Citiraj Netipična prvotno napisa
Meni je isto čudno da ženama mame dolaze čistiti i kuhati,a što im muževi rad??? I oni čekaju skuhan ručak od svekrve?

Ja sam u ok odnosima sa svojima,ali isto tako ne želim da mi se tih dana itko mota po kuči,kuhinji i mom vešu.

Ako je i ne budem mogla,može moj muž,totalno smo ravnopravni u svim kučanskim poslovima
Pa ne rade svi muževi jednako. Moj, na primjer, često ima dvanaesterosatni radni dan i mislim da stvarno ne bi bilo fer da onda još mora kuhati/ čistiti/ spremati... A i ja bih radije da to vrijeme provede s nama. Ili, što se meni dogodilo s drugom bebom, da je dobio važan posao preko ljeta u drugom gradu. Stvarno ne znam što bih tada bez svojih. Naravno da se sve da pregurati, ali što bih time dokazivala?

Naši pro-pomoć stavovi također ne znače da netko mora biti kod nas ama baš svaki dan, i da se bez nje ništa ne može napraviti, ali povremena helping hand nije na odmet.

Uostalom, ako ja mogu svojoj mami skuhati ručak i oprati veš dok ona radi, a ja sam doma s klincima, ne vidim problem da mi uzvrati. Naravno, tu se opet vraćamo na pitanje što je kome obitelj i koliko je pojedina obitelj navikla ili želi davati/ primati.

Zorana, da, mothering the mother