da sve recepte stavljam na forum UBIO BI ME!

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    1,137

    Početno

    Ja skuham rizu i ubacim konzervicu i to je moja salata

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    Magriz, pardon - bilo na užasnu brzinu. Htjedoh napisati na Ugljanu, pa završilo onako glupavo i neznalački. Ali je li da sam u pravu, da je najbolje meso samo tamo još moguće dobiti?

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    Naš namaz;
    - tuna
    - maslinovo ulje
    - riga
    - ponekad crne masline
    - stvarno malo parmezana
    - stvarno jedna mala žličica senfa.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •