Results 1 to 21 of 21

Thread: salata od tune

  1. #1

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    266

    Default salata od tune

    na koji nacin radite salatu od tune?
    ja sam za sada radila samo tunjevinu sa tjesteninom...ali je to vise bilo nalik bolonjezu samo tuna umjesto mesa...a danas mi se bas jede hladna salata...jela sam ju kod vise osoba i nije svaka fina sto ce reci da postoji vise recepata...ja bi onaj najfiniji...

  2. #2

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    56

    Default

    Sad pri ruci nemam recept, ali može to i otprilike. Radi se o salati od tune sa tvrdo kuhanim jajima. Sastojci su: tuna naravno, cca 3 kuhana jaja, maslinovo ulje, kapari (cca 1 žlica), masline, sol, papar. Napravila sam ju kao jedno od predjela i nestala je u vidu magle.

  3. #3
    suzyem's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    619

    Default

    E, da, koja tuna? Mislim, koja je po vama najsigurnija? Sve koje ja nađem su tipa made in Tajland i sl. a čula sam da su te smeće!

  4. #4

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    56

    Default

    Kupujem našu Eva. dobra je i Rio mare, ali ne želim davati svoj novac za uvoznu, ako je naša sasvim dobra.

  5. #5
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Ako si za topliju verziju, evo moje preporuke:

    Na maslinovom ulju prepržiti malo češnjaka (pazi da ne potamni), dodati tunu i miješati par minuta. Dodati jedno vrhnje za kuhanje, puno začinskog bilja sitno nasjeckanog (najbolje ako imaš svježe- bosiljak, peršin, majčina dušica, origano), posoliti, a po želji dodati i malo papra.
    Preliti preko kuhane tjesteninu (najbolje za to su mi tagliatelle, tj. široki rezanci) i naribati puuuno parmezana ili nekog drugog tvrdog sira. Papati dok je vruće.

  6. #6
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    hladna s tjesteninom:

    tuna
    crveni luk
    majoneza
    vrhnje
    celer
    tjestenina

  7. #7
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    hladna verzija:
    -konzerva tune
    -vrečica majoneze
    -kis. vrhnje prema okusu
    -malo parmezana
    -na kockice papriku
    -masline
    -zelena salata (puterica)
    a može se još i ubaciti:
    -kukuruz
    -grašak

    a umjesto salate može tjestenina ali onda bez svježe paprike

  8. #8
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Quote Originally Posted by MGrubi
    hladna verzija:
    -konzerva tune
    -vrečica majoneze
    -kis. vrhnje prema okusu
    -malo parmezana
    -na kockice papriku
    -masline
    -zelena salata (puterica)
    a može se još i ubaciti:
    -kukuruz
    -grašak

    Uz ovo navedeno, u salatu stavljam i sitno nasjeckane kisele krastavce i puno svježe nasjeckanog začinskog bilja.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    186

    Default

    ja tunu pomiješam sa kiselim krastavcima, paprikom na kockice, kukuruzom i kiselim vrhnjem te posolim, svega dodajem onako od oka ovisno o tome šta voliš

  10. #10

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    235

    Default

    a sad recept za onu najfiniju

    1 jogurt čaša riže
    1 srednja glavica luka narezana na sitne kockice
    1 konzerva tune (ocijediti)
    7-8 velikih kiselih krastavaca
    2-3 majoneze u vrećici
    1/2 konzerve kukuruza
    sol i papar

    skuhaj rižu sa 2 čaše vode, u mlaku rižu umiješaj sve sastojke (majonezu na kraju)

    svi koji su probali tražili su recept...čak i oni koji ne vole tunu

  11. #11

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    Iz pouzdanih izvora znam da je Rio Mare zadnje, ali zadnje smeće. To su nejestivi dijelovi hrvatskih tuna koje Talijani bojaju i prešaju da bi izgledalo kao da je riječ o bijelom tuninom mesu.
    Nabolji dijelovi hrvatskih tuna idu u Japan.
    Sljedeće po kvaliteti su tune iz naših manjih prerađivaonica - Adria, Postira - i to je najbolje što možete kupiti u Hrvatskoj, osim izravno na Kaliju i sl.

  12. #12
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by meri78
    ja tunu pomiješam sa kiselim krastavcima, paprikom na kockice, kukuruzom i kiselim vrhnjem te posolim, svega dodajem onako od oka ovisno o tome šta voliš
    I ja također. Samo još dodam neizostavni bijeli papar odozgo!

  13. #13
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by ovca_i_janje
    Sljedeće po kvaliteti su tune iz naših manjih prerađivaonica - Adria, Postira - i to je najbolje što možete kupiti u Hrvatskoj, osim izravno na Kaliju i sl.
    znam da je off, ali ne mogu si pomoći - u Kalima, na Kalima, ali NIKAKO KALIJU!!!

  14. #14

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    Namaz od tune:
    2 konzerve tune (zdruckati vilicom) - može i 1 konzerva ako hoćete blaže
    1 svježi sir (dukat - ne znam koliko ga ima, onaj kockasti paket)
    1 majoneza (zvijezda-vrećica, obična punomasna)
    kiseli krastavci
    crveni luk (1 mali sitno nasjeckan)

    salata:
    tijesto (može i bez, ali onda je žestoka)
    tuna
    luk (sitno narezan ili na kolute)
    kuruza
    paradajz narezan koliko može sitno

  15. #15

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    3,805

    Default

    E da, u salatu mogu i masline (ali ja volim crne a ne da mi ih se čistiti)

  16. #16

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,908

    Default

    Ovaj mi je recept dao naš kum koji je glavni kuhar u najpoznatijem restoranu u Šibeniku(kod katedrale)

    Količina je veća ali možete prepoloviti.

    PAŠTETA OD TUNE

    staviti u multipraktik sljedeće sastojke:

    60 dkg tune(Eva fileti,ocijediti)
    8 jaja tvrdo kuhanih
    80 dkg majoneze
    kutija Zdenka sira
    žličica senfa
    16 dkg parmezana
    sol papar

    Dakle vidite i sami radi se o količini primjerenoj kad npr.imate goste,za svoje potrebe uzmite pola sastojaka.
    Ovo je nešto najfinije što sam u životu jela,pogotovo ako se maže na topli kruščić.

  17. #17

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    192

    Default

    Off-topic: Ronin, 'ajd pitaš svog kuma da nam prošverca recept za one njihove genijalne zapečene palačinke (crepes) sa škampima, to je nešto tako FIIIIIIIINOOOOOO!!!!!!!

  18. #18

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,908

    Default

    Dogovoreno,za par dana ti ga pošaljem na pm,jer da sazna da sve recepte stavljam na forum UBIO BI ME!

  19. #19

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,137

    Default

    Ja skuham rizu i ubacim konzervicu i to je moja salata

  20. #20

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    Magriz, pardon - bilo na užasnu brzinu. Htjedoh napisati na Ugljanu, pa završilo onako glupavo i neznalački. Ali je li da sam u pravu, da je najbolje meso samo tamo još moguće dobiti?

  21. #21

    Join Date
    May 2006
    Location
    pod zvjezdarnicom
    Posts
    1,925

    Default

    Naš namaz;
    - tuna
    - maslinovo ulje
    - riga
    - ponekad crne masline
    - stvarno malo parmezana
    - stvarno jedna mala žličica senfa.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •